• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
بزرگي + شدت (مركالي) زلزله:

1str2ea2628ygiv13yjf.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب ادامه عکسهایی که امروز در مسیر گرفتم روبه دوستان خوبم تقدیم میکنم.

منتهی اینجا اینقدر جاذبه واسه عکس گرفتن داره که حالا به امید خدا در روزهای آینده سعی میکنم چند تای دیگشون رو به تصویر بکشم.
در ضمن امروز یک چیز خیلی جالب رو متوجه شدم و اون اینکه در رشته کوههای هزار مسجد ، عشایر لک ( با ریشه لری و کردی ) داریم که از حدود 20 سال پیش به گفته چند تا جوونشون در هزار مسجد مستقر شدند.

اینم از عکسا:

آخرین ویرایش:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان اگه تو دریا میومد احتمال سونامی میرفت؟

زلزله ها بر اساس حركات صفحات زمين به 2 دسته كلي تقسيم مي شن:

يا دو صفحه در كنار هم مي لغزن
يا يكي به زير يكي ديگه ميره

كه نوع دوم سبب سونامي مخربتري مي شه.

براي پاسخ به سوالت بايد ابتدا ساز و كار زمين لرزه مشخص بشه.

اما در مجموع با توجه به عمق كم خليج فارس اين منطقه توانايي توليد سونامي رو نداره.

منطقه ي كه در اون امكان سونامي وجود داره منطقه مكران هست كه سواحل جنوب شرق ايران رو شامل ميشه. چون عمق درياي عمان نسبتا بالاست.

Abbath

New member
یه ارتباط تلفنی ساده نمیتونن داشته باشن با استاندار بوشهر،داریم تو قرون وسطی زندگی میکنیم دیگه!واقعا متاسفم

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
دوستان شايد براشون سوال باشه كه چرا من دائما از عنوان حداكثر موج استفاده مكي كنم ؟ اگه زلزله 6.1 ريشتر هست پس 7.2 ريشتر چيه؟

بايد عرض كنم كه وقتي يك زلزله اتفاق مي افتد از زماني كه انرژي در عمق زمين در محل كانون آزاد ميشه، امواج متعدد در راستاهاي مختلف در تمام جهات منتشر ميشن و به شكل يك كره در جهات مختلف حركت مي كنن وقتي اين امواج به سطح زمين ميرسن در راستا و جهات مختلف سبب لرزش ميشه. اين امواج با مقياس و راستاي مختلف توسط دستگاه هاي لرزه نگار ثبت مي شن اون چيزي كه بعنوان برزگاي يك زلزله در خبرهاي مي شنويم معدل و ميانگين بزرگاي اين امواج هست.

در اين زلزله 20 ركود ثبت شده كه بزرگترين اونها 7.2 ريشتر و كوچكترين اونها 5.5 ريشتر هست كه ميانگين اينها 6.1 ريشتر عنوان شده ست.

navid-mashhad

کاربر ويژه
دوستان شايد براشون سوال باشه كه چرا من دائما از عنوان حداكثر موج استفاده مكي كنم ؟ اگه زلزله 6.1 ريشتر هست پس 7.2 ريشتر چيه؟

بايد عرض كنم كه وقتي يك زلزله اتفاق مي افتد از زماني كه انرژي در عمق زمين در محل كانون آزاد ميشه، امواج متعدد در راستاهاي مختلف در تمام جهات منتشر ميشن و به شكل يك كره در جهات مختلف حركت مي كنن وقتي اين امواج به سطح زمين ميرسن در راساتا و جهات مختلف سبب لرزش ميشه. اين امواج با مقياس و راستاي مختلف توسط دستگاه هاي لرزه نگار ثبت مي شن اون چيزي كه بعنوان برزگاي يك زلزله در خبرهاي مي شنويم معدل و ميانگين بزرگاي اين امواج هست.

در اين زلزله 20 ركود ثبت شده كه بزرگترين اونها 7.2 ريشتر و كوچكترين اونها 5.5 ريشتر هست كه ميانگين اينها 6.1 ريشتر عنوان شده ست.

چه جالب من نمیدونستم

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر محسن عکس های جاده فوق العاده بودن

سلام نوید جان

خواهش میکنم قابلی نداشت.

ابن عکسها رو بیشتر در طول مسیر و از پشت شیشه ماشین گرفتم. ولی جاهای خوشگل زیاد داره.

احتمال فردا میرم سمت قره سو که اب شرب واسه مصرفمون بیاریم بعد اگه تونستم از ابشارها رد بشم میرم سمت مناطق جنگلی هزار مسجد و از اونجا هم چند تا عکس میگیرم.

ولی یک جایی پیدا کردم واسه رصد رعد و برق و از محلیها هم مسیر عبور توده های رعد و برقی رو پرسیدم که با ماشین میتونم برم جاییکه به دو سوی کوهها با دید و افق باز و البته با چشم انداز مناسب دسترسی داشته باشم. اسم مکانش هم همون روستای عشایر لک هست ( سیرزار):گل:

آخرین ویرایش:

Rastegari

Banned
الاناس که عارف پیداش بشه اطلاعات بده

من که خواب بودم. بیدار شدم دیدم شبکه خبر داره با مسئولین استان برای کمک رسانی حرف می زنه. راستش زیاد شوکه نشدم!

خانواده من که اصلا احساس نکرده بودن. نیروگاه اتمی هم خیلی از مرکز زلزله دور هستش. قبلا گفته بودم که نیروگاه دقیقا داخل شهر بوشهر قرار داره

خدایش من بیشتر از همه نگران تهرانی ها هستم. دیر یا زود اونجا هم میاد و بخاطر گسل یه فاجعه به بار می آورد.

روس ها گفتن نیروگاه بوشهر در مقابل زلزله 8 ریشتری دوام میاره. ولی من اصلا قبول ندارم. و اگه همین زلزله 6 ریشتری در بوشهر می اومد حداقل نیروگاه برای چند ماه تعطیل میشد.

زلزله داخل دریا بیاد که دیگه باید فاتحه ایران رو خوند! حتی ژاپنی ها هنوز نتونستند نیروگاه های که سونامی خراب کرد رو پاکسازی کنند.

بیشتر عمق خلیج فارس سمت ایران و بوشهر هستش یعنی سمت عرب ها خیلی کم عمقه. نیروگاه بوشهر هم چسبیده به دریا!

داخل این عکس شهر بوشهر رو با فلش قرمز نشون دادم:

q09mxlgi29n6s66phk20.jpg

navid-mashhad

کاربر ويژه

منتهی اینجا اینقدر جاذبه واسه عکس گرفتن داره که حالا به امید خدا در روزهای آینده سعی میکنم چند تای دیگشون رو به تصویر بکشم.
در ضمن امروز یک چیز خیلی جالب رو متوجه شدم و اون اینکه در رشته کوههای هزار مسجد ، عشایر لک ( با ریشه لری و کردی ) داریم که از حدود 20 سال پیش به گفته چند تا جوونشون در هزار مسجد مستقر شدند.

اینم از عکسا:

در این شهرستان 45000 نفری 5-6 قومیت زندگی می کنه که جای تعجب داره !!

Rastegari

Banned
زلزله 6.1 ریشتری کاکی در بوشهر را لرزاند/ ارتباط زمین لرزه با نیروگاه اتمی تکذیب شد

فرارو- زمین لرزه ای به بزرگی شش و یک دهم درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) کاکی در استان بوشهر را لرزاند.

به گزارش فرارو، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد: این زمین لرزه ساعت 16 و 22 دقیقه و 49 ثانیه در عمق 12 کیلومتری زمین روی داد.

همچنین دو زمین لرزه دیگر نیز به بزرگی 4.8 در ساعت 16 و 34 دقیقه و زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 5.3 ساعت 16 و 35 دقیقه شهر کاکی را لرزاند.

60488_503.jpg

فرماندار دشتی در گفتگو با شبکه خبر درباره این زمین لرزه گزارش داد که بر اساس آمار اوليه دستكم سه نفر در اين زلزله جان خود را از دست داده اند.

رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر نيز در اين رابطه به شبکه خبر گفت: حدود 10 هزار نفر در منطقه مذكور زندگی می كنند.

محمود مظفر ادامه داد: به دنبال وقوع اين زمين لرزه تيمهاي ارزيابي به محل اعزام شده و تاكنون ترك خوردگي منازل گزارش شده است.

60486_611.jpg

تشكيل ستاد بحران در استان بوشهر
معاون عمرانی استاندار بوشهر از تشكيل جلسه ستاد بحران در اين استان خبر داد.

شاپور رستمي در گفتگو با شبكه خبر با بيان اينكه جلسه ستاد بحران اين استان از زمان وقوع اين زمين لرزه تشكيل شده، گفت: «به دنبال وقوع اين زمين لرزه در شهرستان دشتی تمام امكانات مورد نياز برای امدادرساني در اين منطقه بسيج شده است.»

وي ادامه داد: «اين زمين لرزه به دليل شدت زيادی كه داشته برخی از شهرستانها را نيز لرزانده و باعث نگرانی مردم شده است.»

همچنین رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور از آمادگی کامل برای اعزام امدادگران اورژانس پیش بیمارستانی به منطقه زلزله زده کاکی واقع در استان بوشهر خبر داد.

محمدتقی طالبیان در گفت و گو با ایرنا، افزود: «با دریافت خبر وقوع زمین لرزه در استان بوشهر مرکز عملیات بحران اورژانس کل کشور در استان های فارس و خوزستان به حالت عملیاتی درآمده اند و منتظر دریافت خبرهای ارزیابی شده از میزان خسارات احتمالی منطقه زلزله زده هستند.»

بخش کاکی با مساحت 1600 کیلومتر مربع در جنوب غربی شهرستان دشتی قرار دارد که از شمال و مشرق به بخش مرکزی و از مغرب به خلیج فارس و از جنوب به شهرستان دیر محدود می شود.

تکذیب ارتباط زلزله با نیروگاه اتمی بوشهر
پس از انتشار خبر زلزله شایعاتی پیرامون ارتباط آن با فعالیت های نیروگاه اتمی بوشهر منتشر شد که استاندار بوشهر در این باره گفت: «مرکز این زمین‌لرزه با نیروگاه اتمی بوشهر فاصله زیادی دارد و هیچ ارتباطی بین این زمین لرزه و نیروگاه اتمی وجود نداشته و خبرهایی که در این زمینه منتشر شده، کذب است.»

فریدون حسنوند در گفتگو با مهر اظهار کرد: «به منظور کمک به مناطق زلزله‌زدگان شهرستان دشتی، عملیات امداد و نجات آغاز شده و تلاش برای کمک به آسیب دیدگان این مناطق با جدیت انجام می‌شود.»

همچنین خبرگزاری فارس وضعیت نیروگاه اتمی بوشهر پس از زلزله شدید را عادی توصیف کرد.

مجروح شدن 500 نفر در زمين لرزه دشتي بوشهر
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر از مجروح شدن 500 نفر در زمين لرزه بوشهر خبر داد.

محمود مظفر در گفتگو با شبكه خبر در اين رابطه گفت: «به محض وقوع اين زمين لرزه 20 تيم ارزياب و تيمهايي از هلال احمر فارس و خوزستان به محل اعزام شده اند.»

وي ادامه داد: «بر اساس آمار اوليه در زلزله منطقه دشتي 500 نفر مجروح شده اند كه 450 نفر به صورت سرپايي درمان و مابقي به بيمارستان منقل شده اند.»

مظفر گفت: «بر اين اساس با ارزيابيهاي صورت گرفته دو روستاي منطقه بالاي 80درصد تخريب شده اند علاوه بر اين روستاهاي ديگر نيز دچار شكاف عميق شده اند.»

اخبار تکمیلی متعاقبا اعلام می شود.

Rastegari

Banned
(تصاویر) نقشه‌های لرزش زمین زلزله بوشهر

نقشه های لرزش زمین زلزله 6.1 ریشتری عصر امروز کاکی و خورموج بوشهر منتشر شد.

نقشه های لرزش زمین براورد شده توسط مهندس محمد شاهوار از پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تهیه شده است.

زلزله ای به بزرگی 6.1 در مقیاس امواج درونی زمین ساعت 16 و 22 دقیقه و50 ثانیه امروز در 90 کیلومتری جنوب شرق بوشهر و 16 کیلومتری کاکی و 25 کیلومتری جنوب غرب خورموج در استان بوشهر به وقوع پیوست.

دکتر مهدی زارع، معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی اظهار داشت: کانون زلزله در نزدیکی گنبد نمک جاشک و در نزدیکی روند گسل برازجان واقع است.

وی با بیان این که ژرفای زمین لرزه کمتر از 10 کیلومتر برآورد می شود، خاطرنشان کرد: پسلرزه ای نیز به بزرگی 5.4 در مقیاس امواج درونی زمین، سیزده دقیقه پس از لرزه اصلی رخ داد.

60489_300.jpg

60490_981.jpg

60491_188.jpg

Rastegari

Banned
زمين لرزه بوشهر شیراز را نيز لرزاند

مدير كل مديريت بحران استان فارس گفت: زمين لرزه كاكي بوشهر شهرستان فراشبند در استان فارس را نيز لرزاند.

حسن فياض پور در گفتگو با خبرنگار مهر در اين رابطه گفت: زمين لرزه اي به بزرگي 6.1 ريشتر دقايقي پيش كاكي در استان بوشهر را لرزاند و به دليل شدت زمين لرزه شهرستان فراشبند نيز تكان خورد.

وي ادامه داد: در اين راستا كلانشهر شيراز نيز به دليل شدت زمين لرزه كاكي دچار لرزش شد.

مدير كل مديريت بحران استان فارس گفت: اين زمين لرزه ها در استان فارس به دليل شدت زلزله در استان بوشهر بوده و نزديكترين منطقه به كاكي شهرستان فراشبند در فارس است كه دچار پس لرزه شد.

به گفته فياض پور اين پس لرزه ها در استان فارس خسارتي نداشته است.

Rastegari

Banned
دوستان از نظر علمی هم زلزله روی حرکت و چینش ابر ها تاثیر داره؟ یا این فقط یه نظریه هستش؟؟؟

rahsazan

کاربر ويژه

اینم از عکسا:

خوبه برای مدتی بک گراند دسکتاپمان تامین گشت:سوت:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آخرین تصویر ماهواره ای امروز از شکل گیری یک هاریکین زیبای دریایی در اقیانوس هند:

4sjyd5l5l7pg2f51q7yw.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا