• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

درس های زندگی از نهج البلاغه

TAHEREH

متخصص بخش
گویى مرگ بر غیر ما نوشته شده، و حق جز بر ما واجب گردید،
و گویا این
مردگان مسافرانى هستند که به زودى باز مى‏ گردند،
در حالى که بدن‏ هایشان را به گورها مى ‏سپاریم، و میراثشان را مى‏ خوریم.
گویا
ما پس از مرگ آنان جاودانه‏ ایم
آیا چنین است؟!
که
اندرز هر پند دهنده ‏اى از زن و مرد را فراموش مى‏ کنیم و خود را نشانه تیرهاى بلا و آفات قرار دادیم
 

TAHEREH

متخصص بخش
توصیه می کنم شما را به تقوا و پرهیز از خدایی که با انذار خود راه عذر را بر شما مسدود ساخته و با دلیل روشن حجت را تمام کرده و شما را بر حذر داشته از دشمنی که مخفیانه در سینه های شما راه می یابد و آهسته در گوش ها می دمد، گمراه و پست می سازد و نوید می دهد و انسان را به خواهش وا می دارد، گناهان و جرایم زشت را نیکو جلوه می دهد و گناهان بزرگ را سبک می شمرد تا به تدریج پیروان خود را فریب داده، در سعادت رابه روی گروندگان خود می بندد، زیبا را زشت نشان می دهد، آسان را مشکل و ایمنی را ترسناک جلوه می دهد
 

رضــrezaــا

کاربر ویژه
هفت نصیحت حکیمانه از امیرالمومنین(ع)

امام علی علیه‌السلام در حدیثی ارزشمند هفت نصیحت و پند حکیمانه و ماندگار را بیان فرموده‌اند.



امیرالمومنین امام علی(علیه السلام)، در نصیحتی ماندگار فرمودند:
با سكوت بسيار، وقار انسان بيشتر شود، و با انصاف بودن، دوستان را فراوان كند، و با بخشش، قدر و منزلت انسان بالا رود، با فروتني، نعمت كامل شود، با پرداخت هزينه‌‏ها، بزرگي و سروري ثابت گردد، و روش عادلانه، مخالفان را درهم شكند، و با شكيبايي در برابر بي‏‌خرد، ياران انسان زياد گردند.

متن حدیث:

وَ قَالَ عليه السلام بِكَثْرَةِ الصَّمْتِ تَكُونُ الْهَيْبَةُ وَ بِالنَّصَفَةِ يَكْثُرُ الْوَاصِلُونَ وَ بِالْإِفْضَالِ تَعْظُمُ الْأَقْدَارُ وَ بِالتَّوَاضُعِ تَتِمُّ النِّعْمَةُ وَ بِاحْتِمَالِ الْمُؤَنِ يَجِبُ السُّؤْدُدُ وَ بِالسِّيرَةِ الْعَادِلَةِ يُقْهَرُ الْمُنَاوِئُ وَ بِالْحِلْمِ عَنِ السَّفِيهِ تَكْثُرُ الْأَنْصَارُ عَلَيْهِ

«نهج البلاغه، حکمت224»
 

TAHEREH

متخصص بخش
بدانید ظلم و ستم بر سه گونه است: ستمى كه هرگز بخشوده نمى‏ شود،و ستمى كه‏ بدون مجازات نخواهد بود و ظلمى است كه از آن صرف نظر مى ‏شود و باز خواست ندارد.
اما ظلمى كه بخشوده نخواهد شد شرك به خدا است‏، خداوند مى‏ فرماید:خداوند هیچگاه از شرك به خود در نمى ‏گذرد
[SUP]1[/SUP].
اما ظلمى‏ كه بخشوده مى‏ شود ستمى است كه بنده با گناهان صغیره به خویشتن كرده است.
و اما
ستمى كه بدون مجازات نمى ‏ماند ستمگرى بعضى از بندگان به برخى دیگر است. قصاص در آنجا بسیار سخت است(این قصاص) مجروح ساختن با كارد و یا زدن با تازیانه ‏نیست ‏بلكه چیزى است كه این ها در برابرش كوچك است.
1.آیه 48 سوره نساء
 

TAHEREH

متخصص بخش
کسانی که فرصت ندارند، به دنبال فرصتند و از خدا مهلت می‌طلبند تا بندگی و عبادت کنند و کسانی که فرصت دارند، با بهانه جویی کار را به تأخیر می‌اندازند.
 

TAHEREH

متخصص بخش
خداوند سبحان، انجام واجب و ترك حرام را نهایت درجه خشنودى از بنده ‏اش قرار داده است.
 

TAHEREH

متخصص بخش
تمسك كنيد به كتاب خداوند، زيرا اين كتاب طنابى است محكم و نورى است آشكار و شفايى است سـودمـند، و چشمه اى است سيراب كننده، نگهبان براى كسى است كه به او تمسك جويد و نجات براى كسى است كه به آن درآويزد.
 

TAHEREH

متخصص بخش
اگر با چشم دل به آنچه از بهشت برای تو ستودند بنگری، از آنچه در دنیاست دل می‌کنی؛ هرچند شگفتی‌آور و زیبا باشد و از خواهش‌های نفسانی و خوشی‌های زندگانی و منظره‌های آراسته و زیبای آن، کناره گیری.
نهج‌البلاغه، خطبه 165
 

TAHEREH

متخصص بخش
فرد مومن صورتش خندان است و قلبش اندوهناك. در حوادث حوصله فراوان دارد و روحش ذلیل و تسلیم وی است. از سركشی ناراحت می‏شود و با ریا دشمن است. اندوهش طولانی و همتش عالی است. حرفش كم است و كارش زیاد. سپاسگزار و شكیباست. در فكر خود فرو رفته و در ذكر حاجت بخل می‏ورزد. خوش برخورد و نرم‏خوست در عین اینكه ذلیل‏تر از بنده است، روحش سخت‏تر از سنگ است.
خطبه متقین،نهج البلاغه
 

TAHEREH

متخصص بخش
ای بندگان خدا !
هم اکنون دست به کار شوید .
هم اکنون که زبان ها باز و بدن ها سالم و اعضا در فرمان و جای آمد و شد است و فرصت باقی است ، کار کنید !

پیش از فوت وقت و فرارسیدن مرگ از زندگی زود گذر بهره ی خود را ببرید !
آمدن مرگ حتمی را مسلّم بدانید و همچون شخص منتظر بیکار ننشینید .
 
بالا