دکتر تیرنگ نیستانی در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوزاظهار داشت:«با وجودی که عنصر آهن به فراوانی در زمین وجود دارد ولی در سراسر جهان با معضل کمبود این ریز مغزی مواجه هستیم و جمعیت زیادی به کم خونی ناشی از فقر آهن مبتلا می باشند.»
وی افزود:«آهن در ساختمان هموگلوبین، آنزیم ها، تبادلات گازی و سیستم ایمنی، بدن نقش دارد و از زمانی که بدن با کمبود آهن مواجه می شود تا به آنمی یا کم خونی برسد باید مراحلی را طی کند.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«با فقر آهن ذخایر این عنصر در بدن به مرور زمان تخلیه می شود تا مغز استخوان پشتیبانی و هموگلوبین رسیده و سالم تولید شود و این فاصله تا زمان ایچاد کم خونی با علایم بالینی همراه است .»
نیستانی گفت:«از علایم نخستین فقر آهن، احساس خستگی، کاهش قوای کار،تمرکز و مغزی است که در کودکان مدرسه رو که به تمرکز و قدرت یادگیری بالا نیاز دارند اهمیت بالایی دارد.»
وی ادامه داد:«فقر آهن در کودکان مدرسه رو بدون ابتلا به کم خونی باعث نقصان در کارکرد مغز و افت تحصیلی آنها می شود.»
این متخصص تغذیه اظهار داشت:«با ادامه روند کاهش آهن فرد دچار کم خونی می شود که با رنگ پریدگی،ضعف، تند شدن ضربان قلب، کم شدن دامنه تنفس و بی حالی همراه است.»
نیستانی تصریح کرد:«بر اساس آمار جهانی، مرگ و میر 800 هزار نفر و 5/1 نوزادان و مادران باردار مربوط به عوارض ناشی از فقر آهن است که می تواند زنگ خطری برای سلامت جهان باشد.»
وی افزود:«میزان ریز مغذی ها و عناصر موجود در مواد غذایی به غنی بودن خاک پرورش دهنده این مواد بستگی دارد و در صورتیکه خاک منطقه از لحاظ عناصر به خصوص آهن له هر دلیلی فقیر باشد، مواد غذایی به عمل آمده نیز با فقر آهن مواجه خواهد بود.»
این متخصص تغذیه گفت:«فیبر موجود در مواد غذایی برای سلامت و کاهش وزن مفید است ولی رژیم پر فیبر به نفع جذب آهن و مس نیست و فرد با فقر این عناصر مواجه می شود.»
نیستانی اظهار داشت:«بعضی ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدان های موجود در سیب، گلابی، کشمش، آلبالو و چای با آهن پیوند و ترکیب غیر قابل جذب تشکیل و جدب اهن را کاهش می دهند.»
وی ادامه داد:«جذب آهن معدنی موجود در منابع حیوانی با مصرف این مواد تداخل ندارد و سریع جذب می شود ولی جذب آهن گیاهی کند و باید با همراه ویتامین C باشد.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«یکی دیگر از عوامل مهار کننده جذب آهن، کلسیم است به خصوص در خانم های باردار و پریود که باید لبنیات به صبح و شب محدود کنند به خصوص وعده ناهار که میزان آهن بالایی دارد.»
نیستانی گفت:«در بسیاری از موارد فقر آهن با روی توأم است و رشد کودکان از لحاظ جسمی و ذهنی را دچار اختلال می کند به همین دلیل تشخیص زود هنگام فقر این دو عنصر در کودکان بسیار مهم است.»
وی افزود:«بر همین اساس ذایقه سازی در سنین کودکی بسیار حایز اهمیت است تا افراد در برزگسالی دچار فقر آهن و روی نشوند.»
این متخصص تغذیه اظهار داشت:«گوشت قرمز، حبوبات به خصوص عدس، سویا غی از آهن است و مادران باید در وعده های غذایی خانواده قرار دهند.»
:بای:
وی افزود:«آهن در ساختمان هموگلوبین، آنزیم ها، تبادلات گازی و سیستم ایمنی، بدن نقش دارد و از زمانی که بدن با کمبود آهن مواجه می شود تا به آنمی یا کم خونی برسد باید مراحلی را طی کند.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«با فقر آهن ذخایر این عنصر در بدن به مرور زمان تخلیه می شود تا مغز استخوان پشتیبانی و هموگلوبین رسیده و سالم تولید شود و این فاصله تا زمان ایچاد کم خونی با علایم بالینی همراه است .»
نیستانی گفت:«از علایم نخستین فقر آهن، احساس خستگی، کاهش قوای کار،تمرکز و مغزی است که در کودکان مدرسه رو که به تمرکز و قدرت یادگیری بالا نیاز دارند اهمیت بالایی دارد.»
وی ادامه داد:«فقر آهن در کودکان مدرسه رو بدون ابتلا به کم خونی باعث نقصان در کارکرد مغز و افت تحصیلی آنها می شود.»
این متخصص تغذیه اظهار داشت:«با ادامه روند کاهش آهن فرد دچار کم خونی می شود که با رنگ پریدگی،ضعف، تند شدن ضربان قلب، کم شدن دامنه تنفس و بی حالی همراه است.»
نیستانی تصریح کرد:«بر اساس آمار جهانی، مرگ و میر 800 هزار نفر و 5/1 نوزادان و مادران باردار مربوط به عوارض ناشی از فقر آهن است که می تواند زنگ خطری برای سلامت جهان باشد.»
وی افزود:«میزان ریز مغذی ها و عناصر موجود در مواد غذایی به غنی بودن خاک پرورش دهنده این مواد بستگی دارد و در صورتیکه خاک منطقه از لحاظ عناصر به خصوص آهن له هر دلیلی فقیر باشد، مواد غذایی به عمل آمده نیز با فقر آهن مواجه خواهد بود.»
این متخصص تغذیه گفت:«فیبر موجود در مواد غذایی برای سلامت و کاهش وزن مفید است ولی رژیم پر فیبر به نفع جذب آهن و مس نیست و فرد با فقر این عناصر مواجه می شود.»
نیستانی اظهار داشت:«بعضی ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدان های موجود در سیب، گلابی، کشمش، آلبالو و چای با آهن پیوند و ترکیب غیر قابل جذب تشکیل و جدب اهن را کاهش می دهند.»
وی ادامه داد:«جذب آهن معدنی موجود در منابع حیوانی با مصرف این مواد تداخل ندارد و سریع جذب می شود ولی جذب آهن گیاهی کند و باید با همراه ویتامین C باشد.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«یکی دیگر از عوامل مهار کننده جذب آهن، کلسیم است به خصوص در خانم های باردار و پریود که باید لبنیات به صبح و شب محدود کنند به خصوص وعده ناهار که میزان آهن بالایی دارد.»
نیستانی گفت:«در بسیاری از موارد فقر آهن با روی توأم است و رشد کودکان از لحاظ جسمی و ذهنی را دچار اختلال می کند به همین دلیل تشخیص زود هنگام فقر این دو عنصر در کودکان بسیار مهم است.»
وی افزود:«بر همین اساس ذایقه سازی در سنین کودکی بسیار حایز اهمیت است تا افراد در برزگسالی دچار فقر آهن و روی نشوند.»
این متخصص تغذیه اظهار داشت:«گوشت قرمز، حبوبات به خصوص عدس، سویا غی از آهن است و مادران باید در وعده های غذایی خانواده قرار دهند.»
:بای: