• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ali.doosti

کاربر ويژه
سلام مجددامیدوارم همگی خوب باشیدو اوضاع به کام...در همین حد بگم آبا جوش اومده :D

mohamad$

کاربر ويژه
n00036208-b.jpg

یکی از 200 اثر ثبت ملی شده ی دماوند؛

شیخ شبلی برجی در دل شهر اسطوره‌ها

برج شبلی هنوز فاصله‌ی زيادی تا سرويس‌دهی كامل به

مسافران و گردشگران دارد

می‌گویند دماوند شهر اسطوره‌های ایران زمین است. جزو نخستین شهرها كه كیومرث آن را بنیان نهاده است.

نام دماوند با نام کاوه آهنگر گره خورده کسی که ریشه ظلم و بی عدالتی ضحاک را از صفحه روزگار پاک می‌کند. نام دماوند یادآور جانفشانی آرش کمانگیر در راه وطن است هم او که جان خویش را بر کف تیری می‌نهد و به دورترین نقطه از مرز ایران زمین می‌فرستد. گویند شهر دماوند همسن ری قدیم است و شاید به همین دلیل آثار تاریخی بسیاری در دل این شهر جای گرفته از برج ۹۰۰ ساله یادمان شیخ شبلی، امامزاده عبدالله و خلیل الله و مسجد جامع در شهر دماوند تا امامزاده قاسم در روستای تاسكین، بقعه سید گته میر (میرمطهر) در شهر آبسرد، قلعه خوراب فاجان در روستای فاجان و امامزاده حمزه روستای مبارك آباد و … تاکنون بيش از ۲۰۰ اثر تاريخي و طبيعی در دماوند كه در فهرست آثار ملی به ثبت رسيده‌اند.

اگر یک روز تعطیل دماوند را برای رهایی از دود و دم و استنشاق هوای پاک انتخاب کنید ، با قدم زدن در باغات و نشستن در سایه شاخه‌های درهم تنیده در کنار جویباران دل کندن از این همه زیبایی برایتان سخت می شود .

راهی بافت قدیم دماوند که می‌شوی ،بنایی هشت ضلعی بر روی ارتفاعات مشرف به شهر توجهت را جلب می کند. برجی به یادگار مانده از قرون چهارم و پنجم هجری. اين برج سردابه‌های مستطيل شکل با طاقی گهواره‌ای از جنس قلوه سنگ و ملاط گچ دارد.می‌گویند در گذشته راه‌های زير زمينی از برخی نقاط شهر از جمله مسجد جامع شهر به اين بنا وجود داشته که این امر نشان دهنده اهميت برج شبلی در تاريخ شهر دماوند است. در فضای بيرونی برج آثاری از نقوش اسليمی، صليب و ستاره داوود که به طرز ماهرانه‌ای با هم ترکيب شده، به چشم می‌خورد.

ali.doosti

کاربر ويژه
علی دوستی چه خبر از خوزستان ؟
حتی کلمه کلمه پستت هم سرشار از حرارت و آتیشه!
سلام و درود فراوان حاجی...
والا دست دراز کنی فکر کنم خورشیدو بگیری!یه دماسنج دارم می خوام بذارم آفتاب ببینم چندو می زنه!
از درودیوار آتیش می باره!یوهو طی دو روز اینجور شد!
اصلا بیرون که نمی شه رفت...در خونرو باز کنی = در کوررو باز کردی
خلاصه جلالخالق :تعجب2:

mohamad$

کاربر ويژه
من زندان رفتم

اره یادمه یسری تو خیابون به یه بابایی رسیدی گفتی سلام اونم گفت سلام بعد گفتی بچه کجایی اونم گفت فریمان اقا یهو با اپرگاد و نینچاگی و عبدلا چاگی زدی پوز موزش ترکید ریخت کف خیابون . پلیس اومد گرفتت بردت زندان :خنده1:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا