• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

صابون های آنتی باکتریال، مفید یا مضر؟

B a R a N

مدير ارشد تالار
این صابون ها حتی ممکن است برای سلامتی نیز مضر باشند...


سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اعلام کرد: هنوز هیچ مدرک پزشکی به دست نیامده که ثابت کند صابون‌های آنتی‌باکتریال برای جلوگیری از انتشار باکتری‌ها و میکروب‌ها موثر هستند. طبق گزارش این سازمان با انجام بیش از 40 سال مطالعه مشخص شد ترکیبات شیمیایی آنتی‌باکتریال که در تولید شمار زیادی از صابون‌ها و مواد شوینده استفاده می‌شوند قابلیت جلوگیری از شیوع میکروب‌ها را ندارند و حتی ممکن است برای سلامتی نیز مضر باشند.

کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا اظهار داشتند که در حال بررسی سلامت چند ماده شیمیایی از جمله «تری کلوسان» هستند که طبق مطالعات جدید می‌تواند با هورمون‌ها تداخل پیدا کند و حتی موجب رشد باکتری‌های مقاوم به دارو شود. «ساندرا کودر» از مرکز دارویی سازمان غذا و داروی آمریکا گفت: بسیاری از مصرف‌کنندگان شوینده‌های آنتی‌باکتریال تصور می‌کنند با استفاده از این محصولات خود را در مقابل بیماری‌ها محافظت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، طبق بررسی سازمان غذا و داروی آمریکا در تولید بیش از 93 درصد این صابون‌ها از ترکیبات مضری چون «تری‌کلوسان» یا «تری کلوکاربان» استفاده می‌شود.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
استفاده مداوم از صابون آنتی باکتریال مضر است

635183848250943586.jpg

امروزه صابون های ضد باکتری و ژل های ضد عفونی کننده با مارک های مختلفی در تمامی فروشگاه ها دیده می شوند، اما آیا می دانید استفاده مداوم از صابون های ضد باکتریال می تواند برای سلامتی مضر باشد.

صابون های آنتی باکتریال (ضد باکتری) یا ژل های ضد عفونی کننده جزو لوازم بهداشتی هستند که در سال های اخیر به کرات استفاده می شوند و صابون ها و شوینده های معمولی در حال فراموشی هستند.

این در حالی است که استفاده از صابون های آنتی باکتریال می تواند برای سلامتی خطرناک باشد.
مشکل از آنجایی شروع می شود که این مواد جدید حاوی «تریکلوزان» هستند. تریکلوزان، ماده اصلی است که در ترکیبات صابون های آنتی باکتریال، ژل های ضد عفونی کننده یا تمامی شوینده هایی که خاصیت ضد باکتری دارند، نهفته است حتی زمانی که مقدار ناچیزی نیز از این ماده در شوینده ها استفاده شود با ظهور باکتری هایی مانند استافیلوکوک اورئوس همراه خواهد بود.
نمونه مهم خطر بروز مقاومت به آنتی بیوتیک، انتشار استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین است. درمان این گونه عفونت ها دشوار است و به معنای طولانی شدن بیماری، افزایش دفعات ملاقات با پزشک یا اقامت طولانی تر در بیمارستان و نیاز به استفاده از داروهای گران تر و سمی تر است حتی بعضی از این عفونت های مقاوم سبب مرگ می شوند.
به مرور زمان و با استفاده دائمی از صابون های ضد باکتری، تریکلوزان در برابر باکتری ها مقاوم می شود. این ماده به راحتی می تواند وارد بدن شده و از راه ادرار یا خون به تکثیر خود ادامه دهد.
جالب است بدانید که این ماده با استفاده از وسایل مشترکی از جمله حوله، ملحفه یا غیره در انتقال عفونت از شخصی به شخص دیگر نیز موثر است.
تریکلوزان و ایجاد حساسیت
بسیاری از مصرف کنندگان این صابون ها بدون اینکه اطلاعی داشته باشند به این مواد حساسیت و آلرژی دارند و همواره به دنبال علت آلرژی خود هستند بدون اینکه لحظه ای به صابون های ضد باکتریال فکر کنند.
محققان معتقدند صابون های ضد باکتریال هیچگونه برتری یا تاثیر مضاعفی به نسبت صابون یا شوینده های معمولی ندارند در حالی که ذهن مصرف کنندگان با شنیدن اسم صابون های ضد باکتریال به این سمت می رود که این صابون ها می توانند به مراتب تاثیرات بهتری به نسبت سایر صابون ها داشته باشند.

استفاده از شامپو بدن هایی با خاصیت ضد باکتریال
دکتر استفان گایت، یکی از پزشکان هلندی در این خصوص گفت:«در حال حاضر، شامپو بدن های بسیاری با خاصیت ضد باکتریال روانه بازار می شوند اما استفاده از این شامپو بدن ها نه تنها می تواند برای سلامتی مضر باشد بلکه بسیاری از سلول های سطح پوست را نیز دستخوش تغییرات متعدد می کند. استفاده از صابون های معمولی در استحمام کافی است زیرا با استفاده از صابون های معمولی می توان سلول های مرده را از روی پوست جدا کرد».

منبع: جام جم آنلاین


 
بالا