• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
هواشناسی قرن آینده اعلام شد

تاریخ : دوشنبه 7 اسفند 1391 | 10:09 ق.ظ | نویسنده : مرتضی اسماعیل نژاد


محققان با ارائه یک مدل اقلیمی جدید پیش بینی کردند با توجه به افزایش میزان دی اکسید کربن طی قرن آینده، احتمالا بارش برف در مناطق قطبی و ارتفاعات، افزایش و در سایر نقاط جهان کاهش می یابد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این پیش بینی بر اساس مدل اقلیمی جدید سازمان ملی اقیانوس و جو آمریکا (NOAA) و بررسی های دانشمندان دانشگاه پرینستون و آزمایشگاه مایعات دینامیک زمین فیزیک NOAA صورت گرفته است.
این مدل پیش بینی می کند که اغلب بخش های سیاره زمین کاهش بارش برف را در نتیجه گرمای ناشی از دوبرابر شدن دی اکسید کربن جو، تجربه خواهند کرد.
دانشگاه پرینستون اعلام کرد: رصدها نشان می دهد دی اکسید کربن جوی در حال حاضر نسبت به نیمه قرن 19، 40 درصد افزایش یافته است و با توجه به روند پیش بینی شده این میزان در اواخر قرن جاری دو برابر می شود.
قله بلند ترین کوهستانها در شمال غرب هیمالیا، آند و یوکن حتی پس از آنکه میزان دی اکسید کربن دو برابر شود، میزان زیادی تری برف دریافت می کند.
در مناطق خیلی سرد جهان با گرم شدن هوا بارش برف افزایش می یابد چرا که رطوبت هوا بیشتر حفظ می شود و موجب افزایش بارش برف می شود.
این مدل اقلیمی جدید نسبت به مدل های پیشین بهبود بیشتری دارد چرا که از جزئیات زیادی درباره توپوگرافی کوهستانها، دره ها و دیگر ویژگی ها استفاده کرده است.
نتایج این تحقیقات درنشریه Climate منتشر شده است

 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

در علم جغرافیا خشکی هایی که با اب احاطه شده اند جزیره نام دارند و همانطور که مشخس است دسترسی به آن ها سخت است و به نوعی قرنطینه هستند حال فرض کنید در جزیره ای قرار دارید که خودش از ایزوله ترین جزیره های دنیا است و چه حالی خواهید داشت؟
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، بیماری های مختلفی تا به حال بوده است که دنیا را فراگرفته اند و انسان های زیادی را کشته اند. برخی از این بیماری های به نوعی واگیردار بوده اند که مردم مجبور به قرنطینه کردن بیماران بوده اند. در دوره های مختلف برخی جزیره ها محلی برای قرنطینه انسان های مختلف بوده اند و انسان های زیادی در آن ها جانشان را از دست داده اند که از همین رو به آدم کش ترین جزایر دنیا نیز معروف شده اند.

** Grosse Island

863234_417.jpg


در سال 1845 تا 1849 یک قحطی سیب زمینی در ایرلند به وجود آمد که باعث شد بسیاری از مردم این کشور خانه خود را ترک کنند و راهی کشورهای دیگر شوند. یکی از اهداف آن ها کبک کانادا بود اما دولت این کشور مهاجران ایرلندی را تنها در جزیره "Grosse Island" ساکن کرد. در این جزیره به خاطر بیماری های به وجود آمده و تیفوس بیش از 10 هزار ایرلندی جان خودشان را از دست دادند و افراد بسیار کمی توانستند از آن خارج شوند.

** Molokai

863235_164.jpg


در نزدیکی هاوایی جزیره ای به نام "Molokai" قرار دارد که در سال های 1866 تا 1969 به یکی از بزرگترین قرنطینه های بیماران جذامی تبدیل شده بود. این جزیره در ابتدا تنها مشکوک به جذام بود ولی با به وجود آمدن قرنطینه های بسیار زیاد نزدیک به 10 هزار نفر بیمار شدند. با تمام شدن بیماری و از بین رفتن فعالیت های آن درسال 1969 بسیاری از این جزیره خارج شدند اما افرادی که خانواده هایشان را از دست داده بودند در آن باقی ماندند.

** Spinalonga

863237_695.jpg


در نزدیکی اسپانیا جزیره ای وجود دارد که به عنوان بزرگترین قرنطینه اروپا شناخته می شود. این جزیره که "Spinalonga" نام دارد در سال های 1903 تا 1957 به عنوان جزیره ای برای قرنطینه بیماران جذامی از سراسر اروپا استفاده می شده است. این جزیره بعد از پایان یافتن بیماری در سال 1975 بسته شد و دیگری کسی به آن بازنگشت. البته انسان های بسیارزیادی در این جزیره خودشان را از دست دادند و در همان جا دفن شدند.

** Swinburne&Hoffman

863236_511.jpg


نیویورک در قرن 19 مورد تهاجم بیماری طاعون قرار گرفت و بسیاری از مردم جان خودشان را از دست دادند به همین علت این دوجزیره "Hoffman" و "Swinburne" برای قرنطینه کردن این بیماران و مهاجران مورد استفاده قرار گرفت. در این جزیره آزمایش و تحقیقاتی در مورد این بیماری انجام شد و البته انسان های زیادی جان خودشان را از دست دادند. بعد از پایان جنگ جهانی اول، جزیره ها نیز قرنطینه شدند و از آن زمان برای همیشه بازدید و ورود به آن ها ممنوع اعلام شد.

** Dubrovnik

863233_454.jpg


در سال 1627 و در خارج از دیوارهای کرواسی شهری ساخته شد که به جزیره قرنطینه "Dubrovnik" معروف است. این شهر که به عنوان بزرگترین شهر قرنطینه نیز شناخته می شود بسیاری از بیماران واگیر که از مهاجران و یا مردم کشور بودند در خود جای می داد و کمتر کسی می توانست از آن سالم خارج شود. این شهر به گورستان انسان های زیادی تبدیل شده است. این روزها این شهر برای بازدید قرار گرفته است و حس ترس و مرگ در آن جریان دارند.
 

baroon

متخصص بخش ادبیات

چندی پیش تصاویر بسیار جالبی از گردوهایی وارد فضای اینترنت شد که نشان می داد در چین برخی از فروشنده ها گردوها را نیز جعل کرده و آن ها را با استفاده از سنگ پر کرده اند.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، چین کشوری است که یک سابقه بسیار خراب در جعل تمامی وسایل و اشیا دارد و البته آخرین دستاورد آن ها بسیار جالب و البته شگفت انگیز است آن ها گردو هم جعل می کنند.

چندی پیش تصاویر بسیار جالبی از گردوهایی وارد فضای اینترنت شد که نشان می داد در چین برخی از فروشنده ها گردوها را نیز جعل کرده و آن ها را با استفاده از سنگ پر کرده اند.

863197_351.jpg


این گردوها بسیار زیبا و تازه به نظر می رسند و در نگاه اول شاید به هیچ عنوا شما را به شک نیندازند که ممکن است داخل آن ها پوچ باشد اما این واقعیت وجود دارد که شما در اصل یک تکه سنگ و کلوخ با پوشش گردویی خریده اید.

بر اساس گزارش های بدست آمده مشخص شده است که فروشنده های چینی به این سبک هم وزن گردو را افزایش می دهند و هم می توانند پوست گردو و مغز آن را جداگانه به فروش برسانند.

با اینکار چینی ها ثابت کرده اند که دیگر تنها فقط وسایل الکتریکی را جعل نمی کنند و بلکه می توانند حتی میوه ها را نیز به گونه ای جعل کنند.

863196_917.jpg


863194_387.jpg


863195_691.jpg



خیلی جالب بوووود!
بیشتر از خبر، اینکه توی تاپیک هواشناسی همه چی دارن ن ن
:100:
خدا قوّت میگم خدمت همه ی دوستای هواشناسمون. تاپیکتون ماشالله چه قد و قامتی کشیده! :شاد::دست::گل: موفّق باشید و شاد...
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی



خیلی جالب بوووود!
بیشتر از خبر، اینکه توی تاپیک هواشناسی همه چی دارن ن ن
:100:
خدا قوّت میگم خدمت همه ی دوستای هواشناسمون. تاپیکتون ماشالله چه قد و قامتی کشیده! :شاد::دست::گل: موفق و باشید و شاد...


خواهش مي كنم بارون جون

قابل شما رو نداشت :گل:
 

ali.doosti

کاربر ويژه
جالبه نقشه gfs بارش و سرما رو بیشتر کرد ولی نروژ بارش رو پروند.
البته دلخوشیم اینه ECM کلا یه ماهه داغون میزنه!دقیق ترین پیش بینیو wunderground و کمتر weather.com دارن که هردو GFS هستن...باید دید اونا نظرشون چیه...نروژ کلا یا واس بهار به درد نمیخوره و تغییر فصل دستش نیس یا رییسش عوض شده... :D
 

mahmood600

کاربر ويژه
چهارشنبه 6 مارس فوق العاده است ماشااا..... احتمال رخداد به 30% افزایش یافته
(اون طوری از پیش بینی بلند مدت ناهنجاری بر میاد فروردین امسال قراره ار این الگو ها بیشتر ببینیم
تا الان که تغییری نکرده انشاا... در اپدیتهای بعدی بیشتر تقویت گردد

2013022612_ISN_GFS_SFC_SLP_THK_PRECIP_WINDS_192.gif

2013022612_ISN_GFS_SFC_SLP_THK_PRECIP_WINDS_204.gif


2013022612_ISN_GFS_SFC_SLP_THK_PRECIP_WINDS_216.gif
 

mahmood600

کاربر ويژه
رشت

Wednesday27 February
Long term forecast
[TH]Thursday28 February[/TH]
[TH]Friday01 March[/TH]
[TH="class: weekend, bgcolor: #ADD4E4"]Saturday02 March[/TH]
[TH="class: weekend, bgcolor: #ADD4E4"]Sunday03 March[/TH]
[TH]Monday04 March[/TH]
[TH]Tuesday05 March[/TH]
[TH]Wednesday06 March[/TH]
[TH]Thursday07 March[/TH]
[TH]Friday08 March[/TH]

[TR]
[TD]
03d.png
[/TD]
[TD]
04.png
[/TD]
[TD]
04.png
[/TD]
[TD]
03d.png
[/TD]
[TD]
03d.png
[/TD]
[TD]
03d.png
[/TD]
[TD]
09.png
[/TD]
[TD]
10.png
[/TD]
[TD]
08d.png
[/TD]
[TD]
02d.png
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: temperature plus"]11°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]14°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]9°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]10°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]12°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]24°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]10°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]8°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]1°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]2°[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]0.1 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]0 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]1.5 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]0.6 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]0 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]0 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]1.6 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]18 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]18 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]0 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
vindpil.0000.090.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.015.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.345.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.065.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0000.025.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0075.175.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.010.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0025.020.png
[/TD]
[TD]
vindpil.0050.320.png
[/TD]
[TD]
vindstille.png
[/TD]
[/TR]
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
jadid.gif
بررسی اقلیم و الگوهای موثر بر بارش استانهای خراسان( شمال شرق ایران)- مقالات آموزشی


داده کاوی گردش های جوی برای بررسی نقش الگوهای بندالی در ایجاد بارشهای شمال شرق ایران- پاییز 1391



شناسایی نقش الگوی بندالی در بارش استان های خراسان رضوی و شمالی ، هدف اصلی این مطالعه بوده است. برای مطالعه دقیق تر ، بارش دو استان بر اساس شدت به بارشهای دارای شدت متوسط و زیاد بخش شد و با تعیین درگیر بودن نیمی از ایستگاههای دو استان در پدیدهی بارش، وقوع بارش در مقایس مکانی همیدید( محلی نبودن) به دست آمد.

نخست تمام وقابع بارشی با روش چشمی مورد ارزیابی قرار گرفتند که مطابق انتظار، وقوع تمامی آنها با الگوی ناوه همراه بود.شرایطی که با توجه به دور بودن منطقه از پهنه های آبی، منطقی بنظر میرسد.سپس با استفاده از روش کمی تعیین الگوی بندالی، الگوها در سطح نیمکره به دو زیرالگوی بندالی و غیر بندالی ددسته بندی شدند.این الگوها از جنبه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفتند که نتایج آن به اختصار در زیر آمده است:

- فراوانی متوسط 65 درصد الگوی بندالی در وقوع بارشهای با شدت متوسط و زیاد، نشان از آن داردکه حدود نیمی از الگوهای بندالی ( چه بارشهای متوسط و چه شدید) در محدوده 10 درجه غربی تا 20 شرقی یا به عبارت دیگر ، روی اقیانوس اطلس و اروپای غربی شکل میگیرند.

- از نظر توزیع زمانی، الگوهای بندالی هم زمان با شدت های زیاد به طور عمده در اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار شکل میگیرند. این در حالی است که الگوهای بندالی شدت متوسط بیشتر در زمستان سامان می یابند. این شرایط را می توان بر گرفته از تعمیق بادهای غربی در اواخر دوره سرد سال و دوره گذار پس از آن و همچنین شرایط ناپایدار منطقه، به دلیل افزایش دمای سطحی دانست. توزیع زمانی الگوهای غیر یندالی، نشان دهنده فراوانی عمده آنها هم در شدت متوسط و هم در شدت زیاد در فصل زمستان است. این شرایط نیز بر شکل گیری موج های نه چندان عمیق جریان های غربی در طول دوره سرد و تعمق آن در اواخر این دوره، دگرباره تاکید دارد.


برای دسترسی به متن کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک فرمایید:






 
آخرین ویرایش:

Fooladi

کاربر ويژه
خوبه اومدی آقا سجاد یه سوال جغرافیایی ازت داشتم.
به غرب و شمال غرب خرم آباد دقت کرده ای یه منطقه خالی بین خرم آباد الشتر نورآباد هرسین کرمانشاه و کوهدشت وجود داره که توش هیچ شهر یا مرکز بخشی وجود نداره در حالی که جای صعب العبور یا سخت واسه زندگی نیست و اتفاقاً خوش آب و هواست، این سفید کوهم تو مرکز این منطقه ای که میگم میفته، منطقه کوچیکی نیست و الان روبروم تو نقشه بزرگ اتاقمه که توجهمو جلب کرده، تا حالا بهش دقت کردی دلیلشو نمیدونی چیه؟

نمیدونم صفحات بعد جواب داده سجاد یا نه
الان نقشه جلوم نیست ولی حدس میزنم منطقه حفاظت شده سفیدکوه رو می گی که روستاهای کوچیکی اطرافش هست و یه منطقه کوهستانیه
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا