• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تب کریمه کنگو

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
201252813580.jpg
خبرگزاری فارس: مدیر امور دام جهاد کشاورزی آذربایجان‌ شرقی گفت: مردم از مصرف گوشت دام‌هایی که در غیر از کشتارگاه‌های دام ذبح شده‌اند و فاقد مهر سازمان دامپزشکی هستند جدا خودداری کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز سیدرضا ثقلینی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با مصرف این گوشت‌ها ممکن است در صورت وجود آلودگی عامل آن از طریق گوشت به مصرف‌کننده منتقل شود.
وی افزود: نگهداری این گوشت‌ها به مدت 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد موجب از بین رفتن ویروس‌های منتقل‌کننده بیماری‌های مشترک دام و انسان می‌شود که ممکن است در گوشت وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: بر اثر نگهداری گوشت تازه به مدت 48 ساعت در یخچال پدیده جمود نعشی اتفاق می‌افتد، این پدیده باعث می‌شود گلیکوژن به اسیدلاکتیک تبدیل شود و PH گوشت کاهش پیدا کرده که در این PH اکثر ویروس‌های احتمالی بیماری‌زا از بین می‌روند.
ثقلینی با بیان اینکه لازم است افراد برای خرد کردن و تکه تکه کردن گوشت نیز از دستکش استفاده کنند تا از تماس احتمالی با ترشحات بیماری‌زا جلوگیری شود، ادامه داد: تب کریمه کنگو، نوعی بیماری ویروسی است که ممکن است از طریق گوشت آلوده به انسان منتقل شود؛ هرچند بیشترین راه انتقال این بیماری از طریق تماس افراد با دام آلوده هنگام ذبح عنوان شده است.
وی در راستای پیشگیری از بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو، به قصابان و سلاخان و کارکنان کشتارگاه‌ها هشدار داد و افزود: این افراد با رعایت کامل مسائل بهداشتی و توجه به هشدارها و توصیه‌های دامپزشکان و مسئولان فنی بهداشتی در کشتارگاه‌ها می‌توانند اقدام به ذبح و شقه کردن دام کنند و سلامت خود را تضمین کنند.
وی با بیان اینکه در کشتارگاه‌ها رعایت مسائل ایمنی استفاده از دستکش، روپوش، کلاه، عینک و ماسک الزامی است و باید در حین کار از خوردن، آشامیدن و سیگار کشیدن خودداری شود، ادامه داد:بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو با نام علمی سی.سی.اچ.اف (C.C.H.F) برای نخستین بار در منطقه اکراین و پس از آن در منطقه کنگو مشاهده شد و هم اکنون در سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا بومی شده است.
رئیس نظام دامپزشکی استان همچنین افزود: بیماری تب کریمه کنگو از طریق عدم رعایت مسائل بهداشتی و کشتار دام در غیر از کشتارگاه‌ها و اماکن غیرمجاز قابل انتقال است.
وی با بیان اینکه انواع موش، جوجه تیغی، سنجاب و خرگوش در طبیعت مخزن عامل ویروس تب کریمه کنگو هستند که کنه‌ها با گزش این حیوانات بیماری را به دام منتقل می‌کنند، اظهار کرد: علائم این بیماری در حیوانات با بروز تب همراه بوده و پس از یک هفته نیز برطرف می‌شود، اما اگر طی مدتی که بیماری در بدن دام وجود دارد مورد معاینه دامپزشک در قبل از کشتار در کشتارگاه قرار گیرد قابل شناسایی است ولی اگر حیوان در غیر از کشتارگاه ذبح شود شناسایی آن غیرممکن و خون و ترشحات آن می‌تواند باعث ابتلای انسان به بیماری تب کریمه کنگو شود.
ثقلینی با بیان اینکه پس از کشتار باید گوشت قرمز به مدت 48 ساعت در دمای بالای صفر درجه در پیش‌سردکن کشتارگاه‌ها نگهداری شود تا عوامل بیماری‌زا در اثر تغییرات PH از بین برود، گفت: طبق نظر پزشکان در صورت مراجعه به موقع بیمار مبتلا به بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو به پزشک امکان درمان دارویی برای انسان وجود دارد.
رئیس نظام دامپزشکی استان با بیان اینکه لازم است مردم گوشت قرمز مصرفی خود را از مراکز معتبر با مهر سازمان دامپزشکی خریداری کنند، ادامه داد: امیدوارم با توجه به اینکه تا این لحظه گزارشی از وجود این بیماری در آذربایجان شرقی گزارش نشده است بتوانیم این مرحله را نیز به سلامتی پشت سر گذاریم.
خبرگزاری فارس
 

rahnama

پدر ایران انجمن
اتفاقا امروز این بحثی بود که با یکی از آشنایان داشتیم.

نگهداری این گوشت‌ها به مدت 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد موجب از بین رفتن ویروس‌های منتقل‌کننده بیماری‌های مشترک دام و انسان می‌شود که ممکن است در گوشت وجود داشته باشد.
 
بالا