• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
متاسفانه همین طور که امیر محسن خبرشو گذاشت 3 تا کارگر ساختمونی چند وقت پیش تو کوی آب و برق مشهد روی داربست فلزی دچار صاعقه شدن یکیشون در جا خشک شد یکیشون دچار سوختگی شدید و شکستگی بر اثر پرت شدن شد یکیشونم ظاهرا تو شوک رفته !!
دو سال پیش هم دو تا نوجوون تو زمین فوتبال خاکی انتهای بلوار خیام مشهد به همین دلیل فوت شدن

مساله آموزش خيلي مهمه

من اين رعد و برق ها رو از ابتداي رويت توده ابر متراكم از بالا پشت بوم عكس گرفتم چون مطمئن بودم اون توده از موقعيتم دوره و خطري برام نداره بتدريج كه توده حركت كرد و به منطقه ما نزديك شد به طبع محل رعد و برق ها به مركز آسمون بالاي سر من هم نزديك مي شد و چون فاصله زماني بين برق و رعد كم بود با دانش قبلي كه داشتم خودم رو از خطر دور كردم و الا كسي كه دانشي نداره شايد به ادامه عكس گرفتن توي فضاي باز ادامه داده و چه بسا ممكن بود جون خودش به خطر بيوفته

مسائل اين چنيني كمتر توي رسانه ها بهش پرداخته ميشه توي رسانه ما چقدر به مساله هواشناسي پرداخته مي شه؟

طبعا خيلي كم و دانش مردم عموما در مورد پديده هاي هواشناسي بسيار كمه.

navid-mashhad

کاربر ويژه
آره مهرداد بعضی وقت ها که رعد و برقه مردم همینجوری از کوه میرن بالا خیلی کار خطرناکیه !! بهشون که می گی می گن ااااااا راست میگی؟

rahsazan

کاربر ويژه
آره مهرداد بعضی وقت ها که رعد و برقه مردم همینجوری از کوه میرن بالا خیلی کار خطرناکیه !! بهشون که می گی می گن ااااااا راست میگی؟
کلا نمیدونم بعضی ها چرا به هشدارهایی که براشون صادر مبشه انقدر بی تفاوتن
مثلا تو برف 17 اسفند که عکسهاش رو هم احتمالا دیدین، کلی خودرو سبک و سنگین تو محور سبزوار نیشابور گیر افتادن تو کولاک که با نفربر زرهی رفتن نجاتشون دادن
28 اسفند 90 هم فقط 1000 نفر تو محور قوچان درگز گیر افتادن
در صورتیکه در هر دو این بارشها از قبل هشدار داده بودن اما بعضیها کلا جدی نمیگیرن:قاطی:
88974169979548032770.jpg

آخرین ویرایش:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

رعد و برق زماني اتفاق مي افته كه اختلاف پتانسيل به 3 ميليون ولت برسه.

توي پاييز و بهار به دليل حداكثر اختلاف دماي زمين با سطوح مختلف جو، وقوع رعد و برق شايع تر هست. تخليه بار الكتريكي بين 2 توده ابر اغلب زيبا و خوشايند هست اما امان از تخليه الكتريكي بين ابر با زمين كه بعنوان صاعقه شناخته مي شه

هر چه ابر به زمين نزديك تر باشه ميزان و پتانسيل وقوع صاعقه بالاست زمين مملو از بار منفي با ابر داراي بار مثبت تخليه الكتريكي خواهد داد.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
نكته ديگه رعد و برق طي زمستون هم اتفاق مي افته من شخصا 2 مرتبه حين بارش شديد برف توي تهران رعد و برق ديدم كه هر 2 مورد فاقد هيچ صدا و داراي نور بسيار خيره كننده اي بودن كه بعنوان thunder snow شناخته ميشه.

ماهان.

کاربر ويژه
این عکس رو همین الان گرفتم (ساعت 21:24 دقیقه!) و حدود ده دقیقه‌ای هست که آفتاب غروب کرده. البته تا حدود ساعت 22 شب هوا روشنه!
ایشالا اول تیر ماه خورشید ساعت 21:38 دقیقه غروب می‌کنه و تقریبن حدود 10 روز در این ساعت غروب می‌کنه. اون موقع تا 22:15 دقیقه هم روشنه!!
طلوع آفتاب هم الان 5:06 دقیقه صبح هستش و تا ابتدای تابستان به 4:52 می‌رسه.

طول ساعات روز هم الان 16 ساعت و 14 دقیقه‌ست و طولانی‌ترین روز، 16 ساعت و 46 دقیقه درازا داره!

DSC_0004.jpg

هواشناس

کاربر ويژه
نكته ديگه رعد و برق طي زمستون هم اتفاق مي افته من شخصا 2 مرتبه حين بارش شديد برف توي تهران رعد و برق ديدم كه هر 2 مورد فاقد هيچ صدا و داراي نور بسيار خيره كننده اي بودن كه بعنوان thunder snow شناخته ميشه.

در تبریز هم زمستان 91 همراه بارش برف بسیار شدید شاهد رعدوبرق به رنگ بنفش بودیم که نور خیره کننده و صدای مهیبی داشت

ماهان.

کاربر ويژه

من 12 دی 87 موقع برف در رشت صدای رعد رو در ساعات ظهر شنیدم.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
این عکس رو همین الان گرفتم (ساعت 21:24 دقیقه!) و حدود ده دقیقه‌ای هست که آفتاب غروب کرده. البته تا حدود ساعت 22 شب هوا روشنه!
ایشالا اول تیر ماه خورشید ساعت 21:38 دقیقه غروب می‌کنه و تقریبن حدود 10 روز در این ساعت غروب می‌کنه. اون موقع تا 22:15 دقیقه هم روشنه!!
طلوع آفتاب هم الان 5:06 دقیقه صبح هستش و تا ابتدای تابستان به 4:52 می‌رسه.

طول ساعات روز هم الان 16 ساعت و 14 دقیقه‌ست و طولانی‌ترین روز، 16 ساعت و 46 دقیقه درازا داره!

مشاهده پیوست 30869

آره انگليس حتي وضع كمي بدتر هم هست طول روز در تابستون و زمستون اصلا قابل قياس نيست توي اين مناطق !!!!!!!!!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
در تبریز هم زمستان 91 همراه بارش برف بسیار شدید شاهد رعدوبرق به رنگ بنفش بودیم که نور خیره کننده و صدای مهیبی داشت

من 12 دی 87 موقع برف در رشت صدای رعد رو در ساعات ظهر شنیدم.

گفته ميشه رعد و برق هاي زمستان از نظر ميزان خطر بسيار در سطح بالاتري نسبت به فصول ديگه داره

mikadd

کاربر ويژه
نروز برای تهران 4 شنبه بعد دمای 36 پیشبینی کرده.اولین نشانها از تابستان گرم و طاقت فرسا

mohammadsadat

کاربر ويژه
مهرداد هنوز هستی
یه ساعته سرویس شدم و نتونستم یه پست بذارم، اینترنت مزخرف ایرانسل بارش شمال و قطع بارش کشور چه ارتباطی به هم دارن؟
مگه اونا کم فشارهایی از سمت اروپا و نیز رطوبت اطلس و دریای سیاه نیستن که به علت فعالیت جنب حاره و عدم ارسال رطوبت دریاهای جنوب وارد عرضهای پایین تر کشور نمیشن؟ چیزی غیر از اینن؟

آخرین ویرایش:

ماهان.

کاربر ويژه

گفته ميشه رعد و برق هاي زمستان از نظر ميزان خطر بسيار در سطح بالاتري نسبت به فصول ديگه داره

نه به اون زمستونش که ساعت 4 و نیم بعد از ظهر هوا تاریک می‌شد. نه به این تابستون که تا میایم بخوابیم می‌بینیم سحر شده!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا