• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahsazan

کاربر ويژه
پیش بینی وضعیت جوی وپیش آگاهی کیفیت هوای شهرستان مشهد
تاریخ: 10/04/1393
روز
تاریخ
پیش بینی وضع هوا
سمت وسرعت باد
پیش بینی کیفیت هوا
سه شنبه
10/04/93
صاف تا کمی ابری در بعضی ساعات وزش باد نسبتا شدید و گرد وخاک
شمالی تا شمال شرقی با سرعت12-5 متر بر ثانیه
نا سالم
چهار شنبه
11/04/93
صاف تا قسمتی ابری در بعضی ساعات گاهی وزش باد نسبتا شدید وگرد و خاک
شمالی تا شمال شرقی با سرعت12-5 متر بر ثانیه
نا سالم
پنج شنبه
12/04/93
صاف تا کمی ابری در بعضی ساعات وزش باد نسبتا شدید و گرد وخاک
شمالی تا شمال شرقی با سرعت10-5 متر بر ثانیه
سالم
پیش بین مسئول رییس اداره پیش بینی
زهرا مبشری نسب یحیی قاینی پور
 

rahsazan

کاربر ويژه
کیفیت هوای شهر مشهد - (ساعت بروزرسانی 9 صبح)
شاخص کلی کیفیت هوا: 127
 

rahsazan

کاربر ويژه
بولتن پيش بينـي وضـع هـواي استانتاریخ : 10/04/93
مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی
نقشه های پیش یابی و مدل های هواشناسی بیانگر نفوذ جریانات شمالی به استان خراسان رضوی می باشد به طوری که از امروز تا اواخر هفته جاری بطور نسبی از شدت گرمای هوا کاسته خواهد شد. پدیده مهم دیگر در چند روز آینده وزش باد می باشد که در برخی نقاط خصوصا در نواحی شرقی و جنوبی شدید و همراه با گرد و خاک و کاهش دید در این مناطق خواهد بود. بر این اساس:
پیش بینی وضع هوای استان خراسان رضوی
سه شنبه 10/04/1393 ( از ساعت 00 تا 24 )
چهارشنبه 11/04/1393 ( از ساعت 00 تا 24 )
پنجشنبه 12/04/1393 ( از ساعت 00 تا 24 )
نواحی شمالی
صاف تا قسمتی ابری در برخی نقاط گاهی وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاکصاف تا قسمتی ابری در برخی نقاط گاهی وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاکصاف تا کمی ابری در برخی نقاط وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاک در بعد از ظهر افزایش ابر
نواحی مرکزی
صاف تا قسمتی ابری در برخی نقاط گاهی وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاکصاف تا قسمتی ابری در برخی نقاط گاهی وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاکصاف تا کمی ابری در برخی نقاط وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاک در بعد از ظهر افزایش ابر
نواحی جنوبی
صاف تا کمی ابری در برخی نقاط گاهی وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاکصاف تا کمی ابری در برخی نقاط گاهی وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاکصاف تا کمی ابری در برخی نقاط وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاک
شهرستانمشهد
صاف تا کمی ابری در بعضی ساعات وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاکصاف تا قسمتی ابری در بعضی ساعات گاهی وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاکصاف تا کمی ابری در بعضی ساعات وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاک
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
27
35
23
34
22
33

گزارش وضع هوا در 24 ساعت گذ شته :در 24 ساعت گذشته فریمان با حداقل دمای 19+ درجه سانتیگراد خنکترین و بردسکن با حداکثر دمای 42درجه سانتیگراد گرمترین شهرهای استان خراسان رضوی بوده اند . طی همین مدت حداقل و حداکثر دمای مشهد 27 و 38 درجه سانتیگراد بوده است . طی 24 ساعت گذشته بارندگی ازایستگاههای هواشناسی استان گزارش نشده وبیشترین سرعت وزش باد از ایستگاه هواشناسی تایباد با سرعت 72 کیلومتر بر ساعت گزارش شده است. پیش بین مسئول : فریدون سنگچولی رئیس اداره پیش بینی : یحیی قاینی پور
 

rahsazan

کاربر ويژه
سه شنبه 10 تیر ماه - (وضعیت ناسالم برای گروه های حساس)
شاخص کلی کیفیت هوا: 150



پیش آگاهی کیفیت هوا برای فردا: ناسالم برای تمام گروه ها



[h=6][h=6][h=6]

[h=6][h=6][h=6]
کیفیت هوا در ایستگاه های سنجش-(ساعت بروزرسانی: 12)





151
نخریسی




[TD="bgcolor: #CCFFFF"]

155
ساختمان




[/TD]
[TD="bgcolor: #CCFFFF"]

155
سجاد



[/TD]
[TD="bgcolor: #CCFFFF"]


ماشین ابزار





[/TD]
[TD="bgcolor: #CCFFFF"]


خیام





[/TD]

[TR]
[TD="bgcolor: #CCFFFF"]


صدف





[/TD]
[TD="bgcolor: #CCFFFF"]


تقی آباد





[/TD]
[TD="bgcolor: #CCFFFF"]

153

لشگر




[/TD]
[TD="bgcolor: #CCFFFF"]

140
رسالت



[/TD]
[TD="bgcolor: #CCFFFF"]


ویلا





[/TD]
[/TR]


Alert.gif
 

rahsazan

کاربر ويژه
وضع هوای مشهد

هوای حاضر ساعت: ۱۳:۰۱
پیش بینی ۳ روز آینده


D_01_XL.png
۳۵° c
صاف

جهت باد: شمال شرقی​
arrow1.gif
هوای حاضر | سه شنبه ۱۰ تیر

سرعت باد: ۹ متر بر ثانیه, ۳۲ کیلومتر بر ساعت

نم نسبی: % ۱۴

دید افقی: ۶۰۰۰متر

بارندگی 24 ساعت گذشته: صفر میلیمتر

بیشینه دما در 24 ساعت گذشته: ۳۸° c

کمینه دما در 24 ساعت گذشته: ۲۷° c
update.png
آخرین بروز رسانی: ۱۰/۰۴/۱۳۹۳ ۱۳:۰۰










ظاهرا رکورد ثبتی کمینه دمای مشهد در تاریخ 63 ساله شکسته شده
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هر چند که بتدریج آسمان آبی از سمت غرب مشهد در حال خودنمایی هست و از غلظت ذرات معلق تا حدودی کاسته شده ولی افزایش سرعت باد در نوار مرزی شرق کشور غوغایی از طوفان شن رو به آسمان بلند کرده که در تصاویر زیر کاملا گویاست!!!!!!!!!!

87aa3gnqx5nfdfjp7mjb.jpg


c6rvc6s7tqzbvd54b9x.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
کل فرضیه وقوع تابستانی گرم و وحشتناک برای ایران در سال 1393 از پایه و اساس منتفی بنظر میرسه!

این وعده رو من از ماههای قبل داده بودم که تابستان اونچنان گرمی در پیش نخواهیم داشت

آگوست 2014


agust.jpg
 

golil

کاربر ويژه
سلام و صبح بخیر

از حوالی ساعت 2 بامداد امروز توده وسیعی از گرد و خاک از مرزهای شمالی استان خراسان شمالی و مشخصا از ریگزارهای شرق دریای کاسپین در کشور ترکمنستان وارد استان خراسان رضوی گردید که این گرد و خاک در جال حاضر به شهر مشهد رسیده و آسمان شهرمون رو شیری رنگ ؛ دید افقی رو به 2000 متر کاهش و کیفیت هوای شهر رو به شدت کاهش داده. با توجه به وسعت گرد و خاک و افزایش سرعت باد در ساعت آینده این وضعیت حداقل تا پایان امروز ادامه خواهد یافت. از تردد غیر ضروری در سطح شهر خود داری نمایید.

آسمون خراسان شیروان هم به علت گردو خاک و غبار هنوز که هنوزه گرفته است و مات است و فکر کنم یک چند روزی ادامه داشته باشه و در ماه های آتی نظیر این گردو غبار را داشته باشیم.
استاد امیر محسن نظر شما چیست ؟
 

rahsazan

کاربر ويژه
[HIGHLIGHT]سه شنبه 10 تیر ماه - (وضعیت هشدار)
شاخص کلی کیفیت هوا: 151
[/HIGHLIGHT]
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
[h=4]Mashhad Airport Current weather observation
The report was made 11 minutes ago, at 14:00 UTC
Wind 10 m/s from the Northeast
Temperature 30°C
Humidity 24%
Pressure 1018 hPa
Visibility 10 km or more
no clouds below 1500 m and no cumulonimbus
 

golil

کاربر ويژه
صفحه اصلی > استانها
سرویس: استانها ، تاریخ: ۰۹/تیر/۱۳۹۳ - ۱۵:۵۳ ، شناسه خبر: ۴۱۷۴۹۸
139304091543489763116043.jpg
معاون آب منطقه‌ای خراسان‌شمالی: سد "چری" در خراسان‌شمالی خشکید+ تصاویر [h=2]خبرگزاری تسنیم: معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی از خشکیدن سد چری در شهرستان فاروج از توابع این استان خبر داد.
print.png
نسخه قابل چاپ
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد‌، به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، رضا نعیمی اظهارکرد: گنجایش مخزن این سد سه میلیون 360 هزار متر مکعب و توان تنظیم آن شش میلیون متر مکعب در سال است.
وی تصریح کرد: این سد با هدف مهار سیلاب و توسعه و بهبود زمینهای کشاورزی ساخته شده و در سال 1376 به بهره برداری رسیده است.
او مقدار ذخیره آب این سد در زمان مشابه سال گذشته را یک میلیون و 800 هزار متر مکعب و میانگین ذخیره آب این سد در دوره دراز مدت 10 ساله در چنین زمانی را یک میلیون 630 هزار متر مکعب اعلام کرد.
139304091543489763116044.jpg
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی اظهارکرد: از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه 92) تاکنون تنها 620 هزار متر مکعب آب وارد این سد شده در حالی که در همین مدت 980 هزار متر مکعب آب برای مصارف کشاورزی منطقه از این سد رها شده است.
نعیمی، وسعت زمین‌های زیر پوشش این سد را یک‌هزار و 100 هکتار ذکر کرد و گفت: در سال جاری کمتر از 700 هکتار از این زمین‌ها کشت شده است.
139304091544238743116054.jpg
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی تصریح کرد: رودخانه چری فاقد جریان دائمی است و در سال های اخیر به سبب خشکسالی با بحران آب مواجه شده است.
به گفته او، سد چری از نوع خاکی با هسته رسی است، تاج آن 404 متر طول دارد و ارتفاع آن از بستر رودخانه 30 متر است.
نعیمی گفت: در شرایط کنونی، تراز آب حاکی از وجود هفت میلیون و 300 هزار متر مکعب آب در مخزن سد شیروان و حدود هشت میلیون متر مکعب آب در مخزن سد اسفراین بوده و این درحالی است که شش میلیون و 500 هزار متر مکعب آب رسوب و غیرقابل استفاده است.
139304091545015173116064.jpg
وی تاکید کرد: سدهای خراسان شمالی طی یک دهه اخیر از زمان ساخت و بهره‌برداری آن ها، چنین شرایط سختی را به لحاظ کم آبی نداشته‌اند.
به گفته معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی متوسط بارندگی در این استان برمبنای ایستگاه های باران سنج مبنا در مقایسه با سال گذشته بیش از 15 درصد و درمقایسه با دوره دراز مدت بیش از 17 درصد کاهش یافته است.
انتهای پیام/ آ
 

golil

کاربر ويژه
بحران کم آب در شهرستان شیروان بی داد می کند بطوری که جیره بندی آب هم کفاف نیاز مردم را نمی دهد .
در بخش کشاورزی:الان در باغات رضوان میم های انگور که موقع آبیاری آنها است اداره آب از دادن آب به آنها خودداری می کند بطوری که محصول این میم انگورها در حال ریختن است که تا بحال این مورد سابقه نداشته است و این جور کم آبی تا بحال اتفاق نیفتاده است
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
گرد و خاک؛ دومین پدیده نادر آب و هوایی تهران در سال ۹۳ درحالی شب گذشته تجربه شد که اتفاقا استان های غربی درگیر گرد و خاک عربی نبودند. این یعنی هر اتفاقی که در تهران و کرج و شهرهای دیگر در این محدوده افتاده، منشا داخلی دارد.

دراین باره احد وظیفه، مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی دراین باره به خبرآنلاین می گوید: منشا گرد و غبار دیشب در استان مرکزی،‌ استان البرز، جنوب تهران و بخشی از قم به دلیل کمبود بارش های موثر است. چه اینکه سرعت باد دیشب در حالت معمول نباید به گرد و خاک منجر شود. 

به گفته او شدیدترین سرعت باد دیشب ۱۰ تا ۱۲ متر برثانیه بوده که البته در شهریار ثبت شده و نه در سطح شهر تهران: در تهران سرعت باد نهایتا ۸ متر بر ثانیه شد که سرعت بالایی برای ایجاد چنین گرد و خاکی نیست. البته گرد و خاک دیشب نتیجه همگرایی جریان های هوایی در سطح زمین بود؛ همگرایی جریان شمال غربی با جریان جنوب به سمت غرب (جریان شرقی) و با مساعد بودن شرایط سطحی، موجب شد گرد و خاک بوجود بیاید.

مستعد بودن شرایط سطحی به زبان ساده یعنی بیابانی شدن مناطقی که قبلا منشا گرد و خاک نبوده اند. یعنی بیابان زایی. دراین باره سعید متصدی،‌ معاون محیط انسانی سازمان محیط زیست به ایرنا گفته است: کرد: کانون هایی که امروز موجب بروز پدیده گرد و غبار در تهران شده است بیشتر از سمت کانون های موجود در غرب پایتخت است. در چند سال گذشته اقدامات زیادی برای کنترل و از بین بردن کانون های داخلی ریزگردها انجام نشد و مسوولان وقت اعلام می کردند، پدیده گرد و غبار قابل کنترل نیست در حالی که این شانه خالی کردن از بار مسوولیت است.

او گفت: اگر روی کانون های داخلی ریزگردها کار می شد حداقل بسیاری از پدیده هایی که امروز در زمینه گرد و غبار با آن مواجه هستیم کاهش می یافت.

گرد و خاک مشهد از ترکمنستان آمد

شب گذشته و امروز در مشهد هم گرد و خاک بود. دلیل این گرد و خاک البته خارجی بود و نه داخلی. مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی دراین باره می گوید: گرد و خاک مشهد از ترکمنستان آمده بود؛ وزش باد شدیدی در صحرای قره قروم ترکمنستان گرد و خاکی را بلند کرد و جریان های غربی موجب شد این گرد و خاک به خراسان شمالی و بخش هایی از خراسان رضوی برسد. 

به گفته احد وظیفه، گرد و خاکی که در شمال شرقی ایران اتفاق افتاد در راستای طوفان های موسمی در شرق ایران است که به دلیل برخورد جریان های پرفشار شمالی و کم فشار جنوبی از دریای عمان بوجود می آید.   

گرد و خاک دوباره تکرار می شود؟

انتظار برای تکرار گرد و خاک بیهوده نیست. به گفته معاون محیط انسانی سازمان محیط زیست احتمال گرد و خاک در اواخر بهار، تابستان و اوایل زمستان زیاد است.

البته نقشه های پیش یابی سازمان هواشناسی هم احتمال گرد و خاک را حداقل رد نمی کتد. به گفته وظیفه با شرایطی که در سطحی بوجود آمده ممکن است با وزش باد شدید دوباره گرد و خاک ایجاد شود.

اما او درباره آب و هوای دو روز آینده گفت: پیش بینی می شود که پایان هفته سواحل دریای خزر و برخی مناطق کشور همراه با رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد باشد.

مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: براساس نقشه هاي هواشناسی، امروز در سواحل دریاي خزر و استان اردبیل بارش باران گاهی رعد و برق و وزش باد رخ می دهد و دریاي خزر هم مواج است. روزهای چهارشنبه،پنجشنبه و جمعه در شمال غرب، سواحل دریاي خزر، ارتفاعات جنوبی البرز و برخی مناطق غرب کشور رگبار، باران گاهی هم رعد و برق و وزش باد پیش بینی می شود. شدت بارش ها روز پنجشنبه و جمعه براي استان هاي آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان و مازندران بیشتر است.

وظیفه با بیان اینکه در سه روز آینده در بعضی ساعات، وزش باد شدید در شرق کشور بویژه منطقه زابل باعث ایجاد گردوخاك و کاهش دید افقی می شود ادامه داد: از اینرو کیفیت هوا در استان هاي شرقی ناسالم است و در این مدت، در جنوب سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان در ساعات بعد ازظهر افزایش ابر و بارش پراکنده یا رعد وبرق پیش بینی می شود.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
دیشب هوا تاریک بود اما خاک رو به راحتی میشد حس کرد، حالا دیگه نواحی شهری هم منبع تولید گرد و غبار محلی شدن!! خدا به داد مردم ایران برسه.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
5 Sky Events This Week: Moon Meets Mars While Puny Pluto Pleases
andrewfazekas-60x60-58x58.jpg
Posted by Andrew Fazekas in StarStruck on June 30, 2014
(0)

Share on email More »

Artist’s rendering of Pluto and some of its moons, as viewed from the surface of one of the moons. Pluto is the large disk at center. Charon is the smaller disk to the right. Courtesy of NASA, ESA, and G. Bacon (STScI) Celestial delights abound across the solar system in coming days, both for novice stargazers and for seasoned astronomers.
Venus and Aldebaran. Look toward the eastern sky at dawn on July 1 for a challenging celestial conjunction of two bright objects hidden in the glare of dawn. The stellar rendezvous should be visible to the naked eye, but will be a challenge to see.
Venus will appear perched above Aldebaran, the orange lead star of the winter constellation Taurus, the Bull. Both planet and star will appear about 4 degrees apart, meaning they will both easily be covered by your fist held out at arm’s length.
Your best chance to witness this event will be to use binoculars to sweep the low horizon: Venus will guide you to the red giant star, some 65 light-years away. While Taurus may be difficult to view this time of the year because it sets so soon after the sun does, from December through February the mythical bull rides near the overhead nighttime sky.
Sky chart showing the northeastern sky at dawn on July 1, 2014, with Venus near Aldebaran, the lead star in the constellation Taurus. Courtesy of SkySafari Earth at apehelion. Thursday, July 3, at 6:59 EDT (22:59 UT) marks when Earth reaches its farthest point from the sun for the year, called aphelion. Our planet will be exactly 1.01668 astronomical units, or 152,093,163.5 kilometers (94,506,310.3 miles), away from our home star. Because Earth’s orbit is very nearly circular, this month’s far encounter is only 3 percent farther than when we get closest to the sun in January, called perihelion.
Pluto at its best. On Friday, July 4, Pluto reaches opposition, meaning it sits opposite in the sky from the sun and is visible all night long.
For sky-watchers this means that the dwarf planet officially is at its brightest for 2014, but because it shines at a measly 14.1 magnitude, Pluto is really only a target for medium and large backyard telescopes, ones with at least 8- to 12-inch mirrors, from a dark location.
This general sky chart shows Pluto’s position in the Sagittarius constellation, just above the handle of the teapot asterism in the southern sky. Credit: SkySafari The challenge arises from the indistinguishability of Pluto from the starry background, so your best bet in hunting it down is to consult a detailed star chart, with Pluto’s position clearly marked. What makes the hunt even more difficult is that right now the dwarf world is hiding out in the constellation Sagittarius, among the countless stars of the southern Milky Way.
For those up for the hunt, Pluto will appear less than 0.1 degree east of the much brighter 7th-magnitude star BB Sagittarii.
Here is a detailed finder’s chart from Astronomy.com to help track down this most challenging planet.
Moon and Mars. After nightfall on Saturday, July 5, look for the half-lit moon to have a superclose conjunction with the red planet. From North America they will appear separated by only 0.2 degrees.
Meanwhile, lucky observers in South America will see the moon actually hide the planet, and folks in Hawaii, using binoculars, can watch the occultation of Mars during daytime. Check out the exact timing for various locations here.
jul5-2014-600x680.jpg
Skychart showing the Moon and Mars on the evening of July 5, 2014. The lead star Spica, of the constellation Virgo joins the cosmic pair. Credit: SkySafari Ceres and Vesta conjunction. On Sunday, July 6, while enjoying the moon-Mars matchup, check out another cosmic duel between two of the largest and brightest asteroids in the sky, Ceres and Vesta. The close encounter is their closest conjunction since their discovery over two hundred years ago.
During the encounter, Ceres will appear to glide just ten arc-minutes from 4 Vesta in the constellation Virgo, equal to about a third the width of the moon.
This wide-scale sky chart shows the position of asteroids Vesta and Ceres in the constellation Virgo on July 6, 2014. Credit: SkySafari With Vesta shining at magnitude 7.1 and Ceres at 8.5 magnitude, the rocky pair can be picked up with nothing more than binoculars or a small backyard telescope. The conjunction will take place just under (about 1.5 degrees south of) the magnitude-3 star Zeta (ζ) Virginis. This space separating the asteroids from the faint naked-eye star in Virgo is equal to three lunar disks side by side.
Check out this detailed finder chart for both asteroids, which you can use with binoculars and telescopes.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا