• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خواص عصاره هسته انگور

baroon

متخصص بخش ادبیات
خواص عصاره هسته انگور



grape_seed.jpg



همشهری آنلاین - شهره فرجی:
عصاره هسته انگور حاوی خواص آنتی اکسیدانی قوی است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است.

عصاره هسته این میوه علاوه بر داشتن خواص آنتی اکسیدانی،‌ دارای خواص آنتی‌هیستامین،‌ ضد آلرژی و ضد التهاب است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود.این عصاره به خاطر داشتن خواص آنتی اکسیدانی چروک‌های پوست ناشی از افزایش سن، رژیم‌های نادرست غذایی و کشیدن سیگار و .. را کاهش داده و تغذیه مفیدی برای پوست محسوب می‌شود.


ماده‌ی بیوفلاوونوئید موجود در هسته انگور با تقویت و حفظ غشاء سلولی، ازبروز آسیب اکسیداتیو ناشی از وجود رادیکال‌های آزاد،‌ پیشگیری می‌کند.


خواص آنتی اکسیدانی عصاره هسته انگور بسیار قوی‌تر از ویتامین‌های E وC موجود در آن عمل می‌کند. این آنتی اکسیدان‌ها، به هنگام افزایش فعالیت آنزیم‌های پوستی، به ترمیم نسوج ارتباطی کمک می‌کنند. عصاره هسته انگور، با کمک به بازسازی رگ های خونی آسیب دیده، زخم‌ها و جراحت‌ها را درمان می‌کند و باکتری‌های مضر موجود در آن‌ها را از بین می‌برد.


از دیگر خواص این عصاره می‌توان به پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، واریس، آب آوردگی یا ورم و آرتروز اشاره کرد.


عصاره هسته انگور به عنوان یک آنتی‌هیستامین طبیعی نیز عمل می‌کند. این عصاره با کاهش تولید هیستامین و تقویت سیستم ایمنی بدن، واکنش‌‌های آلرژیک را تعدیل می‌کند.
عصاره این هسته برای تقویت چشم مفید است و برای درمان لکه زرد تخریب شده، آب مروارید و فشار چشم بکار می‌رود.


تحقیقات نشان می‌دهد استفاده 300 میلی‌گرم در روز از این عصاره به مدت 60 روز، فشار وارده بر چشم ناشی از کار طولانی مدت با کامپیوتر را از بین می‌برد.


برخی دیگر از خواص عصاره هسته انگور به شرح زیر هستند:

  • از ایجاد پلاگ در عروق خونی پیشگیری می‌کند.
  • سطح هوشیاری را افزایش داده و از بروز پیری زودرس پیشگیری می‌کند.
  • از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند.
  • گردش خون را تقویت می‌کند.
  • یبوست را درمان می‌کند.





 
آخرین ویرایش:

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
هسته انگور چه فوایدی دارد؟

198311.jpg


سرطان کولورکتال می تواند به دلیل بیش از 11000 جهش ژنتیکی مختلف ایجاد شود.


عصاره هسته انگور در درمان سرطان کولورکتال (بخش انتهایی روده بزرگ) نقش موثری ایفا می کند. این اثر مثبت حتی در موارد تهاجمی بیماری نیز مشاهده می شود.

بر اساس مطالعه ای که در مرکز سرطان دانشگاه کلرادو انجام شد، مشخص گردید که عصاره هسته انگور رشد و بقای سلول های سرطانی را در سرطان کولورکتال مهار می کند. نتایج این مطالعه در نشریه سرطان به چاپ رسیده است. محققان معتقدند که ترکیبات فعال موجود در عصاره هسته انگور بسیاری از انواع سلول های سرطانی را به صورت انتخابی هدف قرار می دهد. مطالعه اخیر نشان داد که بسیاری از جهش های ژنتیکی که منجر به گسترده شدن (متاستاز) سلول های سرطانی کولورکتال و مقاومت آنها در برابر درمان های رایج می شوند، این سلول ها را به طور خاص نسبت به عصاره هسته انگور حساس می سازد.

این یافته از آن جهت حائز اهمیت است که شیوع سرطان کولورکتال (به دلیل رژیم های غذایی پرچرب و شیوه زندگی بی تحرک) به سرعت رو به افزایش است و غربالگری این بیماری نیز در حد بسیار پایین انجام می شود، به این معنی که در 60 درصد موارد، بیماری در مراحل پیشرفته آن تشخیص داده می شود. دست یافتن به روشی که سلول های سرطانی کولورکتال پیشرفته را به طور انتخابی مورد هدف قرار دهد، از لحاظ بالینی بسیار ارزشمند است.

برای انجام این مطالعه، سرطان کولورکتال در مراحل مختلف مورد بررسی قرار گرفت. مکانیسم احتمالی عصاره هسته انگور در برابر این نوع سرطان نیز مشخص شد. عصاره هسته انگور استرس اکسیداتیو را در سلول های سرطانی کولورکتال القا و تحریک می کند و این امر موجب مرگ برنامه ریزی شده (آپوپتوز) این سلول ها می گردد و درنهایت سلول های سرطانی از بین می روند.

سرطان کولورکتال می تواند به دلیل بیش از 11000 جهش ژنتیکی مختلف ایجاد شود.(جهش ژنتیکی تغییری است که در DNA سلول ایجاد می شود). روش شیمی درمانی تنها جهش های سلولی خاصی را مورد هدف قرار می دهد، بنابراین بسیاری از انواع سرطان کولورکتال نسبت به شیمی درمانی مقاومند. نکته جالب این است که بسیاری از ترکیبات فعال موجود در عصاره هسته انگور قادرند جهش های ژنتیکی مختلف را شناسایی کرده و مورد هدف قرار دهند. در حقیقت با افزایش جهش ها، قابلیت عصاره هسته انگور نیز برای مقابله با سلول های سرطانی افزایش می یابد.


تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
 
بالا