• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mohamad$

کاربر ويژه
دمای فعلی مهراباد 30 و هوا واقعا گرمه :-( دمای اقدسیه هم 26 و لواسان 23 . اونا هم گرمه . امشب کلا شب گرمیه

Fooladi

کاربر ويژه

ظاهرا شاخص دهه ای PDO در شرف مثبت شدن هست که اتفاقا خیلی هم بر اقلیم ایران تاثیر گذار هست:گل:

این از آنالیز آماری اثر PDO بر بارش به تفکیک ماه
(pfield < 5.0%) کمتر از ۵ درصد ارتباط آماری معنی دار وجود داره و بیشتر از این باشه رو در نظر نگیر
آوریل و اکتبر اثرش مشهوذه
قرمز و صورتی ارتباط مستقیم و آبی و بنفش ارتباط عکس داره با بارش

http://www.up.iranjoman.com/images/5lnd4vizlhfpuszauu9v.pdf

pokerface

متخصص هواشناسی
امير محسن جان، خيلي با شما موافق نيستم. شاخص دماي استراتوسفري هم مانند ديگر شاخصهايي كه نام برديد شرط لازم هست اما شرط كافي نيست. چنانچه به روند تغييرات اين شاخص در سالهاي گذشته نگاهي بيندازيم خواهيم ديد كه هميشه گرم يا سرد بودن استراتوسفر نمي تواند لزوما نتيجه مورد انتظار را به دنبال داشته باشد. نمونه اش هم زمستان 2008 (1386) هست كه موج سرماي آن زبانزد خاص و عام است. نمودار زير نشان ميدهد كه در پاييز 86 دماي استراتوسفر نرمال و در زمستان حتي سردتر از نرمال نيز شده است.

از اوايل دهه 90 ميلادي تاكنون استراتوسفر روند سرد شدن رو در پيش گرفته اما در همين بازه زماني زمستانهاي بسيار سرد و طولاني هم در نيمكره شرقي و هم در نيكره غربي كره زمين رخ داده است.

كلا همه اين شاخصها در يك سيستم به هم پيوسته قرار گرفته اند. شكي نيست كه براي پيش بيني شرايط آب و هوا دماي آب اقيانوسها و درياها هم به عنوان يك مولفه تاثيرگذار از اين سيستم بايد در كنار دماي استراتوسفر و ديگر شاخصها در نظر گرفته شود. هيچ بعيد نيست استراتوسفر خود تحت تاثير اقيانوسها و تغييرات آن باشد و برعكس.

اما در مورد عشاير بايد عرض كنم اونا به دليل نوع زندگيشون همواره شرايط جوي پيش رو براشون مهم بوده. اونها كه براي پيش بيني شرايط آينده مدلهاي كامپيوتري را در اختيار نداشته اند به همين خاطر مدلهاي تجربي خاص خودشون را به كار مي برند. گاهي موارد در اين مدلهاي تجربي اونها به نكات عجيبي از طبيعت پي برده اند كه در مدلهاي كامپيوتري هم وجود ندارد و اين بسيار قابل احترام است. اتفاقا به نظرم توجه به نظرات آنها و مقايسه آن با پيش بيني مدلها و پيگيري نتيجه اين پيش بيني ها خيلي جالب توجه هست.
البته بديهي است كه به دليل پيچيدگي طبيعت و اتمسفر هم پيش بييني مدلهاي پيشرفته كامپيوتري و هم پيش بييني تجربي عشاير و كشاورزان هميشه با اشتباه همراه بوده است و اين از زيبايي هاي هواشناسي است.

هوا شناسی سنتی‌ نمایانگر حقایق جالبیست مثل این نوشته از مجلّه‌ی economist

http://www.economist.com/node/873712

یا این مقاله

http://nopr.niscair.res.in/handle/123456789/11069

arak

New member
روزه داران عزیز حسابی آب بخورید که امرو هوا بدجوری گرمه وگرنه اینجوری میشید:76:
منم برم دیگه بخوابم:41:
زت زیاد:aminkhan full apsh::aminkhan:

Fooladi

کاربر ويژه
یه پانورامای ۳۶۰ درجه از طبیعت بهاری شرق شهرستان خرم آباد که خودم گرفتم.
سه پایه همراهم نبود و حرکت سریع ابرها مزاحم بود. دوربین هم تنظیمات دستی نداشت
با اینحال جالب شده
حجمش رو کم کردم حدود ۲.۵ مگ هست و پلیرش با عکس ادغام شده هستند.
موس رو پایین نگه دارید می تونید جابجا بشید

http://www.up.iranjoman.com/images/ja299g23qai64dlzok4b.zip

محمد بجنورد

کاربر ويژه
روزه داران عزیز حسابی آب بخورید که امرو هوا بدجوری گرمه وگرنه اینجوری میشید:76:
منم برم دیگه بخوابم:41:
زت زیاد:aminkhan full apsh::aminkhan:

چاکر داش حمید هستم

بنظر من خوردن زیاد آب باعث تشنگی در روز میشه!!توصیه من به روزه داران عزیز اینه که بر سر سفره کاهو و گوجه بیارن و بخورن!!تضمین میکنم که در حین روز و تا افطار اصلا و ابدا تشنه نشن!!

عزت مزید:احترام::گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود جناب فولادی عزیز

تصویر بسیار زیبا و دقیقی بود و پلیرش هم در نوع خودش جالب بود:گل:

یه پانورامای ۳۶۰ درجه از طبیعت بهاری شرق شهرستان خرم آباد که خودم گرفتم.
سه پایه همراهم نبود و حرکت سریع ابرها مزاحم بود. دوربین هم تنظیمات دستی نداشت
با اینحال جالب شده
حجمش رو کم کردم حدود ۲.۵ مگ هست و پلیرش با عکس ادغام شده هستند.
موس رو پایین نگه دارید می تونید جابجا بشید

http://www.up.iranjoman.com/images/ja299g23qai64dlzok4b.zip

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یک توضیحی در ارتباط با مطلب زیر که دیشب نوشتم بدم که چون این نقشه ها لینک مستقیم هست و اتو آپدیت کلا پیش بینیش دچار تغییر و تحول میشه و در این آپدیت از شدت سرما کاسته شده ولی بارشها کماکان به قوت خودشون باقیست.

اینطوریکه از غالب آپدیتهای 6 ساعته نقشه های CFS بر میاد ، ماه فوریه 2014 ماه سرد و پر بارشی بر کشورمون خواهد بود:

cfsnh-7-2-2014.png

Dr.ben

کاربر ويژه
تا پایان هفته جاری

هوای گیلان 7 درجه گرم‌تر می‌شود / سالمندان و کودکان بیرون نروند
کارشناس هواشناسی گیلان گفت: تا پایان هفته جاری هوای گیلان در برخی نقاط تا هفت درجه گرم‌تر می‌شود.

13920415000686_PhotoA.jpg

یوسف شجاعی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به گرم شدن هوای گیلان، اظهار کرد: از روز دوشنبه جاری هوای گیلان با افزایش دما مواجه می‌شود.
وی با بیان اینکه افزایش دمای گیلان تا پایان هفته جاری ادامه می‌یابد، افزود: تا پایان هفته جاری در برخی از نقاط گیلان دمای هوا بین دو تا هفت درجه گرم‌تر می‌شود.
این کارشناس هواشناسی گیلان، دمای هوای روز گذشته رشت را تا 32 درجه اعلام کرد و یادآور شد: چهارشنبه و پنجشنبه همین هفته اوج گرمای گیلان است.
وی از سالمندان و خردسالان خواست تا در این روزها بیرون از خانه نروند و از تردد در خیابان‌ها خودداری کنند.
شجاعی، با تصریح بر اینکه روزهای آینده گیلان افزایش پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: در این هفته آسمان صاف و آفتابی است و شهرهای جنوبی گیلان بیشترین گرما را خواهند داشت.
وی، رطوبت هوای گیلان را 83 درجه و دمای نسبی را 24 درجه در روز گذشته ذکر کرد.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود بر همه دوستان

من هفته گذشته مسافرت بودم و متاسفانه فرصت سر زدن به تایک رو نداشتم، خدا رو شکر برعکس وضعیت آب و هوائی این روزها که گرم و پایدار هست، صفحات تاپیک با سرعت خوبی جلو میره و به این خاطر از همگی دوستان و مدیران تاپیک تشکرو قدردانی میکنم.

این چند روزه من اصفهان بودم، هوا بسیار گرم بود و جالب این که شدت تابش خورشید در اصفهان حتی از نطنز و قم هم شدیدتر بود! بنظر میومد که سوزن در پوست فرو میکنند که نشانه جدی از وجود پرتوهای قوی ماورا بنفش در نوز هست و اولین نشانه های سوختگی پوست و گرمازدگی!

از لحاظ دمائی هم بغیر از ساعات اولیه صبح، هوائی گرم و خفه کننده و پایدار در طول روز حاکم بود.

اما به تهران که رسیدم رسما شوکه شدم! تقریبا اثری از برف روی دامنه های جنوبی توچال وجود نداره در صورتی که تیر پارسال بود که به قله توچال رفته بودم و میشه گفت 3-4 برابر حال حاضر برف روی قله بود و هوا هم بسیار سرد.

غیرعادی بودن تابستان امسال رو میشه از حجم برف روی کوه ها به عینه مشاهده کرد، ذخایر برف رو به سرعت داریم از دست میدیم و من نگران وضعیت آبی در شهریور و مهر هستم.

arashz

مدیر بخش هواشناسی

درود بر امیرمحسن عزیز

نکته ای که در این نقشه ها جلب توجه میکنه، انطباق نقشه بارش با آنومالی دمائی روی منطقه ما و کل آسیا و شمال آفریقا هست که اگر اتفاق بیفته، بیشتر بارش ها با منشاء دریاهای جنوبی خواهد بود که باعث بارش باران بیشتر نسبت به برف خواهد شد، ضمنا وجود دمای بالاتر از نرمال، تشکیل ذخیره برف روی کوه ها رو با مشکل مواجه خواهد کرد و این به کم آبی شدیدتر در طول تابستان منجر خواهد شد چون متاسفانه پوشش گیاهی کشور ما فقیرتر از اون هست که بتونه حجم بارش رو مهار کنه و باعث نفوذش به منابع زیرزمینی بشه پس باید منتظر روی دادن سیل های شدیدتر باشیم.

این رو عرض میکنم چون زمانی که اصفهان بودم در برنامه تلویزیونی که در بحران آب استان اصفهان بود اعلام شد با این که بارش های شدیدی در بهار در سرشاخه های زاینده رود اتفاق افتاده اما آورده کلی رود تغییری نکرده و فقط یکی دو روزی آب بصورت سیلابی وارد سد شده، دوستان بهتر از بنده میدونند که سیلاب باعث وارد شدن حجم بسیار زیادی آبرفت و گل و لای به مخزن سدها میشه و ظرفیت سد رو کاهش میده.

در کل به نظر بنده گرمایش جهانی باعث گرمتر شدن و طولانی تر شدن تابستان در منطقه ما خواهد شد و این گرمای اضافه در طول زمستان ها باعث افزایش بارش های سنگین و رگباری میشه که عامل بوجود اومدن سیلاب های شدید در کشور ما خواهد شد.

متاسفانه ضرری که از میان بارش های رگباری و گرمای بسیار شدید تابستانی نسیب کشور ما میشه از سود افزایش بارشها بیشتر خواهد بود.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود آرش عزیز

خیلی خوشحالم که مجددا در خدمت تون در اینجا هستیم.

در ارتباط با وضعیت جوی ماههای پیشرو بنظرم با توجه به اینکه خدا رو شکر امسال هم نقشه های CFS V2 رو منتهی از منبعی بغیر از weather bell در دسترس داریم خیلی میتونه در پیش بینی هامون بهمون کمک کنه ولی ترجیحا اگه به تحلیل وضعیت تغییرات نقشه ها در ماه آگوست - سپتامبر و نوامبر بپردازیم بنظرم خیلی مفید تر باشه.

ماه آگوست:

خوب این آخرین وضعیت ارتفاع در تراز 500 میلی بار و فشار سطح دریا در ماه آگوست خواهد بود:

cfsnh-2-8-2013.png

و اینهم آنومالی بارش در همین ماه

cfsnh-6-8-2013.png

با توجه به این دو نقشه ای که گذاشتم ما امسال هم در اثر نفوذ رطوبت اقیانوس هند به جنوب غرب کشور و صعود مکانیکی این رطوبت بر روی رشته کوههای زاگرس احتمالا شاهد بارشهای تابستانه در این بخش از کشور خواهیم بود.

نکته- دوستانیکه این پست رو در ساعات بعدی ملاحظه میکنند بدلیل لینک مستقیم بودن و اتو آپدیت بودن این نقشه ها ، احتمال داره که این نقشه ها رو با تغییرات مشاهده کنند

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تحلیل ماه سپتامبر( شهریور):

در این ماه ما ظاهرا شاهد کاهش ارتفاع در محدوده اروپای شرق تا شمال غرب کشورمون خواهیم بود که همزمان با استقرار سامانه ای پر فشار بروی دریای سیاه ، زبانه های این سامانه تا شمال غرب کشور و سواحل غربی دریای کاسپین هم امتداد خواهد یافت:

cfsnh-3-9-2013.png

cfsnh-2-9-2013.png

که با ریزش هوای خنک عرضهای شمالی به این منطقه از کشورمون دمای هوا تا حدود زیادی در این نواحی کاهش خواهد یافت:

cfsnh-7-10-2013.png

با توجه به نکاتی که در بالا شرح دادم احتمال وقوع بارش در بخشهایی از شمال غرب کشور و سواحل غربی دریای کاسپین بالاست و ما مجددا شاهد ناهنجاری بارشی در استانهایی مشتمل بر زنجان- قزوین- البرز- همدان- شمال کردستان و حتی تهران و سمنان خواهیم بود:

cfsnh-6-9-2013.png

نکته- دوستانیکه این پست رو در ساعات بعدی ملاحظه میکنند بدلیل لینک مستقیم بودن و اتو آپدیت بودن این نقشه ها ، احتمال داره که این نقشه ها رو با تغییرات مشاهده کنند

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود آرش عزیز

خیلی خوشحالم که مجددا در خدمت تون در اینجا هستیم.

در ارتباط با وضعیت جوی ماههای پیشرو بنظرم با توجه به اینکه خدا رو شکر امسال هم نقشه های CFS V2 رو منتهی از منبعی بغیر از weather bell در دسترس داریم خیلی میتونه در پیش بینی هامون بهمون کمک کنه ولی ترجیحا اگه به تحلیل وضعیت تغییرات نقشه ها در ماه آگوست - سپتامبر و نوامبر بپردازیم بنظرم خیلی مفید تر باشه.

ماه آگوست:

خوب این آخرین وضعیت ارتفاع در تراز 500 میلی بار و فشار سطح دریا در ماه آگوست خواهد بود:

cfsnh-2-8-2013.png

و اینهم آنومالی بارش در همین ماه

cfsnh-6-8-2013.png

با توجه به این دو نقشه ای که گذاشتم ما امسال هم در اثر نفوذ رطوبت اقیانوس هند به جنوب غرب کشور و صعود مکانیکی این رطوبت بر روی رشته کوههای زاگرس احتمالا شاهد بارشهای تابستانه در این بخش از کشور خواهیم بود.

سپاس امیرمحسن عزیز:گل:

البته این رو باید در نظر داشته باشیم مناطقی که با رنگ قرمز مشخص کرده در کل بارش تابستانه ندارن یا بارش بسیار ناچیز هست، در این بین استان کرمان استثناء هست و به شخصه ابرهای تندری حاصل از فرارفت هوای گرم و مرطوب اقیانوس هند رو در مسیر تهران به بندرعباس روی ارتفاعات کرمان دیدم (جای همگی خالی بود، آخرین سالهای استفاده از توپولوف ها در آسمان ایران بود ولی با این حال پرواز بسیار عالی رو در بین اون همه ابر تندری داشتیم!)

اگر این الگو اتفاق بیفته قاعدتا با حجم بارش سنگینی مخصوصا روی کرمان مواجه هستیم که باز هم مشکل بروز سیل رو در پی خواهد داشت.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
ضمنا به نظر میاد دیتاهای مربوط به شمال شرق قاره آفریقا و شبه جزیره عربستان در این پیشبینی ها وارد نشدن چون به یکباره اون مناطق بدون پدیده میشن، مرز بین مناطقی که دیتا دارن با مناطق بدون دیتا کاملا مشخص هست.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا