B a R a N
مدير ارشد تالار
برترین ها:
مواد لازم:
- انبه رسیده زرد: 4 عدد، بزرگ
- شكر قهوهای: 3 قاشق غذاخوری
- تمبرهندی: 200 گرم
- رب انار: 250 گرم
- سركه سفید: 2 پیمانه
- رازیانه باریان: یك قاشق غذاخوری
- زنیان از خانواده رازیانه: یك قاشق مرباخوری
- زیره سبز: یك قاشق مرباخوری
- دارفلفل: 2 عدد
- نمك: به مقدار لازم
روش تهیه:
1 - انبه را ریز خرد كرده. اگر دوست داشتید میتوانید آن را نگینی یا حبهای خرد كنید یا اینكه كاملا پوره كنید.
2 - انبههای خردشده را داخل قابلمه بریزید و شكر قهوهای را هم به آن اضافه كنید.
3 - از یك ساعت قبل تمبرهندی را با سركه سفید خیس كنید و دستانتان را بشویید. بعد حسابی تمبرهندی و سركه سفید را چنگ بزنید تا به خورد هم روند. بعد از یك ساعت این تركیب را از صافی رد كنید و روی انبهها بریزید.
4 - تركیب را روی حرارت كم به مدت 35 تا 40 دقیقه در حال جوشیدن هم بزنید.
5 - در این مرحله رب انار را اضافه كنید و هم بزنید تا با بقیه مواد تركیب شود.
6 - سپس رازیانه، زنیان، زیره و دارفلفل را همگی به شكل نیمكوب شده به همراه نمك اضافه كنید.
7 - اجازه بدهید این ادویهها همراه تركیب فوق 2 دقیقه بجوشد این زمان نباید بیشتر شود چون باعث تلخ شدن لیته میشود.
8 - حالا وقت خاموش كردن حرارت است اجازه دهید لیته خنك شود. در ضمن این لیته نه باید خیلی آبكی باشد و نه خیلی غلیظ.
نکته:
شكر قهوهای كه اتفاقا شكری طعمدهنده محسوب میشود معمولا در سوپرماركتهای بزرگ و فروشگاههای معتبر در دسترس است به خصوص اینكه انواع چینی آن هم به بازار آمده! اگر نتوانستید شكر قهوهای پیدا كنید میتوانید به عنوان جایگزین از شكر معمولی استفاده كنید.