پسته طبيعتي گرم و خشك دارد و حاوي مقدار زيادي پروتئين گياهي، مواد نشاستهاي غني و مواد معدني نظير پتاسيم و منيزيم است كه بسياري از نيازهاي بدن را تأمين ميكند. بعضي محققان عقيده دارند كه پروتئين پسته به اندازهاي است كه ميتوان آن را به عنوان جايگزيني براي گوشت و حبوبات دانست که البته چندان قابل استناد نیست و نمی توان به آن اکتفا کرد. در ضمن روي موجود در آن نيز در رشد سلولها و بافتهاي بدن بسيار مؤثر است. علاوه بر اينها وجود كلسيم و آهن در پسته سبب شده كه اين نوع خشكبار نقش بسيار مهمي در استحكامبخشيدن به استخوانها و دندانها و همچنين درمان بيماريهايي نظير كمخونيهاي ناشي از فقرآهن داشته باشد. در مقاله پسته چیست در سایت ایران کالا شما می توانید جدول مواد تشکیل دهنده پسته را مطالعه کنید. خوردن پسته براي افزايش حافظه و تقويت ذهن نيز مفيد است ولي باتوجه به اينكه خاصيت چاقكنندگي دارد، اگر رژيم داريد، اعتدال را در مصرف آن رعايت كنيد. براي رفع طبيعت گرم پسته – كه باعث ايجاد كهير يا دانههاي قرمز رنگ در پوست ميشود – بهتر است آن را با برگه زردآلو، هلو يا انار ترش مصرف كنيد تا گرمي آن، قدري خنثي شود. برخلاف خود پسته، پوست آن خاصيت سرد و خشك دارد و مصرف آن براي تقويت معده و قلب توصيه ميشود. در ضمن اسهال را نيز برطرف ميكند. علاوه بر اينها براي خوشبوشدن دهان و تقويت لثهها ميتوانيد پوست تازه پسته را جويده و براي مدتي در دهان نگه داريد.
خواص مغز پسته
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
1- مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و کسانی که به کم خونی مبتلا هستند باید حتما روزانه مقداری پسته مصرف نمایند.
2- پسته معده را تقویت می کند.
3- مغز و دهان را تقویت می کند.
4- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
5- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
6- خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
7- پسته برای تسکین سرفه مفید است
8- اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
9- جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مفید است.
جدول خواص مغز پسته را در مقاله پسته چیست در همین سایت ایران کالا مطالعه نمایید.
چه كساني نبايد پسته بخورند؟
گفتیم پسته گرم و خشک بوده ولذا بـــرای افـــراد گرم مـــزاج مضر است. مصلح آن سکنجبین است. پسته بسیار مقوی و دارای ویتامین های ب یک و ویتامین ب دو ویتامینE می باشد. املاح معدنی فراوانی دارد که در جدول مقاله پسته چیست در همین سایت ایران کالا توضیح داده شده است و در تقویت قوای جسمی و جنسی و سلولهای مغزی موثر است. در پسته مقدار قابل توجهی آهن وجود دارد و با داشتن مواد دیگری چون پتاسیم ، منیزیوم تامین کننده احتیاجات بدن و خون است. اما البته مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود، البته اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.
خواص پوست سبز پسته
پوست سبز پسته از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص زیر می باشد.
1- پوست سبز پسته برای رنگرزی به کار می رود.
2- بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
3- جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
4- برای استحکام لثه ، مالیدن آن روی لثه یا جویدن آن مفید است.
5- دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
6- دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.
7- برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید.
خواص پوست سفید پسته
پوست سفید پسته خاصیت قابض دارد و برای بواسیر بسیار مفید است. باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود. برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب جوشاند و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی که این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند.
مواد تشکیل دهنده پوست سبز پسته
__________________
خواص مغز پسته
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
1- مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و کسانی که به کم خونی مبتلا هستند باید حتما روزانه مقداری پسته مصرف نمایند.
2- پسته معده را تقویت می کند.
3- مغز و دهان را تقویت می کند.
4- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
5- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
6- خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
7- پسته برای تسکین سرفه مفید است
8- اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
9- جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مفید است.
جدول خواص مغز پسته را در مقاله پسته چیست در همین سایت ایران کالا مطالعه نمایید.
چه كساني نبايد پسته بخورند؟
گفتیم پسته گرم و خشک بوده ولذا بـــرای افـــراد گرم مـــزاج مضر است. مصلح آن سکنجبین است. پسته بسیار مقوی و دارای ویتامین های ب یک و ویتامین ب دو ویتامینE می باشد. املاح معدنی فراوانی دارد که در جدول مقاله پسته چیست در همین سایت ایران کالا توضیح داده شده است و در تقویت قوای جسمی و جنسی و سلولهای مغزی موثر است. در پسته مقدار قابل توجهی آهن وجود دارد و با داشتن مواد دیگری چون پتاسیم ، منیزیوم تامین کننده احتیاجات بدن و خون است. اما البته مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود، البته اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.
خواص پوست سبز پسته
پوست سبز پسته از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص زیر می باشد.
1- پوست سبز پسته برای رنگرزی به کار می رود.
2- بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
3- جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
4- برای استحکام لثه ، مالیدن آن روی لثه یا جویدن آن مفید است.
5- دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
6- دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.
7- برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید.
خواص پوست سفید پسته
پوست سفید پسته خاصیت قابض دارد و برای بواسیر بسیار مفید است. باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود. برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب جوشاند و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی که این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند.
مواد تشکیل دهنده پوست سبز پسته
پروتئین خام
11.20 %
فیبر خام
15.28 %
چربی خام
5.29 %
خاکستر خام
10.13 %
عصاره عاری از ازت
52.16 %
کلسیم
1.08 %
فسفر
0.11 %
منیزیم
0.31 %
پتاسیم
4.44 %
آهن
660.68 ppm
منگنز
23.6 ppm
مس
16.23 ppm
روی
27.5 ppm
__________________