• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

پسرخاله

کاربر ويژه
سری قبلی که استقلال قهرمان لیگ شد یادمه اردیبهشت بود من کلاس تعلیم رانندگی داشتم چهار سال پیش . یه رگبار بسیار شدیدی زد من از اموزشگاه تا خونمون مثل اسب دویدم رسیدم خونه دیدم جانواریو گل زد . بازی تو مشهد بود . پیام مشهد اگه میباخت سقوط میکرد و استقلال قهرمان میشد .
:پرسپولیس::پرسپولیس::پرسپولیس::پرسپولیس:
 

hamed*zagros

کاربر ويژه
درود

امروز دامنه های مانشت و گچان، ببخشید بابت کیفیت عکس ها:گل:

ujyf7gxwu8u0jh1ur2vv.jpg


4pr6n2scfd8iviby7ew0.jpg


v1zv8kzrej6n7491rt3.jpg
 

aznavar

کاربر ويژه
درود دوستان
به دوستان تهرانی بابت بارش رحمت الهی تبریک میگم
امروز رفتم منطقه" نیله" یکی از قطعات بهشت بر روی زمین. اگه وقت بشه تا شب عکساشو میزارم
این درختو ببینیدب گمانم 1000 رو رد کرده


6lsg1ikb992ieobs2r5.jpg





 

پسرخاله

کاربر ويژه
بزرگ‌ترين زلزله ايران كه شهري را جابه‌جا كرد
جمعه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۴۸
کد مطلب: 168054

بعد از زلزله مهيب در لار، دولت به اين جمع‌بندي رسيد كه بازسازي شهر در همان محل احتمال تخريب دوباره بر اثر زلزله‌اي ديگر را به‌وجود مي‌آورد لذا لار جديد در ۵ كيلومتري لار قديم ساخته شد.

دنیای اقتصاد: روز چهارم ارديبهشت سال ۱۳۳۹ شمسي در شهر لار استان فارس زلزله مهیبی رخ داد که هنوز هم به عنوان یکی از قدرتمندترین زلزله‌های ایران محسوب می‌شود. چنان که از اسناد به جای مانده مشخص است این زمین لرزه بخش‌هایی از شهر را کاملا نابود کرد و نزدیک به هزار نفر را به کام مرگ فرستاد. روزنامه اطلاعات در تاریخ ۵/۲/۱۳۳۹ خبر اول خود را به زلزله لار اختصاص داد و نوشت: ...زلزله اول نزدیک ساعت چهار بعد از ظهر اتفاق افتاد و قسمت اعظم بناهای لار و [حومه] را خراب کرد. در ساعت ۸:۲۵ دقیقه بعدازظهر زلزله شدیدی به وقوع پیوست و چند بنای مخروبه و دیوار که به جا مانده بود، فرو ریخت و دیگر هیچ ساختمان و دیواری بر جای نماند...

پس از رساندن کمک‌هاي اولیه هیاتی از نيروهاي امداد فعالیت خود را برای ساخت مسکن جهت آسیب‌دیدگان آغاز کرد، اما پیش از ساخت، آنها مطالعات زمین‌شناختی خود را انجام دادند. این مطالعات شامل پنج مرحله بود. نتایج این مطالعات در اطلاعیه‌اي در روزنامه اطلاعات به چاپ رسید. در یادداشت پیش‌رو نگاهی به این مراحل و نتایج حاصل از آن خواهیم داشت. در نخستین مرحله مطالعات یاد شده نشان داد که در محل شهر قدیم امکان تجدید ساختمان نیست و این نقطه از نظر کارشناسان در محل فشارهای احتمالی آینده قرار داشت و ممکن بود حوادث دیگری موجب بروز تلفات سنگین دیگری شود.

به این ترتیب پیش از بنای مسکن‌های جدید خطرات احتمالی این کار یعنی تجدید بنا در همان محل قدیم بررسی و از خطراتی که به واسطه پس‌لرزه به وجود می‌آمد جلوگیری شد، نیز از آن جهت که برای تجدید ساختمان به محوطه وسیعی نیاز بود تا بر اساس اصول شهرسازی عمل شود و ابتدا ساختمان‌ها در ملکیت سازمان قرار گیرد و بعدا ساختمان‌ها در اختیار مستحقان آن قرار گیرد و این کار در شهر آسیب دیده لار امکان‌پذیر نبود، به همین سبب باید مکان شهر انتقال می‌یافت که در این میان محل شهر جدید نیز مهم بود.

اما در این انتقال مباحث گوناگونی چون بحث هزینه مالی نیز برآورد شد و قرار شد تا دولت پنجاه میلیون ریال به این منظور در اختیار هیات کمک به آسیب دیدگان قرار دهد. اگر چه مبلغ چهار ميليون ریال نیز کمک‌هاي مردمی جمع‌آوری شد، اما با توجه به زلزله‌خیز بودن منطقه، آنچه مهم بود استحکام ساختمان‌ها بود. این نکته به همراه مباحثی که اشاره شد، اساس مطالعات را در ایجاد شهر جدید لار تشکیل می‌داد و پس از ماه‌ها مطالعه توسط کارشناسان داخلی و خارجی در این زمینه تصمیماتی حاصل شد.

نخست محل شهر جدید که در آن اطلاعیه به این صورت مطرح شده است: «برای محل ساختمان چون امکان ترک شهر فعلی و رفتن به منطقه دورتری ممکن نبود، زمین مسطحی تقریبا متصل به شهر قدیم در نظر گرفته شد که دولت می‌توانست مالکیت آن را احراز کرده پس ساختمان عرصه و اعیان را به آسیب‌دیدگان مستحق واگذار کند. برای سرعت عمل مقدمات کار چنان فراهم شده تا ۵۰۰ خانه کامل در عرض مدت كمتر از شش ماه ساخته و تحویل گردد.» هر چند باید دانست این انتقال به معنای تخلیه شهر قدیم نبود و حتی قرار شد تا برای تهیه آب شرب شهر جدید سازمان برنامه اجرای پروژه لوله‌کشی شهر را از شهر جدید آغاز و به شهر قدیم متصل کند.

در مورد قیمت ساختمان‌ها نیز چنین تصمیمي گرفته شد تا هر مترمربع با قیمت یک هزار و هشتصد تا یک هزار و نهصد ریال به سازنده واگذار شود که این قیمت با برآورد انتقال مصالح از تهران به منطقه آسیب‌دیده بود و چنان که در اطلاعیه آمده: «کمترین قیمت ممکن بود.» همچنین در خصوص استحكام بنا نیز «همین قدر کافی است گفته شود که اسکلت ساختمان‌ها و پایه‌بندی سقف‌ها از طرف شرکت «آنترپوز» با آهن ساخته شده و پایه‌های بتونی محکم کار گذاشته می‌شود.»

هیات حتی پیش از اجرا با روحانیون لار و بزرگان شهر نیز جلسه‌اي تشکیل داد و این تصمیمات به اطلاع آنها رسید. به هر روی پس از اتخاذ تصمیم در نخستین گام نقشه شهر جدید و خیابان کشی آن توسط مهندس فخرایی از مهندسان شرکت ملی نفت ایران تهیه شد و وی نظارت بر اجرای صحیح آن را بر عهده گرفت. همچنین قرارداد ساخت پانصد خانه یاد شده که دارای اسکلت فلزی و پایه‌هاي بتونی، سقف‌هاي ایرانیت و اندولین بودند با شرکت «آنترپوز» به امضا رسید. نیز قرار شد تا هر ساختمان دارای ۷۲ مترمربع زیر بنا و ۵۰ متر فضا به همراه همه ضروریات یک مسکن کامل باشد.

به این ترتیب احداث ساختمان‌هاي شهر جدید شروع شد و در ۳ كيلومتري جنوب شهر قديم لار، شهري جديد به وسعت ۱۰۰ هكتار طراحي و طبق نقشه ساخته شد. ساختمان‌هاي اين شهر بر اساس اصول ايمني و ضدزلزله ساخته شد و از آنجايي که تمام معابر و خيابان‌هاي آن با طرح شطرنجي طراحي شد، شهری بدون کوچه به وجود آمد که شاید در تمام ایران منحصربه‌فرد باشد. همچنین در مسجد طراحی شده شهر جدید طرح کاشی‌کاری مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان به کار رفت که البته دارای ظرافت آن نبود. اگر چه باید گفت این اقدامات معارضاني نیز در پی داشت که بررسی رفتار دولت با آنها نیازمند نگارش دیگری است.
 

mehrafarin

کاربر ويژه
Magnitude ML 4.2
Region NORTHEASTERN IRAN
Date time 2013-05-10 15:55:07.0 UTC
Location 37.47 N ; 57.40 E
Depth 2 km
Distances 101 km SW of Ashgabat, Turkmenistan / pop: 727,700 / local time: 20:55:07.0 2013-05-10
6 km E of Bojnūrd, Iran / pop: 192,041 / local time: 20:25:07.0 2013-05-10

316296.local.jpg

 

rahsazan

کاربر ويژه
Magnitude ML 4.2
Region NORTHEASTERN IRAN
Date time 2013-05-10 15:55:07.0 UTC
Location 37.47 N ; 57.40 E
Depth 2 km
Distances 101 km SW of Ashgabat, Turkmenistan / pop: 727,700 / local time: 20:55:07.0 2013-05-10
6 km E of Bojnūrd, Iran / pop: 192,041 / local time: 20:25:07.0 2013-05-10

316296.local.jpg


محمد ( بجنورد )تماس گرفت گفت که زلزله بجنورد شدید بوده(البته خودش مشهده از قول همشهریانش گفت)
عمق زلزله رو دانشگاه تهران 5 کیلومتر اعلام کرده .
 

aznavar

کاربر ويژه
در عین ناباوری اونجا یه رگبار 10 دقه ای داشتیم
نیله به زبون لکی یعنی سبز. منطقه ای سرسبز با رود وچشمه های فراوان



q0qgqcpt1dn9wkoicjcz.jpg

 

Abbath

New member
دوستان نقشه های اون طوفان برف سال 86 رو هم دارم از سایت فخیمه NOAA تنظیم میکنم،الان میزارمشون،زحمت تحلیل هم با اساتید

فقط بازه زمانی اون موج اصلی سرما از کی تا کی بود؟درست یادم نیست اما فک کنم از 16 دی بود تا 9 بهمن
 

پسرخاله

کاربر ويژه
حالا که محمد کلی عکس از کوههای البرز گزاشت این مطلبو که به رشته کوه البرز مربوطه ولی شاید خیلی از شما ها هم ندونید اینچا میزارم:احترام:


یکی از عجایب سلسله کوه های البرز که قله عظیمی چون دماوند دارد، پرورش چندین نوع گیاه دارویی است که اثر درمانی زیادی دارند و منحصراً در دامنه های این کوه به عمل می آیند و در کوه های دیگر اثری از آنها نیست. چندی پیش جراید ایران از یکی از این گیاهان سخن گفته و اثرات سحرآمیز آن را بیان داشتند و نوشتند که کارشناسان خارجی بذر این گیاه را به کشورهای دیگر برده اند، ولی با کوشش فراوان نتوانسته اند آن را به عمل آورند، زیرا این گیاه فقط در زادگاه اولیه خود سبز می شود.

هر چند در کتب قدیم به گل گاوزبان " لسان الثور" می گویند، ولی در واقع نام دیگری ندارد. اسم فرانسوی، انگلیسی، آلمانی، ترکی و غیره هم ندارد، چون در هیچ نقطه ای از زمین جز دامنه کوه های البرز به عمل نمی آید و با گیاه دیگری که در آذربایجان و شهرهای دیگر ایران و کشورهای دیگر می روید و به غلط به گاوزبان مشهور شده است، نسبتی ندارد. برای اینکه این اشتباه که حدود چند قرن است پزشکان و دارو سازان را گمراه کرده است، از بین برود این را "گل گاوزبان" و دیگری را "گیاه گاوزبان" بنامید. این دو گیاه متفاوت هستند، تنها گل هایشان کمی به هم شبیه است، هیچگونه خواص مشترکی ندارند و از نظر منافع طبی با هم متضاد می‌‌باشند. گل های "گل گاوزبان" درشت تر از گل های"گیاه گاوزبان" است.
"گل گاوزبان" در ایران، و "گیاه گاوزبان" در اروپا و امریکا شهرت زیادی دارند. پزشکان سنتی ایران در معالجه بسیاری از امراض از "گل گاوزبان" استفاده می کردند و نتیجه می گرفتند. پزشکان جدید هم خواص "گل گاوزبان" را می دانستند و برای دسته ای دیگر از امراض تجویز می نمودند و چون عطاران فرقی بین "گل گاوزبان" و "گیاه گاوزبان" قایل نبودند، آنها را به جای هم می دادند، و به همین جهت معالجه آنها نتیجه نمی داد و محققین از اینکه خواص و منافع این گیاه از بین رفته است در تعجب بودند.
 

mohamad$

کاربر ويژه
در حال حاضر از ارتفاع 2400 به بالا در شمال استان تهران ( بالاتر از عرض توچال ) طبیعت بهاری هست یعنی درختا هنوز کامل سبز نشدن و سرسبزی نسبی وجود داره . در صورت وقوع بارش خوب شمشک دربندسر گرمابدر قشنگ سبز میشن
 

IRAJ1

کاربر ويژه
بابام میگه سال 1350 (1972 معروف) اصفهان بودم واقعا برف و سرمای عجیبی بود تموم خیابونا برف و یخ بود ،کسی نمیتونست ماشین بیرون بیاره از اینورم بلداجی بقدری برف اومده بود که ارتفاع برف از ارتفاع خونه ها بیشتر شده بود و بیشتر درخت های بید بخاطر سرمای شدید شکستن
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا