مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان:
امیدی به جریان آب رودخانه تا پایان امسال نیست/کاهش ۸۴ درصدی ذخیره سد زایندهرود نسبت به بلندمدت
تجربه ۴ ماهه ذخیره سد زاینده رود زیر خط قرمز
خبرگزاری ایمنا: مدیر بهرهبرداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: برای احیای رودخانه بعید می دانم حداقل تا پایان سال جاری امیدی به بازگشایی آب برای زاینده رود باشد.
دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۵
علی بصیرپور در گفتو گو با خبرنگار اقتصادی ایمنا در خصوص بارندگی های چند روز اخیر استان اصفهان و بالادست رودخانه زاینده رود، بیان داشت: به دنبال این بارندگی ها طی دو روز گذشته میزان ورودی آب به سد زاینده رود افزایش یافته اما اکنون اظهارنظر بر وضعیت آب استان برای سال پیش رو کمی زود است.
وی با اشاره به اینکه میزان ورودی آب به سد زاینده رود طی دو روز گذشته نسبت به گذشته افزایش قابل ملاحظه ای داشته است، تصریح کرد: آب ذخیره شده سد نسبت به متوسط بلند مدت کاش قابل توجهی دارد.
مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه امسال
” در حال حاضر حجم آب سد زاینده رود ۱۰۵ میلیون متر مکعب است که این عدد نسبت به حجم مخزن در سال گذشته حدود ۳۱ درصد و نسبت به آمار بلند مدت سد، ۸۴ درصد کاهش یافته است
“
یکی از بدترین سال های زاینده رود به لحاظ ذخیره آب بود، تصریح کرد: در حال حاضر حجم آب سد زاینده رود ۱۰۵ میلیون متر مکعب است که این عدد نسبت به حجم مخزن در سال گذشته حدود ۳۱ درصد و نسبت به آمار بلند مدت سد، ۸۴ درصد کاهش یافته است.
صرفه جویی اجباری مصرف آب در پاییز
وی تاکید کرد: بارندگی های پاییز امسال نسبت به گذشته افزایش یافته اما قضاوت در مورد وضعیت آبی حوضه زاینده رود در سال پیش رو زود است و باید تا اواخر زمستان و اوایل بهار منتظر ماند.
بصیرپور در خصوص افت فشار آب اصفهان در پاییز امسال و پیش بینی ادامه این وضعیت در سال آینده، بیان داشت: در واقع این اتفاق به معنای صرفه جویی اجباری است چرا که اگر طی مهر و آبان این اتفاق رخ نمی داد به طور قطع برای تامین آب شرب در آذر ماه با مشکل مواجه می شدیم.
وی در پاسخ به این سوال که در زمستان پیش رو باز شاهد افت فشار آب خواهیم بود یا خیر، افزود: حداقل این گونه وضعیت آب تا چند هفته آینده ادامه خواهد داشت تا به مرور با ادامه بارندگی ها وضعیت ذخیره سد بهتر شود.
مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان تصریح کرد: از اوایل شهریور امسال تا به امروز میزان ذخیره سد زاینده رود زیر خط قرمز و بحرانی بوده است.
رهاسازی آب کشت بهاره و افزایش ریسک توزیع آب
وی در خصوص رها شدن آب برای کشت بهاره در سال جاری و تاثیر آن بر میزان
” از اوایل شهریور امسال تا به امروز میزان ذخیره سد زاینده رود زیر خط قرمز و بحرانی بوده است
“
ذخیره سد زاینده رود، گفت: فرق قضیه در این است که در سال هایی که آبان ماه آب به عنوان کشت پاییزه رها می شد وضعیت سد تا این ماه در شرایط عادی به سر می برد اما با رها کردن آب برای کشت بهاره در سال جاری ۴ ماهی است که ذخیره سد زیر خط قرمز رفته و ریسک توزیع آب افزایش یافت.
بصیرپور در پاسخ به این سوال که چرا در آن برهه از زمان با وجود پیش بینی کارشناسان آب برای کشت بهاره باز شد، بیان داشت: باید در نظر داشت که با توجه به عدم کشت چند ساله، کشاورزان دچار مشکلات معیشتی بسیار شدند و برای اینکه مرهمی بر زخم کشاورزان قرار داده شود این ریسک پذیرفته شد.
وی افزود: با مدیریت بر این موضوع مسئولان استانی اجازه ندادند که برای تامین آب شرب اصفهان طی ماه های اخیر مشکلی پیش آید البته یک مقدار کمبود بود.
مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه میزان صرفه جویی اجباری آب در فصل زمستان به مرور کاهش یابد، یادآور شد: در بحث مدیریت منابع آب چون منشا آن نزولات آسمانی است برنامه ریزی ها باید مقطعی و طبق بارش ها صورت گیرد.