ali_kermanshah
کاربر ويژه
سلام علی عزیز
اون کم فشاری که در نقشه مشخص کردید رو من چند وقته که در حال رصدش هست . در واقع این یک ناوه ای هست که از جریانات اصلی storm track از نواحی شمالی اروپا به روی مدیترانه عمیق میشه بعد متاسفانه از جریانات اصلی Storm track جدا میشه و به شکل یک cut off low در میاد که تو ایران بهش میگن بند دال!!!!!!!
حالا این اصطلاح رو از کجا در آوردن و به فارسی میگن بندال من نمیدونم و با ترجمه تحت الفظی این اصطلاحات هم کاملا مخالفم و بنظرم این اصطلاحات اصلا نباید ترجمه بشه!
بگذریم..........
کلیمتالوژی cut off ها طوری هست که به شکل یک سلول بسته واحد در میان و با سرعت خیلی کمی حرکت میکنند تا اینکه کاملا مضمحل بشن!!
در واقع یکی از دلایل وقوع بارشهای شدید و غیر مترقبه و شرایط نامساعد جوی طولانی مدت همین سامانه های کات هستند که در محدوده فعالیتشون برای چندین روز میتونند مسبب بارشهای سنگین به شکل باران و یا برف بشن.
این سامانه ها معمولا سرعت خیلی خیلی کم دارند و بعید میدونم که بتونه با اطلاعات فعلی به مناطق بیشتری از ایران نفوذ کنه.
برای آشنایی بیشتر شما دوست خوبم انواع سامانه های cut off low رو در ادامه این پست قرار میدم که با کات آف هایی با بارش سنگین - بارش ضعیف و یا بدون بارش بیشتر آشنا بشید.
خیلی جالبه که بصورت همزمان ما دو تا کات آف با دو تا کلیماتولوژی متفاوت در روزهای پیشرو یکی در جنوب غرب و یکی در شمال شرق ایران داریم:
Positive Tilt
ممنون از پاسخ کامل شما
یعنی مثل سیستم قبلی که به توفان الکسا معروف شد و فکر می کنم کمفشار سلول بسته هم بهش می گن ؟؟
البته این کم فشار برخلاف قبلی روی مدیترانه نیست و به ما نزدیک تره
به نظرتون به دلیل این که مرکز کمفشار نسبت به سیستم قبلی (الکسا) به ما نزدیک تره به نفع ما نیست ؟؟؟:گل: