B a R a N
مدير ارشد تالار
مصرف دو وعده غذایی ماهی در برنامه غذایی هفتگی توصیه میشود.
محققان میگویند مصرف ماهیهای چرب در دوران بارداری بر روی بهبود واکنشهای ایمنی نوزادان موثر است، مادران در دوران بارداری باید دو وعده غذایی خود را در هفته به ماهی اختصاص دهند.
محققان با اشاره به یافتههای پژوهشی در این زمینه اظهار کردند: مصرف ماهیهای چرب (میزان چربی از 10 تا 20 درصد) مانند ماهی سالمون، ساردین، قباد و مارماهی در پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی و عروقی موثر است. اسیدهای چرب بلند زنجیره که در ماهیهای چرب یافت میشوند در کاهش خطر بیماریهای آلرژیک نیز نقش دارند.
آنها افزودند: مصرف دو وعده غذایی ماهی در برنامه غذایی هفتگی توصیه میشود، دو وعده غذایی که شامل ماهیهای چرب باشد و در هر نوبت، 150 گرم ماهی مصرف شود.
در این تحقیق زنان مورد بررسی توسط محققان به دو گروه تقسیم شدند. زنان گروه اول همان رژیم غذایی معمول و همیشگی خود را که درصد استفاده از ماهیهای چرب آن کم بود، ادامه دادند و زنان گروه دوم از هفته 20 بارداری تا زمان زایمان خود هر هفته دو وعده از ماهی سالمون استفاده میکردند. در ادامه این تحقیق، میزان اسیدهای چرب امگا 3، غلظت IgE و نیز واکنشهای ایمونولوژیک زنان هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.
محققان اظهار کردند: نوزادان این زنان نیز در سن شش ماهگی مورد ارزیابی بالینی قرار گرفتند. بررسیها نشان داد افزودن ماهیهای چرب به رژیم غذایی زنان باردار باعث بهبود واکنشهای ایمنی نوزادان شده، اما بر روی بهبود شاخصههای آلرژیک نوزاد در سن شش ماهگی تاثیری نداشتهاند.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ