• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان فيروز آباد

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
فيروز آباد كنونی را در عهد باستان «اردشيركوره» و «شهرگور» می‌ناميدندكه معرب آن «جور» است. اين منطقه يكي از شهرستان‌هاي مهم استان فارس است و در ناحيه‌ي باختر اين استان واقع شده است. مهم ترين صنايع دستی رايج در اين شهرستان بافت قالی، گليم و چادر (سياه چادر) است. جاجيم بافی و گليم بافی از با اهميت ترين صنايع دستی فيروز آباد است‌که در شهرها و روستاهای مختلف منطقه، توسط زنان و دختران توليد و عرضه می شود. پشتی بافی، كوزه‌گری، ساخت ظروف سفالين و بافت رويه گيوه نيز از ديگر صنايع دستی اين شهرستان است‌ که در قسمت های مختلف منطقه رايج بوده و شاغلين بسياری را به‌خود جلب نموده است. منطقه باستانی فيروزآباد از جاذبه های تاريخی و باستانی زيادی بهره‌مند است که هر يک از آن ها يادگار دوره های باستانی هستند. بيش تر آثار و بناهاي‌تاريخی که در شهرستان فيروز آباد وجود دارند، به دوره ساسانيان تعلق داشته و ويرانه های به جای مانده از آن ها، اين ادعا را تاييد می کنند. بقايای بنای مجموعه آتشكده بزرگ ساسانيان بزرگ ترين مجموعه موجود ابنيه آتشكده ها است که در فيروزآباد قرار گرفته است. ويرانه های بر جای مانده از آثار شهر قديم فيروزآباد نيز از ديگر آثار مهم به جای مانده در اين شهرستان است که همواره نظر گردشگران را به خود جلب می‌کند.‌جاذبه‌های‌طبيعی شهرستان‌ فيروزآباد که شامل کوه‌ها، رودخانه‌ها و چشمه‌ها می شود؛ از ديگر مکان های ديدنی منطقه به شمار مي‌آيند. تنگ‌خرقه دره‌ای سرسبز و خرم در شهرستان فيروزآباد است كه پوشش جنگلی زيبا، چشمه‌سارهای‌فراوان و باغ های پربار دارد. گردشگاه شهيد نيز از ديگر ديدنی‌های شهرستان فيروز آباد است که زيست گاه‌ گونه های نادری از پرندگان مهاجر و حيوانات وحشی است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

منطقه باستانی فيروزآباد از جاذبه های تاريخی و باستانی زيادی بهره مند است که هر يک از آن ها يادگار دوره های باستانی است. بيش تر آثار و بناهاي تاريخی که در شهرستان فيروز آباد وجود دارند، به دوره ساسانيان تعلق داشته و ويرانه های به جای مانده از آن ها، اين ادعا را تاييد می کنند. بقايای بنای مجموعه آتشكده بزرگ ساسانيان بزرگ ترين مجموعه موجود ابنيه آتشكده ها است که در فيروزآباد قرار گرفته است. ويرانه های بر جای مانده از آثار شهر قديم فيروزآباد نيز از ديگر آثار مهم به جای مانده در اين شهرستان است که همواره نظر گردشگران را به خود جلب می کند.جاذبه های طبيعی شهرستان فيروزآباد که شامل کوه ها، رودخانه ها و چشمه ها می شود از ديگر مکان های ديدنی منطقه می باشد. تنگ خرقه دره ای سرسبز و خرم درشهرستان فيروزآباد است كه پوشش جنگلی زيبا، چشمه سارهای فراوان و باغ های پربار دارد. گردشگاه شهيد از ديگر ديدنی های شهرستان فيروز آباد است که زيست گاه گونه های نادری از پرندگان مهاجر و حيوانات وحشی است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

صنايع عمده در اين شهرستان در ارتباط با صنايع مربوط به كشاورزی و صنايع غذايی
است. كارخانه‌ها و كارگاه‌های توليد مصالح ساختمانی نيز در اين شهرستان داير است. عمده ترين معادن شهرستان فيروز آباد معادن سنگ های ساختمانی است. شهر فيروز آباد از دير باز، بازار معامله عشاير ترک زبان با بازرگانان بوده که محصولات حيوانی خود را با مايحتاج خويش عوض می‌كرده اند. هم اكنون نيز داد و ستد و تجارت يكی از مشاغل اهالی است. عمده‌ترين صادرات اين منطقه برنج، گندم، جو، چغندر قند، مركبات است. قالی و صنايع دستی نيز جزو صادرات شهرستان محسوب می شوند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

كشاورزی و دام داری شغل اصلی ساكنين فيروز آباد است. عمده محصولات كشاورزی اين شهرستان غلات، برنج، مركبات، خرما، تنباكو، بادام، بنشن و چغندر قند است. دام داری نيز در اين منطقه از رونق خوبی برخوردار است. انواع محصولات دامی از قبيل : محصولات حيوانی چون پشم، پوست، و روغن از توليدات بخش دام داری می باشند. فرآورده های دامی مخصوصا در نواحی جنوبی شهرستان كه گرمسير طوايف مختلف قشقايی است،به فراوانی توليد می‌شود.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان فيروز آباد از شمال به شهرستان شيراز، از غرب به شهرستان كازرون، از جنوب به استان بوشهر، و از شرق به شهرستان های جهرم و لار محدود است. شهر فيروز آباد مركز شهرستان در بلندی 1330 متری سطح دريا و در 109 كيلومتری جنوب شيراز، در مسير جاده شيراز – لار است. آب و هوای شهرستان فيروز آباد معتدل و خشک است. مسيرهاي ارتباطي اين منطقه را راه اصلی فيروز آباد- شيراز به طول 109 كيلومتر و راه فرعی فيروز آباد- قير به طول 72 كيلومتر تشكيل مي‌دهد. براساس‌سرشماری‌سال‌1375، جمعيت شهرستان فيروز آباد، 209007 نفر برآورد شده‌است‌كه‌همگی‌آريايی‌نژادبوده و به زبان فارسی با گويش‌تاجيكی‌و تركی سخن می گويند. بيش‌تر مردم آن مسلمان و شيعه مذهب هستند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

فيروز آباد كنونی را در عهد باستان «اردشيركوره» و «شهرگور» می‌ناميدندكه معرب آن «جور» است. اين شهر در عهد شاهنشاهی ساسانی و در سده‌های نخستين اسلام، مركز كوره اردشير و يكی از پنج ناحيه معروف پارس بود. بنای اين شهر را، به عهد اردشير، بنيان گذار شاهنشاهی ساسانی نيز نسبت داده اند. گفته می شود نام كنونی اين شهر، از نام «فيروز» نيای انوشيروان گرفته شده است که در زمان خود بناهايی در فيروز آباد احداث كرده بود. درگذشته، راه شيراز به بندر باستانی «سيراف» از همين شهر که به صورت دايره ای طرح ريزی شده بود، می گذشته است. فيروز آباد پس از جلگه مرودشت، استخر و بيشابور كازرون، از جمله نقاط باستانی فارس و كشور ايران است كه در بر گيرنده آثار گران بهای ادوار باستانی‌ايران محسوب می‌شوند. آثار تاريخی بسيار مهمی از اردشير بابكان و فرزندش شاپور اول در نزديكی اين شهر وجود دارد كه برخی از آن ها برابر با آثار تخت جمشيد ارزيابی شده اند.
 
بالا