• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل اول( مهر- آبان-آذر)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

AFSORDE

کاربر ويژه


گرچه چندسالی است که خشکی زاینده رود به مساله زیست محیطی جدی این شهر و مناطق اطراف آن تبدیل شده و کارشناسان دلایلی مختلفی از کمبود بارش تا مدیریت نادرست را به عنوان عوامل اصلی نام می برند اما تاریخ می گوید که خشکی زاینده رود چیز تازه ای نیست.

به گزارش سرویس عکس و تاریخ فرارو، چند روزی است که اصفهانی ها زنده رود را پس از ماه ها انتظار پر آب می بینند و شور و شوق بازگشت آب حال و هوای اصفهان را عوض کرده است. مردم اصفهان گرچه شکرگزار بازگشت حیات به این رودخانه هستند اما به خوبی می دانند که این شادی چندان طولانی نخواهد بود و بار دیگر زنده رود خشک می شود.


خشکی زاینده رود که چندین سال است مردم اصفهان با آن روبرو هستند، مساله است که پیش از این نیز وجود داشته و مردم این شهر در ادوار مختلف زنده رود را خشک دیده‌اند.


گفته می شود اولین شواهد از خشکی این رود در کتاب حمزه اصفهانی آمده و در آن از قحطی و خشکسالی بزرگی در سال 323 هجری قمری در اصفهان خبر داده است. او در همان کتاب از کم‌آبی اصفهان در دوران مامون عباسی سخن به میان آورده است.


بر اساس منابع تاریخی در عصر صفوی خشکسالی در طول تابستان به طور مداوم اتفاق می افتاد و آنقدر این ماجرا تکرار می شد که حاکمان اصفهان طرحی را برای انتقال آب کارون به اصفهان در نظر گرفتند.


گفته می‌شود زمانی که افغان‌ها به ایران حمله کردند، اصفهان پایتخت صفویه با قحطی روبه‌رو شد و روزگار آن قدر بر مردم سخت شد که به خوردن پوست درختان و ... رو آوردند. ظاهرا این قحطی علاوه بر هجوم قوم بیگانه علت دیگری هم داشته و مردم اصفهان تا پیش از این هفت سال بدون برف را پشت‌سر گذاشته بودند که باعث بروز خشکسالی و خشک شدن زاینده‌رود شده بود.


اما در عصر قاجار خشکسالی که برای چند سال در دوران سلطنت ناصرالدین شاه سراسر ایران را فرا گرفت باعث شد زنده رود نیز خشک شود و مردم این شهر در سختی و قحطی به سر ببرند. در آن زمان ظل‌السلطان فرزند شاه حاکم اصفهان بود و به گفته برخی منابع تاریخی در شهر هزاران نفر کشته شدند و خشکی زاینده رود باعث شد مردم به سختی با حفر چاه از دل زمین آب را بیرون بکشند. میناس عکاس اصفهانی، هولتسر و سوریوگین عکاسانی هستند که در عصر قاجار از خشکسالی زاینده رود عکاسی کرده‌اند.


عکس آنها پل های تاریخی اصفهان را در حالی که آبی از زیر آنها عبور نمی کند نشان می دهد و گرچه تاریخ دقیقی از هیچ یک از عکس ها در دست نیست ولی ظاهرا این عکس ها به دوران خشکسالی عهد ناصری مربوط می شود.


169528_695.jpg


169529_114.jpg


169530_401.jpg


169531_146.jpg


169532_298.jpg


169533_234.jpg


169534_131.jpg




 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
1p72rn7uhvy93py63ohj.jpg


1-عبور امواج ناپایدار تراز میانی جو

2-گسترش تراف معکوس دریای سرخ

3-بخش شمالی و جنوبی سامانه

4-مرز بین بخش شمالی و جنوبی سیستم

5- تغذیه رطوبتی مناسب از دریای سرخ- بخش غربی دریای عرب و اقیانوس هند
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بارش باران و برف ایران را در بر میگیرد



50.gif

تاریخ : جمعه سی ام آبان 1393
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

نظر بدهید


آخرین اطلاعات و نقشه های هواشناسی حکایت از این دارند که از امروز تا حداقل 10 روز آینده ، غالب نقاط ایران بتناوب تحت تاثیر سیستم های جوی فعال و بسیار پر انرژی قرار خواهد گرفت که متعاقب این وضعیت شاهد بارش شدید باران و برف در استانهای جنوبغرب ، غرب ؛ شمال غرب، استانهای واقع در سواحل دریای کاسپین- دامنه های رشته کوههای البرز، مرکز شمال شرق و شرق کشور خواهیم بود، پیامد این وضعیت جوی رگبار و رعد و برق ، بارش شدید تگرگ ،طغیان رودخانه ها، جاری شدن سیل در استانهای گرمسیری جنوب و جنوب غرب کشور از جمله خوزستان-ایلام-چهارمحال بختیاری- لرستان- کهکیلویه بویر احمد -فارس- بوشهر- هرمزگان و بارش شدید برف و اختلال در تردد جاده ای در نواحی کوهستانی نقاط مذکور و همچنین استانهای واقع در شمال غرب و دامنه های رشته کوههای البرز و شمال شرق خواهد بود.
آخرین آپدیت نقشه های هواشناسی در ساعت 15:30 دقیقه امروز​
1p72rn7uhvy93py63ohj.jpg
شایان ذکر است که اطلاعات تکمیلی در پستهای بعدی به اطلاع کلیه هموطنان عزیز خواهد رسید.

 

سیبری

کاربر ويژه
خدا رو هزاران سپاس که قوچان بیش از 90 میل در کمتر از دو ماه اول سال جاری باریده و با اختلاف بالایی بالاتر از همه ایستگاه های شمالشرق کشور قرار داره البته جز این هم از قوچان انتظاری نیست
اما یک چیز و تنها یک چیز کمی بنده رو نگران و مضطرب کرده، امسال خیلی خیلی هم کلاسیک و هم هنجار بوده ، خوف آن دارم که امسال شاهد ناهنجاری سرمایی نظیر چند سال اخیر نباشیم و از این بابت کام سرمادوستان تلخ و تباه بشه
از خدا عاجزانه می خوام کمی ناهنجاری سرمایی! رو چاشنی رحمات و الطاف آسمونی خودش کنه و مذاق سرمادوستان رو شیرین و قلب ما رو روشن کنه
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان

ورتکس قطبی از اوایل دسامبر ایران را در بر خواهد کشید و موج هوای سرد حداقل تا 21 دسامبر ادامه خواهد یافت.

در طی این مدت دمای هوا در سطح کشور بصورت میانگین بین 2 تا 4 درجه سردتر از نرمال خواهد گردید.
فردا به امید خدا اگه فرصت کنم مطلب در موردش خواهم گذاشت.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام و صبح بخیر
65 کیلومتری شمال مشهد در مسیر کلات جهت صرف صبحانه در همین لحظه و جای دوستان عزیز خالی

97b29ba427b6f1734acfb9fd39266f4f.jpg


5b894dc79180031aab1053c1da06eb8c.jpg


300b9beb369f265f2a867157a44809e3.jpg


7290a435e998afa8744253dba5f60bfa.jpg
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود بر همه دوستان عزیز صبح همگی بخیر و خوشی

تهران هوا گرفته و تیره هست، حداقل در سعادت آباد، کوه ها تا نیمه در ابر و مه فرو رفتن و به جد میشه گفت روی قله کوه توچال بارش هست اما قابل دیدن نیست، از روی ارتفاع کوه ها، پایه ابر رو بین 2500 تا 3000 متری تخمین میزنم.

ابرها از نوع استراتوس ارتفاع پائین هستند که با با ابرهای سیروس در بالا همراهی میشن.

نکته جالب این که ابرها روی شهر ثابت به نظر میسند، یک عاملی باعث ثابت به نظر اومدن ابرها میشه، در عین حال ضخامتشون هم در حال افزایش هست که خبر خوبیه و نشان از امکان بارش در ساعت های آینده داره.

خبر مهمتر این که وضعیت آلودگی بسیار بهتر از روزهای قبل هست و هوا پاکتر به نظر میرسه.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا