• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل اول( مهر- آبان-آذر)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آپدیت نهایی cfsv2 در سایت climate predicton center موسوم به Cpc برای دسامبر 2014

daf670addb73926ed47e7d2fa0628f04.jpg

bdcc3b1f8ad27cc0e2e99301f17b6df1.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یک ربعی هست رگباری و شدید جانانه میباره غرب مشهد.
این بارش تا الان برابر با کل بارش 24 ساعت گذشته مشهد شده
خدا رو شکر عالیه

شهاب از بوشهر

کاربر ويژه
سلام بر دوستان

گزارشات زیبا و جذابتان را در صفحات اخیر خوندم و لذت بردم

پس با توجه به بارش هایی که رخ داده ، میتوان گفت که پیش بینی ناتو هم درست بوده

تبریک عرض می کنم به شما دوستان خراسانی
:گل:

شخصا به سیستم و بارش برف چهارشنبه خیلی امید دارم به لطف خدا فکر کنم چهارشنبه شب مشهد کامل سپیدپوش میشه...

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
چشم انداز وضعیت جوی ماه دسامبر (10 آذر تا 10 دی ماه)

50.gif

تاریخ : یکشنبه نهم آذر 1393
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

نظر بدهید

درود دوستان عزیز در خصوص چشم انداز ماه وضعیت جوی ماه دسامبر و مطالبی که از سوی دوستان و اساتید محترم در خصوص خشکی مطلق و بی بارشی این ماه عنوان میشه مطالب زیر را به اطلاع علاقمندان عزیز میرسانم:
1- وضعیت شاخص دور پیوندی انسو ( شاخص دور پیوندی تاثیر گذار با اولویت بالا):
الف - مولفه اقانوسی :
خدمت دوستان عزیز عرض کنم که با توجه به آخرین اطلاعات، این شاخص از نقطه نظر آنومالی دمای آب در ناحیه نینو 3.4 ( بخش اکوتریال اقیانوس آرام) بروز شرایط النینو ضعیف را نشان میدهد:
دمای آب در ناحیه نینو 3.4​
nino34.png
ب -مولفه اتمسفری:​
شاخص دور پیوندی انسو علاوه بر مقوله دمای آب در ناحیه در نینو 3.4 باید توسط مولفه اتمسفری انسو نیز همراهی شود .​
وقوع فاز منفی مولفه اتمسفری انسو موسوم به SOI ، یک از فاکتور های اصلی در شکل گیری پدیده اقیانوسی و اتمسفری النینو میباشد که مطابق با نمودار زیر این وضعیت بصورت غالب مشاهد میگردد.​
مولفه اتمسفری انسو ( SOI )​
SOI.gif
2 - پديده نوساني مادن- جوليان (MJO)
دومین عامل بسیار مهم و تاثیر گذار بر وضعیت اقلیمی نوسانات شاخص هفتگی و یا اینترسیزنال مادن جولیان است که به آن MJO میگویند.​
پديده نوساني مادن- جوليان (MJO) شكل غالب تغيير پذيري زير فصلي گرمسيري مناطق حاره و فوق حاره ميباشد كه در سيستم چرخه جو-اقيانوس نقش مهمي را ايفا ميكند.​
اصولا در تعاریفی که بصورت منطقه ای برای این شاخص توسط اساتید محترم اقلیم شناسی صورت گرفته ،وقوع فاز منفی این شاخص یکی از دلایل اصلی وقوع بارشهای سنگین در استانهای واقع در جنوب غرب و جنوب کشور و از جمله استانهای فارس - بوشهر بوده است که این مشابه این رویداد را در طی آبان ماه 1393 شاهد آن بودیم. در اینجا ذکر نکته ای بسیار مهم و حائر اهمیت بسیار ضروری میرسد هنگامیکه این شاخص برای استانی همچون فارس مدل سازی و یا تعریف میشود ، قابل اطلاق به اقلیم متنوع و وسیع ایران زمین نمی باشد.​
شاخص مذکور باید در همبستگی با فاز های مختلف انسو از نقطه نظر تاثیر گذاری بر وضعیت جوی و اقلیمی مورد بررسی و کنکاش دقیق قرار گیرد.​
برای پیش بینی و اطلاع از کم و کیف نوسانات MJO نمودار زیر یکی از بهترین راهکار ها بنظر میرسد که مطابق با تعاریفی که وجود دارد چنانچه نوسانات MJO خارج از دایره مرکزی نمودار زیر باشد ، بدان معناست که MJO قوی بوده و میتواند بعنوان دومین عامل اصلی تاثیر گذار بر شرایط اقلیمی محسوب گردد.​
نمودار پیش بینی نوسانات MJO​
ECMF_phase_51m_full.gif

نمودار بالا حکایت از این دار که شاخص هفتگی MJO از دیروز یعنی 29 نوامبر وارد فاز 4 شده که روند نوسانات این شاخص دلالت بر این دارد که تا 13 دسامبر به ترتیب وارد فازهای 5^ 6^7 و در انتها فاز یک میشود.
برای بررسی تاثیرات وقوع فاز های مختلف MJO و در همبستگی با فاز گرم انسو یا همان النینو ، انیمیشن زیر را که نشانگر تاثیرات همزمان بروز پدیده فاز گرم انسو با MJO بر آنومالی ارتفاع تراز 500 میلی بار جو را آماده کردم که تقدیم دوستان عزیز میکنم:
انیمیشن همبستگی فاز گرم انسو با فازهای MJO طی 14 روز آینده​
qdvhmvrhyccaknj4j0kp.gif
همانطوریکه در انمیشین بالا ملاحظه میکنید مقارن با تغییر فاز MJO از فاز منفی و وارد شدن آن به فاز مثبت به دلیل فاصله گرفتن همرفت اقیانوس هند و تضعیف تراف های معکوس ارسالی از سمت دریای سرخ به سمت جنوبغرب میهن بارش این بخش از کشور تا حدود زیادی تضعیف گردیده است و به اصطلاح آنومالی منفی بارش در نواحی مذکور بوقوع پیوسته و این در حالیست که بدلیل غلبه جریانات شمالی ، و نفوذ زبانه های سامانه پر فشار مهاجر و اروپایی ( پر فشار اسکاندیناوی ) و همچنین ریزش هوای سرد از بخش شرق ورتکس دو پاره شده قطبی به نیمه شمالی کشور ، نواحی مذکور ،همچنان شانس دشت نزولات آسمانی به شکل باران و برف را طی بازه زمانی مورد اشاره خواهند داشت.​
در نقشه بالا در اثر وقوع فاز 6 این شاخص وقفه سراسری در بارش کشور بدلیل پیوند پر فشار شمالی با زبانه های پر ارتفاع جنب حاره ای رویت میشود ولی بعید بنظر میرسد که این وضعیت بیشتر از 7 الی 10 روز تداوم داشته باشد.​
بهرروی اتمسفر و جو کره زمین از پیچیدگی های بسیار زیادی برخوردار هست و بنظر من هیچ مدلی و یا فردی نمیتونه با قطعیت کامل در خصوص خشکی و یا پر بارشی کشور در بازه زمانی بلند مدت اظهار نظر کند و احتمال رخ داد پیش بینی های بلند مدت آن هم در زمینه هواشناسی بین 25 تا 50 درصد شانس امکان تحقق خواهد داشت.​
مدل پیش بینی بلند مدت CFSv2 در تازه ترین آپدیت خودش که امروز بعد از ظهر منتشر شده ، چشم انداز زیر رو برای آنومالی بارش دنیا طی 30 روز آینده در نظر گرفته که شما میتونید در انیمیشنی که به همین منظور تهیه شده وضعیت بارش کشور را در بازه زمانی 10 آذر الی 10 دی ماه 1393 مشاهده فرمایید و اینطور که خروجی نهایی این مدل نشون میده وضعیت بارش کشور طی این مدت مطلوب و امیدوار کننده بر آورد شده است.​
انیمیشن آنومالی بارش در بازه زمانی 10 آذر الی 10 دی ماه 1393 - CFSv2​
برای دیدن انیمیشن در اندازه واقعی و با وضوح بالا لطفا بر روی آن کلیک نمایید​
به امید بارشهای سراسری و فراگیر در سطح کشور و رفع معضل کم آبی و خشک سالی​

Amir-Hossein

کاربر ويژه
یک ربعی هست رگباری و شدید جانانه میباره غرب مشهد.
این بارش تا الان برابر با کل بارش 24 ساعت گذشته مشهد شده
خدا رو شکر عالیه

رگبار خیلی شدید در غرب مشهد (نمایشگاه)
شدید و دانه درشت

سلام
من شدت بارش و ندیدم ولی آبی که تو خیابونا راه افتاده بود و تو چاله چوله ها جم شده بود کاملا مشخص بود

شخصا به سیستم و بارش برف چهارشنبه خیلی امید دارم به لطف خدا فکر کنم چهارشنبه شب مشهد کامل سپیدپوش میشه...

انشاالله همینطور خواهد شد آقا محمدرضا.

Sent from my WT19i using Tapatalk

Amir-Hossein

کاربر ويژه
آپدیت جدید برای مشهد

Sent from my WT19i using Tapatalk

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1417362469550.jpg
    uploadfromtaptalk1417362469550.jpg
    23 کیلوبایت · بازدیدها: 68

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مقایسه بارش مهراباد تهران با شاخص های nao ,ao ,pna در ماه دسامبر زمان النینو
سلام
جالب بود
ظاهرا در ماه دسامبرNao /Ao منفی بهمراه pna مثبت به نفع بارش در تهران هست.
شاخص اسکاندیناوی رو هم لطفا به این جدول اگه میشه بهمراه polar euroasia اضافه کنید

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این عکس نشون میده گردنه تیوان وزش شدید باد بهمراه کولاک داره
دقت داشته باشید برف نمیباره باد برف یا کولاک.

c926ea4b8f79c973fb666c930b058758.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا