• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

قلعه الموت

Nicol

متخصص بخش گردشگری
حتما نام قلعه الموت( قلعه حسن صباح) ودریاچه اوان را بسیار شنیده اید. بازدید از قلعه حسن صباح بازدید از یک دوره ی تاریخی یا تنها یک دژ مستحکم نیست بلکه بازدیدی از تاریخ ایران است، تاریخ و تاریخ نویسانی که با بی مهری و غرض نویسی بسیار همراه بوده اند.

0.072408001285560435_1288914993.jpg
0.041941001285560436_1306939856.jpg

0.402775001285560436_1337299704.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بریده ای از اطلاعات تاریخی قلعه: · قلعه الموت بر دشت وسیع گازرخان در جنوب قلعه اشراف کامل دارد از آن جایی که در این قلعه افراد زیادی حتی با خانواده های خود باید زندگی می کرده اند و گاهی این زندگی در محاصره و مخاطرات بسیاری بوده سازندگان قلعه با مهار ویژهی اقدام به ساختن آب انبارهایی کرده اند که از فاصله های دور و به صورت طبیعی و بر اثر اختلاف پتانسیل آب در ارتفاعات و مناطق پس این آب انبارها از آب پر می شده است. · قلعه الموت در در نیمه قرن هفتم قمری به دستور هلاکوخان مغول به آتش کشیده شد و از آن پس در دوره های مختلف به عنوان تبعید گاه و یا زندان مورد استفاده قرار گرفته است. بی تردید تور قلعه الموت یکی از جذاب ترین تورهای ایرانی است که تاریخ هزار سال اخیر ایران در آن نهفته است. · در مکتوبات تاریخی از قلعه حسن صباح در دوره صفوی به عنوان زندان یاد شده است. اما کاوش های باستان شناسی در این قلعه نشان می دهد که دژ الموت نه تنها زندان نبوده بلکه افرادی که در آن می زیسته اند از مرتبه اجتماعی خاصی بر خوردار بوده اند. · قلعه الموت را که مردم محل؛ قلعه حسن می نامند ازدو قسمت تشکیل شده است. قسمت باختری که دارای ارتفاع بیش تری است به نام جورقلا یعنی قلعه بالا و پیلاقلا یعنی قلعه بزرگ خوانده می‌شود. قسمت خاوری آن را جیرقلا یعنی قلعه پایین و پیارقلا یعنی قلعه کوچک نامند. دیوار خاوری قلعه بالا با قلعه بزرگ کم تراز قسمت های دیگر صدمه دیده است. درازای قلعه حدود 120 متر و پهنای آن بین 10 تا 35 متر متغیر است. · برای شمایی که به دیدار قلعه الموت در تور آشنا می شوید با تکدرختی (تاک) کهنسال و شاداب روبرو می شوید. این درخت در جنوب غربی این قلعه قرار گرفته است که هنوز از شادابی و سلامت آن کاسته نشده است اهالی معتقدند آن را خود حسن صباح کاشته است و این درخت به نام او ثبت شده است. · یکی از شگفتی های قلعه حسن یا الموت، سیستم پیچیده آب رسانی با تنبوشه هایی به قطر 10سانتی متر است که از چشمه کلدر آب را به دژ رسانده و درحوض های سنگی ذخیره می کرده اند. درجنوب باختری این قسمت از قلعه, درمیان شیب بسیار تندی که به پرتگاه های عمیق می رسد؛ حوضی در دل سنگ به ابعاد تقریبی5×8 متر کنده اند که هیچ گاه ازآب خالی نشده است.این قلعه؛ بسیارمورد توجه گروه های گردشگری است و هرساله مورد بازدید گروه های گردشگری ایرانی و خارجی زیادی قرار می گیرد.
 

Mans0ur

New member
مرسی بابت اطلاعاتتون و عکس های زیبا.


راستی. من همیشه فکر میکردم خانوم ناظم هت بد اخلاقن. همینطوره آیا؟ :نیش:
 

baroon

متخصص بخش ادبیات


یک ریشه شناسی معتبر :نیش: :




حسن صباح به دنبال یافتن جایی برای دژ خود بود، در دشت عقابی را دید. با خود گفت :عقاب بلند پرواز است و فقط بر بلندی می نشیند. هر جا فرود آمد آن جا را مرکز حکومت خود می کنم.
عقاب واژه ای عربی است و در آن زمان به عقاب می گفتند دال .
هنوز در کردی و لکی به عقاب دال می گویند.
آن عقاب بر فراز قلعه ای فرود آمد و حسن صباح با سیاستی که بسیار شنیدنی است آن قلعه را تصرف کرد و آنجا را (آل آموت ) نامید.


« آل » یعنی عقاب که مخفف دال است و « آموت » مخفف آموخت است .

حرف خ حذف شده است . در شعر باباطاهر نیز می بینیم حرف خ حذف می شود مثلاً سوته دلان یعنی سوخته دلان .

اَلـَـموت دگرگون شده ی آل آموت است .



از: عادل اشکبوس
 

rahnama

پدر ایران انجمن
مرسی بابت اطلاعاتتون و عکس های زیبا.
راستی. من همیشه فکر میکردم خانوم ناظم هت بد اخلاقن. همینطوره آیا؟ :نیش:
خانم ناظم یعنی نگارخانم:گل: از عزیزانی است که فعالترین عزیز انجمن بوده و همگی دوستش دارند.
من با وجودیکه 10سال قزوین هستم فقط یک بار توانستم این قلعه را ببینم.واقعا زیبا است.
 
بالا