با سلام ودرود خدمت همه دوستان عزیز وگرانقدرم وعلاقمندان هواشناسی حقیقتش بعد مدتی طولانی که به دلیل مشغله
با سلام ودرود خدمت همه دوستان عزیز وگرانقدرموعلاقمندان هواشناسی حقیقتش بعد مدتی طولانی که به دلیل مشغله ومشکلات پیگیریوضعیت معافیت سربازیم که تا آبان ماه درگیرش بودم که نهایتا به معافیت موقت یکساله تا آذر92 انجامید ودر همین ایام خوشبختانه در تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد رشته مورد علاقه ام اقلیم شناسی تغییرات آبوهوایی در پیام نور ابرکوه یزد برای نیم سال دوم پذیرفته شدم وبه امید خدا از فرداعازم ابرکوه هستم برای هفته اول کلاسها البته از پاییز تاکنون جسته گریخته پیگرمطالب شما سروران ودوستان گلم درهردوفروم بودم وباوجود 5سال خشکسالی زنجیری1386-1390امسال پاییز پر بارشی در اکثر مناطق داشتیم به خصوص غرب وجنوبغرب کهامروز گزارش هواشناسی کوروش محمد پور گویای این امر بوده که کوهرنگ اگه اشتباهنکنم از اول مهر تا امروز با877میلی متر رتبه سوم پربارش ترین ایستگاه های کشور رودارا بود وخیلی دیگه از شهر های غرب وجنوب غرب مثل ایذه خوزستان با 545میلی متررقم های چشمگیری بوده هرچند متاسفانهباشروع زمستان واز بین رفتن پدیده ال نینو ومثبت شدن نسبی وتناوبی AO,NAOشاهد بارش های کم تر ازنرمال به ویژه در نیمه جنوبی مرکزی وشرقی بوده وهستیم وبرعکس پاییز با پراکنش وتوزیع زمانی نامناسبووقفه های طولانی اما حقیقتش غرض از اینکه بعد از مدتها مطلب وتفسیرپیشبینی اوضاعجوی اسفند وفروردین رو با توجه به تجربه های چند ساله از مدل های اقلیمی رو با وجودکمبود وقت برای مهیای سفر شدن برای فردا خدمتتون ارائه می دمهم با وجود تمامیشواهد مبنی بر عدم بارش های مطلوب حداقلتا نیمه اول اسفند وشاید کل اسفند تفسیر های دوستان گرامی در مورد بارشهای مطلوبهفته آینده وادامه اسفند ضمن احترام به نظرات وتفسیرهای کارشناسانه دوستان بزرگواراما براساس شواهد ونقشه هایی که در ذیل به اطااعتان می رسانم ومستندات ومقایسه دقت وصحت همینمدلهای مبنی بر بارش های فراتر از نرمال پاییز که محقق هم شده به تفسیر وضعیت بارشودمای اسفند وفروردین پیش رو می پردازم ابتدا همانطور که می بینید درمدل cfsv2 ncepبرای بارش فوریه گویای بارش کمتر از نرمال در نیمه غربی ومرکز کشور وبلوکینگ دریایسرخ وشرق مدیترانه برای ماه جاریست که کاملا محقق شده ونکته دیگر بارش های مطلوببر روی افغانستان وپاکستان می باشد که به خاطر توزیع نامناسب فشار برروی خاورمیانهوافغانستان وغرب اقیا نوس هند می باشد که برای نمونه در نقشه های بارشی چند هفته اخیر wxmaps تقویت سیستمهای بارشی برروی افغانستان مشاهده می شود ودر غرب خاورمیانه وحتی دامنه های غربیزاگرس برخلاف پاییز شاهد بارش های پراکنده وضعیف وعدم رطوبت در غرب خاورمیانهوایجاد طوفان های غبار همچون خشکسالی 5سال گذشته برروی خاورمیانه هستیم که اگرچهبدلیل بارش های مطلوب پاییز در کشور های غربی ایران از شدت کمتری برخوردارند امابه دلیل الگوی نامسلعد فشاری ایجاد شده در زمستان جاری شاهد این وضع ناهنجار هستیم