[TD="align: left"] |
به گزارش ايسنا، مانوئل ژوزه درباره درگذشت اوزهبيو، جايگاه اين بازيکن براي فوتبال پرتغال و ارزيابياش از حضور تيم ملي کشورش در جام جهاني 2014 صحبت کرد. *درگذشت اوزهبيو قلب همه فوتبالدوستان دنيا را آزرده کرد. به عنوان يکي از قديميترين بازيکنان پرتغال و کسي که چند سالي با اوزهبيو همدوره بوده، حتما اين اتفاق شما را هم خيلي ناراحت کرده است. واقعا اتفاق غيرمنتظرهاي بود. هيچکدام از ما انتظار نداشتيم اوزهبيو در اين سن از دنيا برود. او خيلي پير نبود. 71 سال سن داشت و حالش هم خيلي بد نبود. نه تنها براي من بلکه براي همه مردم پرتغال اتفاق غيرمنتظره و تلخي بود. من در بنفيکا و بيرامار با او هم بازي بودم دوست خيلي خوب من بود و وقتي که شما يکي از دوستان خيلي خوبتان را از دست ميدهيد، ناخودآگاه خيلي ناراحت ميشويد، چه برسد به اوزه بيو که دوست خيلي خوب من و يکي از بهترين بازيکنان تاريخ بود. *درباره شخصيت و فروتني اوزهبيو خارج از دنياي فوتبال صحبتهاي زيادي شده، اما شما به عنوان کسي که چند سال در کنارش زندگي کرديد بيشتر ميتوانيد اين مساله را توضيح دهيد. اوزه بيو واقعا شخصيت بزرگي داشت. مردم خيلي او را دوست داشتند. زمان بازيگرياش هميشه در کنار مردم بود. او ستاره بود اما ستاره نبود. ميدانيد منظورم چيست. اينکه برخوردش با مردم خيلي خوب بود. با وجود اينکه يک بازيکن بزرگ بود که در زمان خودش با پله مقايسه ميشد. چنين برخوردي فقط از يک انسان بزرگ برميآيد. *حتما خاطرات زيادي هم با او داشتيد؟ بله من خاطرات خوبي با او دارم. قبل از اينکه در دهه شصت به بنفيکا بيايم، ابتدا به تيم جوانان اين تيم و آکادمي باشگاه رفتم که در آنجا براي اولين بار با اوزه بيو برخورد کردم. همه ما از او درسهاي زيادي گرفتيم. خيلي سخت است که درباره چنين مردي حرف زد. او جايگاه بزرگي در ميان مردم پرتغال دارد و الان ناراحتي خاصي به خاطر درگذشت او بين مردم وجود دارد. *شايد براي شما پرتغاليها انتخاب بهترين بازيکن تاريخ کشورتان از بين بزرگاني مثل اوزهبيو، لوئيس فيگو و کريستيانو رونالدو کار سختي باشد. نميشود اوزهبيو را با اين دو بازيکن مقايسه کرد. در زماني که اوزه بيو بازي ميکرد او را با پله مقايسه ميکردند الان هم مسي و رونالدو را با هم مقايسه ميکنند. هر دو قياس به نظر من درست نيست، چراکه سبک بازيها با هم فرق ميکند. همچنين هر دورهاي در فوتبال شرايط خاصي دارد. مثلا من به شما ميگويم که فيگو واقعا بازيکن خارقالعادهاي بود. او همه کار با توپ ميکرد اما مثل اوزهبيو و رونالدو گلزن نبود. آمار گلزني اوزهبيو خيلي بالا بود. او در مجموع 733 گل در دوران بازيگرياش داشته است. يا الان رونالدو واقعا خيلي خوب گل ميزند. نميشود آنها را با هم مقايسه کرد. *اگر قرار باشد شخصا يک نفر را به عنوان بهترين بازيکن تاريخ پرتغال انتخاب کنيد، چطور؟ براي من اوزه بيو در پرتغال و همينطور در دنيا بهترين بازيکن بود. او با هيچ بازيکني قابل مقايسه نيست. *امسال پرتغال ميتواند با اتکا به کريستيانو رونالدو نخستين قهرماني خود را در جام جهاني به دست بياورد؟ صحبت کردن درباره اين موضوع سخت است. امسال پرتغال تيم قدرتمندي دارد. اما گروهشان واقعا سخت است. آلمان، غنا و آمريکا حريفان قدري هستند. اما به نظر من اگر پرتغال مثل بازيهاي مقدماتي عمل کند، به راحتي از اين گروه صعود خواهد کرد. بعد از آن ديگر به هنر مربي بستگي دارد که تا چه مرحلهاي تيمش را پيش خواهد برد، البته وقتي شما بازيکني مثل رونالدو را در اختيار داريد، هيچ چيزي برايتان غيرممکن نيست. *درباره فوتبال ايران هم صحبت ميکنيد؟ هنوز سوالهاي زيادي از دوران حضورتان در پرسپوليس وجود دارد. خير. دوست ندارم در اين زمينه صحبت کنم. تشکر ميکنم از اينکه به ياد من بوديد و با من صحبت کرديد. * در مورد حضور ايران در جام جهاني و گروهش چطور؟ در اين رابطه هم صحبت نکنم بهتر است. براي ايرانيها و همچنين تيم ملي شما در جام جهاني آرزوي موفقيت دارم. |
[/TD]