• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

بهترین و بدترین نوشیدنی‌های ماه رمضان کدامند؟

ZahRa-Gh

متخصص بخش
tqxyvbm0ghso4n3xf5tl.jpg

باتوجه به اینکه در فصل تابستان حدود 15 تا 16 ساعت روزه داری به طول می‌انجامد، قند خون پایین می افتد و آب بدن خیلی کم می شود. بنابراین باید از نظر فیزیولوژیک به این کمبودها پاسخ داده شود. باز کردن روزه با مقداری آب، شیر یا چای رقیق و گرم به اضافه 2 تا 3 خرمای کوچک یا حلوا و شیرینی ساده، از یک طرف کم آب بدن را پاسخ می دهد و از طرف دیگر قند خون را به حالت طبیعی بر می گرداند.



بهتر است که چای غلیظ مصرف نشود زیرا کافئین زیاد در چای ترشح اسید معده را زیاد می کند و باعث مشکلات گوارشی از جمله ریفلاکس یا بازگشت اسید به مری می شود به خصوص اگرفرد از قبل چاقی و اضافه وزن هم داشته باشد. بعد از آن نیز می توان از یک میان وعده مانند نان و پنیر و مقداری مغز گردو به اضافه خیار و گوجه فرنگی و سبزی خوردن یا کاهو استفاده کرد و نیم‌ساعت بعد از گروه میوه ها و سبزی های فصل به مقدار کم درحد یک تا دو واحد می توان مصرف کرد و 30 تا 45 دقیقه بعد هم شام خورده شود.

بیشتر از یک فنجان ننوشید

بسیاری از افراد هنگام سحر مقدار زیادی چای یا قهوه می خورند. باید توجه داشته باشید که هر نوشیدنی به غیر از آب به خصوص چای و قهوه و نسکافه به شدت مدر هستند و باعث می شوند که آب بدن در ساعات اولیه روز از دست برود و در نهایت فرد خیلی زود تشنه می‌شود. بنابراین توصیه این است که در وعده سحربیشتر از یک فنجان چای، قهوه و نسکافه تازه و کم رنگ استفاده نشود. یادتان باشد که آب بهترین نوشیدنی در ماه رمضان است.

نوشیدن آب وسط غذا، فقط چند جرعه

در بین تمام وعده های غذایی باید مواظب مصرف آب باشید و بعد از افطار بیشتر از 4 استکان چای، قهوه و نسکافه کم‌رنگ و تازه مصرف نکنید. در گذشته دانشمندان تغذیه معتقد بودند که مصرف آب همراه با غذا می‌تواند منجر به کاهش اسیدیته معده شود و در نتیجه روی هضم و جذب غذا اثر بگذارد. بعد ها دانشمندان دیگر ثابت کردند که نوشیدن آب حتی با ریشه سوم غلظت اسید معده نیز ارتباطی ندارد یعنی آنقدر اسید معده قوی است که اگر مقدار کمی آب در بین غذا مصرف شود خیلی روی گوارش و هضم غذا اثری نخواهد گذاشت، بنابراین اگر فردی در طی روز مصرف مایعات مورد نیاز بدنش را کنترل شده نگه دارد طوری که موقع غذا خوردن نیاز نداشته باشد 1 تا 2 لیوان آب مصرف کند و این مقدار فقط در حد 1 تا 2 جرعه باشد، هیچ مشکلی برای او ایجاد نخواهد شد.


اگر می خواهید تشنه نشوید

در ماه رمضان توصیه می شود که قسمت عمده پروتئین مورد نیاز یک فرد در فاصله بین افطار تا شام مصرف شود. شما می توانید این پروتئین را با مصرف گوشت ها، تخم مرغ، مغز ها و لبنیات تامین کنید. به عبارت دیگر بهتر است که در وعده سحر یا میان وعده قبل از سحر سهم کمتری از پروتئین مصرف شود چراکه بدن برای سوخت و ساز و دفع پروتئین به آب زیادی نیاز دارد و اگر در وعده سحرپروتئین زیاد مصرف شود باعث می شود که فرد طی ساعات اولیه روز خیلی سریع‌تر احساس تشنگی و کم آبی کند.

برخلاف پروتئین‌ها بهتر است که سهم عمده چربی ها در وعده سحر گنجانده شود. زیرا چربی‌ها آخرین موادی هستند که معده را ترک می کنند. ماندگاری طولانی آنها در دستگاه گوارش، احساس سیری را تداوم می بخشد و کمک می کند که یک فرد روزه دار زود گرسنه نشود. هر فردی متناسب با وزن، سن و شرایط متابولیکش در طی روز به مقدارمعینی چربی نیاز دارد. چربی های سالم راعمدتا روغن‌های مایع خوراکی مانند روغن زیتون تشکیل می دهند. اگر برنج می خورید بهتر است که آن را آبکش نکنید و در هنگام پخت به آن روغن اضافه نکنید بلکه پس از پخت حدود یک قاشق مربا خوری یا یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی برنج گرم بریزید و بخورید. به این ترتیب هم مقدار روغن مصرفی‌تان را کنترل می‌کنید و هم در طی روز دیرتر گرسنه خواهید شد. نکته دیگر در وعده سحر انتخاب غذاهایی است که خیلی شور نباشند زیرا نمک زیاد در غذای سحری منجر به تشنگی در طول روز می شود. همچنین غذاهای خیلی ترش مصرف نکنید زیرا این غذاها دفع آب را زیاد می کنند و در نتیجه تشنگی زیاد می شود. غذاهای خیلی شیرین نیز همان ویژگی های شوری و ترشی را دارند.
 
بالا