• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان دشتستان

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
دشتستان يكي از مناطق مهم استان بوشهر است. بر اساس سرشماری سال 1375 شهرستان دشتستان 209634 نفر، و شهر برازجان (مركز شهرستان ) 80161 نفر جمعيت داشته است. مردم دشتستان مسلمان و شيعه مذهبند و به زبان فارسی با گويش محلی صحبت می كنند. اساس اقتصاد اين منطقه بر كشاورزي و دام داري استوار است. صنايع دستی از گذشته های دور نقش مهمی در زندگی روستاييان دشتستان داشته و بيش تر توليدات روستاييان تامين کننده نيازهای بومی منطقه است. از مهم ترين صنايع دستی شهرستان دشتستان می توان قالی بافی، پتو بافی، عبا بافی، سفال گری، دو لجه، گيوه‎ دوزی و نمد مالی را نام برد. به دليل اهميت حياتی آب در منطقه بوشهر ساخت وسايلی كه بتواند نقش در خنک كردن و نگه داشتن آب داشته باشد از گذشته های دور مرسوم بوده و كارگاه های كوزه گری در كنار تهيه و توليد وسايل خنک كننده آب به ساخت ساير فرآورده های سفالين نيز اشتغال داشته و دارند. بيش تر فعاليت های سفال‌گری در بندر كنگان پيرامون اهرم و شهرستان های برازجان است و توليدات را بيش تر ساخت كوزه آب، كوزه قليان، سرقليان، كشک ساب و حب ( سبوی كلان ) تشكيل می دهد. نمد در اصل گونه‏ای فرعی است كه از پشم تهيه می‏ شود و از رخنه رطوبت و سرما جلوگيری می ‏كند. چون توليد نمد نياز به‌ قدرت‌ بدنی فراوان دارد، لذا اغلب، نمد مالی به‌ وسيله ‌مردان انجام می شود. در ساخت گيوه سه مرحله وجود دارد که يک مرحله آن توسط زنان و دو مرحله ديگر توسط مردان انجام می گيرد. رويه گيوه را زنان از ابزار اوليه ساده می بافند و تخته و كف آن را مردان می سازند. اصطلاح گيوه چيني هم به اين مرحله از کار مردان اطلاق می شود.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

بقعه شيخ منصور خزايی‏، تل خندق، تل طلسمی، كاخ كوروش، كاخ سنگ سياه، آب انبار درخت، دژ برازجان، کارون سرای دالکی و گور دختر از جمله مهم ترين مناطق ديدني اين منطقه به شمار مي روند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

از صنايع و معادن شهرستان دشتستان اطلاعات مستندي در دست نيست.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

در شهرستان برازجان كشاورزی و دام داری رايج است.آب كشاورزی از چشمه ها، چاه ها و كاريزها تامين می شود. محصولات كشاورزی عبارتند از: تنباكو، گندم، پنبه، جو، خرما، مركبات و تره بار. دام داری هم از مشاغل اصلی مردم اين شهرستان است. صادرات اين شهرستان : گوسفند، گندم، جو، خرما، مركبات، قالی، پنبه و تره بار است. قالی‌بافی از صنايع دستی مهم استان است هم‌چنين پتو‌بافی، عبا‌بافی و كوزه‌گری‌از‌صنايع دستی شهرستان دشتستان است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان دشتستان در درازای جغرافيايی 51 درجه و 12 دقيقه و پهنای جغرافيايی 29 درجه و 16 دقيقه و بلندی 65 متری از سطح دريا قرار دارد. شهر برازجان مركز شهرستان دشتستان در 72 كيلومتری شهر بوشهر مركز استان بوشهر و در مسير راه كازرون ـ بوشهر در جلگه ای قرار گرفته و درنزديكی آن كوه و رود مهمی وجود ندارد. شهرستان دشتستان از شمال به نور آباد (استان فارس)، از شرق به كازرون و فيروز‌آباد (استان فارس)، از غرب به گناوه، بندر بوشهر و تنگستان و از جنوب به دشتی محدود می باشد. آب و هوا دشتستان گرم و خشك و ميزان بارندگی سالانه آن كمتر از 200 ميلي متر است. مسيرهاي دسترسي به اين شهرستان عبارت اند از:
ـ راه كازرون – برازجان به طول 90 كيلومتر.
ـ راه برازجان – بوشهر به طول 22 كيلومتر به سمت جنوب غربي.
ـ راه گناوه – برازجان به طول حدود 100 كيلومتر.
ـ راهی به سوی شمال به طول 18 كيلومتر كه برازجان را به سعد آباد پيوند داده است
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

ناحيه‌ای‌كه‌در زمان قديم به آن شبانكاره می گفتند با شهرستان دشتستان امروزی به مركزيت شهر برازجان يكی است. همان گونه كه از كلمه شبانكاره كاملا آشكار است، شغل اصلی مالكين شبانكار ابتدا چوپانی و گله داری بود كه پس از به قدرت رسيدن، شهر ايج را مركز حکومت خود قرار دادند. اين شهر يكی از شهرهای قديمی فارس بود و نزديك استهبان امروزی قرار داشته نارنج و خرما و مخصوصا انار آن مشهور بوده است. اين شهر پس از سقوط ملوك شبانكاره در نيمه اول قرن هشتم هجری قمری توسط ‹‹‌آل مظفر›› ‌خراب و ويران گرديد. ملوك شبانكاره از كازرون تا داراب را تحت نفوذ خود درآورده بودند و در نواحی جنوبی فارس حكومت می كردند. برازجان يكی از پايگاه های مهم به شمار ميرفت و قلعه ای مستحكم داشت كه بقايای آن هنوز وجود دارد.
 
بالا