• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

جستجوگر روميزي گوگل

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
شايد بسياري از شما كه هم اكنون مشغول خواندن اين مقاله هستيد قبلاً به جمع كاربران اين ابزار جديد گوگل پيوسته باشيد اما چنانچه آن را دريافت نكرده ايد مي توانيد براي دريافت و نصب آن به آدرس Google Desktop - Herunterladen مراجعه كنيد.

tkn51.jpg



آنچه مسلم و قابل پيش بيني است اين است كه اين ابزار جديد گوگل مي تواند به سرعت عموميت يافته و مورد استفاده كاربران اينترنت در سرتاسر دنيا قرار گيرد. با بكار گرفتن اين جستجوگر جديد، كاربران كامپيوترها قادرند به همان سرعت و دقت كه وب را جستجو مي كنند كامپيوتر خود را مورد كاوش قرار دهند. همانطور كه مي دانيد پيش از گوگل، كمپاني هاي ديگري از جمله مايكروسافت خبر داده بودند كه در حال كار بر روي برنامه هايي كه قادرند درون كامپيوتر هاي شخصي را جستجو كنند هستند و از سوي ديگر، بسياري از رقباي جدي گوگل نيز دارند بر روي پروژه هايي مشابه كار مي كنند، بنابر اين خيلي واضح است كه جستجوگر هاي روميزي روندي تازه در توليدات نرم افزاري شركت هاي مطرح اينترنتي باشد و اگر از گوگل استفاده نكنيد به هر حال رو به سوي يكي ديگر از شركت هاي سازنده ي جستجوگر هاي روميزي خواهيد آورد. اما در اين ميدان رقابت، گوگل پيشتاز بود و در تازه ترين اقدام خود جستجوگري را منتشر كرد كه مي تواند بخشي از محتواي كامپيوتر كاربران و نيز برخي از رفتارهاي قبلي آنان را فهرست يا اصطلاحاً index كند كه از آن جمله مي توان به فايل هاي متني و نامه هاي الكترونيكي و حتي صحبت هايي كه در نرم افزارهاي ارسال كننده پيامهاي آني IM يا صفحاتي كه اخيراً بر روي اينترنت جست و جو كرده است اشاره داشت.

من معتقدم كه با اين اقدام گوگل به نوعي ما وارد عصر تازه اي از جستجو شده ايم كه قطعاً با خود مسايل امنيتي تازه اي را پيش روي كاربران و طراحان و تحليلگران موضوعات مرتبط با فن آوري اطلاعات و اينترنت قرار مي دهد. جستجوگر جديد گوگل اين بار كامپيوترهاي شخصي را هدف قرار داده است و اين قطعاً يك حركت از پيش سنجيده شده براي رقابت با مايكروسافت بوده است كه قبلاً وعده داده بود جستجوگر دقيقي را در ويندوز لانگهورن خود يعني همان نسخه بعدي ويندوز قرار مي دهد.

جستجوگر جديد گوگل كه به آن نام Desktop Search داده اند بسيار سريع و ساده روي كامپيوتر كاربر نصب مي شود. دريافت آن از اينترنت در كمتر يك دقيقه انجام مي شود و بسرعت و بسيار راحت نصب مي شود. در زماني كه با كامپيوتر كار نمي شود يا اصطلاحاً كامپيوتر به حالت Idle مي رود شروع مي كند به فهرست كردن يا Indexing محتويات كامپيوتر: به اين ترتيب، نامه هاي الكترونيكي دريافت شده يا ارسال شده و فايل هاي Word و Excel و PowerPoint و حتي فايل هاي مشاهده شده بر روي وب با اين جستجوگر جديد گوگل قابل دسترسي و جست و جو خواهند بود. گوگل براي اين نوع جست و جو از صفحه اصلي گوگل كه روي آن شمايل Desktop اضافه شده است استفاده مي كند و اگر از طريق سايت گوگل به جستجو بر روي اينترنت بپردازيد، جستجوگر شخصي و روميزي گوگل ابتدا درون كامپيوترتان را جستجو مي كند و نتايج حاصل از جستجوي اينترنتي را پس از اقلامي كه از داخل كامپيوترتان يافته است نمايش مي دهد. سرعت يافتن نتايج و نمايش آنها بر روي مانيتور واقعاً قابل تحسين است. شايد بسياري از شما كه هم اكنون مشغول خواندن اين مقاله هستيد قبلاً به جمع كاربران اين ابزار جديد گوگل پيوسته باشيد اما چنانچه آن را دريافت نكرده ايد مي توانيد براي دريافت و نصب آن به آدرس Google Desktop - Herunterladen مراجعه كنيد.

‌‏اين نرم‌‏افزار فقط بر روي WINDOWS XP يا WINDOWS 2000 قابل نصب است و افراد مي‌‏توانند به همان سادگي كه خود موتور گوگل را بر روي اينترنت جست‌وجو مي‌‏كنند, به جست‌جو در فايل‌‏هاي شخصي ذخيره شده بر روي كامپيوتر شان بپردازند.

برخي از كارشناسان معتقدند كه اين ابزار جديد و در عين حال رايگان گوگل ممكن است حريم شخصي و اينترنتي افراد را نقض كند. همه مي دانيم كه افراد، روي كامپيوترهايشان مي توانند اطلاعاتي حساس، محرمانه يا فوق محرمانه داشته باشند و اين افراد اصلاً دوست ندارند كه اين اطلاعات به دست افراد متفرقه و فضول بيافتد. رمز هاي ورود براي دسترسي به اطلاعات طبقه بندي شده و استفاده از سايت ها از جمله اطلاعاتي هستند كه بايد از آنها مراقبت به عمل آيد. اين موضوع با توجه به اينكه جستجوگر روميزي گوگل تنها به محتويات محلي و درايو هاي محلي اكتفا نمي كند و در صورتي كه كامپيوترتان به شبكه LAN متصل باشد محتويات آنها را نيز مورد فهرست بندي و جستجوي خود قرار مي دهد بسيار حائز اهميت و توجه است. شما مي توانيد به جستجوگر از قبل بگوييد كه چه مناطقي از درايوها را فهرست بندي نكند. يكي از كاستي هاي جستجوگر روميزي گوگل اين است كه نمي توايند پوشه ها يا فولدرهاي ساخته شده در Outlook Express را از فهرست شدن تفكيك كنيد. كاري كه با جستجو گر روميزي Copernic Desktop Search امكان پذير است.

ابزار جستجوي جديد عرضه شده از سوي شركت گوگل نظرات كارشناسي مختلفي را به خود جلب كرده است. كارشناسان موتورهاي جستجو معتقدند كه اين ابزار از همان الگوريتمي براي جستجو بهره مي برد كه در موتور جستجوي اصلي گوگل به كار گرفته شده است؛ اما برخي از كارشناسان سرعت سيستم عامل را بخصوص آنجا كه لازم است يك tray icon ديگر به ساير آيكونهاي موجود اضافه كند و نيز اين موضوع كه اين برنامه جستجوگر مي تواند سرعت عمل سيستم عامل ويندوز را كاهش دهد مد نظر قرار داده اند. برخي از متخصصان بر اين باورند كه جستجوگر جديد گوگل هر بار پس از اجرا هارد ديسكهاي محلي و شبكه را اسكن و ايندكس مي كند و اين امر باعث كندي عملكرد دستگاه مي شود.

همه بخوبي مي دانيم كه كمپاني هاي گوگل، ياهو و مايكروسافت در صدر بازار جستجوي اينترنتي قرار دارند. گوگل در اين ميان از مخاطبين و كاربران بيشتري برخوردار است و در حال حاضر با استناد به آخرين آمار و ارقام، محبوب ترين موتور جستجوي موجود مي باشد. اين شركت ها درآمد هاي قابل توجهي را از لحاظ اخذ و نمايش تبليغات دركنار ناحيه ي نمايش نتايج جستجو به دست مي آورند و به همين جهت در يك رقابت تنگاتن و حياتي براي حفظ و افزايش مخاطبين و كاربران خود هستند به همين لحاظ است كه با سرعتي باور نكردني در حال طراحي و عرضه ي محصولات و سرويس هايي جديد براي جلب نظر و توجه كاربران به خود مي باشند. در اين رقابت سرسام آور بين قول هاي اينترنتي گاه ممكن است منافع و از آن جمله، امنيت كاربران به خطر افتد. زماني مي گذرد و باگ هاي اين سيستم ها خودي نشان مي دهند و طراحان و سازندگان را به فكر بهبود سيستم هايشان مي اندازند و اين در فن آوري اطلاعات موضوع تازه اي نيست و گاه براي پيشرفت و توسعه لازم است، مسلماً گاهي بهاي آن را كاربران آن برنامه ها مي پردازند.

بايد ببينيم كه مايكروسافت در سيستم عامل Longhorn خود كه قرار است آن را در سال 2006 وارد بازار كند چگونه با موضوع امنيت و جستجوي روميزي برخورد خواهد كرد. مايكروسافت اعلام كرده است كه جستجوي روميزي خود را تا پايان سال ميلادي جاري معرفي ميكند. جالب است كه در عرصه اين رقابت هاي شانه به شانه شركت Apple هم ساكت ننشسته است و اعلام كرده است كه جستجوگر روميزي خود را با نسخه بعدي سيستم عامل اش كه Tiger نام دارد اوايل سال 2005 ميلادي معرفي خواهد كرد.

منبع: تابان خواجه نصیری
 

rahnama

پدر ایران انجمن
در این جستجوگر رومیزی این مشکل پیش خواهد آمد:
برخي از كارشناسان معتقدند كه اين ابزار جديد و در عين حال رايگان گوگل ممكن است حريم شخصي و اينترنتي افراد را نقض كند. همه مي دانيم كه افراد، روي كامپيوترهايشان مي توانند اطلاعاتي حساس، محرمانه يا فوق محرمانه داشته باشند و اين افراد اصلاً دوست ندارند كه اين اطلاعات به دست افراد متفرقه و فضول بيافتد.
 
بالا