ببينيد برخي دوستان ميان نقشه دريافت كالري تابشي خورشيد رو ميزارن و مقايسه مي كنن مي گن امكان نداره گندم بريان از مناطق كويري و خشك شمال آفريقا گرمتر باشه چون انرژي دريافتي در شمال آفريقا يا بعضا مناطقي همچون عربستان و استان خوزستان بيشتره.
اون نقشه ي دريافت ميزان انرژي تابشي خورشيدي مربوط به كل سال بود البته نه مربوط به مقطع خاصي از سال.
البته اينكه غير از ميزان دريافتي انرژي خورشيدي عوامل ديگه اي هم در دماي يك منطقه تاثير گذار هستند چيزاييه كه مسلما خودتون خيلي بهتر از من باهاشون آشنايي دارين. :104:
ضمن اينكه دماي بيشينه سالانه يه چيزه، و تداوم گرما در طول مدت سال هم چيز ديگه. و ما ايراني ها چون در يك كشور چهار فصل زندگي ميكنيم و مقطع كوتاهي از سال هواي گرم داريم معمولا مورد اول رو مد نظر قرار ميديم. :93:
ولي من توي اون پستم اگه صحبتي كردم و نقشه اي گذاشتم منظورم ميانگين دماي سالانه بود و در مجموع كل مقطع سال نه دماي بيشينه، كه اگه دوستان يادشون باشه اين جمله رو به كار بردم كه:
لينك
آخه چطور ممكنه گرمترين نقطه ي زمين در كشوري قرار گرفته باشه كه اختلاف دماي كمينه و بيشينه ي سالانه ي اون در بيشتر نقاطش به بيش از 50 درجه ميرسه!!!:104:
ضمن اينكه طبق اطلاعاتي كه بنده دارم بالاترين بيشينه ي ثبت شده در ايران مربوط به شهر آبادان هست كه اونم در بعضي از زمستان ها دماي كمينش به زير صفر ميره!!! و بالاترين كمينه ها هم در استان هاي هرمزگان و بوشهر اتفاق مي افته كه البته اون ها هم بيشينه ي بالايي ندارن.:گل:
من از همون تابستان سال گذشته و با دنبال كردن سايت ها و مباحث هواشناسي بهم ثابت شد كه مناطقي مثل خوزستان يا منطقه ي شهداد در تابستان نيم كره شمالي جزء گرمترين نقاط زمين هستند، ولي من منظورم اونجا كل مدت سال بود. كه مسلما اگه از اين نظر بخواييم نتيجه گيري كنيم، مناطقي گرمترين نقاط جهان لقب خواهند گرفت كه در طول كل سال، مدت زمان بيشتري انرژي تابشي خورشيدي دريافت ميكنند. :گل:
:گل: