[h=3]قلعه ای ناشناخته در جنوب کشور+گزارش تصویری
"قلعه نصوری" در شهر بندر کنگان (از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگان) قرار دارد...
"قلعه نصوری" در شهر بندر کنگان (از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگان) قرار دارد...
قلعه شیخ نصوری
"قلعه نصوری" در شهر بندر کنگان (از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگان) قرار دارد.
شهر كنگان در 250 كیلومتری جنوب شیراز و 220 كیلومتری جنوبخاوری بوشهر در منطقه كوهستانی نار و كنگان قرار گرفته است. کنگان از تابستانهای گرم و زمستانهای ملایم برخوردار بوده و کمترین و بیشترین درجه حرارت آن صفر و 52 درجه سانتیگراد میباشد.
قلعه نصوری كه به «قلعه شیخ» نیز مشهور است، متعلق به اوایل دوره قاجاریه است. ساخت قلعه به امر شیخ جبار نصوری در سال 1224ه.ق. انجام یافته و معمار آن علی اضعر شیرازی بوده است. مصالح به کاررفته در این قلعه نیز سنگهای بزرگ و ملاط آن گل و گچ میباشد.
این قلعه داری گچبریهای زیبایی بوده که هجده تابلو بسیار زیبا از مجالس شاهنامه فردوسی در ایوان باختری آن نقش بسته است.
در ورودی قلعه از جنوب است که دارای در بزرگ چوبی با گلمیخ و کندهکاری است. بعد از ورودی اصلی یک هشتی بزرگ وجود دارد که دارای هشت طاقچه ساده است. زمانی که از هشتی وارد حیاط بیرونی میشوید، در جبهه شمالی آن یک ردیف پلکان به طبقه دوم منتهی میشود و یک درب چوبی ساده، آن را به اندرونی وصل میکند.
در جبهه باختری نیز یک پلکان به طبقه دوم میرود. در این طبقه یک ایوان با ستونهای سنگی و گچبریهای جالب وجود دارد.
این ایوان از طرف پنچ در چوبی، به اتاقی راه مییابد که در باختر آن قرار دارد. در این اتاق یک گچ بری با تزیینات گل و بوته وجود دارد که فاقد هرگونه تزیین است.
این بنا دارای بادگیری همانند بادگیرهای ساختمانهای ساحلی خلیج فارس است و ویژگی معماری ساختمانهای قاجاریه را دارد. این قلعه دارای ایوان ستونداری در طبقه دوم میباشد كه تزیینات گچ بری مربوط به همین قسمت است، همچنین سبک کار و تراش آنها شبیه ستونهای بازار وکیل شیراز میباشد.
گچ بریها شامل شاخ و برگ گل و بوته، فرشتگان و پرندگانی است که بر رونق وزیبایی قلعه افزوده است. سنگها و گچهای موجود در حیاط قلعه نیز، نشان از مرمت و بازسازی دوباره قلعه را میدهد.
قابل ذكر است كه خاندان نصوری تا سال 1356 ه.ش. در این قلعه سکونت داشتهاند.
آخرین ویرایش: