• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان فسا

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
فسا كه در گذشته به آن «پسه» يا «پسا» می گفتند، از شهرهای قديمی خطه‌ي پارس است. قدمت فسا به پيش از اسلام و دوره هخامنشيان مي‌رسد. فسا در‌دوره هاي مختلف دچار ويراني هايي مي شود. بافت شهري پيش از اسلام در قسمتي كه امروز به تپه تل ضحاك معروف است مستقر و داراي خصوصيات شهرهاي قلعه اي قبل از اسلام بوده است. در اين شهرستان صنايع دستی در كنار كشاورزی و دام داری، از رونق بسيار خوبی برخوردار است.‌قالی‌بافی، رويه گيوه‌بافی‌ و كوزه‌گری از مهم ترين صنايع دستی شهرستان فسا است که در قسمت های مختلف آن رواج دارند. در روستاهای شهرستان فسا قالی بافی با طرح و نقشه‌های‌ محلی‌رايج است و بيش تر توسط زنان و دختران تهيه و عرضه می‌شوند. بر اساس سرشماری‌ سال 1375 جمعيت شهرستان فسا، 183818 نفر برآورد شده است. شغل عمده اهالی كشاورزی، دام‌داری، صنايع دستی و كارگری است. مردم شهرستان فسا آريايی و سامی نژادند و به زبان فارسی با گويش محلی و عربی سخن می گويند. بيش تر مردم اين شهرستان مسلمان و شيعه مذهب هستند. گردش‌گاه ميان جنگل‌ كه مانند توده ‌ای‌ انبوه در دامنه‌ي‌كوه‌ميان‌جنگل و در دو سوی جاده‌خودنمايی می‌‌كند، مهم‌ترين‌جاذبه‌طبيعی شهرستان فسا به شمار مي‌آيد. قلعه ضحاک‌ که‌ از دوران ساسانی و اوايل اسلام به يادگار مانده، از ديدنی های تاريخی منطقه است
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

گردش گاه ميان جنگل كه مانند توده ‌ای انبوه در دامنه كوه ميان جنگل و در دو سوی جاده خود نمايی می ‌كند، مهم ترين جاذبه طبيعی شهرستان فسا می باشد. قلعه ضحاک که از دوران ساسانی و اوايل اسلام به يادگار مانده، از ديدنی های تاريخی منطقه است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

انواع كارخانه‌‌هاي و صنايع مربوط به كشاورزی و دام‌داری در اين‌شهرستان وجوددارد. كارخانه هاي‌صنايع‌غذايی، نساجی، وسايل‌حمل‌و‌نقل‌و كارخانه ها و كارگاه های مصالح ساختمانی در اين شهرستان وجود دارد. هم چنين كارگاه‌های قالی‌بافی بسياری در شهرستان فسا داير است. بازرگانی در شهرستان فسا در ارتباط با مشاغل غالب منطقه بوده و قالی،‌ پشم، پوست، كشمش، گندم، پنبه، تره بار، مركبات و خرما از صادرات اين شهرستان است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

در شهرستان فسا كشاورزی و باغ‌داری اولين و مهم ترين شغل اهالی را تشكيل می دهد. محصولات عمده شهرستان عبارتند از:غلات، پنبه، ترياک، خرما، مركبات، حبوبات، انواع ميوه، برنج و گل سرخ. دام داری پس از كشاورزی اهميت داشته انواع فرآورده های دامی و لبنيات، پشم، پوست، گوشت، از توليدات بخش دام داری اين شهرستان است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان فسا تقريبا در مركز استان فارس واقع شده است كه از شمال به درياچه بختگان، ازشرق به شهرستان استهبان و شهرستان داراب، ازشمال و غرب به شهرستان شيراز، از غرب وجنوب به شهرستان فسا محدود می شود.شهر فسا مركز شهرستان، در 53 درجه و 39 دقيقه طول جغرافيايی و28 درجه و 56 دقيقه عرض جغرافيايی و بلندی 1370 متری از سطح دريا قرار دارد. آب و هوای اين شهرستان به سبب نزديکی با درياچه بختگان، معتدل و گرم است. مسيرهاي دسترسي به اين منطقه را جاده فسا - داراب به طول 104 كيلومتر و جاده فسا- شيراز به طول 157 كيلومتر تشكيل مي‌دهند.هم‌چنين فرودگاهی نيز در 7 كيلومتری جنوب خاوري فسا ساخته شده است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

فسا كه در گذشته به آن «پسه» يا «پسا» می گفتند، از شهرهای قديمی خطه پارس است. اين شهر، به گفته برخی از مورخان، در قديم « پارساگرد » نام داشت و در الواح گلی تخت جشميد به نام «پشی» يا «باشی ها» نوشته شده است. نام پسه به تدريج به پسا تبديل شد و اعراب آن را فسا ناميدند. شهر فسا در قرن چهارم هجری قمری دومين شهر مهم ولايت «دارابگرد» بود و از حيث بزرگی با شيراز برابری می كرد. مورخين و جغرافی‌دانان بسياری در وصف فسا مطلب نوشته اند از جمله اصطخری می نويسد: « در اين سرزمين هيچ شهری زيبا تر و دلكش تر از فسا نيست و هيچ جای ديگر مردمی بهتر و ميوه ای خوبتر از آن ندارد. شهری است به خودی خود مهم با ساكنان فراوان و داد و ستد بسيار و مرد آن ثروتمندند و…». در تقويم البلدان آمده «فسا از اقليم سوم است. در اول فسا را ابن طهمورث ديوبند ساخته بود. خراب شد گشتاسب ابن سهراب كيانی، تجديد عمارتش كرد و نبيره اش بهرام ابن اسفنديار به پايان رسانيد. ساسان نام كرد و در اول مثلث بود. به عهد حجاج بن يوسف ثقفی، عاملش آزاد مرد به فرمان او آن را از آن شكل بگردانيد و تجديد عمارتش كرد. چون از شب نكاريان خرابی يافت، اتابك جاولی باز معمور گردانيد. شهری سخت بزرگ بوده است و اعمال و نواحی بسيار دارد و هوايش گرمسير است و آبش از قنوات، و هيچ آب روان ندارد و ميوه گرمسيری و سردسيری نيز در آن باشد». فسا هم اكنون نيز يكی از شهرهای مهم و آباد استان فارس می باشد.
 
بالا