• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

هواكده

کاربر ويژه
سه شنبه 5 دی1391 ساعت: 22:35 توسط:علی
سلام. پیش بینی فصلی جدید کرمانشاه هم صادر شد که میگه بارش زمستان هم حداقل در حد مطلوبی است اما از نیمه دوم دی تا نیمه اول اسفند بارش ها کمتر از نرمال میشه و دما گرمتر از نرمال!
رئیس سازمان هواشناسی کشور هم ضمن اینکه بارش های آینده را خوب ارزیابی کرد اما بارش های نیمه دوم دی تا نیمه اول اسفند را کمتر از نرمال دانست...
نظر شما چیست؟!
میزان بارش چقدر کمتر از نرماله؟
سپاس




احسنت به این پیش بینی کاملا درست.

البته هواشناسى كرمانشاه هم پيش بينى هاى اشتباه داشته
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اميرمحسن جان پس ميشه نتيجه گرفت علت گرم شدن زمستان ١٣٨٨ و بسيار سرد شدن زمستان ١٣٨٦

به وضعيت


QBO , PDO , AO

مربوط ميشه


سلام امیر کوروش جان

ابتدا باید ببینم وضعیت شاخصها در اون سال چطور بوده:


ENSO: +1.28>>>>>>>>El nino

PDO :+0.70

AMO:+0.20

NAO:-1.32

AO:-2.43


QBO: -17.56

در گرمایش و کم بارشی سه ماه زمستان و در واقع اون زمستان 1388 یا 2010 چند عامل تاثیر بسیار زیادی داشتند:

1- چنانچه در سه ماهه زمستان( ژانویه- فوریه-مارچ) انسو، در فاز گرم قرار بگیره میزان بارش به شدت کاهش پیدا میکنه و میانگین دمای هوا افزایش خواهد یافت .

2- مطابق با نقشه های آنالوگ تاثییرات شاخص های دور پیوندی باید بگم که همزمان شدن فاز منفی NAO و AO با فاز گرم انسو ، به شدت بر گرمایش میانگین دمای کشور تاثیر گذار بوده:

nao2010.png

3-شاخص های PDO و AMO در مقایسه با NAO و AO ، اثر کمتری داشته اند.
4- شاخص QBO با وجود اینکه منفی بوده ولی تاثیر گذاریش در خصوص کاهش دما بیشتر در شمال غرب تا حدودی سواحل دریای کاسپین و بخش هایی از استانهای هرمزگان- کرمان-شرق فارس-تا حدودی خراسان جنوبی و شمال سیستان بوده و در سایر نقاط ایران چندان تاثیر گذار نبوده
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
راستش وقتی نقشه ها رو نگاه میکنید علی الخصوص نقشه بالا ، بعد با این نتیجه میرسیم که زمانیکه شمال شرق کانادا و گرینلند گرم میشه ، منطقه ما هم به شدت گرم میشه و وقتی که اون منطقه سرد میشه منطقه ما هم به شدت سرد میشه:

تاثیر فاز مثبت شاخص NAO بر دمای ایران در ماههای ژانویه- فوریه و مارچ رو ببینید و با وضعیت شمال شرق کانادا و گرینلند هم مقایسه کنید:


11820431427833935937.png
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
واقعا در اینجاست که باید از دوستان عزیزی همچون سامان - هادی تقدیر کرد که دائما تاکید داشتند که فاز مثبت NAO به نفع سرمایش دما در زمستان هست
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در صورتیکه بصورت همزمان شاخص دورپیوندی AO هم بصورت همزمان در فاز مثبت قوی قرار بگیره اثرات NAO مثبت رو تشدید میکنه و شدت موج سرما رو در ایران فراگیر تر میکنه!

ao000000.png

وای که تو این سالهای اخیر من یکی که چقدر زجر کشیدم تا این مسئله رو اثبات کنم:ناراحت:
 

هواكده

کاربر ويژه
با سپاس از تحليل شما اميرمحسن جان

بررسى دو زمستان ناهنجار


يكى سردتر از نرمال ( ٨٦ ) و ديگرى گرم تر از نرمال ( ٨٨ )




http://nigs.ir/journal/Doc/7.1.8.pdf

اين مقاله علت ناهنجارى دمايى زمستان هاى كشور را فازهاى مختلف QBO ميدونه

البته غالبا بهنگام النينو + AO منفى قوى ايران شاهد وقوع گرما در زمستان است



معيار گرم يا سرد بودن زمستان كشور دو پرفشار مى باشد يكى پرفشار سيبرى دوم پرفشار جنب حاره اى عربستان

غالبا بهنگام لانينا قوى + NAO مثبت پرفشار ازور و پرفشار سيبرى تقويت شده و با يكديگر ادغام شده و تشكيل هسته بسيار سرد فرابار مى دهند و اين هسته بسيار سرد عامل ايجاد موج هاى سرماى شديد در منطقه مى باشد .

تحقيقات نشان مى دهد النينو باعث تقويت درياى سرخ مى شود براى همين پاييزهايى كه با النينو همراه اند غالبا جنوبى اند.
 

هواكده

کاربر ويژه
به دليل واقع شدن استان اصفهان در دامنه هاي شرقي زاگرس اكثر سيكلون ها در عبور از سيستم پيچيده كوهستاني زاگرس به دليل تضعيف در قسمت هاي مركزي و شرقي استان، بارش كمي را ايجاد مي كنند و به عنوان يك قاعده كلي در تمام ايران، ميزان بارش در اين استان نيز از غرب به شرق كاهش مي يابد. نقش رشته كوه¬هاي زاگرس در غرب و جنوب غربي استان را نبايد به بوته فراموشي سپرد، زيرا جهت گيري اين رشته كوه ها در تضعيف تضاد حرارتي و كاهش رطوبت سيستم نقش زيادي دارد.در فصل گرم سال كه معمولا از اوايل بهار شروع مي شود رودباد جنب حاره اي به موقعيت شمالي بر مي گردد و با استقرار مراكز پر فشار جنب حاره اي در سراسر فلات ايران و استان اصفهان، تمام شرايط جبهه زايي از بين رفته و در نتيجه بارندگي قطع مي گردد. در اين دوره گرم و طولاني، تسلط خشكي شديد فيزيكي، درجه حرارت بالا با آسمان بدون ابر از شرايط كاملا عمومي به شمار مي رود.
حد فاصل مراحل انتقالي رودباد از حالت تابستاني به موقعيت زمستاني و بالعكس، بسيار سريع اتفاق مي افتد و به همين دليل طول فصل پاييز و بهار در اين منطقه، نسبتا كوتاه ميباشد. ميزان بارش از سالي به سال ديگر تفاوت مي كند و خشكي هاي مكرر شناخته شده است. پديده ديگر فصول سرد سال، تشكيل پر فشار سيبري در حوالي درياچه بايكال است كه اثرات آن، بخش اعظم فلات ايران را نيز تحت تاثير قرار مي دهد. هر چند پر فشار سيبري در تقويت سيستم و جبهه هاي سرد و برخورد آن در بارشهاي برف و باران مسلم است، اما اثر عمده اين سيستم پرفشار و شاخه هاي نفوذ آن برودت هاي بسيار شديدي ميباشد كه اثرات آن بر سطح استان با آمار حداقلهاي مطلق ثبت شده بسيار پايين مشخص مي شود.
 

هواكده

کاربر ويژه
علت كاهش اندك دما در سال 2008، پديده «لانينا» بود كه در سطحي متوسط تا قوي روي داد و در ميانه سال2008 افزايش پيدا كرد. تاثيرات ال نينو و لانينا (به ترتيب، گرم شدن و به همين دليل سرد شدن زمين مى باشد


. از جمله عوامل يا پديده هاي غالب اثرگذار در فصول سرد در آب وهواي ايران بادهاي غربي است كه اين بادها معمولاً داراي ۳ فرود هستند كه يكي از فرودها بر روي درياي مديترانه انجام مي شود كه هواي سرد از عرض هاي بالا به طرف عرض هاي پائين حركت مي كند و در محدوده درياي مديترانه در اثر برخورد توده هواي جبهه قطبي و هواي گرم سطح آب درياي مديترانه در اثر برخورد دو توده هواي جبهه قطبي وهواي گرم سطح آب درياي مديترانه باعث ايجاد جبهه هوايي مي شود و باعث هدايت آن به سمت ايران با عنوان سيكلون كه در مسير از روي ايران مي گذرد. پديده غالب ديگر فصل سرد در ايران نفوذ توده هواي فرابار سيبري است كه از عرض هاي بالا به طرف جنوب حركت كرده، به سمت كشور ما و آسياي ميانه رانده مي شود كه در زمستان بخشي از اين پرفشار به صورت موجي از هواي سرد و خشك از طرف شمال شرق وارد ايران مي شود و سرماي شديد وخشكي هوا ايجاد مي كند و چنانچه اين پرفشار بر روي درياي خزر قرار گيرد، در اثر اختلاف حرارت هواي سرد و هواي گرم سطح دريا از سمت پائين ناپايدار شده باعث بارش هاي شديد در بابلسر و انزلي مي شود. موقعيت فصلي رودباد جنب حاره كه در فصل تابستان تا روي كوه هاي البرز و در زمستان بر روي كشور بحرين قرار مي گيرد. فصل بهار در ايران كوتاه و زمستان ها طولاني آغاز مي شود و دليل آن اين است كه عقب نشيني آن خيلي آهسته تر و پيشروي آن در بهار سريع تر انجام مي شود و سريع از جنوب به شمال ايران حركت كرده، تمام سطح ايران را تا كوه هاي البرز مي پوشاند
 

هواكده

کاربر ويژه
بارش ايران


كشور ايران به خاطر قرار گرفتن در كمربند خشك جغرافيايي و نوار بياباني كه در 25 تا40 درجه عرض شمالي واقع شده است، از شرايط آب وهوايي برخوردار است كه جزو مناطق كم باران جهان بشمار مي آيد. در فصول سرد ، همزمان با عقب نشبي سيستم پر فشار جنب حاره ، تحت تاثير سيستم هاي كم فشار مديترانه اي از غرب وسوداني از جنوب غرب قرار مي گيرد كه سيستم هاي مذكور در بستر بادهاي غربي ايران را جولانگاه فعاليت خودقرارداده وبارشهاي عمده اي را سبب مي شوند . در اين زمان سيستم پر فشار سيبري نيز به خاطر عقب نشيني پر فشار جنب حاره، پيشروي نموده و بخش هاي شمالي و مركزي ايران را تحت تاثير خود قرارمي دهد . جريان هاي شمالي و شمال شرقي كه افت دمايي و هواي سرد وخشك را به همراه دارد و از خصوصيات بارز اين سيستم كه در تلاقي با جريانهاي هواي غربي تشكيل جبهه هايي را مي دهد ، ايجاد بارش هاي قابل توجه مي باشد . علاوه بر اين ، سيستم ياد شده منشاء اصلي ايجاد بارندگي هاي شمال ايران نيز محسوب مي شود(رحمانيان، 1379).

ببرسى علت وقوع گرما در زمستان

http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/66913840503.pdf
 

havashenas

کاربر ويژه
پیشبینی 6 روزه کشور:

(پیشبینی از تاریخ:۹۲/۶/۲۷ لغایت ۹۲/۷/۱)
بارش:
چهارشنبه:احتمال بارش پراکنده باران در نواحی شمالی آذربایجان غربی و رگبار پراکنده در جنوب کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان..
پنجشنبه:احتمال بارش پراکنده در نواحی شمالی آذربایجان غربی.
جمعه:رگبار باران در شمال آذربایجان غربی و شمال آذربایجان شرقی.
شنبه:احتمال رگبار پراکنده باران در شمال آذربایجان غربی و شمال آذربایجان شرقی.
یکشنبه:رگبار باران در آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و اردبیل و احتمال رگبار پراکنده در زنجان و شمال کردستان.
دوشنبه:رگبار باران در آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و اردبیل و احتمال رگبار پراکنده در زنجان و شمال کردستان و بارش پراکنده باران در گیلان و غرب مازندران..

از نظر دمایی:
چهارشنبه:کاهش نسبی دما در نیمه غربی و نیمه جنوبی و افزایش نسبی دما در نیمه شرقی کشور.
پنجشنبه:عدم تغییر دما در نیمه غربی و نیمه جنوبی و افزایش نسبی دما در نیمه شرقی .
جمعه:کاهش نسبی دما در کل کشور.
شنبه:عدم تغییر دما در کل کشور.
یکشنبه:عدم تغییر دما در نیمه غربی و افزایش نسبی در نیمه شرقی.
دوشنبه:کاهش نسبی دما در نیمه غربی و افزایش نسبی در نیمه شرقی کشور.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش جان

مقاله رو نادید میگم که تحلیل درستی کرده مولفه اتمسفری QBO در ماههای زمستان خصوصا در ماه فوریه و مارچ تاثیر به سزایی در وقوع نابهنجاری منفی( سرمایش) ایران داره و در اون شکی نیست.

در مورد سالهای النینو ،باید بگم که این سالها باعث پر بارش و مرطوب شدن پاییز خصوصا ماههای نوامبر و دسامبر میشن ولی خدا اون روزی رو نیاره که النینو غالب باشه و این روند در زمستان هم ادامه پیدا کنه و گرنه زمستان ما گرم - خشک و بدون پدیده میشه!


با سپاس از تحليل شما اميرمحسن جان

بررسى دو زمستان ناهنجار


يكى سردتر از نرمال ( ٨٦ ) و ديگرى گرم تر از نرمال ( ٨٨ )




http://nigs.ir/journal/Doc/7.1.8.pdf

اين مقاله علت ناهنجارى دمايى زمستان هاى كشور را فازهاى مختلف QBO ميدونه

البته غالبا بهنگام النينو + AO منفى قوى ايران شاهد وقوع گرما در زمستان است



معيار گرم يا سرد بودن زمستان كشور دو پرفشار مى باشد يكى پرفشار سيبرى دوم پرفشار جنب حاره اى عربستان

غالبا بهنگام لانينا قوى + NAO مثبت پرفشار ازور و پرفشار سيبرى تقويت شده و با يكديگر ادغام شده و تشكيل هسته بسيار سرد فرابار مى دهند و اين هسته بسيار سرد عامل ايجاد موج هاى سرماى شديد در منطقه مى باشد .

تحقيقات نشان مى دهد النينو باعث تقويت درياى سرخ مى شود براى همين پاييزهايى كه با النينو همراه اند غالبا جنوبى اند.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این موضوع QBO وقتی جالب میشه که هر دو فاز مثبت و منفی این مولفه اتمسفری خصوصا در ماه فوریه سرمایش رو برای ایران ما بهمراه خواهند داشت.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا