اينم يه مطلبي كه البته تاريخ اون مربوط ميشه به تابستان 88، كه به بيشترين دماي ثبت شده در شهر اصفهان اشاره داره. . و البته اين دما توي آمار هاي موجود هم هست :104:
آران و بیدگل گرمترین شهر استان اصفهان در سالجاری (1388) بوده است
نسل فردا: بررسی روند دمایی از ابتدای تیر ماه امسال
(سال 88) تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حاکی از آن است که اصفهان امسال دو درجه گرم تر از سال گذشته بوده است.
رئیس اداره پیشبینی هواشناسی استان در گفتگو با خبرنگار نسل فردا با اعلام این خبر خاطر نشان کرد: در تابستان سال گذشته حداکثر دما در اصفهان به 40 درجه بالای صفر رسیده بود؛ اما امسال دمای ماکسیمم بین 37 تا 41 درجه نوسان داشته و در یکی از روزهای 20 تیرماه تا اول مردادماه درجه هوا از مرز 41 درجه نیز گذشته و به 4/41 درصد افزایش پیدا میکند. جلال حیدری افزود: در این مدت بیش از 10 شهر استان از جمله ورزنه، نایین، کاشان، آران و بیدگل و ... دمای بیش از 40 درجه داشتهاند که دمای ثبت شده برای استان مربوط به شهرستان آران و بیدگل با 46 درجه گرما بوده که این رقم در بین شهرهای اصفهان بیشترین مقدار بوده است.
حیدری در خصوص شهرهای سرد استان نیز تصریح کرد: سردترین شهرها فریدونشهر، چادگان و میمه بوده که از ابتدای تیرماه تاکنون دمایی بین 14 تا 24 درجه را داشتهاند اما در سال گذشته دمای این شهرها در این مدت بین 20 تا 25 درجه بوده است.
وی با بیان اینکه بیشترین درجه هوا ثبت شده مربوط به تابستان سال 1380 میباشد، یادآور شد: در آن سال درجه هوای اصفهان به بیش از 43 درجه افزایش پیدا کرده بود که این موضوع هنوز تکرار نشده است.
رئیس اداره پیش بینی هواشناسی استان با اشاره به وضعیت هوای اصفهان در آینده گفت: به طور کلی از اواخر مردادماه خنکی هوا احساس میشود و درجه هوا به کمتر از 40 درجه کاهش پیدا میکند. وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص علل گرمتر شدن هوا در تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته اعلام کرد: در تابستان امسال سیستم کم فشار هوا بر روی سطح استان فعال بوده و این امر سبب گرمتر شدن هوا شده است؛ همچنین خشکسالی هم تاثیر محسوسی در گرمی هوا داشته اما به طور صددرصد تنها خشکسالی و بی آبی علت گرمتر بودن هوای استان نمیباشد.
مديرکل هواشناسي استان اصفهان نیز گفت:تغييرات سيستم جوي ناشي از فعاليت هاي بشري باعث تداوم ناهنجاريهاي اقليمي شده است. مهرداد قطره ساماني درگفت و گو با ايرنا اظهار داشت:پيش بيني ها بيانگر آن است که درپاييز امسال بارندگي هاي به حد نرمال تمايل پيدا مي کند اما آنچه نبايد از نظر دوربماند، تغييرات اقليمي است که باعث بروز اتفاقات پيش بيني نشده اي مانند جابه جايي فصل ها ، بارش هاي سيل آساي خارج از فصل و تداوم خشکسالي هاي مفرط است.
وي تصريح کرد: در شرايط کم بارش آنچه بايد مورد توجه قرار گيرد حفظ منابع آب زيرزميني و کنترل در برداشت آب از اين سفره هاست زيرا اضافه برداشت باعث نشست دشتها و بازگشت ناپذيري حوضه هاي آبريز مي شود. وي گفت: جبران منابع آب زير زميني تنها با يک سال "ترآبي" امکانپذير نيست و چند سال بارش خوب هم نمي تواند صدمات وارد شده به سفره هاي زيرزميني را جبران کند. قطره ساماني، تغيير کيفيت بارش را از ديگر اثرات تغييرات اقليمي عنوان کرد و گفت:درسالهاي اخير به جاي بارش برف شاهد بارش بارانهاي رگباري وسيل آسا بوديم که اين امرناشي ازتغييرات اقليمي است و خطراتي مانند وقوع سيل به دنبال دارد. وي، پيش بيني به موقع پديده هاي هواشناسي را در کاهش زيانهاي ناشي از پديده هاي جوي موثر دانست و تصريح کرد: در استان اصفهان مهمترين اولويتي که در دستور کار قرار گرفته، ايجاد شبکه اي از ايستگاه هاي خودکار و"ديتا لاگر" است که همپوشاني آمار داده هاي مختلف در تمام زمينه ها را براي استان ايجاد مي کند.
مديرکل هواشناسي استان اصفهان استفاده از شبکه رادار براي پيش بيني محلي و کوتاه مدت راازديگر اولويت هاي هواشناسي استان اعلام کرد وافزود: در صورت تجهيزسيستم هاي هواشناسي به تجهيزات پيشرفته امکان جلوگيري ازبروزخطراتي مانند بارش تگرگ و تبديل آن به باران و يا استحصال آب از طريق باروري ابرها و جبران بخشي از خسارات خشکسالي حاصل مي شود.
:گل: