• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
اینهم چشم انداز ماههای بعدش :

Precip_S2.png


Precip_S3.png


Precip_S4.png

درود بر همگی دوستان

امیرمحسن عزیز چیزی که در این نقشه ها به چشم میاد تاثیر زیاد سیستم های جنوب غربی روی کشور ما هست، فکر میکنم دلیل دمای بالاتر از نرمالی هم که برای زمستان امسال دیده شده همین هست، ضمنا بعد از مدتها بارش روی ترکیه از ما عقب خواهد افتاد.
 

aznavar

کاربر ويژه
درود بر همگی دوستان

امیرمحسن عزیز چیزی که در این نقشه ها به چشم میاد تاثیر زیاد سیستم های جنوب غربی روی کشور ما هست، فکر میکنم دلیل دمای بالاتر از نرمالی هم که برای زمستان امسال دیده شده همین هست، ضمنا بعد از مدتها بارش روی ترکیه از ما عقب خواهد افتاد.

یا خدا. بازم زمستون گرم؟
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود آرش عزیز

دقیقا این نقشه ها همین رو میگن ولی باید بنظرم هنوز منتظر باشیم تا پیش بینی سرنوشت ساز ماه آگوست و در ادامه ماه سپتامبر هم منتشر بشه!

دیشب به این مطلب در مورد شاخص های دور پیوندی و مولفه های اتمسفری هم برخورد داشتم که باید ببینیم این شرایط زیر چه تاثیری بر بارش کشور خواهد داشت:


Keep in mind, our [HIGHLIGHT]official forecast does not come out until early October[/HIGHLIGHT].

We are heading into a winter with some similarities and some differences to last year. As far as ENSO, we entered the winter trending into neutral and close to a weak La Nina by mid- to late winter. This year we will be in a neutral phase all the way through.

Our team is focusing this winter season on the following points:

1. ENSO is in a neutral phase.
2. PDO (Pacific Decadal Oscillation) -
3. Analogs -
4. AMO (Atlantic Multi-Decadal Oscillation) -
5. QBO (Quasi Biennal Oscillation) -
6. SSW Event (Sudden Stratospheric Warming) -
7. Models -



The highlight map above gives a good sense of general ideas. The mountains in the West should do very well in the snow department. An upper-level ridge will build at times in December and January across the Southeast leading milder temperatures. In addition, this can keep the heaviest moisture with fronts and force the storm track of waves back on the west side of the Appalachians during this time period. "


350x233_07291438_winter2013highlights726.jpg


درود بر همگی دوستان

امیرمحسن عزیز چیزی که در این نقشه ها به چشم میاد تاثیر زیاد سیستم های جنوب غربی روی کشور ما هست، فکر میکنم دلیل دمای بالاتر از نرمالی هم که برای زمستان امسال دیده شده همین هست، ضمنا بعد از مدتها بارش روی ترکیه از ما عقب خواهد افتاد.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این مطلب هم در نوع خودش خیلی جالبه:


It's clear that the AccuWx team tilted this towards mainly an ENSO analog package. Let's take a look at PDO values for these winters.

2001-2002: Negative.
1996-1997: Positive.
1960-1961: Positive.
2006-2007: Negative in Summer/Fall to very weak positive in DJF.
2002-2003: Strong positive.
1961-1962: Strong negative

I would be more concerned with 96-97 and 02-03 analogs before 1960-1961. [HIGHLIGHT]The primary reason is this winter will be a neutral ENSO winter, meaning the winter pattern will be more influenced by some indices that are not as synoptic as the ENSO phenomenon (i.e. PNA, NAO, PDO, etc)[/HIGHLIGHT]. Thus, we should be looking to the PDO and AMO (for the record, only one of AccuWeather's analog years had a negative AMO).

I'm still very confident in my analog years of 1951-1952 and 1962-1963
.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
کاملا موافق هستم امیرمحسن عزیز، فعلا که شرایط ناهنجار هست، جالبه که لینکی که جناب فولادی گذاشته بدون در مورد آنورمالی دمای رو برای تهران زدم و نتیجه این شد:

126_51.5_735451.jpg


و جنوب اصفهان:

122.5_51.5_735451.jpg


اهواز:

121.5_48.5_735451.jpg


بندرعباس:

117_56.5_735451.jpg


مشهد:

126.5_59.5_735451.jpg


بجنورد:

127.5_57.5_735451.jpg


کرمانشاه:

124.5_47_735451.jpg


و تبریز:

128_46.5_735451.jpg



همه تا اینجا از پائیز گرمتر از نرمال خبر میدن.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب اگه بخوایم طبق مطلب بالا وضعیت زمستون پیش رو بر اساس سال 1951-52 شبیه سازی کنیم وضعیت بارش سطح اینطوری میشه

نقشه ها اصلاح شد:


ژانویه تا مارچ:


fabvcaygtoscv2jt9y.png

اینهم تاثیر شاخص AMO بر بارش ایران در بازه زمانی 1949 الی 2010 میلادی:

98zrhdr6hmnk7kgnfmws.gif
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
جدای از پیش بینی شاخصها و مولفه های مذکور در پاییز و زمستون پیشرو به شدت باید حواسمون به رودخانه های اتمسفری باشه که یکی از متغییر های بزرگ محسوب میشن و طبق تجربه سال قبل 2 تا از بارشهای سنگین مشهد در سال گذشته مدیون همین رودخانه های اتمسفری بود:

66858205194441356889.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مطابق با نقشه های هواشناسی شب گذشته و صبح امروز روزهای جمعه - شنبه و یکشنبه هوا در نواحی شمالی کشور ابری- خنکو بارانی خواهد بود:

j9h6xo1rwl1urrebhr8.jpg
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
اونی که ازش وحشت داشتیم اتفاق افتاد!

بارش باران در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان و طغیان بسیاری از رودخانه های محلی طی دو روز گذشته موجب کشته شدن یک پسر بچه پنج ساله و تخریب بسیاری از واحد های مسکونی در روستاهای منطقه سراوان و ایرانشهر شد.

به گزارش خبرنگار مهر از سیستان و بلوچستان، براثر جاری شدن سیل در شهرهای جنوبی استان از جمله سیب سوران، قصر قند و نیکشهر بسیاری از روستاهای توابع این شهرستان ها دچار خسارات جدی شدند و راه های ارتباطی بیش از 40 روستا در این مناطق مسدود شد.

سازمان پیش بینی هواشناسی استان میزان بارندگی در برخی ارز مناطق استان را بیش از 50 میلی متر عنوان کرد و پیش بینی کرد بارش های اخیر تا پایان هفته جاری ادامه خواهد داشت.

خسارت سیل در قصرقند/رودخانه وحشی جان یک کودک را گرفت

فرماندار قصر قند با بیان اینکه یک پسر بچه 5 ساله در محله «کوه سر» از توابع این شهرستان بر اثر طغیان رودخانه کاجو جان خود را از دست داد اظهار داشت: رودخانه کاجو با دلیل ظغیان و خروش بیش از بیش از حد در زمان بارندگی ها به رودخانه وحشی شهرت یافته است.
278522_544.jpg

کوروش محمدی افزود: حجم و شدت سیلاب در این رودخانه به میزانی بود که در روز گذشته منجر به تخریب جاده، شکسته شدن یک دهانه پل و انسداد محور ارتباطی قصرقند ـ نیکشهر شد.

وی با اشاره به اینکه در طی نخستین روز از جاری شدن سیل بیش از 80 میلیارد ریال خسارت به شهرستان قصر قند و بخش تلنگ از توابع این شهرستان وارد شده است گفت: متاسفانه به بسیاری از تاسیسات برق رسانی و شبکه های آبیاری و دیگر تاسیسات روستایی و شهری خسارات جدی وارد شده است.

وی اظهار داشت: به دلیل حجم روان آب ها علاوه بر خسارت جدی به سیل بند حفاظتی شهر تعدادی از منازل خشتی و گلی روستایی و همچنین جاده های شهری و روستایی و اراضی کشاورزی مورد تخریب قرار گرفت.

قطع شدن ارتباط 40 روستا


وی بیشترین خسارات وارده را در بخش مرکزی و تلنگ اعلام کرد و گفت: ارتباط بیش از 40 روستا به مرکز شهرستان قصرقند قطع شده است و تردد در آنها امکان پذیر نیست.
278523_410.jpg

محمدی اعلام کرد: در حال حاضر محور ارتباطی شهرستان نیکشهر و قصرقند نیز مسدود است و تردد در این مسیر حتی با خودرو های سنگین نیز به دلیل شدت و حجم روان آبها میسر نیست.

وی با اشاره به اینکه تا زمان کاسته شدن از شدت سیلاب ها در منطقه کار برآورد خسارت و کارشناسی آسیب های وارده به طور دقیق امکان پذیر نیست گفت: خوشبختانه با تلاش نیروها ی امدادی و استقرار واحد های امداد و نجات هیچ مشکلی برای کمک به آسیب دیدگان ناشی از سیل وجود ندارد.

خانواده‌های بی‌سرپناه در چادرهای امدادی پناه گرفتند


مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز در این رابطه با بیان اینکه بیشترین تعداد منازل تخریب شده در منطقه سیب و سوران و از توابع شهرستان سراوان واقع شده است گفت: در این راستا به منظور اسکان موقت آسیب دیدگان ناشی از سیل نسبت به ایجاد و احداث یک کمپ با برپایی 70 تخته چادر در این منطقه اقدام شده است.

رسول راشکی اظهار داشت: بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب روستاهای گوارده، چاه رسول بخش، چاه شیرخوان و منطقه عشایری ریگجهی در 7 کیلومتری شهر سوران را در محاصره سیل قرار داده است.

وی با بیان اینکه در همان ساعات نخست جاری شدن سیل تعداد 40 امداد گربه منطقه اعزام شدند ادامه داد: در حال حاضر با توجه به ایجاد اسکان اضطراری بیش از 500 حادثه دیده در این منطقه ساماندهی شدند.
278524_941.jpg

وی ادامه داد: همچنین به منظور کمک به حادثه دیدگان سیل اخیر تا کنون نسبت به توزیع بیش از 104 تخته چادر و 195 تخته پتو و همچنین مقادیر مورد نیاز از جمله کنسرو و آب آشامیدنی در مناطق حادثه دیده اقدام شده است.

راشکی با اشاره به اینکه تعداد 10 گروه امداد رسان با امکانات و تجهیزات مورد نیاز در شهرهای سیب سوران، ایرانشهر و نیکشهر مستقر هستند ادامه داد:

نیروهای امداد و نجات تا پایان زمان بارندگی و احساس نیاز به امدادرسانی در منطقه در آماده باش بوده و به امر امداد رسانی ادامه خواهند داد.

به زیرآب رفتن شش روستا در سراوان


وی یادآور شد: هیچ جای نگرانی حتی در صورت انسداد راه های ارتباطی در این مناطق وجود ندارد و در صورت نیاز از طریق هوا و توسط بالگرد نیروهای امدادی به حادثه دیدگان احتمالی یاری خواهند رساند.

به گزارش خبرنگار مهر جاری شدن سیل موجب به زیر آب رفتن تعداد 6 روستا در شهرستان سیب و سوران از توابع سراوان شد و روستای «چاه شیرخوان» در این منطقه را به طور کامل تخریب کرد.

بنا بر اعلام مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان بیش از 5 روستای دیگر نیز در این منطقه بیش از 50 تا 80 درصد تخریب شدند.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امروز چه خبره!!!!!!

رطوبت تراز 700 منطقه مشهد: بالای 40 درصده

آبهای قابل بارش :30

دمای فعلی » 33 درجه

اون نفوذ جریانات جنوبی و ریزش هوای سرد از عرضهای بالا به سمت افغانستان- پاکستان و شرق ایران!!!!!!!!!!

نفوذ زبانه های پر فشار تا نوار شمالی ایران!


l6f44y8cd9lx1hpihyr.jpg
 

mehrafarin

کاربر ويژه
گزارش ایسنا از مناطق سیل‌زده «خاش»
رییس ستاد مدیریت بحران قصرقند در جنوب سیستان و بلوچستان از مرگ یک پسرپنج ساله در پی جاری‌شدن سیل خبر داد.

به گزارش سرویس «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه سیستان و بلوچستان، کورش محمدی در این باره گفت: این پسربچه به نام «سینابری» در محله «کورسر» شهرستان قصرقند طعمه طغیان رودخانه کاجو شد.

وی گفت: رودخانه کاجو در جنوب سیستان و بلوچستان که آب آن علاوه بر مصارف کشاورزی، شرب و تغذیه منابع قنوات منطقه به سد زیردان ریخته می‌شود به دلیل آب زیاد بویژه هنگام بارندگی به رودخانه وحشی نیز مشهور است.

وی از مردم منطقه خواست در اطراف رود خانه کاجو تجمع نکنند و گفت: با کم شدن و اتمام بارندگی‌ها از امروز کار امدادرسانی به سیل‌زدگان در حال انجام است.


[h=4]احتمال تلف‌شدن دام‌های منطقه خاش
منصور بیجار معاون فرماندار خاش در این باره به ایسنا گفت: به سبب بارش شدید باران و جاری‌شدن سیلاب احتمال می‌رود که بسیاری از دام‌های روستائیان تلف شده باشند و به باغات و زمین‌های زراعی خسارت وارد شده و در این رابطه همچنان منتظر گزارش‌های اکیپ‌های برآورد خسارت هستیم.

به گفته وی بارش‌های زیاد در مناطق گوهرکوه، چاه احمد کاروندار و منطقه ایرندگان مشاهده شده اما گزارش دقیقی از میزان بارش‌ها به دلیل قطع سیستم‌های ارتباطی در دست نیست.

بیجار افزود: گزارش‌های مردمی از تلف‌شدن بیش از 100 راس دام روستائیان و عشایر، سرریز شدن سدها و بندهای خاکی و گرفتارشدن مردم در بیش از 200 روستا از توابع بخش‌های ایرندگان، مرکزی و نوک‌آباد حکایت دارد.

وی تصریح‌کرد: در حوزه شهری خاش نیز به حداقل 100 خانه قدیمی، خشت و گلی خسارت وارد شد.

به گفته وی تعدادی از مردم برای دریافت کمک و رسیدگی به مشکلات ناشی از بارش‌های شدید از عصر روزگذشته تاکنون مقابل هلال‌احمر صف کشیده‌اند.



[h=4]خسارت 7 میلیارد تومانی باران در خاش
بیجار از ورود خسارت هفت میلیارد تومانی باران در نقاط مختلف این شهرستان خبر داد و به ایسنا گفت: بارش‌های شدید و سیل‌آسا در شهرستان خاش که از اواخر هفته گذشته در نقاط مختلف این شهرستان مشاهده شده سبب ایجاد خسارت به بخش‌های کشاورزی، منازل مسکونی، تاسیسات شهری و غیره شد.

وی اظهار کرد: شدت بارش‌ها به حدی زیاد بود که ساکنان نقاط مختلف این شهرستان آن را بی‌سابقه عنوان کرده اند.

بیجار گفت: در پی نزول رحمت‌های الهی در این موقع از سال تمام سدهای خاکی و بند سارها پر آب شده و به امید خداوند تا مدت‌ها مشکلات کشاورزان و دامداران مرتفع خواهد شد.


[h=4]آماده‌باش ستاد مدیریت بحران خاش
وی افزود: ستاد مدیریت بحران شهرستان خاش از اواخر هفته گذشته تاکنون در وضعیت آماده‌باش قرار دارد و هم‌اکنون نیز اکیپ‌های برآورد خسارت در نقاط مختلف شهرستان حضور دارند.

بیجار گفت: در حال حاضر بسیاری از روستاهای ما در حوزه‌های دشت آنجوان کارواندر، گوهرکوه، نوک‌آباد، خاش و پشتکوه گرفتار سیل هستند و ساکنان آنها نیازمند کمک و امدادرسانی هستند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ موردی از تلفات جانی گزارش نشده است گفت: تنها عصر روز گذشته فردی با هویت سعید شهنوازی از ساکنان محله ولی‌آباد شهرستان خاش داخل رودخانه پرآب کوه پنج انگشت گرفتار شد که پس از طی مسافت بیش از دو کیلومتری با کمک نیروهای مردمی از داخل آب به بیرون کشیده شده و تاکنون گزارش شده که حال عمومی وی رو به بهبود است.


[h=4]587 سیل‌زده در جنوب استان اسکان یافتند
رسول راشکی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر سیستان و بلوچستان گفت: در پی بارندگی‌های دو روز اخیر و وقوع سیلاب در برخی شهرستان‌های جنوب استان تاکنون 587 سیل‌زده در چادرهای امدادی اسکان یافتند.

به گفته وی اکنون 10 گروه امدادرسان در شهرستان‌های مختلف مشغول امدادرسانی به حادثه‌دیدگان سیل هستند.

راشکی بیان‌کرد: توزیع 104 تخته چادر، 155 تخته موکت، 195 تخته پتو و 400 قوطی کنسروجات از جمله اقدامات امدادرسانی جمعیت هلال‌احمر استان به آسیب‌دیدگان ناشی از سیلاب و بارندگی‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان است.

وی ادامه داد: بیشترین خسارت و آسیب در شهرستان‌های سیب‌سوران، خاش، ایرانشهر و نیکشهر وارد شده که امداد رسانی هلال‌احمر نیز در این مناطق متمرکز شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به زیر آب رفتن حدود شش روستا در شهرستان سیب‌سوران از سوی هلال‌احمر یک کمپ با 70 تخته چادر امدادی در سوران ایجاد شده و روستاییان سیل‌زده در آن اسکان یافته‌اند.


[h=4]کار امدادرسانی به سیل‌زدگان جنوب استان ادامه دارد
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان به ایسنا گفت: جمعیت هلال‌احمر استان از همان ابتدای بارندگی‌ها و گزارش هواشناسی استان نیروهای خود را به مناطق جنوبی استان اعزام کرد وهم‌اکنون تمام نیروهای امدادی هلال‌احمر در جنوب سیستان و بلوچستان و مناطق سیل‌زده در حالت آماده‌باش به سر می‌برند.

وی افزود: با توجه به بارندگی‌های اخیر در منطقه سوران 40 امدادگر به منطقه اعزام شدند و پس از بررسی منطقه نسبت به امدادرسانی اقدام کردند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امدادرسانی به سیل‌زدگان همچنان ادامه دارد، گفت: این امدادرسانی در قالب سبدهای موادغذایی و آذوقه است.

وی از راه‌اندازی اردوگاه اسکان اضطراری در مکانی امن برای سیل‌زدگان خبرداد و گفت: با توجه به استمرار بارندگی‎ها در جنوب سیستان و بلوچستان و احتمال تخریب بیشتر، سیل‌زدگان را در مکانی امن اسکان می‌دهیم.

راشکی افزود: در صورت صعب‌العبور شدن محورها، هلال‌احمر علاوه بر امدادزمینی از طریق یک فروند بالگرد نیز امدادهوایی را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط در منطقه عادی است و به حمدالله مشکل خاصی به لحاظ امدادرسانی وجود ندارد.

وی از مردم این مناطق خواست تا از اسکان در کنار رودخانه‌ها جدا خودداری کنند.
 

samann

کاربر ويژه
امروز باز هم نفوذ رطوبت خزری به شمال شرق و مشهد رو شاهد بودیم/ اتفاقی که تابستون امسال چندین بار تکرار شد اگه همین روند الگوها در 6 ماهه دوم هم رخ بده شاهدبارشهای خوبی درخطه شمال شرق خواهیم بود
 

mohamad$

کاربر ويژه
دمای دیروز


فرودگاه مهراباد 38.4 / 21.0

لواسان 34.5 / 20.1

شهمیرزاد 33.0 / 16.4

دماوند 32.7 / 18.4

طالقان 31.6 / 10.7

آبعلی 29.2 / 14.0

معلم کلایه 26.2 / 14.0

فیروزکوه 22.0 / 13.6




دمای فعلی مهراباد 33
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
رادیو صبح اعلام کرد خنکترین مرکز استان در 24 ساعت گذشته شهرکرد با 12 درجه سانتیگراد بوده.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا