• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

سطح سواد والدين عامل موثر در كمبود روي كودكان است

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
براساس يافته‌هاي يك پايان‌نامه:
سطح سواد والدين عامل موثر در كمبود روي كودكان است



براساس مطالعات انجام شده بر روي كودكان پيش دبستاني شهر يزد، تمامي كودكاني كه پدران بي‌سواد داشتند دچار كمبود روي بودند.

به گزارش سرويس «پايان ‌نامه» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، براساس نتايج پايان نامه تحصيلي سيد عبدالحميد موسوي و غضنفر ملكي در بررسي ارتباط نتايج تست چشايي روي با ميزان قد براي سن و وزن در كودكان پيش دبستاني، دبستان‌هاي سطح شهر يزد مي‌باشد كه با استاد راهنمايي دكتر مطهر گلستان عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد انجام داده‌اند.

براساس يافته‌هاي اين تحقيق كه به منظور بررسي كمبود روي در كودكان يزدي انجام شده است، نتيجه تست چشايي ‌٤٠٠ كودك مورد مطالعه براي ‌٩/٧٣ درصد كودكان خوشمزه (بيانگر كمبود روي) و براي ‌١/٢٦ درصد بدمزه بود.

از ‌٤٠٠ كودك مورد مطالعه ‌٢/٤٧ درصد پسر و ‌٨/٥٢ درصد دختر بودند، ميانگين سني ‌٣٩/٠ + ‌٨٣/٥ سال و ميانگين قد ‌٢٨/٥ + ‌٧٣/١١٢ سانتيمتر و ميانگين وزن ‌٨٦/٢+19/‌١٤ كيلوگرم بوده است.

تست چشايي خوشمزه در دختران ‌٦/٧٧ درصد و در پسران ‌٤/٢٢ درصد بود كه شيوع بيشتر در دختران را نشان مي‌دهد.

طبق نتايج اين تحقيق، تست چشايي خوشمزه در كودكان ‌٥ ساله ‌٣/٦٥ درصد و در كودكان ‌٦ ساله ‌٧/٣٤ درصد گزارش شد.

كودكاني كه پدر بي‌سواد داشتند، صد در صد تست چشايي خوشمزه داشتند و كودكان با مادران بي‌سواد در ‌٣/٨٣ درصد موارد تست چشايي خوشمزه داشتند.

به گزارش ايسنا واحد يزد، در اين مطالعه بيشترين تست چشايي مختل در كودكاني پيدا شد كه پدر بيكار و مادر خانه‌دار داشتند، همچنين پدر يا مادر بيسواد داشتند ولي از نظر آماري معني‌دار نبود.

در نهايت طبق مطالعات انجام شده و اين مطالعه ارتباط معني‌داري بين پارامترهاي وضعيت روي با خصوصيات آنترويومتريك و دموگرافيك در جمعيت مورد مطالعه پيدا نشد، لذا جهت بررسي‌هاي اپيدميولوژيك كمبود روي به پارامترهاي بهتر و معتبري نياز مي‌باشد.

گفتني است اين مطالعه توصيفي ، تحليلي به روش مقطعي انجام شده است كه حجم نمونه به روش نمونه‌گيري دو مرحله‌اي از پيش دبستانهاي سطح شهر يزد انتخاب شدند.

سپس ‌٥ سي‌سي محلول سولفات روي ‌١/٠ درصد به كودكان خورانده شد،‌ كه كودكان محلول را به مدت ‌٥ تا ‌١٠ ثانيه در دهان غرغره كرده و بعد از نظر مزه چشايي بررسي شد. كودكاني كه محلول براي آنها خوشايند بود داراي كمبود روي و كودكاني كه محلول براي آنها بد مزه بود، كبمود روي نداشتند، همچنين قد و وزن كودكان نيز اندازه‌گيري شد.سپس ارتباط بين مزه تست چشايي با قد و وزن و ميزان تحصيلات و شغل والدين سنجيده شد.
 
بالا