• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

سرسبزترین استان " گیلان"

Nicol

متخصص بخش گردشگری
پروفسور مجید سمیعی :

پروفسور مجید سمیعی در یک خانواده ی معروف گیلانی به سال 1316 هـ.ش در تهران متولد شد . تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر به پایان رسانید و سپس عازم آلمان گردید . رشته های بیولوژیکی و پزشکی را در دانشگاه ماینتس به پایان رسانید و سپس دوره ی تخصص جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر پروفسور کورت شورمن شروع کرد و در سال 1349 به اخذ درجه ی تخصص در این رشته نایل آمد . وی کار علمی را با سمت استادیاری و معاونت بیمارستان جراحی مغز و اعصاب آغاز کرد . پس از چندی سرپرستی بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال را به عهده گرفت . در سال 1351 به اخذ درجه ی پروفسوری جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه ماینتس نایل گردید . ضمن کارهای پزشکی و تدریس ، لحظه ای از تحقیق و تتبع غافل نبود و در زمینه ی تورم مغز و ترمیم و بازسازی جراحی اعصاب محیطی مطالعات ارزنده ای انجام داد . در سال 1350 اولین دوره از دوران آموزشی جراحی میکروسکوپی را آغاز کرد و در سال 1356 نخستین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را با کمک بنیاد فولکس واگن تأسیس نمود . تجربیات پیوند اعصاب محیطی و بازسازی اعصاب مغز توجه پروفسور سمیعی را به مشکلات جراحی در قاعده ی جمجمه جلب کرد و در این زمینه اولین گام های پیشرفت را برداشت که مورد توجه جهان پزشکی قرار گرفت . در سال 1356 ، ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب را در شهر هانور به عهده گرفت در همین سال ، کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند به وی اعطا شد و در سال 1366 دانشگاه ماینتس تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب را به وی پیشنهاد کرد . در سال 1367 با قبول تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانور به کار پرداخت . از سال 1367 تا 1371 ریاست انجمن بین المللی قاعده ی جمجمه را به عهده داشت و در سال 1371 به ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای قاعده ی جمجمه انتخاب شد . بخشی از تجربیات علمی او در 13 کتاب و بیش از 200 مقاله ی علمی منعکس شده است . برای تجلیل از مقام علمی و تجربیات ارزنده وی و هم چنین گام های بلندی که در پیشرفت جراحی مغز و اعصاب برداشته است ، رییس جمهوری آلمان غربی در سال1367 نشان خدمت درجه ی 1 دولت آلمان را به او اهدا کرد . در همین سال جایزه ی علمی استان نیدرزاکس آلمان ، به پاس فعالیت های پر ارزش وی در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب به نامبرده اهدا شد . پروفسور سمیعی ، طی 25 سال اخیر ، در بیش از 200 کنگره ی علمی شرکت و تجربیات پزشکی خود را ضمن سخنرانی های متعدد ارایه نموده است . وی از سوی مجامع علمی پزشکی جهان تقدیرنامه ها و جوایز گوناگونی دریافت کرده و در حال حاضر در جهان پزشکی به عنوان جراح پیشتاز در رشته ی مغز و اعصاب شناخته شده است . صادق احسان بخش در کتاب دانشوران و دولت مردان گیل و دیلم می نویسد :" پروفسور سمیعی پس از ترور ( من ) در سال 1361 در بیمارستان قلب به عیادتم آمد و پیشنهاد نمود به آلمان بروم تا شاید بتواند عصب هایم را که قطع شده بود پیوند میکروسکوپی نماید . با اینکه 70 درصد نقص عضو داشتم پس از بیرون آمدن از بیمارستان دو سال بعد به آلمان رفتم و مورد عنایت خاص شان قرار گرفتم . خون ایرانی در کالبد پروفسور ، او را واداشته بود که بسیاری از بیماران نقص عضو مغزی و غیر مغزی که به آن دیار عزیمت می کردند ایشان چون پدر و برادری مهربان از آن ها عیادت می کرد و در صورت لزوم عمل جراحی می نمود . هنگام عمل جراحی صدها خبرنگار و فیلمبردار از در و دیوار بیمارستان عکس برداری می کردند . پروفسور سمیعی سالن مداربسته ای را کنترل می کند که ده ها جراح مغز از گوشه و کنار جهان حرکت دست پروفسور سمیعی را در نوع عمل می بینند . پروفسور سمیعی نسبت به گیلان علاقه ی شدیدی دارد و گاه گاه به گیلان سفر می نماید . از تمام کشورها از ایشان برای عمل جراحی دعوت می شود . "
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
فهرست آثار پروفسور سمیعی :

مقالات : بیش از 200 مقاله ی علمی در خصوص دستگاه عصبی مرکزی و محیطی .
کتاب ها : برش نگاری پنوموآنسفال ـ جنبه های نوین اعصاب محیطی ـ اعصاب جمجمه ای ـ ضربه های وارد بر قاعده ی جمجمه ـ جراحی در ساقه ی مغز و بطن سوم و اطراف آن دو ـ جراحی قاعده ی مغز ـ ضایعات اعصاب محیطی ـ جراحی منطقه ی زین ترکی و سینوس های پیرامون بینی جراحی مننژیم قاعده ی مغز ـ جراحی کلیوس ـ روش های نوین بازسازی استخوان ـ دوخت عروق و اعصاب و نیز پیوند در جراحی پلاستیک و جراحی ترمیمی ـ جراحی قاعده ی مغز ـ اطلس جراحی قاعده ی جمجمه .

پروفسور مجید سمیعی ، دانشمند و جراح برجسته ی ایرانی ، در حال حاضر ریاست فدراسیون جهانی انجمن جراحان اعصاب[1] و ریاست بیمارستان علوم عصبی هانوفر آلمان را بر عهده دارد .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
استان زیبای گیلان

استان گيلان توسط حصار بلند البرز از بقيه سرزمين ايران جدا گرديده و متعلق به واحد جغرافيايي جنوب درياي خزر مي باشد كه در غربي ترين بخش ساحلي اين واحد ميان استان آذربايجان شرقي ، در مغرب و استان مازندران در مشرق و استان زنجان در جنوب واقع شده است .
گيلان سرزمين باران است و سبزه و جنگل و رود و كوه . گيلان پاره اي از سامان گسترده ي ايران است، هر چند كه گونه گوني فراوانش آن را چون پاره اي جدا از ايران مي نماياند. اين پاره ي سبز كه در پاره بندي هاي سياسي ايران باستان شناخته مي شود و 14709 كيلومترمربع گستردگي دارد، دربردارنده ي بخش جلگه اي و دو پاره كوهستاني « ديلمان » و « تالش » است و گيلان نام دارد . گيلان ميان 36 درجه و 36 دقيقه تا 38 درجه و 27 دقيقه ي عرض شمالي و 48 درجه و 25 دقيقه تا 50 درجه و 34 دقيقه ي درازاي خاوري نيمسازه ي گرينويچ قرار دارد و درازاي آن از شمال باختري به جنوب خاوري 225 كيلومتر و پهنايش در بخش هاي گوناگون از 25 تا 105 كيلومتر است و گيلان از شمال به درياي خزر ، از خاور به استان مازندران ، از جنوب به استان هاي قزوين و زنجان و از باختر به استان اردبيل مرزمند است و در پاره اي از شمال نيز شانه به خاك جمهوري آذربايجان مي سايد.


ba55bc30e113441.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
1.jpg



ماسوله در ۵۵ کیلومتری رشت در استان گیلان قرار دارد. این شهر در ناحیه‌ای کوهستانی و جنگلی در دامنه‌ای صخره‌ای با با وسعت آن ۱۶ هکتار و ارتفاع 1050 متر از سطح دریای آزاد ساخته شده‌است. ماسوله در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن قرار دارد و از غرب به خلخال، از شمال به ماسال و از جنوب به تارم علیا محدود است.

این شهر طی شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است

هشتصد تا هزار سال پيش مردماني از نقاط مختلف سرزمين گسترده ايران به دلائل نامعلومي به منطقه ماسوله كوچ كردند. برخي از مردمان محلي نيز از منطقه اي به نام كهنه ماسوله واقع در 6 كيلومتري شمال غرب اين شهر با اين افراد همراه شدند. طي كاوش هاي انجام شده از محوطه باستاني كهنه ماسوله سفالينه هائي متعلق به قرون پنجم تا هشتم هجري قمري بدست آمده است كه دقيق ترين مستندات قابل توجه تاريخي مي باشند

در ۱۰ کیلومتری بالاتر از ماسوله جدید، ماسوله قدیم با آثار و بازمانده‌های انسانی از قبیل سنگ کوره و ... در منطقه‌ای گسترده پراکنده شده است که جزء آثار باستانی بشمار می‌آیند.

زبان مردم ماسوله تالشی است.

ماسوله دارای محله‌های ریحانه بر، خانه بر، مسجدبر، کشه سر و اسد محله است.

قلل مهم ماسوله عبارت‌اند از: شاه‌معلم (شامولوم)، آسمانکوه، لاسه سر، تروشوم و کله قندی. که قله شاه معلم با ارتفاع ۳۰۵۰ متر بلندترین نقطه استان گیلان می باشد

ماسوله دارای معماری منحصر به فردی است. محوطه جلوی خانه‌ها و پشت بام‌ها هر دو به عنوان پیاده رو استفاده می‌شوند. خیابان‌های کوچک و پله‌های بسیار به هیچ وسیله نقلیه موتوری اجازه ورود نمی‌دهد. معماری ماسوله در یک جمله توصیف می‌شود: حیاط ساختمان بالایی پشت بام ساختمان پایینی است. ساختمان‌ها معمولاً از دو طبقه تجاوز نمی‌کنند
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
غذاهای محلّی گیلان عبارت‌اند از:
  • اناربیج: گوشت + گردو + پیاز + سبزی + آرد + آب انار + فلفل

  • شش‌انداز: بادمجان یا خیار یا کدو حلوایی + گردو + پیاز + رب انار

  • سیرابیج: برگ سبز سیر + تخم‌مرغ + زردچوبه

  • شیرین تره: اسفناج + تخم‌مرغ + سیر

  • خالو آبه: آرد برنج + گوجه سبز + انواع سبزی + شکر + تخم‌مرغ

  • چخرتمه: مرغ + پیاز + تخم‌مرغ + آب لیمو یا آب نارنج

  • نازخاتون: گوشت + سبزی( نعناء و جعفری )+ بادمجان + آبغوره

  • موتن‌جن: مرغ یا مرغابی + کشمش یا قیسی + گردو + رب انار + شکر

  • لونگی: ماهی (معمولاً سفید) + مغز گردو + سبزی جعفری + سیرتر یا خشک + پیاز + خاویار ماهی

  • کولی غورابیج : کولی + سبزی معطر + ترشی( آب غوره یا آب نارنج یا انار ترش) + شکر + مغزگردو

  • ماهی فیبیج: ماهی + کشمش + نعناع + آب انار + رب انار + گلپر + فلفل

  • واویشکا: دل + جگر + قلوه + پیاز + گوجه‌فرنگی

  • ترش شامی: گوشت + پیاز + جعفری + تخم‌مرغ + سیب زمینی + آبغوره

  • شامی: گوشت + پیاز + تخم‌مرغ + زرد چوبه + فلفل. (ویژه ماه رمضان)

  • انواع کوکو: کوکوی اشبل، کوکوی گردو، شاه کوکو و کوکوی اوزون برون و ...

  • انواع آش: آش شلغم، آش شیر، آش خرشو (از شیر گاو تازه زاییده تهیه می‌شود)، آش ترش، آش قلمکار
آش فاطمه الزهرا، خولی آش یا خالی آش (برنج + لوبیا چیتی) و ...
  • انواع کباب: پلا کباب، کباب ترش

  • انواع چاشنی: کال کباب، بورانی بادمجان، بورانی اسفناج، چغندر بورانی، زیتون پرورده، اشپل
(خاویار ماهی)، ماهی شور، ماهی دودی و ...
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
شیرینی های محلی گیلان
- فرنی، رشته و خشکار، گل پالوده و ... (عمولاً در ماه رمضان استفاده می‌شود)
- ترک حلوا، خاتون پنجره، خرش حلوا و سمنو و ... (ویژه عید نوروز)
-حلوای رقایب (خیرات در روز عید مرده‌ها)
  • انواع کلوچه:کلوچه فومن ـکلوچه لاهیجان و کاکا و کوکی لاهیجان

  • انواع نان محلی: نان لاکو که از آرد برنج تهیه می شود، نان کشتا (آرد برنج + کدو حلوایی + دانه’ گیاه خفرفه)

  • انواع ترشی: فلفل ترشی، سیرترشی، بادمجان ترشی، هفتابیجار، یارالماسی ترشی، پیاز ترشی و ...

  • انواع رب: رب سیب ترش، رب نارنج، رب انار و ...

  • انواع مربا: مربای بادرنگ، شقاقل، گل قند (گل محمدی)، بهار نارنج، کدو، زغال اخته، ولش (تمشک) و ...
همچنین درار (به فارسی میگویند نمک سبز) ، یکی از چاشنی هایی است که همراه برخی از میوه‌ها و ماست استفاده می‌شود و از سبزیهای معطر گوناگون + نمک تهیه می شود.
 
بالا