• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان ‌بافت

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
به طوری كه از حفاری ها و كاوش های باستان شناسی بر می آيد؛ قدمت بافت به بيش از 1000 سال می رسد. شهرستان ‌بافت در باختر استان كرمان واقع شده و از شمال به بردسير، از خاور به جيرفت، از باختر به سيرجان و از جنوب به ميناب و بندرعباس محدود می شود. قالي‌بافی در شهرستان بافت رواج كامل داشته و جزو مهم‌ترين صنايع دستي اين منطقه به شمار مي‌روند. قالی هايی كه در اين شهرستان توليد می شود دارای طرح كرمانی و نقش‌های شاه عباسی، گلدانی، حشمتی، گل بادامی و گل سرخی هستند. بر اساس سرشماری سال 1375 جمعيت شهرستان بافت 122967 نفر و جمعيت شهر بافت 27920 نفر، شامل 5292 خانوار بوده است. مردم بافت مسلمان شيعه و آريايی نژادند و به زبان فارسی با گويش ويژه بافتی نزديك به كرمانی صحبت می کنند. جمعيت شهرستان بافت از طايفه های افشار و بوچاقچی، تيره‌های‌ميری، آنه‌ای، خوارزمی، اولادی، سليمانی، سلاجقه، قلندری، آقاجانلو و گوغری هستند كه در نقاط مختلف زندگی می‌كنند. شهرستان بافت از نظر كشاورزی بسيار پر رونق بوده و به دو منطقه گرمسيری و سردسيری تقسيم می شود.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

از صنايع اين منطقه اطلاعات مستندي در دست نيست. معدن كروميت و معدن سرب از كان هايی استكه تاكنون در اين شهرستان مورد بهره برداری قرار گرفته اند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

شهرستان بافت از نظر كشاورزی بسيار پر رونق بوده و به دو منطقه گرمسيری و سردسيری تقسيم می گردد. درمنطقه گرمسيری پنبه و مركبات و در منطقه سردسيری گندم، جو و تره بار كشت می شود. روش آبياری به صورت ديمی و آبی بوده و جهت آبياری زمين های تحت كشت از كاريزها و رودخانه ها استفاده می شود. فرآورده های عمده كشاورزی اين شهرستان گندم، جو، كنجد، پنبه، زيره، انگور، انار، بادام، گردو و تره بار می باشند. به علت مساعد بودن آب و هوا و وجود مناطق كوهستانی، امكانات زيادی جهت پرورش دام فراهم گرديده كه شامل گوسفند، گاو و طيور مي‌شود. اساس اقتصاد شهرستان بافت بر كشاورزی، دام‌داری و قالي‌بافی استوار است. گندم، جو، پنبه، قالی، تره بار، روغن، كتيرا، زيره، كنجد و دانه های روغنی نيز صادرات اين شهرستان را تشکيل می‌دهند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان بافت يكی از شهرستان های استان كرمان از نظر جغرافيايی در 56 درجه و 37 دقيقه ی درازای خاوری و 29 درجه و 14 دقيقه ی پهنای شمالی و ارتفاع 2270 متری از سطح دريا قرار دارد. شهرستان بافت از شمال به بردسير، از خاور به جيرفت، از باختر به سيرجان و از جنوب به ميناب و بندرعباس محدود می شود. به طور كلی آب و هوای بافت خشك و معتدل است. بر اساس سرشماری سال 1375 جمعيت شهرستان بافت 122967 نفر و جمعيت شهر بافت 27920 نفر، شامل 5292 خانوار بوده است. مردم بافت مسلمان شيعه و آريايی نژادند و به زبان فارسی با گويش ويژه بافتی نزديك به كرمانی صحبت می کنند. جمعيت شهرستان بافت از طايفه های افشار و بوچاقچی، تيره های ميری، آنه ای، خوارزمی، اولادی، سليمانی، سلاجقه، قلندری، آقاجانلو و گوغری می باشد كه در نقاط مختلف زندگی می كنند. مسيرهاي ارتباطي و دسترسي به اين منطقه نيز عبارتند از:
ـ بافت – بخش رابر، راهی به سوی خاور به درازای 38 كيلومتر
- رابر – سبزواران، راهی به سوی جنوب خاوری به درازای 112 كيلومتر
ـ‌ بافت ـ سيرجان، راهی به سمت شمال باختری به درازای 130 كيلومتر
ـ راهی به سوی جنوب که شهر بافت را به دهستان خبر به درازای 70 كيلومتر، به مركز بخش ارزوييه به درازای 120 كيلومتر و به سوغان به درازای 15 كيلومتر پيوند می دهد و اين راه تا جيرفت ادامه دارد.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

قدمت بافت به بيش از 1000 سال می رسد. به طوری كه از حفاری ها و كاوش های باستان شناسی بر می آيد بنای شهر قديم بافت كه درناحيه جنوبی شهر فعلی قرار دارد منصوب به هفت صد سال پيش بوده و شهر جديد در حدود دويست سال قبل ساخته شده است. در حدود عالم (372 هـ . ق) بافت مركز «اقطاع» ذکر شده است. در صورت الارض و تقويم البلدان اين شهر به نام «بافد» آمده و سپس به «بافت» تبديل شده است.
 
بالا