• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ali_kermanshah

کاربر ويژه

سلام علی عزیز

اون کم فشاری که در نقشه مشخص کردید رو من چند وقته که در حال رصدش هست . در واقع این یک ناوه ای هست که از جریانات اصلی storm track از نواحی شمالی اروپا به روی مدیترانه عمیق میشه بعد متاسفانه از جریانات اصلی Storm track جدا میشه و به شکل یک cut off low در میاد که تو ایران بهش میگن بند دال!!!!!!!

حالا این اصطلاح رو از کجا در آوردن و به فارسی میگن بندال من نمیدونم و با ترجمه تحت الفظی این اصطلاحات هم کاملا مخالفم و بنظرم این اصطلاحات اصلا نباید ترجمه بشه!

بگذریم..........

کلیمتالوژی cut off ها طوری هست که به شکل یک سلول بسته واحد در میان و با سرعت خیلی کمی حرکت میکنند تا اینکه کاملا مضمحل بشن!!

در واقع یکی از دلایل وقوع بارشهای شدید و غیر مترقبه و شرایط نامساعد جوی طولانی مدت همین سامانه های کات هستند که در محدوده فعالیتشون برای چندین روز میتونند مسبب بارشهای سنگین به شکل باران و یا برف بشن.

این سامانه ها معمولا سرعت خیلی خیلی کم دارند و بعید میدونم که بتونه با اطلاعات فعلی به مناطق بیشتری از ایران نفوذ کنه.

برای آشنایی بیشتر شما دوست خوبم انواع سامانه های cut off low رو در ادامه این پست قرار میدم که با کات آف هایی با بارش سنگین - بارش ضعیف و یا بدون بارش بیشتر آشنا بشید.

خیلی جالبه که بصورت همزمان ما دو تا کات آف با دو تا کلیماتولوژی متفاوت در روزهای پیشرو یکی در جنوب غرب و یکی در شمال شرق ایران داریم:

Positive Tilt

ممنون از پاسخ کامل شما

یعنی مثل سیستم قبلی که به توفان الکسا معروف شد و فکر می کنم کمفشار سلول بسته هم بهش می گن ؟؟

البته این کم فشار برخلاف قبلی روی مدیترانه نیست و به ما نزدیک تره

به نظرتون به دلیل این که مرکز کمفشار نسبت به سیستم قبلی (الکسا) به ما نزدیک تره به نفع ما نیست ؟؟؟:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ممنون از پاسخ کامل شما

یعنی مثل سیستم قبلی که به توفان الکسا معروف شد و فکر می کنم کمفشار سلول بسته هم بهش می گن ؟؟

البته این کم فشار برخلاف قبلی روی مدیترانه نیست و به ما نزدیک تره

به نظرتون به دلیل این که مرکز کمفشار نسبت به سیستم قبلی (الکسا) به ما نزدیک تره به نفع ما نیست ؟؟؟:گل:

خواهش میکنم

طوفان الکسا کات آف نبود.

طوفان الکسا یک کم فشار تراز فوقانی جو بود که در غرب خاورمیانه با یک کم فشار ضعیف در سطح زمین همراهی میشد.

داستانش خیلی طولانی و کلی مطلب در خصوصش باید گفته بشه که ظاهرا این حرفها از حوصله این جمع خارجه!

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
s1dzerw8i3ayp9qyexyf.png

heaven1

مدیر بخش هواشناسی

خواهش میکنم

طوفان الکسا کات آف نبود.

طوفان الکسا یک کم فشار تراز فوقانی جو بود که در غرب خاورمیانه با یک کم فشار ضعیف در سطح زمین همراهی میشد.

داستانش خیلی طولانی و کلی مطلب در خصوصش باید گفته بشه که ظاهرا این حرفها از حوصله این جمع خارجه!

امیرمحسن از دست من ناراحته:ناراحت:

ali_kermanshah

کاربر ويژه

خواهش میکنم

طوفان الکسا کات آف نبود.

این تحلیل های شما همیشه دید من را نسبت به علم هواشناسی وسیع تر می کنه :خجالت2:

ali_kermanshah

کاربر ويژه
خوب مجبورم راهنمایی بیشتری کنم:

Images are in the following order from left to right:
250 hPa geopotential height (dam, contours) and wind (m s[SUP]-1[/SUP], shaded)
500 hPa geopotential height (dam, contours) and absolute vorticity (10[SUP]-5[/SUP] s[SUP]-1[/SUP], shaded)
850 hPa geopotential height (dam, contours) and wind (m s[SUP]-1[/SUP], shaded)
MSLP (hPa, solid contours), 1000-500 hPa thickness (m, dashed contours), and PWAT (mm, shaded)

منظورتون اینه که کدوم شبیه این سیستم جدیده ؟؟

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب یک چیزی پیدا کردم داغ...........................

تاثیر شاخص NAO در فاز منفی بر آنومالی تراز 500 میلی بار در طول ماههای دسامبر- ژانویه- فوریه ( کمتر از 1.5- ):

NAO-Negative-Less-Than-1.5-DJF.gif

تاثیر فاز مثبت NAO بر آنومالی تراز 500 میلی بار ( بزرگتر از 1.5 ) در ماههای دسامبر- ژانویه- فوریه:

NAO-Positive-Greater-Than-1.5-DJF.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ببخشید خیلی زیاده ولی این شاخص رو حتما باید روش کار کنیم و تاثیراتش رو برای سایر ماهها هم بررسی کنیم

این مربوط به ماه نوامبر هست:

November GWO November Composites – GWO.

• New GWO Composites – Built from raw data per phase. Annotated with Weickmann & Berry Phases – not yet filtered by amplitude.
[h=4]0.5 [h=4]Negative Mountain Torque
[h=4]1.5 [h=4]Northward Momentum Transport across 35N
[h=4]2.5 [h=4]Circumglobal Ridges Min West Flow 30N-30S
[h=4]3.5 [h=4]Positive Frictional Torque
[h=4]4.5 [h=4]Positive Mountain Torque
[h=4]5.5 [h=4]Southward Momentum Transport across 35N
[h=4]6.5 [h=4]Circumglobal Troughs Max West Flow 30N-30S
[h=4]7.5 [h=4]Negative Frictional Torque

Phase 0.5 Negative Mountain Torque

Phase 1.5 Northward Momentum Transport Across 35N
November-GWO-1.5-Northward-Momentum-Transport-Across-35N.gif

Phase 2.5 Circumglobal Ridges Minimum West Flow 30N – 30S

Phase 3.5 Positive Frictional Torque
November-GWO-3.5-Positive-Frictional-Torque.gif

Phase 4.5 Positive Mountain Torque
November-GWO-4.5-Positive-Mountain-Torque.gif

Phase 5.5 Southward Momentum Transport Across 35N
November-GWO-5.5-Southward-Momentum-Transport-Across-35N.gif

Phase 6.5 Circumglobal Troughs Minimum West Flow 30N – 30S
November-GWO-6.5-Circumglobal-Troughs-Maximum-Westerly-Flow-30N-to-30S.gif

Phase 7.5 Negative Frictional Torque
November-GWO-7.5-Negative-Frictional-Torque.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینهم دیگه در نوع خودش توضیح میده که چرا در روزهای پیشرو در نیمه جنوبی بارش داریم:

فاز 7 MJO

mjo_olr_comps.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

علی جان

برای رسیدن به جواب این معما:

باید فشار سطح دریا چک بشه

تراز 300 میلی بار چک بشه

تراز 500 میلی بار+ ورتیسیتی چک بشه

ضخامت لایه 500-1000 میلی بار هم به دقت کنترل بشه

آیا شما اینا رو چک کردید و نقشه هایی مشابه به نقشه های مبنای بالا پیدا کردید برای این سامانه ها؟؟؟؟

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب حالا برای اینکه کار راحتر بشه یک فریم مشخص از نقشه های مورد نیاز رو از نیروی دریایی انتخاب کردم ، حالا شاید بهتر بشه تصمیم گرفت:

5nhn7xrf36gqg8genyjl.gif

rk122ei0cpbbknk9j5mm.gif

ndu9a5hmh0zypoebwxq.gif

z1orqmvb7zhiqtuemypd.gif

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا