• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

هواكده

کاربر ويژه
گزارش هواشناسی: عدم احتمال بارش برف در ونکوور در طول فصل تعطیلات
11th December 2012 گوناگون از ونکوور و بریتیش کلمبیا 0 اظهار نظر
ترجمه: مجله گوناگون

گلوبال بی سی، ونکوور – حدس این مسئله ممکن است کمی زود باشد اما پیش بینی فصل زمستان توسط شبکه آب و هوا (The Weather Network)، این است و انگار که تصور روز برفی کریسمس، برای مترو ونکوور دور از ذهن می باشد.

جینا ریسلر (Gina Ressler)، یکی از هواشناسان این سازمان گفته است: فقط یک در ده امکان دارد که در طول فصل تعطیلات برف ببارد. وی روز سه شنبه گفت: “ احتمال روز برفی کریسمس زیاد نیست، اما برای ونکوور، طبیعی است”. وی افزود: “همیشه احتمال وجود یک دوره سرد هست.”

ریسلر گفت: ساکنان مترو ونکوور می توانند از دسامبر تا فوریه انتظار یک زمستان معمولی را داشته باشند که در این صورت، بالاترین سطح میانگین دما در طول روز، بین شش و هشت درجه سانتیگراد بوده و پایین ترین میزان، بین صفر و دو درجه سانتیگراد در نوسان است.

منظور از شرایط معمول برای این منطقه، میانگین بارش 400 میلی متر باران در طول این سه ماه و در حدود 40 سانتی متر برف است که معمولا در فاصله بین اواسط ماه ژانویه و فوریه این بارشها انجام می شود. از آنجایی که سال 2012، یک سال ال نینو است پیش بینی کنندگان وضعیت آب و هوا در ماه اکتبر، زمستان معتدل تری را پیش بینی می کردند. اما ریسلر گفته است که بنابر آخرین اطلاعات بدست آمده، ال نینو ممکن است برخلاف آنچه که قبلا تصور می رفت تاثیر چندانی بر وضعیت آب و هوا نداشته باشد.

ریسلر اظهار داشت: “ما قبلا در پاییز امسال، شاهد وضعیت معتدل ال نینو بودیم اما عملاً این فصل با بازگشت به شرایط خنثی، خفیف شده است. به طوری که این مسئله، یکی از دلایلی است که بر اساس آن، ما این الگوی نسبتا معمول (آب و هوای زمستانی) را انتظار داریم.”

آخرین باری که ونکوور بزرگ، با وضعیت ال نینو در زمستان مواجه شد در طول بازی های المپیک زمستانی در سال 2010 بود که در ماه فوریه برگزار شد. آب و هوای گرم، باعث ایجاد دردسرهای جدی گردید و برای اجرای این مراسم، بناچار برف از سایر نقاط استان به این نقطه حمل گردید.

ریسلر در مورد سایر نقاط کانادا، پیش بینی می کند که نامطلوبترین آب و هوا ، به پرایریز مرکزی می رسد که در آنجا، درجه حرارت سردتر از حد معمول خواهد بود. در سال گذشته، ساکنان این منطقه، با دمایی مواجه شدند که 10 درجه، گرمتر از حد معمول بود اما بگفته ریسلر ، “انگار یک زمستان بسیار شدیدتر در راه است.”

ریسلر برای فصل اسکی و اسنوبرد ونکوور، شرایط خوبی را پیش بینی نمود. وی متذکر شد که معمولا منظور از شرایط معمول جوی در فصل زمستان در ویسلر و کوه های نورث شور، برف در حد طبیعی است. شرایط معمول، به مقدار میانگین دما و بارشی که در طول مدت 30 سال ثبت شده اطلاق می شود.

Englishپارسی

محمد بجنورد

کاربر ويژه
سلام بر همه دوستان سایت اکو برای شاهین شهر در بازه زمانی31شهریور تا10 مهرماه درمجموع18 میلیمتر بارش پیشبینی کرده خواستم بدونم قراره خبری بشه یا نه.

درود برفی جان

به پیش بینی بلندمدت اکیوودر به هیچ وجه اعتماد نکن،بعدشم هنوز تا 31 شهریور یه ماه دست نخورده باقی مونده!!!صبرکن فعلا:احترام::گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود دوستان عزیز

امیدوارم که تا این لحظه روز بسیار خوبی رو پشت سر گذاشته باشید.
این یکی دو روز اخیر یک مقدار گرفتار تهیه یک مقاله در مورد یکی از پدیده های اب و هوایی بودم که تا این لحظه مشتمل بر 8 صفحه A4 بصورت گزارش عکس- نقشه-اسلاید شو شده که هنوز به اتمام نرسیده. شاید این گزارشی که دارم تهیه میکنم ، اولین در ایران باشه ، خیلی دوست دارم اگه بشه با یک سری شاهدان عینی هم بصورت فایل صوتی مصاحبه داشته باشم و در ذیل گزارش مذکور قرار بدم.

ولی در حین تهیه این مقاله به یک سری منابع بینظیر از آرشیو نقشه ها و اطلاعات آب و هوایی دست پیدا کردم که واقعا ارزشمند هستند. و به جرات می تونم بگم که ما در ایران در زمینه پیگیری علل وقوع این پدیده های نادر جوی خیلی کم کاری کردیم، از کنار تمام منابع در خلال این سالها با بی توجهی و بی مهری گذر کردیم،عکسها موجودیت ندارند حتی آرشیو روزنامه ها رو هم من نتونستم پیدا کنم!
و البته آرشیو هواشناسی کشور هم ........
بگذریم...........

هواكده

کاربر ويژه
سوال ؟
آیا تحلیل پیش بینی فصلی فقط با توجه به فازهای مثبت و منفی( لانینا و النیو ) انسو می تواند ما را بدرستی بسوی پیش بینی مناسب فصلی سوق دهد یا نه ؟ چرا در برخی سالها در شرایط لانینا هم شرایط ترسالی در منطقه حاکم بوده است . از سوالاتی است که در پست بعدی بررسی خواهد شد. و انشا.... به نتیجه درستی در خصوص استفاده از النینو و لانینو برای پیش بینی فصلی خواهیم رسید.

[ پنجشنبه سی و یکم مرداد 1392 ] [ 0:12 ] [ رحمن پرنو ]

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در ارتباط با پیش بینی های فصلی تا این لحظه شرایط به شرح ذیل هست.

نقشه های آنومالی بارش این موضوع رو به ما گوش زد میکنند که در خلال ماههای اکتبر و نوامبر 2013 وضعیت بارش در سطح کشور چندان مطلوب نیست و بارشهایی رو به شکل نقطه ای در سواحل غربی- مرکزی دریای کاسپین ، بخشهایی از از استانهای کرمان- سمنان-همدان- کرمانشاه و جنوب کردستان و بخش کوچکی از خراسان رضوی ( همون محدوده مشهد- قوچان و نیشابور خواهیم داشت.

اما با آغاز ماه دسامبر ورق بازخواهد گشت و با فعالیت بسیار مطلوب دریای سرخ بارشها با روندی جنوب غربی- شمال شرقی در سطح کشور آغاز خواهد گردید.

اینطور بنظر میرسه که استانهای فارس- بوشهر- خوزستان- چهارمحال و بختیاری -لرستان- اصفهان- غرب کرمان - یزد با بارشهای مطلوبی مواجه خواهند بود و پیک اصلی بارشها بر روی دامنه های جنوبی-شرقی رشته کوههای زاگرس خواهد بود.( بارش در نواحی مذکور بیش از نرمال خواهد بود.)

در استان خراسان رضوی هم وضعیت امیدوار کننده خواهد بود و در غرب دریای کاسپین - استان اردبیل- و شرق آذربایجان هم شرایط مطلوب خواهد بود ولی برای سایر نقاط کشور در حال حاضر چشم انداز امیدوار کننده ای در نقشه ها به چشم نمیخوره!

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سوال ؟
آیا تحلیل پیش بینی فصلی فقط با توجه به فازهای مثبت و منفی( لانینا و النیو ) انسو می تواند ما را بدرستی بسوی پیش بینی مناسب فصلی سوق دهد یا نه ؟ چرا در برخی سالها در شرایط لانینا هم شرایط ترسالی در منطقه حاکم بوده است . از سوالاتی است که در پست بعدی بررسی خواهد شد. و انشا.... به نتیجه درستی در خصوص استفاده از النینو و لانینو برای پیش بینی فصلی خواهیم رسید.

[ پنجشنبه سی و یکم مرداد 1392 ] [ 0:12 ] [ رحمن پرنو ]

درود امیر کوروش جان

جواب بنده به سوال ایشون با قاطعیت کامل خیر هست چون ما دربسیار از سالهایی که با پدیده لانینای قوی هم مواجه بودیم هم سرما داشتیم و هم بارش برف و باران مطلوب!

و وقوع النینو و لانینا به تنهای دال بر وقوع ترسالی و خشک سالی نبوده و نخواهند بود.

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود دوستان عزیز

این یکی دو روز اخیر یک مقدار گرفتار تهیه یک مقاله در مورد یکی از پدیده های اب و هوایی بودم که تا این لحظه مشتمل بر 8 صفحه A4 بصورت گزارش عکس- نقشه-اسلاید شو شده که هنوز به اتمام نرسیده. شاید این گزارشی که دارم تهیه میکنم ، اولین در ایران باشه ، خیلی دوست دارم اگه بشه با یک سری شاهدان عینی هم بصورت فایل صوتی مصاحبه داشته باشم و در ذیل گزارش مذکور قرار بدم.

ولی در حین تهیه این مقاله به یک سری منابع بینظیر از آرشیو نقشه ها و اطلاعات آب و هوایی دست پیدا کردم که واقعا ارزشمند هستند. و به جرات می تونم بگم که ما در ایران در زمینه پیگیری علل وقوع این پدیده های نادر جوی خیلی کم کاری کردیم، از کنار تمام منابع در خلال این سالها با بی توجهی و بی مهری گذر کردیم،عکسها موجودیت ندارند حتی آرشیو روزنامه ها رو هم من نتونستم پیدا کنم!
بگذریم...........

درود بر استاد عزیز امیرمحسن خان

ارادت

بابت این همه زحماتی که میکشید بهتون خسته نباشید میگم و صمیمانه ازتون تشکر میکنم:گل::احترام:

منظور شاهدان عینی؛افراد دهه ی چهل رو میگید؟؟!!!فکرنکنم در این مورد به نتیجه ی خوبی برسید!!در هر صورت هرکاری که از دست من و سایر بچه ها برمیاد؛دریغ نکنید:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود محمد عزیز

خیلی ممنون از همکاری و لطف شما:گل:

درود بر استاد عزیز امیرمحسن خان

ارادت

بابت این همه زحماتی که میکشید بهتون خسته نباشید میگم و صمیمانه ازتون تشکر میکنم:گل::احترام:

منظور شاهدان عینی؛افراد دهه ی چهل رو میگید؟؟!!!فکرنکنم در این مورد به نتیجه ی خوبی برسید!!در هر صورت هرکاری که از دست من و سایر بچه ها برمیاد؛دریغ نکنید:گل:

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود محمد عزیز

خیلی ممنون از همکاری و لطف شما:گل:

:احترام::احترام::گل::گل:

سوالی ازتون داشتم:

پیش بینی فصلی آفریقای جنوبی چه زمانی آبدیت میشه؟؟و آیا اینکه از روی پیش بینی های دیگه کپی برداری میکنن؟؟؟

http://www.gfcsa.net/csir.html

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اما در مورد ژانویه 2014 !!!!!!!!!!!!!!!!!111

این ماه بنظر باید یکی از خشک ترینها در طول سالیان گذشته باشه و بغیر از نوار باریکی از البرز شرقی به سمت ارتفاعات غربی خراسان رضوی که با بارشهای اندکی مواجه خواهند بود در سایر نقاط کشور خصوصا در جنوب غرب کشور با رکود سنگین بارش مواجه خواهیم بود.

ولی خبر خوشحال کننده اینکه ماه فوریه و مارچ هم دمای عمومی در سطح کشور خنکتر از نرمال خواهد بود و هم با بارشهای گسترده و فراگیر مواجه خواهیم بود.

اینو بگم که اگه نقشه ها تداوم داشته باشند ، ماه مارس 2014 در حافظه تاریخی هم ما ثبت خواهد شد.

و البته با هم خوشحالم که بگم دامنه بارشهای مطلوب تا بهار 1393 نیز تدام خواهد یافت:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینو بگم که نواحی پر بارش در ماه فوریه استانهای خراسان رضوی- شمالی - جنوبی - استان کرمان- نواحی شمالی آذربایجانها و بخش شرقی رشته کوههای البرز خواهند بود.

هواكده

کاربر ويژه
درود دوستان عزیز

بگذریم...........

احسنت به اين علاقه و پشتكار ، بخدا اميرمحسن جان انقدر كه من و شما به مسائل هواشناسى علاقه منديم فك نميكنم صناعى انقدر علاقه مند باشه ، ايران پر از گنج است منتهى اين گنج ها را بايد از خاك بيرون اورد ، شما قوت قلب هواكده اى

هواكده

کاربر ويژه
مهر گرم و خشك

آبان خنك و پر رگبار

آذر نيمه اول كم بارش نيمه دوم آغاز زمستان

دى جنوبى و پر سيل برا زاگرس و جنوب غرب

بهمن شمالى بسيار يخ پر برف

اسفند كم بارش

فروردين ١٣٩٣ بسيار پر رگبار و سرد

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
:احترام::احترام::گل::گل:

سوالی ازتون داشتم:

پیش بینی فصلی آفریقای جنوبی چه زمانی آبدیت میشه؟؟و آیا اینکه از روی پیش بینی های دیگه کپی برداری میکنن؟؟؟

http://www.gfcsa.net/csir.html

والا محمد جان

در ارتباط با اپدیت جدید این سایت من هنوز اطلاعاتی در این خصوص ندارم ولی اینکه منبع صدور این نقشه ها کجاست باید تا آپدیت جدیدش صبر و تحمل داشته باشیم که در اونصورت بصورت قطعی میتونیم در موردش اظهار نظر کنیم.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
احسنت به اين علاقه و پشتكار ، بخدا اميرمحسن جان انقدر كه من و شما به مسائل هواشناسى علاقه منديم فك نميكنم صناعى انقدر علاقه مند باشه ، ايران پر از گنج است منتهى اين گنج ها را بايد از خاك بيرون اورد ، شما قوت قلب هواكده اى

امیر کوروش جان

شما بسیار در حق بنده لطف دارید و واقعا علاقه و پشتکار شما دوست خوب و عزیزم فارغ از هر حاشیه ای برای من بسیار ارزشمنده.

دیروز جاتون خالی یک سر به سازمان برای کسب اطلاع از آمار و ارقام زدم و از نزدیک با جناب اقای دکتر بابائیان ملاقات داشتم و باید بگم که ملاقاتی بسیار هیجان انگیز و بیاد موندنی بود برای بنده و ایشون عجب انسان شریف و عالمی هستند.

شاید در حدود 1.5 ساعت وقت ایشون رو گرفتم و ایشون با محبت و سعه صدر پذیرای بنده بودند.

هواكده

کاربر ويژه
هواكده براى اينكه وضع هواى آينده را پيشگويى كند ، فاكتور هاى زيادى را بررسى ميكند ، از قبيل : وضعيت خورشيد ، پيش بينى هاى تجربى و بومى ، پيش بينى اقليم شناسان ، پيش بينى هواشناسى كرمانشاه و ژاپن ، پيش بينى بزرگان عالم هواشناسى همچون دوست خوبم اميرمحسن و مهرداد و آقاى پرتو و دوست و همكار خوبم احمد ، طالع و طبع سال ، وضعيت بادها ، وضعيت بروج آسمانى و سيارات ، وضعيت ماه ، دماى آبهاى كره زمين ، وضعيت نوسانات دورپيوندى ، وضعيت توزيع فشار هوا ، موقعيت تاوه قطبى و جنب حاره اى ، پيش بينى محمد اصغرى و غيره

ما ادعا نداريم پيشگويى هاى هواكده صد در صد درست است و حتما رخ خواهد داد

صحت پيش بينى هاى بلند مدت ٧٠ درصد است ، فراموش نشوب كه عالم هر لحظه در حال تغيير است و همه چيز به خواست خداوند است .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تاثیر شاخص دور پیوندی AO بر بارش ایران در دوره آماری 1950 تا 1996 میلادی:

v9blwzpyljjfnrd21qcc.jpg

امیر کوروش جان

از این نقشه ها دوست داری نه؟:خنده2:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا