پاسخ : به افـتـخـار اولین لبخند
ممنون به خاطر حافظه!
وقتي ميخواهيد چيزي را از فرزندتان بگيريد آن را از مقابل چشمانش دور ميکنيد. بچه وقتي ميبيند ديگر خبري از آن فرد يا چيز به خصوص نيست تصور ميکند آن رفته است و ماجرا تمام شده!
خب طبيعي است نوزادان تا مقطعي توانايي فکري به خاطر آوردن را ندارند. اما وقتي به 9ماهگي ميرسند اوضاع کاملا فرق ميکند.
در اين مرحله بچهها سراغ چيزهايي که با حقه از برابر چشمانشان دور شده را ميگيرند. اگر فردي بوده، صدايش ميکنند واگر چيزي بوده حتي با جيغ و فرياد ميخواهند که آن را پس بگيرند. هيچکدام از اين ماجراها در اين سن اتفاقي نيست.
حالا وقتي است که بچهها مادرشان را خيلي خوب ميشناسند. کافي است در لحظهاي او را کنار خود نبينند تا نگران شوند و ناراحتيشان را نشان دهند. اين نکتهها را جدي بگيريد تا در اين دوره زماني حساس قلب کوچک اين موجودات نازنين را نشکنيد و از بروز عصبانيت آنها جلوگيري کنيد. اين نکات کليدي در شرايط روحي نوزاد شما بسيار تأثيرگذار است:
- بچهاي که گرسنه است،خوب نخوابيده بيشتر از هر زمان ديگري مستعد نشان دادن عصبانيت و تندمزاجي خود است. او را در چنين شرايطي مجبور به کاري به خصوص گردش و ميهمانی رفتن نکنيد. قبل از بيرون رفتن مطمئن باشيد که خوب خوابيده و آنقدر خورده که گرسنه نيست. حالا به صورت دوست داشتنياش نگاه کنيد. قبراق است و آماده گردش با خانوادهاش!
- ميهماني تمام شده و بچه به شدت خوابش ميآيد. حواستان نيست اما خداحافظي شما با ديگران بسيار طولاني شده. نوزادان تاب اين همه خوش و بش و تک و تعارف را ندارند. او کلافه است. پس رودربايستي را کنار بگذاريد و با يک عذرخواهي و خداحافظي کوتاه محيط را ترک کنيد. چه چيز مهمتر از آسايش نوزاد شما است؟
- جلسات تمريني کمک بزرگي هستند. وقتي او چهار دست و پا به اتاق ديگري ميرود، مستقيم تعقيبش نکنيد. بگذاريد احساس آزادي کند و آزادانه راهش را برود. دورادور مراقبش باشيد. تعقيب مستقيم کلافهاش ميکند.