گزارش ایسنا از مناطق سیلزده «خاش»
رییس ستاد مدیریت بحران قصرقند در جنوب سیستان و بلوچستان از مرگ یک پسرپنج ساله در پی جاریشدن سیل خبر داد.
به گزارش سرویس «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه سیستان و بلوچستان، کورش محمدی در این باره گفت: این پسربچه به نام «سینابری» در محله «کورسر» شهرستان قصرقند طعمه طغیان رودخانه کاجو شد.
وی گفت: رودخانه کاجو در جنوب سیستان و بلوچستان که آب آن علاوه بر مصارف کشاورزی، شرب و تغذیه منابع قنوات منطقه به سد زیردان ریخته میشود به دلیل آب زیاد بویژه هنگام بارندگی به رودخانه وحشی نیز مشهور است.
وی از مردم منطقه خواست در اطراف رود خانه کاجو تجمع نکنند و گفت: با کم شدن و اتمام بارندگیها از امروز کار امدادرسانی به سیلزدگان در حال انجام است.
[h=4]احتمال تلفشدن دامهای منطقه خاش
منصور بیجار معاون فرماندار خاش در این باره به ایسنا گفت: به سبب بارش شدید باران و جاریشدن سیلاب احتمال میرود که بسیاری از دامهای روستائیان تلف شده باشند و به باغات و زمینهای زراعی خسارت وارد شده و در این رابطه همچنان منتظر گزارشهای اکیپهای برآورد خسارت هستیم.
به گفته وی بارشهای زیاد در مناطق گوهرکوه، چاه احمد کاروندار و منطقه ایرندگان مشاهده شده اما گزارش دقیقی از میزان بارشها به دلیل قطع سیستمهای ارتباطی در دست نیست.
بیجار افزود: گزارشهای مردمی از تلفشدن بیش از 100 راس دام روستائیان و عشایر، سرریز شدن سدها و بندهای خاکی و گرفتارشدن مردم در بیش از 200 روستا از توابع بخشهای ایرندگان، مرکزی و نوکآباد حکایت دارد.
وی تصریحکرد: در حوزه شهری خاش نیز به حداقل 100 خانه قدیمی، خشت و گلی خسارت وارد شد.
به گفته وی تعدادی از مردم برای دریافت کمک و رسیدگی به مشکلات ناشی از بارشهای شدید از عصر روزگذشته تاکنون مقابل هلالاحمر صف کشیدهاند.
[h=4]خسارت 7 میلیارد تومانی باران در خاش
بیجار از ورود خسارت هفت میلیارد تومانی باران در نقاط مختلف این شهرستان خبر داد و به ایسنا گفت: بارشهای شدید و سیلآسا در شهرستان خاش که از اواخر هفته گذشته در نقاط مختلف این شهرستان مشاهده شده سبب ایجاد خسارت به بخشهای کشاورزی، منازل مسکونی، تاسیسات شهری و غیره شد.
وی اظهار کرد: شدت بارشها به حدی زیاد بود که ساکنان نقاط مختلف این شهرستان آن را بیسابقه عنوان کرده اند.
بیجار گفت: در پی نزول رحمتهای الهی در این موقع از سال تمام سدهای خاکی و بند سارها پر آب شده و به امید خداوند تا مدتها مشکلات کشاورزان و دامداران مرتفع خواهد شد.
[h=4]آمادهباش ستاد مدیریت بحران خاش
وی افزود: ستاد مدیریت بحران شهرستان خاش از اواخر هفته گذشته تاکنون در وضعیت آمادهباش قرار دارد و هماکنون نیز اکیپهای برآورد خسارت در نقاط مختلف شهرستان حضور دارند.
بیجار گفت: در حال حاضر بسیاری از روستاهای ما در حوزههای دشت آنجوان کارواندر، گوهرکوه، نوکآباد، خاش و پشتکوه گرفتار سیل هستند و ساکنان آنها نیازمند کمک و امدادرسانی هستند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ موردی از تلفات جانی گزارش نشده است گفت: تنها عصر روز گذشته فردی با هویت سعید شهنوازی از ساکنان محله ولیآباد شهرستان خاش داخل رودخانه پرآب کوه پنج انگشت گرفتار شد که پس از طی مسافت بیش از دو کیلومتری با کمک نیروهای مردمی از داخل آب به بیرون کشیده شده و تاکنون گزارش شده که حال عمومی وی رو به بهبود است.
[h=4]587 سیلزده در جنوب استان اسکان یافتند
رسول راشکی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر سیستان و بلوچستان گفت: در پی بارندگیهای دو روز اخیر و وقوع سیلاب در برخی شهرستانهای جنوب استان تاکنون 587 سیلزده در چادرهای امدادی اسکان یافتند.
به گفته وی اکنون 10 گروه امدادرسان در شهرستانهای مختلف مشغول امدادرسانی به حادثهدیدگان سیل هستند.
راشکی بیانکرد: توزیع 104 تخته چادر، 155 تخته موکت، 195 تخته پتو و 400 قوطی کنسروجات از جمله اقدامات امدادرسانی جمعیت هلالاحمر استان به آسیبدیدگان ناشی از سیلاب و بارندگیهای اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان است.
وی ادامه داد: بیشترین خسارت و آسیب در شهرستانهای سیبسوران، خاش، ایرانشهر و نیکشهر وارد شده که امداد رسانی هلالاحمر نیز در این مناطق متمرکز شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به زیر آب رفتن حدود شش روستا در شهرستان سیبسوران از سوی هلالاحمر یک کمپ با 70 تخته چادر امدادی در سوران ایجاد شده و روستاییان سیلزده در آن اسکان یافتهاند.
[h=4]کار امدادرسانی به سیلزدگان جنوب استان ادامه دارد
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان به ایسنا گفت: جمعیت هلالاحمر استان از همان ابتدای بارندگیها و گزارش هواشناسی استان نیروهای خود را به مناطق جنوبی استان اعزام کرد وهماکنون تمام نیروهای امدادی هلالاحمر در جنوب سیستان و بلوچستان و مناطق سیلزده در حالت آمادهباش به سر میبرند.
وی افزود: با توجه به بارندگیهای اخیر در منطقه سوران 40 امدادگر به منطقه اعزام شدند و پس از بررسی منطقه نسبت به امدادرسانی اقدام کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امدادرسانی به سیلزدگان همچنان ادامه دارد، گفت: این امدادرسانی در قالب سبدهای موادغذایی و آذوقه است.
وی از راهاندازی اردوگاه اسکان اضطراری در مکانی امن برای سیلزدگان خبرداد و گفت: با توجه به استمرار بارندگیها در جنوب سیستان و بلوچستان و احتمال تخریب بیشتر، سیلزدگان را در مکانی امن اسکان میدهیم.
راشکی افزود: در صورت صعبالعبور شدن محورها، هلالاحمر علاوه بر امدادزمینی از طریق یک فروند بالگرد نیز امدادهوایی را ادامه میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط در منطقه عادی است و به حمدالله مشکل خاصی به لحاظ امدادرسانی وجود ندارد.
وی از مردم این مناطق خواست تا از اسکان در کنار رودخانهها جدا خودداری کنند.