• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

سیبری

کاربر ويژه
پوشش ضخیم برف فراگیر که حتی پست ترین مناطق آذربایجان در کناره های ارس رو هم در بر گرفته تقریبا میشه گفت در دهه های اخیر کم سابقه یا شاید بی سابقه بوده
 

سیبری

کاربر ويژه
پوشش ضخیم برف فراگیر که حتی پست ترین مناطق آذربایجان در کناره های ارس رو هم در بر گرفته تقریبا میشه گفت در دهه های اخیر کم سابقه یا شاید بی سابقه بوده

مطمئنا آب تمامی دریاچه های آب شیرین تالابها و سدهای شمالغرب در چند روز آینده یخ خواهد بست و منظره بی نظیری رو ایجاد میکنه
 
آخرین ویرایش:

pokerface

متخصص هواشناسی
مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان:
امیدی به جریان آب رودخانه تا پایان امسال نیست/کاهش ۸۴ درصدی ذخیره سد زاینده‌رود نسبت به بلندمدت
تجربه ۴ ماهه ذخیره سد زاینده رود زیر خط قرمز
ch01_font_plus.gif
ch01_font_reset.gif
ch01_font_minus.gif


خبرگزاری ایمنا: مدیر بهره‌برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: برای احیای رودخانه بعید می دانم حداقل تا پایان سال جاری امیدی به بازگشایی آب برای زاینده رود باشد.




دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۵

علی بصیرپور در گفت‌و گو با خبرنگار اقتصادی ایمنا در خصوص بارندگی های چند روز اخیر استان اصفهان و بالادست رودخانه زاینده رود، بیان داشت: به دنبال این بارندگی ها طی دو روز گذشته میزان ورودی آب به سد زاینده رود افزایش یافته اما اکنون اظهارنظر بر وضعیت آب استان برای سال پیش رو کمی زود است.
وی با اشاره به اینکه میزان ورودی آب به سد زاینده رود طی دو روز گذشته نسبت به گذشته افزایش قابل ملاحظه ای داشته است، تصریح کرد: آب ذخیره شده سد نسبت به متوسط بلند مدت کاش قابل توجهی دارد.
مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه امسال در حال حاضر حجم آب سد زاینده رود ۱۰۵ میلیون متر مکعب است که این عدد نسبت به حجم مخزن در سال گذشته حدود ۳۱ درصد و نسبت به آمار بلند مدت سد، ۸۴ درصد کاهش یافته است

یکی از بدترین سال های زاینده رود به لحاظ ذخیره آب بود، تصریح کرد: در حال حاضر حجم آب سد زاینده رود ۱۰۵ میلیون متر مکعب است که این عدد نسبت به حجم مخزن در سال گذشته حدود ۳۱ درصد و نسبت به آمار بلند مدت سد، ۸۴ درصد کاهش یافته است.
صرفه جویی اجباری مصرف آب در پاییز
وی تاکید کرد: بارندگی های پاییز امسال نسبت به گذشته افزایش یافته اما قضاوت در مورد وضعیت آبی حوضه زاینده رود در سال پیش رو زود است و باید تا اواخر زمستان و اوایل بهار منتظر ماند.
بصیرپور در خصوص افت فشار آب اصفهان در پاییز امسال و پیش بینی ادامه این وضعیت در سال آینده، بیان داشت: در واقع این اتفاق به معنای صرفه جویی اجباری است چرا که اگر طی مهر و آبان این اتفاق رخ نمی داد به طور قطع برای تامین آب شرب در آذر ماه با مشکل مواجه می شدیم.
وی در پاسخ به این سوال که در زمستان پیش رو باز شاهد افت فشار آب خواهیم بود یا خیر، افزود: حداقل این گونه وضعیت آب تا چند هفته آینده ادامه خواهد داشت تا به مرور با ادامه بارندگی ها وضعیت ذخیره سد بهتر شود.
مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان تصریح کرد: از اوایل شهریور امسال تا به امروز میزان ذخیره سد زاینده رود زیر خط قرمز و بحرانی بوده است.
رهاسازی آب کشت بهاره و افزایش ریسک توزیع آب
وی در خصوص رها شدن آب برای کشت بهاره در سال جاری و تاثیر آن بر میزان از اوایل شهریور امسال تا به امروز میزان ذخیره سد زاینده رود زیر خط قرمز و بحرانی بوده است

ذخیره سد زاینده رود، گفت: فرق قضیه در این است که در سال هایی که آبان ماه آب به عنوان کشت پاییزه رها می شد وضعیت سد تا این ماه در شرایط عادی به سر می برد اما با رها کردن آب برای کشت بهاره در سال جاری ۴ ماهی است که ذخیره سد زیر خط قرمز رفته و ریسک توزیع آب افزایش یافت.
بصیرپور در پاسخ به این سوال که چرا در آن برهه از زمان با وجود پیش بینی کارشناسان آب برای کشت بهاره باز شد، بیان داشت: باید در نظر داشت که با توجه به عدم کشت چند ساله، کشاورزان دچار مشکلات معیشتی بسیار شدند و برای اینکه مرهمی بر زخم کشاورزان قرار داده شود این ریسک پذیرفته شد.
وی افزود: با مدیریت بر این موضوع مسئولان استانی اجازه ندادند که برای تامین آب شرب اصفهان طی ماه های اخیر مشکلی پیش آید البته یک مقدار کمبود بود.
مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه میزان صرفه جویی اجباری آب در فصل زمستان به مرور کاهش یابد، یادآور شد: در بحث مدیریت منابع آب چون منشا آن نزولات آسمانی است برنامه ریزی ها باید مقطعی و طبق بارش ها صورت گیرد.
 

aliwinter

Banned


Overcast · Feels like 5°

Temp and pressure are steady.
Low, 5° at 2AM,
High, 8° at 1PM.


Wind: 10 km/h
Humidity: 85%
Dew Pt: 5
Visibility: 5 km
Pressure: 1030 mb
 

DR WHO

کاربر ويژه
طوفان اميلي در راه انگليس


يك كمفشار بسيار عميق




Storm Emily heading towards UK



به علت اينكه NAO و AO شديدا مثبت شده اند شاهد قوى تر از نرمال بودن كمفشار ايسلند هستيم



چيزى كه در زمستان ١٣٨٦ شاهدش بوديم يعنى پمپاژ هواى سرد قطبى به سمت خاورميانه


***


درضمن اگر سامانه بعدى را هواى مرطوب جنوبى حمايت كند سنگ تمام خواهد گذاشت اگر نه فقط باعث بارش پراكنده خواهد شد ..
 

DR WHO

کاربر ويژه
​طى ژانويه 1972 كم فشار ايسلند قوى تر از نرمال بوده

شکلهای 1 و 2- نقشۀ سطح زمین، نوامبر 1983 و ژانویۀ 1972


صفحه ٢٤ را ببين


[FONT=.HelveticaNeueUI]http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/51913834802.pdf
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هرچند که سامانه اخیر به خاطر ماهیتش عمده بارشهاش بر روی ارتفاعات مسیر حرکتش تخلیه شد و دشتها بهره چندانی نبردند که دلایلش رو در اولین فرصت خدمت دوستان عزیز توضیح خواهم داد ولی این سامانه ها بهانه ای واسه آدم میشن تا از حصار شهر و زندگی حتی واسه لحظاتی کوتاه هم که شده رها شه.

درسته که مشهد دیشب اصلا نبارید ولی از این ارتفاع 1700 متری که امروز رفتم به بالا برف سنگینی باریده بینالود.

اگه شما هم در مسیر حرکت سامانه بودید به ارتفاعات محل سکونت تون سر بزنید و از دیدن برف و سرما لذت ببرید و اکسیژن خالص تنفس کنید.

موقعیت این ویلای رو ارتفاع رو من خیلی دوست داشتم و آرزو میکنم خدا یکی از اینا نصیب کنه که در دوران پیری لذت باقی زندگیم رو ببرم

ey25mglbs0wxdc306grd.jpg


dsc8efeco9mdlzkxft23.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن عزیز شاخص AMO رو چک کردم، متاسفانه هنوز ماه دسامبر رو نگذاشتن، فکر کنم باید تا هفته اول ژانویه صبر کنیم. ضمنا به نظر میاد این شاخص مثبت هست اما عدد دقیق رو نگذاشتن.



سلام آرش جان

اگه اینطوریه پس کافیه که بگید در ایام مذکور شاخص ها مثلا مثبت ، مثبت قوی و یا به عبارت دیگه منفی یا منفی قوی بودن یا خنثی.
کفایت میکنه
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرجان کدومشون روزانه باشه کدوم میانگین ماهیانه!؟qbo مثلا نوامبر ماهیانه دارم ولی دسامبر نیست!

سلام علی جان

وضعیت رو بصورت تقریبی بر اساس مشاهدات روزانه خودتون هم بگید کافیه

مثلا اگه مثبت بوده قوی بود یا نه و فاز ممنفیش هم بر همین منوال !


واقعا در این جمعی که اینجا حضور دارند چند نفر شاخص ها رو می شناسند و یا لینک چک کردنش رو دارند !!!

اصلا چند نفر خروجی این انجمن و یا انجمن های مشابه واسشون اهمیت داره!

بنظر من نباید فقط دنبال میلی متر بارون و یا سانت برف باشیم و یا اگه بعد محقق نشد غصه بخوریم و بریم و بعد باز تا سامانه بعد شاید دوباره بیایم!

همه ما باید دنبال ذلایل باشیم اگه اینطوری باشیم خیلی پیشرفت میکنیم!

قبول داری این حرفو؟
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
استاد امیر کوروش

از شما که خیلی علاقه دارید اصلا پستی در این خصوص ندیدم!!!!!!!!! چرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

​طى ژانويه 1972 كم فشار ايسلند قوى تر از نرمال بوده

شکلهای 1 و 2- نقشۀ سطح زمین، نوامبر 1983 و ژانویۀ 1972


صفحه ٢٤ را ببين


[FONT=.HelveticaNeueUI]http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/51913834802.pdf
 

DR WHO

کاربر ويژه
بیژن روحانی- هجوم برف و سرمای بی‌سابقه در بخشی از اروپا این پرسش را از سوی بسیاری از مردم برانگیخته است که چرا پیش از این دانشمندان این همه در خصوص گرم شدن آب و هوای کره زمین هشدار داده‌اند. در بریتانیا، برخی دانشمندان اقلیم‌شناس را به دروغگویی متهم کرده‌اند، اما این متخصصان می‌گویند اتفاقاً این برف بی‌سابقه در بریتانیا نشانه‌ای از برهم خوردن تعادل آب و هوای زمین در نتیجه‌ی گرم شدن بیش از حد بعضی دیگر از قسمت‌های آن است.


زمستان سرد و سنگینی شمال اروپا را فراگرفته است.بارش برف در هفته‌ی گذشته باعث اختلال در زندگی و مسافرت‌های هوایی، جاده‌ای و ریلی در برخی کشورهای اروپایی، به خصوص بریتانیا شده است.


در چنین وضعیتی و با مشاهده‌ی برفی که حداقل در بریتانیا بسیار کم‌سابقه بوده است، مردم از خود می‌پرسند آیا دانشمندان و متخصصان محیط زیست در مورد گرمایش جهان دروغ می‌گویند؟ با این‌همه سرمای کشنده، پس نگرانی از بابت گرم شدن کره‌ی زمین چیست؟ آیا هدف فقط گرفتن بودجه‌های تحقیقاتی، برگزاری کنفرانس‌های پر زرق و برق و درست کردن سازمان‌های غیر دولتی است؟


پاسخ اقلیم‌شناسان اما به این اتهامات چیز دیگری است. آنها چنین زمستان کم سابقه‌ای را اتفاقاً دلیلی بر تغییرات نگران‌کننده‌ی آب و هوایی می‌دانند.جرج مانیبوت، نویسنده‌ی کتاب‌ها و مقالات زیست‌محیطی و همچنین از نویسندگان روزنامه‌ی «گاردین» در بریتانیا، از جمله کسانی است که مورد انتقاد طیفی از مخاطبان قرار گرفته است. او از سوی این خوانندگان متهم شده است که هشدارهای بیهوده در خصوص گرم شدن هوای زمین داده و کارزارهایی در این زمینه به راه انداخته است.

اما به گفته‌ی او و محققانی مانند جان میسون و «گروه واکنش سریع به تغییرات آب و هوایی»، چنین اتفاقاتی از این پس قابل انتظار خواهند بود. نقشه‌هایی که سازمان فضایی آمریکا- ناسا- از تغییرات و نوسانات درجه‌ی حرارت زمین منتشر کرده است به نگرانی‌های بیشتر در این زمینه دامن می‌زند.


مطابق این نقشه‌ها در ماه نوامبر گذشته، لکه‌ای بزرگ و آبی‌رنگ روی ایسلند، اسکاندیناوی، بریتانیا، مجمع‌الجزایر اسپیتس برگن در نروژ و همچنین یک لکه‌ی بزرگ دیگر روی مناطق غربی آمریکا و شرق اقیانوس آرام دیده می‌شد.


درجه حرارت در این مناطق نسبت به متوسط درجه حرارت این نقاط در ماه‌های نوامبر در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۵۱ تا ۱۹۸۰ چیزی بین نیم تا چهار درجه‌ی سانتیگراد سردتر شده است. در دو دوسوی این نقاط آبی رنگ و سرد اما حلقه‌ها و مناطق سرخ و نارنجی و قهوه‌ای قرار گرفته‌اند که حکایت از درجه‌ی حرارت بسیار بالاتری دارند. یعنی مناطقی مانند غرب گرینلند، شمال کانادا و سیبری حدود دو تا ده درجه‌ی سانتیگراد نسبت به گذشته گرم‌تر شده‌اند. همچنین نقشه‌ی نوسانات حرارتی ناسا نشان می‌دهد که مناطقی در مرکز گرینلند و در جزیره‌ی بافین در شمال کانادا، پانزده درجه‌ی سانتیگراد نسبت به میانگین سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۹ گرم‌تر هستند.


به اعتقاد دانشمندان اقلیم‌شناس، دلیل بروز این پدیده‌های غیرعادی‌ باید به هم مرتبط باشند.
برای روشن‌تر شدن بحث باید به این نکته اشاره کرد که زمستان‌های بریتانیا با اختلاف شدید میان هوای نیمه استوایی و پرفشار «آزور» و منطقه‌ی کم فشار ایسلند در ارتباط است.


این دو توده‌ی هوا نوسانات اقیانوسی را شکل می‌دهند و بر هوای اروپا و شمال آفریقا تاثیر می‌گذارند. بنابراین توده‌ی بسیار پرفشار می‌تواند در عمل راه الگوی همیشگی گردش هوا را مسدود کند و به توده‌ی هوای سرد قطبی این اجازه را دهد که اروپا، شمال آمریکا و شرق چین را تحت تاثیر خود قرار دهد. یعنی اتفاقی که در عمل در زمستان امسال و سال گذشته رخ داده است.
از سوی دیگر مسئله‌ی کاهش ضخامت و وسعت یخ‌های قطبی نیز مطرح است.


این یخ‌ها دو نقش مهم و محوری در خصوص دما و آب و هوا دارند. یکی آن که به دلیل رنگ سفید خود و مساحت بزرگ‌شان، بخشی از حرارت ساطع شده از خورشید را پس می‌زنند و مانع از ورود و جذب آن در دریا می‌شوند. همچنین مانعی میان آب و اتمسفر زمین به وجود می‌آورند و به این ترتیب از نفوذ بخشی از گرما از راه دریا به هوا نیز جلوگیری می‌کنند. در پاییز سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰، ضخامت این یخ‌ها نسبت به زمان مشابه در سال‌های گذشته به کمترین میزان حد خود رسید. بنابراین دریای آزاد که تیره‌تر شده بود در ماه‌های گرم‌تر سال درجه‌ی حرارت بیشتری را به خود جذب کرد و سپس این حرارت را در ماه‌های بعدی به اتمسفر زمین پس داد. نتیجه آن بالا رفتن فشار هوا و کاسته شدن از اختلاف میان دو توده‌ی هوای پرفشار آزور و کم فشار ایسلند شد. یعنی گردش عادی هوا مسدود شد.

این اتفاق‌ها توسط برخی اقلیم‌شناسان پیش‌بینی شده اما توجه کافی به آنها صورت نگرفته بود.
ولادیمیر پتوخوف از اقلیم‌شناسان موسسه‌ی پتسدام در آلمان معتقد است بر اثر گرم شدن آب و هوای کره‌ی زمین، از این پس زمستان‌های اروپا و شمال آسیا احتمالاً سردتر و سخت‌تر خواهد بود، اما از سوی دیگر جیمز هنسن از محققان ناسا می‌گوید در طول ده سال گذشته در اروپا، هفت زمستان گرم‌تر از حد معمول بوده‌اند.


برخی دیگر نیز در این میان معتقدند سرد شدن زمستان‌ها را نمی‌توان تنها به کاسته شدن از وسعت یخ‌های قطبی مرتبط دانست.با این حال هستند دانشمندانی که اصرار دارند چنین برف و سرمای کم سابقه‌ای در برخی نقاط اروپا، در حقیقت به گرم شدن آب و هوای کره‌ی زمین مرتبط است. زیرا گرم شدن زمین به این مفهوم نیست که همه‌ی نقاط آن در تمام ماه‌های سال گرم‌تر خواهند بود.


مطابق تمام آمارهای موجود، زمین از ابتدای ژانویه‌ی سال جاری تا پایان ماه نوامبر، گرم‌ترین دوران خود حداقل در ۱۳۱ سال گذشته را طی کرد و ماه نوامبر نیز از این جهت یک رکورد تاریخی بود، اما همه‌ی اینها اشاره به برهم خوردن تعادلی دارد که ممکن است از این پس هوا را در برخی نقاط سردتر از سال‌های گذشته کند.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا