• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان کازرون

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
كازرون از شهرهای قديمی ايران است. تا زمانی که شهر بيشاپور به عنوان يک مرکز بزرگ شهری در منطقه پابرجا بود، کازرون بيش تر به يک روستای کوچک شباهت داشت تا يک مرکز شهری و مرکز داد و ستد. در شهرهای پيش از اسلام، ميدان بيش تر از اين که يک فضای اجتماعی باشد، يک فضای اداری - سياسی به شمار رفته و معمولا به عنوان يک فضای تشريفاتی که در خدمت دستگاه حکومتی بود، در جوار کاخ ها و معبر آن ها ساخته می شد. جايگاه بازار كازرون در قبل از اسلام دقيقا مشخص نيست، اما آن چه مهم است اين که نقش اين شهر و در مسير قرار گرفتن آن گويای وجود داد و ستد گسترده‌ای در منطقه بوده است. بعد از ورود اسلام و از ميان رفتن رونق پادشاهان ساسانی، شهر شاهپور نيز از بين رفت و كازرون شروع به رشد کرد. اين رشد از قسمت شمال شروع شده و به تدريج به قسمت بازار فعلی و در قسمت جنوبی شهر رسيد. شغل اهالي اين منطقهرادام‌داري، كشاورزي و صنايع دستي تشكيل مي‌دهد. بافت پارچه های ابريشمی، نخی، پشمی، قالی، گليم، شال و گيوه دوزی مهم ترين صنايع دستی شهرستان کازرون را تشکيل می دهند. پارچه‌ های ابريشمی، نخی و پشمی كازرون از شهرت به سزايی برخوردارند ودر گذشته اين پارچه ها درشهر كازرون بافته می شده ولی امروزه بافتن پارچه به شكل های ساده تری معمول است ولی با اين حال بهترين بورياها به شهر كازرون تعلق دارد. قالی بافی نيز در اين منطقه رواج زيادی دارد و بيش تر توسط اهالی ايل قشقايی توليد و عرضه می شود.
جلوه های بهاری و پاييزی درياچه پريشان (فامور) جذاب و ديدنی بوده و مراتع و گلزارهای حاشيه درياچه و پرندگان وحشی آن تفرجگاه طبيعی و جالب توجهی را به وجود آورده اند. ارزش های زيست محيطی درياچه پريشان بسيار كم نظير و جالب توجه بوده و اين درياچه را به يکی از مراکز جلب گردشگران و بوميان منطقه برای گذران اوقات فراغت، تبديل نموده است. چشمه ساسان که مناظر طبيعی ارزشمندی در پيرامون آن وجود دارد و غارهای تاريخی چون غار تنگ چوگان که مجسمه حجاری شده شاپور اول در آن قرار دارد، از جاذبه های طبيعی شهرستان کازرون به شمار می آيند. نقش شاپور که از بقايای شهری آباد بر جای مانده و ويرانه های شهر بيشاپور كازرون که به همت شاپور اول ساخته شده و كاخ ها و بناهای بسياری داشته، به همراه چندين اثر مذهبی و تاريخی ديگر که قدمت بيش تر آن ها به دوره های باستانی می رسند، از مهم ترين ديدنی های شهرستان کازرون به شمار می آيند
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

اين شهرستان از شمال و شمال باختر به استان خوزستان، از شمال خاور به شهرستان شيراز، از جنوب و جنوب باختر به استان بوشهر و از جنوب خاوری به شهرستان فيروز آباد محدود است. آب و هوای شهرستان كازرون به طور كلی گرم است. شهرستان كازرون از 4 بخش مركزی، خشت، كوهمره نودان، فهليان و ممسنی تشكيل يافته است.شهر كازرون مركز شهرستان كازرون، در 51 درجه و 39 دقيقه طول جغرافيايی و 29 درجه و 37 دقيقه عرض جغرافيايی و در ارتفاع 860 متری از سطح دريا واقع است. مسيرهاي ارتباطي به اين شهرستان عبارت اند از:
- راه كازرون – شيراز به طول 143 كيلومتر
- راه كازرون – بندر بوشهر به طول 162 كيلومتر كه از 9 كيلومتری شهر كازرون می گذرد.
- راه كازرون – دشت ارژن به طول 60 كيلومتر
- راه كازرون – فيروز آباد به طول 176 كيلومتر
- راه فرعی به سوی شمال به طول 12 كيلومتر تا روستای دوان
جمعيت شهرستان كازرون در سرشماری 1375 تعداد 254992 نفر برآورد شده است. اهالی اين شهرستان آريايی نژاد هستند و به زبان فارسی گفت و گو می كنند. درقسمت های شمالی شهرستان‌به تركی و لری نيز تكلم می شود. شغل اصلی اهالی كشاورزی، دام‌داری و صنايع دستي است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

جلوه های بهاری و پاييزی درياچه پريشان (فامور) جذاب و ديدنی بوده و مراتع و گلزارهای حاشيه درياچه و پرندگان وحشی آن گردش‌گاه طبيعی و جالب توجهی را به وجود آورده اند. ارزش های زيست محيطی درياچه پريشان بسيار كم نظير و جالب توجه بوده و اين درياچه را به يکی از مراکز جلب گردشگران و بوميان منطقه برای گذران اوقات فراغت، تبديل نموده است. چشمه ساسان که مناظر طبيعی ارزشمندی در پيرامون آن وجود دارد و غارهای تاريخی چون غار تنگ چوگان که مجسمه حجاری شده شاپور اول در آن قرار دارد، از جاذبه های طبيعی شهرستان کازرون به شمار می آيند. نقش شاپور که از بقايای شهری آباد بر جای مانده و ويرانه های شهر بيشاپور كازرون که به همت شاپور اول ساخته شده و كاخ ها و بناهای بسياری داشته، به همراه چندين اثر مذهبی و تاريخی ديگر که قدمت بيش تر آن ها به دوره های باستانی می رسند، از مهم ترين ديدنی های شهرستان کازرون به شمار می آيند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

صنايع كارخانه‌ای دراين‌شهرستان محدود به صنايع مربوط به كشاورزی، دام‌داری و كارخانه‌هاي توليد مصالح ساختمانی است. كارخانه‌هاي‌مربوط به صنايع غذايی، چوب، البسه، وسايل نقليه و … نيز در اين شهرستان وجود دارند. داد و ستد و بازرگانی نيز يكی از مشاغل اصلی اهالی شهرستان كازرون است. عمده ترين صادرات اين شهرستان گندم، جو، پنبه، بنشن، تره بار، مركبات، پشم، گوسفند، خرما، مركبات، رود (شيره درختی) و پسته كوهی می باشند. مركز اين شهرستان به علت اينكه محل رفت و آمد چند ايل بزرگ ( قشقايی، ممسنی و دشتستانی) است از بازرگانی پر رونقی برخوردار شده است
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

محصولات کشاورزی شهرستان كازرون عبارتند از: غلات، تنباكو، خرما، برنج، حبوبات، پنبه، مركبات كه برخی از اين محصولات جزء صادرات شهرستان نيز می باشند. از سوی ديگر به لحاظ اين كه ايلات و عشاير در منطقه پراكنده هستند. دام داری و توليدات دامی رونق چشم‌گيری دارد. انواع فرآورده های لبنی و پشم و پوست و روغن از توليدات دامی بخش دام پروری کازرون است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

كازرون از شهرهای قديمی ايران است. نام اوليه آن «نورد» بوده است. گويند كه كازرون را طهمورث شاه بنا نهاد و پس از آن خراب شد و مجددا شاپور اول ساسانی هم زمان با بنای شهر بيشاپور، كازرون را نيز آباد كرد. بعدها قباد ساسانی بر اهميت آن افزود. كازون در ابتدا از 3 قريه نورد، راهيان و دريس تشكيل می شد و روی هم به «بلد العتيق» معروف بود. اما در اواخر قرن چهارم هجری آنرا كازرون ناميدند. كازرون را به جهت اين كه در فصل بهار با طراوت و سرسبز است در برخی از كتاب ها شهر سبز لقب داده اند. پاره ای ديگر از محققين بر اين باورند که به سبب غنای كوه های پيرامون كازرون از حيث ثروت طبيعی آن را كوه زران گفته اند و به تدريج به كازرون تغيير يافته است.
 
بالا