• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

فراتر از داستان های تخیلی

alirezakarimi

New member
تصویر قطاری که پرواز می‌کند!
دانشمندان ژاپنی طی ابداعی که فراتر از ایده های داستانهای علمی تخیلی است قطاری را ابداع کرده اند که می تواند پرواز کند.
این قطار با استفاده از بالهایی که برایش در نظر گرفته شده می تواند در طول ریل از زمین بلند شده و پرواز کند. گروهی از محققان دانشگاه توهوکو این قطار پرنده را به گونه ای طراحی کرده اند که می تواند بر روی لایه ای از هوا بالاتر از سطح زمین شناور شده و پرواز کند.
یکی از مشکلاتی که این طرح با آن مواجه است این است که به دلیل وجود بال در بدنه قطار، امکان سازگاری آن با پیچ و خمهای مسیر دشوار می شود و به این شکل امکان اینکه انتهای قطار همواره با زمین موازی باقی بماند از بین خواهد رفت.
از آنجایی که این قطار با زمین در تماس نیست اصطکاکی وجود ندارد که منجر به کاهش سرعت قطار شود و به این شکل این نقلیه می تواند نسبت به قطارهای رایج با سرعت بسیار بیشتر و انرژی کمتری حرکت کند.

30989_orig.jpg


با وجود اینکه قطار بر اساس سیستمی ساخته شده است که می تواند حرکات ناخواسته بالها را خنثی کرده و سه محور قطار را ثابت نگه دارد، ساختار نهایی این قطار آنچنان تکمیل نشده است که بتواند حرکتی آرام و یکنواخت را در پی داشته باشد.
این اولین طرحی نیست که برای ساخت یک قطار پرنده ارائه شده است، قطارهای "Magelv" یا شناور مغناطیسی نیز از نیروی قدرتمند الکترومغناطیسی برای دفع شدن ریلهای قطار توسط خود قطار استفاده می کنند تا به این شکل امکان سفر بر فراز ریلهای آهنی به وجود بیاید.
maglev_train.jpg

maglev4.jpg


بر اساس گزارش دیلی میل، مشکل قطارهای Magelv این است که باید بر مقادیر بزرگی از کشش باد میان قطار و ریل غلبه کنند. رکورد سرعت این قطارها در سال 2003 در حدود 580 کیلومتر بر ساعت به ثبت رسیده است.
مهر

و خبری مرتبط
نماینده دائم سرمایه‌گذار خارجی قطار مغناطیسی تهران- مشهد خبر داد:
اعلام آمادگی کتبی کنسرسیوم پرو‍ژه قطار مغناطیسی به ایران برای آغاز عملیات اجرایی

نماینده دائم سرمایه‌گذار پروژه قطار مغناطیسی تهران- مشهد از اعلام آمادگی کتبی این کنسرسیوم برای آغاز عملیات اجرایی قطار مگلو به دولت ایران خبر داد.
دکتر علی کوهستانیان در گفت‌وگو با خبرنگار راه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد: با توجه به جلسات مکرر با مسوولان وزارت راه و ترابری و امور اقتصادی و دارایی و پس از برگشت از آلمان قرار شد کنسرسیومی که شرکتهای زیمنس، تایسن کروپ و دیگر شرکتهای زیر مجموعه هستند آمادگی خود را بصورت کتبی جهت تکمیل و به پایان رساندن این پروژه به دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام و کار را هرچه زودتر آغاز کنند.
وی اظهار کرد: بانک کردت سوئیس نیز آمادگی خود را جهت به روز کردن نامه خود به صاحبان حساب اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش، اولین بار در کشور ما صحبت حضور قطارهای سریع السیر در مسیر تهران- مشهد قبل از پیروزی انقلاب توسط وزیر راه و ترابری وقت که برای افتتاح راه آهن به ژاپن دعوت شده بود، مطرح شد.
وی در این سفر از یک شرکت دولتی در ژاپن درخواست کرد که قطعات فاز اول راه‌آهن تهران – مشهد را براساس راه‌آهن مغناطیسی ژاپن با سرعت250کیلومتر بر ساعت مطالعه کند، اما پس از مطالعه این شرکت به دلیل هزینه بسیار زیاد، اجرای پروژه توسط طرف ایرانی مورد موافقت قرار نگرفت.
پس از آن صحبت درباره قطارهای مغناطیسی که قیمت بسیار بالایی دارند، دوباره از سال 1384 برای مسیر تهران- مشهد آغاز شد و سرانجام خرداد ماه سال 88 قرارداد نهایی قطار سریع‌السیر مشهد - تهران با حضور حمید بهبهانی- وزیر راه و ترابری وقت- با آلمانی‎ها امضا شد.
در این مراسم بهبهانی با بیان این که از حدود ‌3 سال پیش درگیر اجرای این پروژه هستیم، اظهار کرد: امروز با امضای این قرارداد به نقطه عطفی در کشور رسیدیم.
به گزارش ایسنا گفتنی است، به دلیل سرعت بالای این قطار مغناطیسی که تا 500کیلومتر بر ساعت نیز می‌رسد، مسافت 860کیلومتری میان دو شهر تهران- مشهد بدون توقف در ایستگاه‌ها دو ساعت و با توقف در ایستگاه‌ها 2.5 ساعت خواهد بود.
 
بالا