يك كارشناس صنعت شير:
جوشانيدن تا 30 درصد جذب كلسيم موجود در شير را كاهش ميدهد
به گفته يك كارشناس صنعت شير كشور، جوشانيدن، جذب كلسيم و پروتئين موجود در شير را تا 30 درصد كاهش ميدهد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر ثريا نوابپور كه در آستانه برپايي «اولين كنگره علمي نقش مصرف فرآوردههاي شيري در سلامت جامعه» كه روزهاي 16 و 17 مهر ماه امسال در تهران برگزار ميشود، سخن ميگفت، با اعلام اين مطلب افزود: شيرهاي پاستوريزه استرليزه موجود در بازار نيازي به جوشانيدن نداشته و تنها براي مطمئن شدن از سلامت شيرهاي پاستوريزه مقدار اندكي از شير تا نقطه جوش حرارت داده شود.
وي با اشاره به اين كه برخي خانوادهها به محض خريد هر گونه شير برحسب عادت غلط آن را ميجوشانند، يادآور شد: جوشانيدن شير تنها باعث از دست رفتن كيفيت و ارزش غذايي شير ميشود.
دكتر نوابپور گفت: برخلاف باور عموم مردم، شيرهايي كه قدرت ماندگاري طولاني داشته و با عنوان «استرليزه» به بازار عرضه ميشود، فاقد مواد نگهدارنده بوده و هيچ زياني را متوجه مصرفكننده نميسازد.
وي اظهار داشت: تنها به دليل تكنولوژي بالاي روش استرليزه كردن و نوع بستهبندي ويژه ميتوان اين شيرها را پيش از آنكه «در» آن باز شود در خارج يخچال نگهداري كرد و پس از باز شدن «در» آن حتي تا يك ماه در داخل يخچال بدون از دست رفتن ارزش غذايي آن قابل نگهداري و مصرف است.
اين كارشناس صنعت شير كشور گفت: براساس قوانين موجود، افزودن هر گونه ماده نگهدارنده به شير و ساير مواد غذايي كه مصرف روزانه دارند، غيرمجاز بوده و پيگرد قانوني دارد.
وي با ابراز خرسندي از برپايي «اولين كنگره علمي نقش مصرف فرآوردههاي شيري در سلامت جامعه» تصريح كرد: با توجه به پايين بودن ميانگين مصرف شير در كشور از يك سو و از ديگر سو، ناآگاهي تعداد زيادي از افراد نسبت به نقش و اهميت فرآوردههاي شيري، برپايي چنين كنگرههايي ميتواند، اقدام مؤثري در راه فرهنگسازي به منظور گسترش استفاده از اين ماده ارزشمند غذايي به شمار آيد.
گفتني است: «اولين كنگره علمي نقش فرآوردههاي شيري در سلامت جامعه»، توسط انجمن كمك به بيماران پوكي استخوان، جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران، انجمن متخصصان بيماريهاي مفاصل و استخوان، مركز تحقيقات روماتولوژي، دانشگاه تهران، دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، شركت صنايع شير ايران، اتحاديه تعاوني لبنيات پاستوريزه و انجمن صنايع فرآوردههاي لبني ايران 16 و 17 مهرماه امسال در تالار همايشهاي بيمارستان قلب تهران برپا ميشود.
جوشانيدن تا 30 درصد جذب كلسيم موجود در شير را كاهش ميدهد
به گفته يك كارشناس صنعت شير كشور، جوشانيدن، جذب كلسيم و پروتئين موجود در شير را تا 30 درصد كاهش ميدهد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر ثريا نوابپور كه در آستانه برپايي «اولين كنگره علمي نقش مصرف فرآوردههاي شيري در سلامت جامعه» كه روزهاي 16 و 17 مهر ماه امسال در تهران برگزار ميشود، سخن ميگفت، با اعلام اين مطلب افزود: شيرهاي پاستوريزه استرليزه موجود در بازار نيازي به جوشانيدن نداشته و تنها براي مطمئن شدن از سلامت شيرهاي پاستوريزه مقدار اندكي از شير تا نقطه جوش حرارت داده شود.
وي با اشاره به اين كه برخي خانوادهها به محض خريد هر گونه شير برحسب عادت غلط آن را ميجوشانند، يادآور شد: جوشانيدن شير تنها باعث از دست رفتن كيفيت و ارزش غذايي شير ميشود.
دكتر نوابپور گفت: برخلاف باور عموم مردم، شيرهايي كه قدرت ماندگاري طولاني داشته و با عنوان «استرليزه» به بازار عرضه ميشود، فاقد مواد نگهدارنده بوده و هيچ زياني را متوجه مصرفكننده نميسازد.
وي اظهار داشت: تنها به دليل تكنولوژي بالاي روش استرليزه كردن و نوع بستهبندي ويژه ميتوان اين شيرها را پيش از آنكه «در» آن باز شود در خارج يخچال نگهداري كرد و پس از باز شدن «در» آن حتي تا يك ماه در داخل يخچال بدون از دست رفتن ارزش غذايي آن قابل نگهداري و مصرف است.
اين كارشناس صنعت شير كشور گفت: براساس قوانين موجود، افزودن هر گونه ماده نگهدارنده به شير و ساير مواد غذايي كه مصرف روزانه دارند، غيرمجاز بوده و پيگرد قانوني دارد.
وي با ابراز خرسندي از برپايي «اولين كنگره علمي نقش مصرف فرآوردههاي شيري در سلامت جامعه» تصريح كرد: با توجه به پايين بودن ميانگين مصرف شير در كشور از يك سو و از ديگر سو، ناآگاهي تعداد زيادي از افراد نسبت به نقش و اهميت فرآوردههاي شيري، برپايي چنين كنگرههايي ميتواند، اقدام مؤثري در راه فرهنگسازي به منظور گسترش استفاده از اين ماده ارزشمند غذايي به شمار آيد.
گفتني است: «اولين كنگره علمي نقش فرآوردههاي شيري در سلامت جامعه»، توسط انجمن كمك به بيماران پوكي استخوان، جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران، انجمن متخصصان بيماريهاي مفاصل و استخوان، مركز تحقيقات روماتولوژي، دانشگاه تهران، دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، شركت صنايع شير ايران، اتحاديه تعاوني لبنيات پاستوريزه و انجمن صنايع فرآوردههاي لبني ايران 16 و 17 مهرماه امسال در تالار همايشهاي بيمارستان قلب تهران برپا ميشود.