• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

كمرويي و خجالت بيش از حد

الهه خورشید

متخصص بخش خانه و خانواده
كمرويي همواره با ناتواني از كنار آمدن با زندگي اجتماعي، خانوادگي و حرفه‌اي مشخص مي‌شود. در واقع يك فرد كمرو از انطباق خود با شرايطي كه به نظرش خطرناك مي‌آيد، عاجز مي‌شود. شخص خجالتي در حضور جمع وحشت‌زده است و به اين دليل مي‌ترسد كه مورد قضاوت يا عدم قدر‌شناسي واقع شود.​

نشانه‌هاي كمرويي

- تنگي نفس يا انقباض عضلاني
- پاهاي لرزان و بي‌قرار
- خشك شدن بزاق دهان
- عرق كردن شديد
- سفت و سخت شدن بدن و لرزش در پاها، دست‌ها و لب‌ها
- سرخ شدن يا رنگ پريدگي صورت
- تمايل به انزواي مطلق
- دلتنگي و خشم از خود و نفرت از خجالت
- بي‌تصميمي و افسردگي
- صحبت كردن سريع‌تر از معمول و سخنان خارج از كنترل
- احساس حقارت و تفكر منفي
- احساس مبهم در رابطه با گناهكار بودن نسبت به چيزي
- عدم اعتماد به نفس مانند عدم توانايي در پاسخ به يك تعارف
- ترس از مخالفت با نظرات ديگران يا بيان نقطه نظرات خود
- ترس دايم از مورد تمسخر قرار گرفتن

آثار اصلي كمرويي

آثار جسمي:
ترس: باعث گرفتگي در گلو يا در اطراف قلب و يك احساس خالي بودن در شكم مي‌شود.
دشواري در گفتار: يك نوع انقباض در قفسه سينه ايجاد مي‌شود كه در نتيجه آن سخن گفته شده ضعيف، لرزان و جسته گريخته مي‌شود، تارهاي صوتي كشيده و سخت مي‌شوند، تن صدا تغيير كرده و سخن با لكنت زبان و نامفهوم گفته مي‌شود.
انقباضات عضلاني: شخص خجالتي اين باور را دارد كه ديگران به او نگاه مي‌كنند در نتيجه پاهايش سفت و سخت و ممكن است در حين ورود به يك مكان دچار اشتباه شود (مثلا به اثاثيه برخورد كند، استكان را روي ميز واژگون كند و...).
خستگي: احساس ضعف مفرط كه ناشي از همان انقباض عضلاني طولاني است.
كند شدن حواس: فرد خجالتي هوشياري‌اش كم شده و نيز ادراك حسي او كاهش مي‌يابد. به عنوان مثال يك فرد خجالتي كه ناگزير است در مقابل جمع صحبت كند اگر فردي به او نگاه كند در آن لحظه اين ترس فقط روي آن فرد متمركز مي‌شود و تنها آن فرد را مي‌بيند و توجهش روي اين عامل ترس جلب مي‌شود. به خاطر همين كه سخنران كمرو دايما فراموش مي‌كند كه قبلا به نكته‌اي اشاره كرده است يا نه.
اختلالات عروقي: باعث سرخ شدن يا رنگ پريدگي در ناحيه صورت مي‌شود كه علت آن انقباض يا انبساط رگ‌هاست.
اختلالات ترشحي: ترشح بزاق متوقف شده و لب‌ها شديدا خشك مي‌شوند و تعريق شديدي در كف دست‌ها و زير بازوها به وجود مي‌آيد.
آثار رواني: يك فرد خجالتي دايما دلهره و از اين امر پروا دارد كه توسط ديگران دست‌كم گرفته شود. اين ترس او را مثل يك پروانه در قفس شيشه‌اي محدود مي‌كند. اگر از يك فرد خجالتي ولي با‌هوش سوالي شود غالبا خاموش مي‌ماند، مثل اين است كه او مات و مبهوت شده باشد. در واقع او در آن موقع گنگ و گيج خواهد بود، مغزش درست كار نمي‌كند و مي‌خواهد كار كند ولي نمي‌تواند و ترمز‌هاي محكمي او را در جا نگه مي‌دارد بنابراين در پس تعارفات خود را مخفي مي‌كند تا مجبور به مبارزه نباشد.

علت كمرويي
از نظر روانشناختي عواملي مانند احساس حقارت (ناچيز و منفور بودن) عزت نفس پايين، ترس و عدم توانايي و مهارت در انطباق با محيط و تنبيه و توهين شدن در دوران كودكي وجود دارند كه سبب بروز كمرويي مي‌شوند. اغلب پرسيده مي‌شود كه آيا كمرويي اصولا قابل درمان است يا نه؟ بله مطمئنا، اما زماني‌كه به منشاء اصلي آن پي برده شود و از ريشه بهبود يابد.

روش‌هاي مقابله با كمرويي

- عقايد و باورهاي غلط خود را تصحيح كنيد.
- تفكيك آنچه حقيقتا هستيد از آنچه كه تصور مي‌كنيد (شناخت نقش واقعي خويش و دوري جستن از نقش خيالي)، در واقع شناخت بهتر از خود و صادق بودن با خود.
- به حال توجه و گذشته را فراموش كنيد.
- واقع‌بين باشيد و از زندگي در دنيايي كه براي خود ساخته‌ايد، دست برداريد.
- سعي كنيد از انزوا و گوشه‌گيري دوري كنيد.
- با موقعيت‌هاي جديد سازگاري پيدا كنيد.
- سعي كنيد احساسات و عواطف خود را كنترل كنيد (از طريق استراحت، ورزش و... .)
- آهسته سخن گفتن. به نرمي اشاره كردن با سر و دست. با آرامش غذا خوردن را تمرين كنيد.
- ارتباط چهره به چهره داشته باشيد.
- در مقابل تمايل به تفكر منفي مقاومت كنيد (سيستم تفكر جايگزين داشته باشيد).
- سعي كنيد با آرامش و خونسردي شرايطي را كه قبلا براي شما غيرقابل تحمل بوده، كنترل كنيد.
- به جست‌وجوي دوستان صميمي كه رفتار تحكم‌آميز نداشته و هيچ‌گاه از كمرويي شما سخن نگويند، بپردازيد.
- همان طور كه نقاط قوت خودتان را مي‌پذيريد نقاط ضعف خود را قبول كنيد.
- احساس مسووليت كنيد. به آينده بنگريد و از فرصت‌ها به نحواحسن استفاده كنيد.
- خوش‌بين باشيد و مثبت بينديشيد. مثلا به جاي گفتن خسته شدم، بگوييد به استراحت بيشتري نياز دارم.
- سعي كنيد از كار كردن و انجام وظايف خود لذت ببريد.
- از مهارت‌هاي اجتماعي خود استفاده كنيد.
- در صورت نياز با مشاوران و روان‌شناسان ارتباط برقرار كنيد.

rahnama

پدر ایران انجمن
نشانه‌هاي كمرويي
- تنگي نفس يا انقباض عضلاني
- پاهاي لرزان و بي‌قرار
- خشك شدن بزاق دهان
- عرق كردن شديد
- سفت و سخت شدن بدن و لرزش در پاها، دست‌ها و لب‌ها
- سرخ شدن يا رنگ پريدگي صورت
- تمايل به انزواي مطلق
- دلتنگي و خشم از خود و نفرت از خجالت
- بي‌تصميمي و افسردگي
- صحبت كردن سريع‌تر از معمول و سخنان خارج از كنترل
- احساس حقارت و تفكر منفي
- احساس مبهم در رابطه با گناهكار بودن نسبت به چيزي
- عدم اعتماد به نفس مانند عدم توانايي در پاسخ به يك تعارف
- ترس از مخالفت با نظرات ديگران يا بيان نقطه نظرات خود
- ترس دايم از مورد تمسخر قرار گرفتن

rahnama

پدر ایران انجمن
واقعا حیف نیست اعتماد بنفس نداشته باشیم.حیف نیست زندگی را با کمروئی شروع کنیم و با همان کمروئی زندگی را ترک کنیم (البته خدا 120سال عمر با عزت بشما عطا فرماید.)
وقتی قبل از ترک این دنیا بما فرصتی برای فکر کردن بما بدهند از خود خجالت نمی کشیم که چرا و از کی خجالت می کشیدیم که کمرو بودن را جزو وجود خود کرده بودیم.ما اگر برتر نباشیم کمتر از هیچ شخصی نیستیم.ما تک تک منحصر بفردیم. شخصیت بالائی داریم. قدرتمندیم و....

0mid

متخصص بخش ورزشی
معمولا آدم وقتی دچار عدم اعتماد بنفس میشه که بیشتر به نقاط ضعف خودش توجه کنه!
سعی کنیم اول نقاط قوت خودمون رو پیدا کنیم و بشناسیم و همیشه به یاد بیاریم
و بعد برای رفع نقاط ضعف خودمون تلاش کنیم :بله:

majnooneleyli

کاربر ويژه
واقعا درسته من خودم 2 تا ازاين خصوصياتو دارم بايد تركش كنم خيلي سخته ولي ميشه:نیش:

مهری

کاربر ويژه
کاملا درسته ولی اگه آدم فقط مقابل بعضی هاکمرو باشه که اونم به خاطر احترام به نظرات اونا که بزرگترند چیزی نمیگه بازم خجالتیه؟

rahnama

پدر ایران انجمن
کاملا درسته ولی اگه آدم فقط مقابل بعضی هاکمرو باشه که اونم به خاطر احترام به نظرات اونا که بزرگترند چیزی نمیگه بازم خجالتیه؟

بله عزیز من. کمروئی با احترام فرف دارد. عادت کمروئی را با تمرین می توان از بین برد.

parisa

متخصص بخش
مرسی ازدوستم خوبم آتیش بابت ارسال این موضوع
وممنون ازعموی عزیزم که منو به خوندن این تاپیک دعوت کردن:گل:

راستش من درمورد خودم بگم اصلا ادم خجالتی وبی اعتماد به نفسی نیستم اما خیلی دیردوست پیدا میکنم ووقتی هم پیدا میکنم تا اخرراه باهاش هستم کلا دختردیرجوشی هستم اما نمیگم خجالتی چون دوستام باید همه گزینه های مورد قبول منو داشته باشن !یادمه یکی به من می گقفت بس متکبری این جوری هستی .نمیدونم شاید راست بگه.ولی دوستایی که دارم به طورمطلق اینو قبول ندارن که متکبرم:نیش:

AyTak

کاربر ويژه
كم رويي و اعتماد بنفس پايين خيلي بده ولي پررويي و داشتن اعتماد بنفس كاذب هم زياد خوب نيست :نیش:

sasan

Banned
ینی من اسیره این اعتماد به نفستم:نیش:

راستش من درمورد خودم بگم اصلا ادم خجالتی وبی اعتماد به نفسی نیستم اما خیلی دیردوست پیدا میکنم ووقتی هم پیدا میکنم تا اخرراه باهاش هستم کلا دختردیرجوشی هستم اما نمیگم خجالتی چون دوستام باید همه گزینه های مورد قبول منو داشته باشن !یادمه یکی به من می گقفت بس متکبری این جوری هستی .نمیدونم شاید راست بگه.ولی دوستایی که دارم به طورمطلق اینو قبول ندارن که متکبرم:نیش:

rahnama

پدر ایران انجمن

انسانها متاسفانه از ظاهر افراد قضاوت میکنند.وقتی یادم میره لبخند بزنم حس میکنم که بمن می گویند راهنما آدم خشنی است ولی وقتی روبرو می شوند و با آنان حرف میزنم از نظری که در مورد من داشتند ابراز پشیمانی میکنند.پریسای :گل: دوستانت که برعکس آن عده فکر میکنند برای اینست که از نردیک با شما آشنا هستند.

rahnama

پدر ایران انجمن
كم رويي و اعتماد بنفس پايين خيلي بده ولي پررويي و داشتن اعتماد بنفس كاذب هم زياد خوب نيست :نیش:

آی تک عزیز ما اصلا اعتماد بنفس کاذب را توصیه نمیکنیم.من همیشه شعارم اینست که خودت باش.خودت را بشناس.بالاتر از انسانهای دیگر اگر نباشی پائین تر هم نیستی.موفقتر باشید.

rahnama

پدر ایران انجمن
واقعا درسته من خودم 2 تا ازاين خصوصياتو دارم بايد تركش كنم خيلي سخته ولي ميشه:نیش:

ما انسان هستیم و توانا و قادر به هر کاری هستیم. بخواهیم می توانیم.نمی توانم دیوار ذهنی است باید خرد شود و از بین برود.مجنون لیلی عزیز چون اراده کرده ای من ایمان دارم می توانی.

ثمره

کاربر ويژه
خجالت و کمرویی نشانه عدم اعتماد به نفسه.
آدم اگه تو کاراش به خودش ایمان داشته باشه و کلا خودشو باور داشته باشه
اگه به نعمتهایی که خدا بهش داده توجه کنه و شاکر باشه
تو زندگیش نه خجالت می کشه
نه شرمنده میشه
و نه لازمه که برا حرفی یا کاری رو دربایستی کنه و روش نشه که حرفشو بزنه.

rahnama

پدر ایران انجمن
خجالت و کمرویی نشانه عدم اعتماد به نفسه.
آدم اگه تو کاراش به خودش ایمان داشته باشه و کلا خودشو باور داشته باشه
اگه به نعمتهایی که خدا بهش داده توجه کنه و شاکر باشه
تو زندگیش نه خجالت می کشه
نه شرمنده میشه
و نه لازمه که برا حرفی یا کاری رو دربایستی کنه و روش نشه که حرفشو بزنه.

کاملا تائید میشه.:گل:

عقاب

Banned
سلام به همه عزیزان مطلبی که میخام بگم اینه که اگه از شخصیت فردی کسی اگاهی ندارین و اون فرد اعتماد به نفس زیادی داره خواهش میکنم لطفا شماور به اون خدایی که قبول دارین هی بهش نگین این اعتماد بنفس کاذبه چون وقتی این کلمه رو زیاد میگین وگاهی متاسفانه نزدیکان ادم هم اینو زیادی میگن باعث کاهش اعتماد بنفس شخص و احتیاط کاری بیش ازحد فرد میشه نمونه بارزش خود من الانه که فکر میکنم احساس میکنم اونایی که این حرفارو میگفتن دلشون واسم نمی سوخته وبفکر من نبودن بلکه از موفقعیت های که من پشت سر هم بدست می اوردم حسادت میکردن واز زمانی که احتیاط پیشه کردم نه تنها پیشرفتی نکردم بلکه پسرفت هم کردام والانه هم خیلی سخته که به اون شرایط روحی اولیه برسم والانه فکر میکنم ای کاش از اون افراد دوری میکردم و الان تلاش میکنم به اون شرایط ارمانی اولیه باز گردم

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
کم رویی و خجالتی اصلا خوب نیست باید تلاش کنی تا اعتماد به نفست بره بالا بعدشم نبایستی خجالت بکشی اونوقت مثل من نمی تونی تحقیقت رو ارائه بدی می دونی اونموقع هست که نمره ات رو که هر چند باشه از دست می دی کاش فقط 5 نمره از دست بدی کاش...
با خجالتی بودن خیلی چیزا رو از دست می دی که برات گرون تموم میشه ...

rahnama

پدر ایران انجمن
سلام به همه عزیزان مطلبی که میخام بگم اینه که اگه از شخصیت فردی کسی اگاهی ندارین و اون فرد اعتماد به نفس زیادی داره خواهش میکنم لطفا شماور به اون خدایی که قبول دارین هی بهش نگین این اعتماد بنفس کاذبه چون وقتی این کلمه رو زیاد میگین وگاهی متاسفانه نزدیکان ادم هم اینو زیادی میگن باعث کاهش اعتماد بنفس شخص و احتیاط کاری بیش ازحد فرد میشه نمونه بارزش خود من الانه که فکر میکنم احساس میکنم اونایی که این حرفارو میگفتن دلشون واسم نمی سوخته وبفکر من نبودن بلکه از موفقعیت های که من پشت سر هم بدست می اوردم حسادت میکردن واز زمانی که احتیاط پیشه کردم نه تنها پیشرفتی نکردم بلکه پسرفت هم کردام والانه هم خیلی سخته که به اون شرایط روحی اولیه برسم والانه فکر میکنم ای کاش از اون افراد دوری میکردم و الان تلاش میکنم به اون شرایط ارمانی اولیه باز گردم

فردی که اعتماد بنفس دارد , کاملا دارد.اعتماد بنفس کاذب نداریم.گفتن این جمله در افراد نشانه حسادت است.

parisa

متخصص بخش
عموی عزیزم:گل:
به ما راهکاربدین که اعتماد به نفسمون ببریم بالا وبا یک شکست تو زندگی خم نشیم ممکنه تو گزینه های بالا گفته باشین اما میخوام بازم تکرارکنین
شکست هرمدلش ازعاطفی گرفته تا روحی

بالا