• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ليموترش، ميوه پر فايده فصل سرما

alik

متخصص بخش
در بين ميوه هاي زمستاني ليمو ترش شايد به علت اين كه مردم تا حدودي با خواص شفابخش آن آشنايي دارند، در بالاترين سطح تقاضاي اغلب افراد قرار دارد. در فصل سرما ليمو ترش بازار بسيار گرمي دارد؛ چه به علت خاصيت آن براي كاهش هيستامين و وجود ويتامين‌ها و مواد معدني مفيد، براي كنترل و جلوگيري از بروز سرماخوردگي بسيار مورد توجه مردم است.
ليمو ترش و آب آن به صورت تازه مقدار فراواني ويتامين «ث» دارد. بدن انسان از ويتامين «ث» براي ساختن كلاژن يعني ماده اي كه مثل ملات سلول‌هاي بدن را در ارتباط با هم به طور منسجم نگه مي‌دارد، استفاده مي‌كند. كلاژن براي التيام زخم‌ها و بريدگي‌ها نيز مفيد است.
دو تركيب شيميايي مفيد به نام‌هاي ليمونين و ليمونن در ليمو ترش وجود دارد كه به نظر مي‌رسد بعضي تغييرات بدخيم كننده در روند سرطاني شدن سلول‌ها را متوقف مي‌كند. ماده ليمونن كه قسمت آن در پوست زرد رنگ ليمو ترش قرار دارد، فعاليت پروتيين‌هايي را كه براي حذف هورمون مزاحم استراديول مؤثرند، افزايش مي‌دهد. استراديول يكي از هورمون هاي طبيعي زنانه است كه افزايش آن در توليد سرطان پستان نقش دارد. هم چنين نشان داده شده است كه ليمونن مقدار آنزيم‌هايي را كه به از بين بردن مواد شيميايي سرطان زا كمك مي‌كند، افزايش مي‌دهد. بعضي از اشخاص كه براي گرفتن آب مقدار زيادي ليمو ترش از وسايل ساده دستي استفاده مي‌كنند، به علت خاصي ممكن است دچار ناراحتي نامعلومي شوند كه آن را «بيماري ليموترشي» مي نامند. در ليمو ترش و در ليموي آبگيري يك تركيب شيميايي به نام «فوروكومارين» وجود دارد كه پوست بدن انسان را در مقابل نور مستقيم آفتاب حساس مي‌كند. در آزمايشي كه انجام گرفته بود مردي پس از آبگيري 60 ليمو ترش دست چپش دچار ورم دردناكي شد. اين ناراحتي به ناراحتي ناشي از نور مارگاريتا موسوم است؛ چه اين مرد كه مبتلا به اين عارضه شد مشغول آبگيري از ليمو ترش براي درست كردن نوعي نوشابه به نام مارگاريتا بود. بنابراين توصيه اين است كه در هنگام آبگيري از مقدار نسبتا زيادي ليمو ترش سعي كنيد بلافاصله پس از اتمام كار دست‌هاي خود را با آب بشوييد كه چربي پوست ليمو ترش كاملا از دست زدوده شود. براي محافظت در برابر نور آفتاب نيز به دستان خود كرم‌هاي حفاظت‌كننده بزنيد.
در اروپا معمولاً شركت‌هاي تهيه مواد غذايي، پوست ليمو ترش را پس از آبگيري دور نمي‌ريزند بلكه آن را با آرد مخلوط كرده و در تهيه بعضي مواد غذايي به كار مي‌برند تا از خواص پوست ليمو ترش كه مفيدترين قسمت آن است، استفاده كرده باشند.
توصيه مي‌شود كه از پوست ليمو ترش در تهيه انواع مواد غذايي استفاده كنيد؛ چه ماده شيميايي مفيد ليمونن 65 درصد چربي پوست ليمو ترش را تشكيل مي دهد و پوست ليمو ترش خشك نيز تا حدود زيادي اين ماده مفيد را در خود حفظ مي‌كند. دليل استفاده از ليمو عماني خشك در غذاهاي ايراني از همين نكته ناشي مي شود.
منبع:نشريه تغذيه و سلامتي شماره - 78


:بای:
 
بالا