• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

علائم ديابت چيست ؟

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
مراحل اوليه بيماري ممكن است هيچ علامتي نداشته باشيد ولي علائم اوليه بيمار شامل:
1- تشنگي مفرط
2- گرسنگي مفرط
3- ادرار زياد و مكرر
4- زخم يا خونريزي كه دير بهبود مي‌يابد
5- پوست خشك و خارش‌دار
6- كاهش وزن بدون دليل
7- ديد تار كه روز تا روز متفاوت است
8- خواب آلودگي و خستگي غيرمعمول
9- خواب رفتن و سوزن‌سوزن شدن دست و پا
10- عفونت مكرر قارچي در پوست، لثه‌ها و دستگاه تناسلي زنانه

اگر يك يا چند علامت از اين علائم را داشتيد سريع با پزشك خود تماس بگيريد.

چه كسي در معرض خطر ديابت است ؟
1- اگر بالاي 45 سال داريد
2- اگر وزن شمـآن زياد است
3- اگر منظم ورزش نمي‌كنيد
4-اگر والدين يا خواهر يا برادر شما ديابت دارند
5- اگر خانم هستيد و نوزاد بالاي 5/4 كيلوگرم بدنيا آورده‌ايد يا در دوران حاملگي ديابت داشته‌ايد
6- اگر فشار خون شما بالاتر از 90/140 ميلي‌متر جيوه است
7- اگر HDL≤40 داريد
8- اگر TG>250 mg/dl داريد.

اگر اين عوامل خطر در شما وجود دارد، پزشك شما را براي ديابت تست مي‌كند. اين كار براي شما در سن پائين‌تر يا با فاصله كمتري نسبت به افراد عادي بايد تست شود.

توضيح چربي‌هاي خون :
چربي هاي خون شامل تري گليسريديا كلسترول مي باشند.تري گليسريد بيشتر در اثر مصرف زياد برنج شيريني و بي تحركي بالا مي رود.كلسترول شامل دو نوع چربي خوب HDLوچربي بد يا همان LDL ميباشد.

شما تا ميتوانيدبايد نوع خوب يا HDLرا در خون بالا برده كه اين كار با پياده روي و ورزشهاي ائروبيك (هوازي نظير شنا دوچرخه سواري ....)مصرف ماهي سرخ نشده و ترك سيگار در افراد سيگاري انجام پذير است،و نوع بد كلسترول يا LDL را در خون كاهش دهيم.متاسفانه LDL با ورزش پايين نميآيد بلكه با كاهش مصرف چربي هاي حيواني و گوشت قرمز روغن هاي جامد امعاء و احشاء گوسفند بايد آن رادر خون كنترل نمود.

چگونه براي ديابت تست مي‌شويد ؟
اگر 2بار قند خون ناشتاي شما بالاتر از 126 باشد تشخيص ديابت قطعي است. اگر 2بار قند خون غيرناشتاي شما بالاتر از 200 باشد باز ديابت قطعي است. اگر قند كمتر از 100باشد شما ديابت نداريد. و اگر بين 100 تا 126 باشد احتمال ديابت در شما بالاست و شما بايد تست تحمل گلوكز بشويد.

چرا زود تشخيص دادن ديابت مهم است ؟
5 سال قبل از بروز علائم ممكن است ديابت وجود داشته باشد. پس تخريب ناشي از قند خون بالا در بدن وجود دارد. پس هرچه زودتر ديابت تشخيص داده شود تغيير در روش زندگي (اصلاح رژيم غذائي، ورزش، كنترل وزن و مصرف دارو) زودتر انجام شده و تخريب ناشي از قند خون بالا ديرتر اتفاق مي‌افتد.

 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
این علایم نشان می دهند قندخون شما تحت کنترل نیست!

203506.jpg

سرگیجه ممکن است علامت افت قندخون یا هیپوگلیسمی باشد.

دیابت نوع 2 با رژیم غذایی مناسب، ورزش، دارو و یا گاهی انسولین قابل کنترل است اما کنترل بیماری مستلزم اندازه گیری دقیق و روزانه قندخون توسط خود بیمار است. پزشک با بررسی این مقادیر برنامه درمانی بیمار دیابتی را تعیین می کند.

پرنوشی و پرادراری
تشنگی و ادرار زیاد دو علامت مشخص
دیابت به شمار می روند که به دلیل مقادیر بالای قندخون ایجاد می شوند. کلیه ها تلاش می کنند قند اضافه را دفع کنند و همراه با آن مایعات بدن نیز دفع می شوند. تشنگی زیاد نیز مکانیسم بدن برای تامین مایعات از دست رفته است.

خستگی و خستگی
خستگی مزمن علامت دیگری است که نشان می دهد قندخون شما تحت کنترل نیست. وقتی میزان گلوکز در خون بالا رفته و قادر نیست وارد سلول ها شود، عضلات شما منبعی برای دریافت انرژی ندارند بنابراین خستگی و سستی بر شما غالب می شود حتی ممکن است احساس کنید نیاز به خواب دارید. بیماران دیابتی گاهی بعد از مصرف غذا احساس خستگی می کنند.

اتاق دور سرتان می چرخد
سرگیجه ممکن است علامت افت قندخون یا هیپوگلیسمی باشد. از آنجایی که منبع انرژی مغز گلوکز است، افت قندخون بسیار خطرناک بوده و گاهی کشنده است. یک لیوان آبمیوه می تواند قندخون شما را به سرعت افزایش دهد. اگر به طور مداوم دچار سرگیجه هستید حتما با پزشکتان مشورت کنید، رژیم غذایی و یا داروهای مصرفی شما نیاز به تجدید نظر دارند.

دست ها و پاهایتان ورم کرده اند
اگر همراه با دیابت به پرفشاری خون هم مبتلا باشید کلیه های شما آسیب دیده و قادر نیستد مواد دفعی و مایعات را دفع کنند. تجمع مایعات در بدن موجب تورم دست ها و پاها می شود. برای مراقبت از کلیه ها باید فشارخون و قندخون را تحت کنترل قرار دهید. برای این کار رعایت رژیم غذایی و مصرف داروهای تجویز شده ضروریست.

بی حس شده اید
آسیب به اعصاب که نوروپاتی محیطی نامیده می شود از دیگر عوارض قندخون بالاست. این عارضه موجب می شود دست ها و پاها بی حس شده و نسبت به درد یا تغییرات دما واکنش نشان ندهند. این بیماران بریدگی، زخم و آسیب ها را حس نمی کنند و یا گاهی دچار حساسیت بیش از حد به درد می شوند به طوری که با تحریکات کوچک نیز درد بسیار شدیدی را تجربه می کنند.

مشکلات گوارشی دارید
دیابت به اعصاب معده نیز صدمه زده ودر تخلیه معده و عبور غذا در لوله گوارش اختلال ایجاد می کند. به دنبال عدم تخلیه مناسب معده علایمی همچون اسهال، ییوست و بی اختیاری در دفع رخ می دهد. برخی بیماران اختلال در خوردن و بلع را نیز تجربه می کنند.

بینایی شما دچار مشکل شده است
قندخون بالا و فشارخون بالا هر دو به چشم ها صدمه زده و بینایی را با اختلالاتی مواجه می سازند. رتینوپاتی دیابتی که به دلیل آسیب به عروق چشم ایجاد می شود، مهم ترین دلیل نابینایی در بزرگسالان به شمار می رود. تاری دید، مشاهده نقاط و خطوط و برق زدن چشم از علایم هشدار دهنده بوده و باید حتما توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

وزنتان رو به کاهش است
کاهش وزن یکی از مهم ترین روش های کنترل دیابت نوع دو است اما اگر به سرعت و بی دلیل دچار کاهش وزن شده اید احتمالا قندخونتان بسیار بالاست.

به طور مکرر دچار عفونت می شوید
عفونت مکرر گاهی از علایم قندخون بالاست. بیماری های لثه، عفونت ادراری، عفونت باکتریایی یا قارچی پوست و عفونت های تناسلی زنان از این گروه عفونت ها به شمار می روند. در برخی مواقع نیز عفونت های تنفسی، عفونت کلیه و مثانه و عفونت های شدید گوش میانی و عفونت سینوس ها مشاهده می شوند.

زخم هایتان ترمیم نمی شوند
اگر قندخونتان تحت کنترل نباشد، بریدگی ها، زخم ها و کبودی های بدنتان به سرعت ترمیم نمی شوند. مراقبت از جراحات هر چند کوچک بسیار مهم است زیرا خطر عفونت را در
بیماران دیابتی کاهش می دهد. عفونت ها خود می توانند وضعیت قندخون را دچار مشکل کنند و این وضعیت نیز موجب می شود سیستم ایمنی در مقابله با عوامل عفونی با اختلال مواجه شود.

کنترل کنید
از عوارض دیابت نترسید، در مقابل برنامه درمانی خود را به دقت اجرا کنید. داروهایتان را به موقع مصرف کنید، رژیم غذایی خود را رعایت نمایید، ورزش کنید و به طور مرتب قندخونتان را چک کنید. انجام آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله یا A1C حداقل دو بار در سال سطح کنترل قندخون شما را مشخص می کند.

چه زمانی باید فورا به پزشک مراجعه کنیم؟
هرگونه علامت جدید و غیر معمول را با پزشکتان در میان بگذارید.اگر دچار سرگیجه، افت قندخون، استفراغ، بی حسی، گزگز، تاری دید، دوبینی و عدم کنترل فشارخون شده اید حتما باید پزشکتان را ملاقات کنید.


تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ





 

bijan.01

New member
این مواردی که گفتین علائم دیابت که ما اریم یا با این علائم به زودی میگیریم؟
من بیشتر اینها رو دارم که !!!
 
بالا