فکر کنم علت کم بارشی تهران بد بودن شاخص های nao ,ao ,pna هست . قبلا pna - و ao+وnao+ بود یعنی 90% کم بارش شدید تهران و حالا هم pna+,ao+وnao+ یعنی 80 % کم بارشی تهران .
سلام آبتین عزیز
والا من دیروز شاخص های NAO - AO-PNA رو برای ماههای دسامبر و ژانویه در سه وضعیت منفی- مثبت -خنثی برای ایران مدل کردم در برخی نقاط ایران تاثیرات خیلی بارزی داره مثلا جنوبغرب در فازهای مثبت- منفی و خنثی شاخصهای بالا خصوصا فاز منفی AO بارش خوبی میگیره و این درحالیست که شاخصهای بالا تاثیر چندانی روی بارش تهران نداره.
خیلی عجیبه و جالبه یک باور غلط رو در مورد شمال شرق اصلاح کنم. در طی ماه دسامبر و ژانویه بروز فاز منفی نوسان قطبی خصوصا فاز منفی قوی، منطقه ای مثلثی شکل در شمال شرق که شمال مشهد- قوچان- نیشابور و کلات میشه رو با آنومالی مثبت بارش همراه میکنه.
فاز مثبت NAO و AO استورم تراک بارش رو در منطقه ما به محدوده تربت- کاشمر - فریمان-تربت جام و سرخس منتقل میکنه.
در مورد این شاخصها نتایجی که دیشب گرفتم بسیار شگفت انگیز بود.
آبتین جان
باید اونچیزیکه دقیقا روی بارش تهران تاثیر مستقیم میذاره رو با کمک هم پیدا کنیم.
بعضی مدلها نشون میدن که شمال اروپا با کاهش ارتفاع قابل توجهی در روزهای آینده مواجه میشه ، خیلی جالبه که الگوی دقیقش رو پیدا کردم ولی وقتی نقشه آنومالی دما رو بررسی کردم ناهنجاری خیلی قابل توجه به شکل سرمای بسیار شدید در نقشه ها مشاهده نشد.