• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خواص گلابی

معصومه بانو

متخصص بخش خانه و خانواده
خواص گلابی


گلابی، برطرف کننده التهاب

گلابی میوه ای سرشار از ویتامین C، مس و فیبرهای غذایی است. این میوه مقدار زیادی فیبر دارد و فاقد چربی و کلسترول است.

به نقل از سایت «هلث مد»، منبع طبیعی انرژی است که سرشار از فروکتوز و گلوکز است.

برای سلامت کولون بسیار مفید است.


پکتین موجود در گلابی خاصیت رونده دارد.

ماده مغذی آنتی اکسیدان موجود در آن برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.

اثر ضدالتهابی دارد و دردهای التهابی را تسکین می دهد.

ویتامین C و مس موجود در آن به عنوان آنتی اکسیدان مفید عمل می کند و از سلول ها در برابر آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند.

حاوی آنتی اکسیدان است و مانع از بالا رفتن فشار خون و سکته می شود.

نوشیدن آب آن صبح و شب، باعث کم شدن حرارت بدن می شود و از گلودرد نیز پیش گیری می کند
 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
آشنایی با خواص گلابی

بیشتر خانم ها ی نگران تناسب اندام از نام این میوه به یاد فرم تجمع چربی در بدن خانم ها می افتند. این میوه شیرین و آبدار با گونه ها ی متفاوت با رنگ ها ی متنوع از جمله میوه ها یی است که طرفداران زیادی دارد. از نظر شکل ظاهری گلابی معمولی یا گلابی اروپایی میوه ای آبدار با دانه های سنگی دارد و اغلب فرمی کشیده دارد. اما انواع دیگری از گلابی وجود دارند که به گلابی آسیایی معروفند و شکل آنها شبیه سیب است . در ایران گونه ها یی از این گیاه در جنگل های شمالی، دامنه ها ی البرز، ارتفاعات کرج، چالوس، آذربایجان به ویژه اطراف ارومیه و نواحی مرکزی و پایین ارتفاعات بختیاری جنوب و فارس وجود داردکه گونه خوراکی آن به نامهای محلی گلابی ، امرود و… شناخته می شود.


اولین گونه ها ی گلابی به صورت وحشی و سال ها پیش از میلاد در آسیا و اروپا روییده است. بنابراین مردم این قاره ها آن را از آنجا به سایر قاره ها برده اند. گلابی انواع و اقسام کوچک ، بزرگ ، سبز و زرد و گلگون و مخروطی و ته گرد دارد. یک نوع گلابی ترش و بقیه شیرین یا گس هستند. گلابی یک نوع جنگلی دارد که در کهکیلویه زیاد است و تخم زیادی دارد و میوه آن قابل استفاده نیست فقط تخم آن را به نام انجوجک می فروشند و برای اینکار میوه را در زیر خاک می کنند و پس از آنکه که پوسید تخم های آن را بیرون آورده و پس از شستن خام یا بو داده می فروشند. در گیلان یک نوع گرد گلابی به نام خج معروف است که به علت سفتی قابل خوردن نیست، ولی با آن بهترین مربا را می توان تهیه کرد.

گلابی.jpg

● ارزش غذایی
با توجه به محتوای بالای فیبر گلابی می توان از آن به عنوان ملین استفاده کرد. به علاوه چنانچه می دانید فیبر یکی از عوامل تغذیه ای است که در حفظ سلامت بدن به خصوص دستگاه گوارش نقش مهمی ایفا می کند.
▪ گلابی حاوی ریزمغذهایی چون فلوئور، سلنیوم، کرم و بور است که برای سلامتی و تامین ریزمغذی ها ی بدن بسیار مفید است.▪ گلابی دارای دانه ها ی بسیار ریزی است که خصوصا نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زاید باقیمانده در شکم را دفع می کند.▪ گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است. تانن و پتاسیم آن، اسیداوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.▪ گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.گلابی به علت دارابودن آرسنیک رعشه را درمان می کند.▪ ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور است که با افزایش جذب کلسیم، از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری می کند.▪ فیبر موجود در گلابی لینین است که غیر قابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر است.

● گلابی در طب سنتی
طرفداران طب سنتی معتقدند گلابی سنگ مجاری ادرار را دفع می کند. آرام بخش و تب بر است. در رفع عفونت مجرای ادرار موثر است. مقوی بدن است. تشنگی را برطرف می کند. سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع می کند. برای دفع سموم بدن بسیار موثر است.
شیره گلابی خاصیت مدر، تصفیه کننده خون، دفع کننده اسید اوریک و تامین کننده عناصر معدنی مورد نیاز بدن دارد. مصرف آن در بیماری های مختلف مانند انواع کم خونی ها، خستگی عمومی و بیماری سل اثرات مفیدی دارد.
▪ خرید و نگهداریمیوه گلابی معمولا عمر انباری کوتاهی دارد به همین دلیل باید قبل از رسیدن کامل برداشت شود تا بتوان آن را به راحتی به بازار رساند. به منظور حفظ گلابی های اروپایی به صورت یکدست و با بهترین کیفیت، باید آنها را پس از رشد کامل اما قبل از رسیدن، از درخت چید. اغلب میوه ها یی که روی درخت می رسند قبل از اینکه بتوانیم آنها را برداشت کنیم از روی درخت کنده شده و به زمین می افتد. ضربه خوردن میوه با فعال کردن آنزیم ها ی موجود سبب زودتر رسیده شدن و در نتیجه ایجاد لهیدگی و قهوه ای شدن آن می شوند.
برای اطمینان از رسیده بودن این میوه هنگام خرید به آرامی قسمت نزدیک به ساقه را فشار دهید. از نظر رنگ به غیر از بعضی انواع که موقع رسیدن رنگ سبز آنها به زرد تبدیل می شود در سایر گونه ها تغییری رنگی به وجود نمی آید. در صورتی که گلابی کاملا نرسیده باشد آن را در یک پاکت کاغذی با در کاسه ای کنار میوه ها ی دیگر قرار دهید که پس از چند روز برسند.
برای نگهداری این میوه بهترین دما، دمای معمولی اتاق است البته بهتر است که این میوه را در محلی تاریک نگهداری کنیم. برای نگهداری به مدت طولانی تر باید آن را در یخچال نگه داشت. برای نگهداری طولانی تر نمی توان گلابی را فریز کرد. تهیه مربا و کمپوت از موارد فرآوری گلابی برای استفاده به مدت طولانی تر است.
اگر بتوانیم گلابی ها را در محل های خنک نگهداری کنیم تا به طور کامل رسیده شوند، می توان آنها را به راحتی انبار و حمل کرد. برخی از گونه ها ی گلابی فقط در معرض هوای سرد رسیده می شوند. گلابی های آسیایی روی درخت شیرین و ترد هستند. این میوه به شکل تازه، کنسرو و یا آب میوه مصرف می شود.

منبع:پزشک تو
 
بالا