آیا تا به حال روز خود را با یک ظرف بلغور جوی دو سر آغاز کردهاید؟ تبریک میگوییم شما سالمترین غذای جهان را برای شروع روز خود انتخاب نمودهاید.

همه ما میدانیم شیر یکی از بهترین منابع کلسیم است و یک لیوان از آن 20 درصد نیاز روزانه بدن به کلسیم را تأمین میکند. با خوردن شیر، کودک شما استخوانهای محکمی خواهد داشت و خطر بروز شکستگی در دوران کودکی و نوجوانی کاهش مییابد. در زمان یائسگی مصرف شیر و مکملهای کلسیم از زنان در برابر پوکی استخوان محافظت میکند. شیر حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد غذایی مورد نیاز یک رژیم غذایی متعادل، از جمله ویتامین B12 میباشد که سازنده گلبولهای قرمز خون است و گلبولهای قرمز اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز را برای تأمین انرژی در بدن حمل میکنند و کمبود آن باعث کمخونیشود. به علاوه، حاوی نیاسین و ریبوفلاوین است که هر دو برای ساختمان عضلات لازماند. تمام بدن، چه درون و چه بیرون آن از خواص طبیعی این ماده بهرهمند میشود. مثلا شیر برای پوست خشک، پوستهای حساس یا آسیبدیده به عنوان یک مرطوبکننده عالی عمل میکند.
مراقبت از پوست با مصرف بلغور جوی دو سر
آیا تا به حال روز خود را با یک ظرف بلغور جوی دو سر آغاز کردهاید؟ تبریک میگوییم شما سالمترین غذای جهان را برای شروع روز خود انتخاب نمودهاید. جوی دو سر بومی آسیای شرقی و جنوب اروپا و منبع بسیار عالی فیبر محلول در آب است و هیچگونه سدیم یا کلسترولی ندارد. این ماده کمک میکند تا سطح قندخون در حد مطلوب و سالم باقی بماند و اندام را متناسب نگه میدارد.

بیش از 5000 سال است که در چین از چای سبز به عنوان یک داروی سنتی برای درمان بیشتر مشکلات، از سردرد گرفته تا زخم باز استفاده میشود. اخیراً دانشمندان از اسرار خواص بسیار مفید چای سبز برای جهان پرده برداشتند. چای سبز به عنوان یک گیاه قدیمی، غنی از اپیگالوکاتکین گالات و در واقع ماده آنتیاکسیدانی قوی است که به جوان ساختن مجدد پوستهای مسن کمک میکند؛ به طوری که 200 برابر مۆثرتر از ویتامین E در کاستن از چین و چروک صورت و فعال کردن مجدد سلولهای مرده پوست است. همچنین این آنتیاکسیدان جوشهای آکنه را پاکسازی میکند. علاوه بر خواص پوستی، نوشیدن چای سبز میتواند به کاهش کلسترول کمک و از حملات قلبی و مغزی جلوگیری کند. همچنین مطالعات نشان دادهاند که نوشیدن چای سبز به طور روزانه، میتواند خطر سرطان و روماتیسم قلبی را کاهش دهد. تنها مورد منفی چای سبز این است که حاوی کافئین میباشد؛ با این حال کافئین موجود در یک فنجان چای سبز به مراتب کمتر از کافئین یک فنجان قهوه است.

بوتههای جوجوبا که «سیموند سیاکیننزیس» نامیده میشوند، بومی صحرای سوناران هستند. روغن جوجوبا یک واکس (موم) مایع است که از دانههای بوته کوچک جوجوبا تولید میشود. این دانهها از نظر رنگ، به دانههای قهوه شباهت دارند، اما بسیار کوچکتر هستند. روغن جوجوبا یک افزودنی مۆثر در فرآوردههای مناسب پوست است؛ زیرا از نظر بافت و قوام به روغن طبیعی پوست شباهت بسیاری دارد. در نتیجه به سرعت جذب شده و به عمق پوست نفوذ میکند. این روغن به طور مۆثری از خشکی و کمبود رطوبت پوست میکاهد. اگر شما از روغن خالص جوجوبا استفاده میکنید، هرگونه خشکی، پوستهپوسته شدن، قرمزی و چین و چروک به مرور زمان و به طور مۆثری کاهش مییابد و سلولهای پوست جوان میشوند؛ درعینحال منافذ پوست را با چربی نمیپوشاند این روغن ضدالتهاب، ضد حساسیت و ضدباکتری و برای کاهش چین و چروک دور دهان بسیار مفید است. همچنین میتواند مشکلات شدید پوستی ناشی از خشکی و شوره زیاد را برطرف سازد. روغن جوجوبا برای پوستهای چرب نیز مفید است؛ چرا که ترشح بیش از حد چربی پوست را کاهش میدهد.
منبع: دنیای سلامت - دکتر نگار بهروز، پزشک عمومی