خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
متخصصان تغذيه ميگويند سيب زميني به عنوان يک ماده غذايي سالم دوباره به منوي غذاي رستورانها و روي ميزهاي سرو غذا باز ميگردد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دکتر دونالد اي پزکزولا، سردبير نشريه فناوري تغذيه در مقاله جديدي با آزمايش روشهاي نوين براي توليد محصولات جديد در بازار و نيز بررسي فوايد سيب زميني براي سلامتي انسان دريافته است که اين ماده خوراکي نشاستهاي به عنوان يک خوردني سالم با طعمها و افزودنيهاي مختلف، دوباره به منوهاي غذا بازميگردد.
به گزارش پايگاه اينترنتي يانز، سردبير اين نشريه تخصصي در مقاله خود آورده است: سيب زميني خواص مفيدي دارد و در عين حال نيز در غذاهاي بسيار متنوعي قابل استفاده است.
به گزارش ايسنا، سيب زميني علاوه بر نشاسته که قسمت عمده آن را تشکيل ميدهد، داراي آب فراوان و املاح معدني، اسيدهاي آلي، آنزيمها و ويتامينهاي مختلف است. از اين گياه، نشاستهاي موسوم به «فکول» تهيه ميکنند که نسبت به نشاسته گندم، شفافتر و روانتر است. سيب زميني با توجه به ترکيب غذايي که دارا است، ماده غذايي مفيد، سالم، نيروبخش و زودهضم بوده و مصرف آن براي مبتلايان به مرض قند نيز زيان بخش نيست.
متخصصان تغذيه و بهداشت عمومي معتقدند كه براي معالجه اسهال، ورم روده، زخم معده و التهاب دستگاه هاضمه ميتوان از آب سيب زميني خام به طور طبيعي و يا همراه با آب کرفس استفاده كرد.
براساس اين گزارش، سيب زميني در بين سبزيجات حاوي ويتامين ث بالايي است به طوري كه هر 100 گرم سيب زميني 20 تا 25 ميلي گرم ويتامين ث دارد. بنابراين سيب زميني براي تامين ويتامين ث مورد نياز به منظور جلوگيري از خونريزي لثه مفيد است، ولي نکته بسيار مهم اين است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زيادي از ويتامين ث آن به هدر مي رود. سيب زميني علاوه بر ويتامين ث حاوي املاح مفيد ديگري مثل پتاسيم، فسفر، آهن و منيزيم است. سيب زميني تقويت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است.
همچنين به گفته كارشناسان تغذيه، سيب زميني پخته شده يا کباب شده با پوست، بيشترين مقدار ويتامينها را دارا است.
:بای:
:بای: