• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

محمد بجنورد

کاربر ويژه
ماشاالله!!!فکر نکنم جاهای دیگه ی انجمن همچین بازدید کننده ای داشته باشه!!!

در حال حاضر 112 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (24 کاربران و 88 مهمان ها)

خدا زیادترش کنه!!!

برف هم داره شدت میگیره ولی همونطور که گفتم ابرا چنگی به دل نمیزنن!!!

محمد بجنورد

کاربر ويژه
ماشاالله به کاربران مهمان!!1یه دفعه ای همتون اومدین!!!با هر رفرش 5-6تا اضافه میشن!!!

بنده خیرمقدم عرض میکنم خدمت تمامی مهمون ها!!!!:احترام:

در حال حاضر 139 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (24 کاربران و 115 مهمان ها)

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی

سلام مهدی جان

میشه وضعیت رو تحلیلی کنید.

خصوصا اون رادیو سوند رنگی تون رو هم خیلی دوست داشتم .

میشه لینکش رو بدید:گل:

سلام
عرض هم به حضورتون كه شزايط فعلي جوي حاكم بر منطقه چيزي شبيه به مدل زير است:

c معرف باند ابرهاي همرفتي همراه با Shortwave Trough تراز 500 و F معرف باند ابر همراه با جبهه سطح زمين مي باشد. فلشها هم jet streak ها را نشان ميدهند.ديروز و امروز يك سوم شمالي كشور و امروز مناطق مركزي تحت تاثير يك Shortwave Trough قرار گرفت و به همين خاطر عموما بارشها رگباري و ابرها عموما cb بودند. همان طور كه مدل بالا نشان ميدهد وقتي دو jet streak به هم برسند و تراف بالا با جبهه سطح زمين منطبق شود mid latitude cyclone عميق شده و به اوج قدرت خود مي رسد. در چنين حالتي چندين عامل شرايط صعود هوا تا ترازهاي مياني و بالايي جو فراهم مي كنند كه شيب جبهه، مكش تراف بالا و خود همگرايي سيكلون مهمترين اين عوامل هستند. اگر نقشه ها را دنبال كنيد همين ترافي كه الان بر روي كشور قرار دارد بعد از عبور از ايران بر روي جبهه ساكني كه هم اكنون در پاكستان و افغانستان قرار دارد منطبق شده و اين جبهه ساكن به يك سيستم جبهه اي فعال تبديل ميشود. اگر چنين اتفاقي (منطبق شدن تراف بالا و جبهه پايين يا همان ادغام دو Jet streak در مدل بالا) در قبل از ورود سيستم به كشور انجام ميشد بارشهاي بسيار خوبي رو دريافت ميكرديم.
نقشه هاي زير با مدل بالا مقايسه نماييد تقريبا شرايط مشابهي ديده ميشود:

موقعيت jet streak

موقعيت فعلي تراف

عميق شدن تراف و انطباق آن با جبهه سطح زمين بعد از عبور از ايران

اين هم موقعيت جبهه ساكن

samann

کاربر ويژه
درود

فک میکنم دیگه واسه همه اثبات شد که فاز منفی نوسان اطلس شمالی و نوسان قطبی چه بر سر دمای هوا و بارش در شمال و شمال شرق کشور میذاره

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی

سلام مهدی جان

میشه وضعیت رو تحلیلی کنید.

خصوصا اون رادیو سوند رنگی تون رو هم خیلی دوست داشتم .

میشه لینکش رو بدید:گل:

نمودار اسكيوتي امروز ظهر هم نشان ميدهد كه امروز شرايط دمايي نسبتا يكنواختي بر جو حاكم است و اصطلاحا جو باروتروپيك است و هيچگونه شرايط جبهه اي در جو مشاهده نميشود. در واقع ما امروز فقط با توده هواي سرد شمالي سروكار داشتيم و اثري از توده هواي گرم جنوبي به چشم نميخورد.

خوشبختانه سايت NOAA پيش بيني GFS را براي پروفايل قائم جو به شكل نمودار تفيگرام (tephigram) كه تفاوتهاي جزيي با اسكيوتي دارد نمايش ميدهد.
http://ready.arl.noaa.gov/READYcmet.php

اين هم آرشيوش
http://ready.arl.noaa.gov/READYamet.php

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود

فک میکنم دیگه واسه همه اثبات شد که فاز منفی نوسان اطلس شمالی و نوسان قطبی چه بر سر دمای هوا و بارش در شمال و شمال شرق کشور میذاره

درود سامان جان،کم پیدایید!!چند وقته ما رو از تحلیل های زیباتون بی بهره گذاشتید!!!

دقیقا،حقیقتش من که فکر نمیکردم اینقدر تاثیر داشته باشه ولی الان فهمیدم که چرا شما همش نگران این دو شاخص بودید!!!وضعیت آینده رو چگونه میبینید؟؟

mohamad$

کاربر ويژه
درود

درود سامان جان . برای تهران هم این مدت تماما دمای بالای نرمال و گرم داشتیم و سیستم های اثر گذار روی تهران هم همه گرم بودن و برف چندانی نداشتیم در حالی که روی نیمه غربی سرمای نسبی هنگام بارش ها حاکم بود که من فکر میکنم حرفتون صحیح هست . هر چند که بارش های تهران در بهمن و ژانویه نرمال شد .

samann

کاربر ويژه
ایا از نیمه شب (ساعات حدود 3) در مشهد برف خواهد بارید؟
سوالی است که در یک ساعت دیگه در جدیدترین اپدیتها مشخص خواهد شد/

samann

کاربر ويژه
درود سامان جان،کم پیدایید!!چند وقته ما رو از تحلیل های زیباتون بی بهره گذاشتید!!!

دقیقا،حقیقتش من که فکر نمیکردم اینقدر تاثیر داشته باشه ولی الان فهمیدم که چرا شما همش نگران این دو شاخص بودید!!!وضعیت آینده رو چگونه میبینید؟؟

درود محمد جان /وقتی نمیتونم بیام دلم واسه همتون تنگ میشه اما خوب دیگه گرفتاری ها اینقد زیاده که وقتی نمی مونه. متاسفانه با اینکه نوسان اطلس شمالی قدری تعدیل شده اما نواسان قطبی با قدرت هر چه تمام تر در فاز منفی قوی به سر می بره و این یعنی تداوم دماهای بالاتر از نرمال در نیمه شمالی کشور.

آخرین ویرایش:

Mahdi Askari

مدير فنی
در حال حاضر 169 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (26 کاربران و 143 مهمان ها)

تبریک میگم به همه شما عزیزان:دست:

آرش-مشهد

کاربر ويژه
سلام دوستان متاسفانه محله ما که هیچ خبری نشده و همش داریم باد میخوریم!!:75::34:

ولی خب فرودگاه مشهد در ساعت 16 و 16:30 رگبار بارون و رعد و برق گزارش کرده. دمای هوا هم الان تو مشهد 6 درجه هست.

samann

کاربر ويژه
درود سامان جان . برای تهران هم این مدت تماما دمای بالای نرمال و گرم داشتیم و سیستم های اثر گذار روی تهران هم همه گرم بودن و برف چندانی نداشتیم در حالی که روی نیمه غربی سرمای نسبی هنگام بارش ها حاکم بود که من فکر میکنم حرفتون صحیح هست . هر چند که بارش های تهران در بهمن و ژانویه نرمال شد .

درود محمد عزیز
این چند وقته که نتونستم زیاد سر بزنم گویا تهران خدا رو شکر بارش های خوبی کسب کرده.
امروز هم که خانم تهران بودن خیلی از هوای خوب و تمیزش تعریف میکردن. واقعا واسه پایتخت بارش حیاتیه و خدا کنه هیچ وقت شرایط بی بارشی در اونجا ایجاد نشه که جون میلیونها ادم در خطر میفته.

mohamad$

کاربر ويژه
درود محمد عزیز
این چند وقته که نتونستم زیاد سر بزنم گویا تهران خدا رو شکر بارش های خوبی کسب کرده.
امروز هم که خانم تهران بودن خیلی از هوای خوب و تمیزش تعریف میکردن. واقها واسه پایتخت بارش حیاتیه و خدا کنه هیچ وقت شرایط بی بارشی در اونجا ایجاد نشه که جون میلیونها ادم در خطره.

خواهش میکنم سامان جان . اره خدا رو شکر طی 7 روز اخیر شمال تهران 78 میلیمتر و مهراباد 43 میلیمتر بارش داشتند ولی خب همش با جریانات گرم جنوبی بوده . البته دیشب خیلی از مناطق شهر از جمله مهراباد و پایینترش سفید شدن و چند روز قبلشم شمال تهران چند سانتی اومد

نمیدونم چرا امسال یه سرمای جوندار نداشتیم ما در تهران . حیفه این همه بارش

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود محمد جان /وقتی نمیتونم بیام دلم واسه همتون تنگ میشه اما خوب دیگه گرفتاری ها اینقد زیاده که وقتی نمی مونه. متاسفانه با اینکه نوسان اطلس شمالی قدری تعدیل شده اما نواسان قطبی با قدرت هر چه تمام تر در فاز منفی قوی به سر می بره و این یعنی تداوم دماهای بالاتر از نرمال در نیمه شمالی کشور.

اوه اوه!!باز هم گرما!!!!!

سپاس سامان عزیز:گل::گل:

راستی وضعیت بارشی بجنورد طی ساعات آینده چطور خواهد بود؟؟آیا بارش ها شدت پیدا میکنن؟؟چون الان light snow داره میاد،امکانش هست که تشدید بشه؟؟

samann

کاربر ويژه
خواهش میکنم سامان جان . اره خدا رو شکر طی 7 روز اخیر شمال تهران 78 میلیمتر و مهراباد 43 میلیمتر بارش داشتند ولی خب همش با جریانات گرم جنوبی بوده . البته دیشب خیلی از مناطق شهر از جمله مهراباد و پایینترش سفید شدن و چند روز قبلشم شمال تهران چند سانتی اومد

نمیدونم چرا امسال یه سرمای جوندار نداشتیم ما در تهران . حیفه این همه بارش
تبریک
دلیل عدم بارش برف، غلبه جریانات جنوبی و عدم ریزش سرما به دلیل فاز منفی نوسان قطبی بود/ واقعا حیف شد که زمستون بی برفی در سال 91 داشتیم
بعد از گذر سیستم ضعیف شمالی از روز سه شنبه افزایش دما در مشهد و تهران رخ خواهد داد که این افزایش در مشهد به مراتب چشم گیر تر خواهد بود و احتمال اینکه دمای هوای مشهد به 20 درجه نیز برسه وجود داره و این یعنی بهار!!

samann

کاربر ويژه
اوه اوه!!باز هم گرما!!!!!

سپاس سامان عزیز:گل::گل:

راستی وضعیت بارشی بجنورد طی ساعات آینده چطور خواهد بود؟؟آیا بارش ها شدت پیدا میکنن؟؟چون الان light snow داره میاد،امکانش هست که تشدید بشه؟؟
خواهش می کنم/ . والا اینطور که مشخصه امشب وضعیت بارشی بجنورد از مشهد بهتره و بارشها تا صبح به صورت رگباری ادامه خواهد داشت . جای ما رو هم خالی کن محمد جان

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
درود بر دوستان:احترام:
بالاخره بعد از چند روز تونستم بیام فروم واقعن خیلی گرفتارم

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا