• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
حال كه صحبت از تاثير نيروى ماه كامل ( حضيض ) بر جو و دماى اقيانوسهاى زمين شد ( اين پديده ابرماه در خانه دلو رخ داد لازم بذكر است كه ارباب سيارات اكنون در بروج آبى اند و اين اتفاق نيك مى تواند دلالت داشته باشد بر كثرت نزول باران هاى دم اسبى در اين سال اسب سال حوادث غيرمنتظره )

بد نيست اين مقاله را كه در خصوص تاثير خورشيد گرفتگى بر جو و اقيانوس زمين است را تقديم تون كنم

http://www.ensani.ir/storage/Files/20100929100032-اثرات خورشید گرفتگی بر جو زمین.pdf

از نظر تجربى هرگاه خسوف ( ماه گرفتگى ) رخ ميده بارشها بشدت ضعيف ميشه عده اى هم معتقدند ماه كامل باعث تضعيف بارشها ميشه ،
به نظر مياد كسوف باعث تقويت النينو ميشه همانطور كه وقوع طوفانهاى خورشيدى نيز باعث تقويت النينو ميشوند .


راستى يه لكه هم افتاده رو صورت خورشيد خانم كه اميدوارم اين نيز همچون نفس مسيحا باشد براى النينو خسته از فالش رفتارى هاى SOI


image.jpg
 

DR WHO

کاربر ويژه
علم روز
ارتباط ميان فازهاي ماه و بارش باران






محققان دانشگاه آريزونا با مطالعه جديد خود يکي از قديمي ترين افسانه هايي را که درباره تاثير ماه روي آب و هواي زمين گفته مي شد به صورت آماري به اثبات رساندند.
هنگامي که صحبت درباره ابزارهاي پيش بيني آب و هوا باشد، معمولاً تاثير کره ماه روي آب و هواي زمين به همان اندازه در نظر گرفته مي شود که يک کرم ابريشم، يک کتاب يا روماتيسم يکي از اعضاي خانواده مي تواند روي تغييرات آب و هوا تاثير داشته باشد.
اما مطالعات جديد که گزارش نتايج آن در نشريه مطالعات ژئوفيزيک منتشر شده است، نشان مي دهد فازهاي ماه به ظاهر روي الگوهاي بارش باران و جريان رودها و سيل ها تاثير کوچکي دارند، نتيجه اي که مي تواند داستان هاي محلي و قديمي را که در مورد ارتباط فازهاي ماه با آب و هوا گفته مي شده است را به اثبات برساند.
محققان دانشگاه آريزونا در اين مطالعات دريافتند بارش برف و باران چند روز پيش از تربيع ماه کمي افزايش پيدا مي کند، حالتي که ماه در آن در ميانه مسير کامل شدن ماه نو قرار دارد.
اين تاثير در مورد جريان رودها نيز به تاييد رسيده است و روي مقدار آبي که در رودها جاري است نيز تاثير مي گذارد.
طي فاز تربيع چه اندازه به مقدار بارش باران افزوده خواهد شد؟ «رندي سروني» از دانشگاه آريزونا، معتقد است اين رويداد کاملاً با شدت توفاني که باران را ايجاد کرده مرتبط است. در برخي از موارد اين ارتباط نسبتاً قوي است مانند آنچه در رود اوهايو ديده مي شود، اما اين تاثير در طولاني مدت نسبتاً ناچيز است بطوري که شايد تنها 5 درصد ميزان بارش باران را افزايش دهد.
به گفته دانشمندان، چنين ارتباطي ميان فازهاي ماه و بارش باران مي تواند به اين معني باشد که پيشگويان آب و هوا مي توانند از فرصت بهتري براي پيش بيني سيل ها برخوردار باشند. همچنين براساس نتايج اين مطالعه احتمال اين که بروز سيل ها در فاز هلال ماه نسبت به فاز ماه کامل يا ماه نو شايع تر باشند نيز وجود دارد.
محققان براي انجام اين مطالعه از اطلاعات بارندگي شبکه آب و هوايي تاريخي امريکا که از سال 1895 تا به حال به ثبت اطلاعات آب و هوايي پرداخته است، استفاده کردند. سروني در مورد ارتباط ميان ماه و بارش باران مي گويد: ما تنها توانسته ايم ارتباط آماري ميان جريان آب رودها و بارش باران را با چرخه فازهاي ماه نشان دهيم، اما نتوانسته ايم وارد مکانيزم فيزيکي آن شويم.
به گفته وي، برخي از دانشمندان در دهه 60 و 70 گمان برده بودند که اين ارتباط تحت تاثير کشش هاي سطحي کره ماه روي توليد پرتوهاي کيهاني که آن نيز به تغيير در الگوهاي بارش باران ارتباط داده مي شود، به وجود مي آيد. ديگر دانشمندان نيز اعلام کرده بودند شايد نيروهاي کششي ماه منجر به تغيير فشار اتمسفر شده و در نتيجه توفان ها و بارندگي به وجود مي آيد.
سروني مي افزايد: متاسفانه هنوز هيچ ارتباط فيزيکي ميان تاثير فازهاي ماه بر بارش باران کشف نشده است و اميدوارم مطالعات ما بتواند انگيزه اي جديد را براي مطالعه بيشتر روي اين موضوع به وجود آورد.
 

سیبری

کاربر ويژه
اگه گفتین امروز در تقویم کشور مصادف با چه روزیه؟

امروز 20 مرداد 93 ،11 آگوست 2014 مصادف است با سیزدهمین سالگرد ثبت بیشترین بارش روزانه ایران در 20 مرداد 1380 و در ایستگاه باران سنجی جنگل گلستان و بزرگترین سیل ایران
 

DR WHO

کاربر ويژه
در هنگام روزهای ماه کامل و ماه هلال ، عناصر مطلق کیهان(Panchamahabhutas-پانچاماها باتوس) در زمین نظیر خاک (پراتوی- Pruthvi)، آب ( آپا – Apa) و هوا ( وایو – Vayu) بسمت ماه کشیده و جذب می شوند. این موضوع سبب ایجاد نوعی نوار اتصالی نامحسوس با فشار بسیار بالا میان ماه و زمین می گردد.


در این فرآیند، در سطح فیزیکی، زمانیکه آب بسمت ماه کشیده می شود، بیشتر از خود آب، عناصر گازی موجود در آب (بخار آب) در بالای سطح آب قرار گرفته و وارد نوار اتصالی پر فشار می شوند. از آنجا که انرژی های منفی غالبا در فرم گازی هستند، به داخل این نوار اتصالی پر فشار جذب می شوند.

image.jpg
 

DR WHO

کاربر ويژه
تحليل سينوپتيكى وقوع طوفان اخرالزمانى استانبول نشان ميدهد امسال سال بلاياى طبيعى در خاورميانه است !

ترکیه آنلاین: عصر امروز طوفانی وحشتناکی سراسر استانبول را در بر گرفت و در پی آن رگبار باران و تگرگ شدیدی به وقوع پیوست.

turkiyeonline.ir/1393/05/16/وقوع-طوفان-وحشتناک-در-استانبول-گزارش-تصویری-1


سيد صولتى : برای ایران همانطور که از بهمن و اسفند سال گذشته اعلام کردم در امسال بارندگیهای زیادی خواهیم داشت و بارندگیها همراه با رعد و برق شدید هستند و به سیل های شدید تبدیل میشوند با این وجود از همه مردم ایران میخواهم به این آماده باش توجه کنند چون در امسال شاهد بادهای شدید و بارندگیهای شدید خواهند بود و این چیزیست که خداوند قرار داده تا شاید شما شکر گذار باشید زیرا زلزله ها را از شما دور کرده اند.
 

سیبری

کاربر ويژه
وقتی می تونیم شدت بارش رو تصور کنیم که بدونیم این بارش نظیر بارشهای همرفتی بهاره دارای تمرکز زمانی و مکانی بوده به این معنا که قسمت اعظم این بارش در همان ساعات اولیه بارش یعنی از 5 بعد از ظهر تا غروب 19 مرداد 80 وتمرکز و اوج اون هم دقیقا رو خود جنگل گلستان ودره اون در منتهی الیه شرق استان گلستان بوده
تو این مقاله نوشته شده که ایستگاه باران سنجی دشت 150 و تنگراه هم 150 میل اومده ، درصورتیکه ما بین این دو ایستگاه و درفاصله کمتر از 20کیلومتر450 میل بارش ثبت شده دوستانی که از جنگل گلستان عبور کردند می دونند تنگراه اون ایست و بازرسی اول جنگل هستش و ایستگاه دشت 20 کیلومتر جلوتر به سمت خراسان شمالی و دقیقا کنار تنها تونل این جاده، یعنی تو این 20 کیلومتر آسمون خودشو خالی کرده!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در بررسی نقشه های سینوپتیکی وقوع حادثه سیل تاریخی جنگل گلستان توجه به نکات زیر الزامی است:

1- بررسی آنومالی دمای آب در ناحیه نینو 3.4 دلالت بر مشاهده پدیده اقیانوسی لانینا دارد:



دمای آب دریای کاسیپن- دریای سیاه و همچنین مدیترانه گرمتر از نرمال بوده است همچنین در بخش غربی دریای عرب دمای آب گرمتر از نرمال ولی ناحیه مرکزی این دریا دمایی سردتر از نرمال داشته است.

sst1.jpgflood sst.jpg
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
2- الگوی آنومالی و میانگین ارتفاع در تراز 500 میلی بار:

در بازه زمانی مذکور به دلیل نفوذ و استقرار یک سامانه کم ارتفاع و سرد بسته از سمت شمال شرق ایران که از انحراف معیار بالایی هم برخوردار بوده ما شاهد کاهش پایداری هوا در تراز میانی جو بوده ایم:

آنومالی ارتفاع در تراز 500 میلی بار:

compday.lJyJ0lj3Ug.gif

میانگین ارتفاع تراز میانی جو در روز مورد نظر:

compday.TFhMmAqyId.gif

این وضعیت بدلیل استقرار سامانه کم فشار در حد فاصل دریاچه ارال -دریای کاسپین و نفوذ زبانه های سامانه پر فشار نسبتا قدرتمند با فشار هسته مرکز 1025 میلی بار از سمت غرب دریای کاسپین همراه بوده که منجر به تضعیف و عقب نشینی کم فشار حرارتی به سمت غرب خاورمیانه و ریزش هوای سرد به سمت نواحی شمالی فلات ایران گردیده است:

آنومالی فشار سطح دریا :

compday.fXDkoJalm3.gif

میانگین فشار سطح دریا:

compday.uCOw57i_oM.gif

نقشه آنومالی ضخامت لایه 500-100 میلی بار:

compday._v7I29kAkn.gif

نقشه آنومالی دمای هوا در لایه نزدیک به سطح زمین:

compday.oM11LXTlM1.gif

و در پایان نقشه آنومالی آبهای قابل بارش در روز مذکور:

compday.BpfR1eUlB3.gif
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
Japan reduces chance of El Nino weather pattern this year TOKYO Mon Aug 11, 2014 3:16pm IST

0 Comments

  • Tweet
  • Link this
  • Share this
  • Email
  • Print



[h=3]Related Topics







(Reuters) - Japan's weather bureau said on Monday it sees less chance of an El Nino weather pattern forming later this year than it previously forecast.
In a monthly online bulletin, the Japan Meteorological Agency said it sees a 50 percent chance of an El Nino, which is often linked to heavy rainfall and droughts.
The agency last month said there was a high chance of an El Nino weather pattern emerging in autumn.
A U.S. weather forecaster last week scaled down its estimate for the chances of an El Nino later this year. Australia's weather bureau said last month that if the weather phenomenon occurred, it was increasingly unlikely to be a strong event.
The El Nino - a warming of sea-surface temperatures in the Pacific - can trigger drought in Southeast Asia and Australia and floods in South America, hitting production of key foods such as rice, wheat and sugar.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این نقشه پیش بینی بارش تا 168 ساعت اینده است:

14081812_2_1112.gif


این بارش ها رو مدل CFSv2 و همچنین مدل اسمبل ecmwf از ماه قبل به درستی پیش بینی کرده بودند!
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا