درود بر اصغری محبوب..........:شاد2::شاد2:
محمد اصغري، كارشناس هواشناسي، متولد 1349 در تهران است. او بعد از گرفتن ليسانس فيزيك تصميم گرفت هواشناسي بخواند و خيلي اتفاقي به اين حرفه روي آورد. اصغري از سال 80 به عنوان كارشناس هواشناسي در برنامههاي تلويزيوني حضور دارد و اجراي متفاوتش باعث محبوبيت او شده است.
آيا ممكن است يك كارشناس هواشناسي اسير برف و بوران شود و در جاده بماند؟ پاسخ اصغري مثبت است. او اين حادثه را سال گذشته تجربه كرده است: سال گذشته يك برف سنگين در منطقه سعادتآباد آمد و من يك شب تا صبح در خيابان ماندم. جاده سربالايي بود و نميشد ماشين را پارك كرد و پياده رفت. از او ميپرسم بارش برف را پيشبيني نميكرده است؟ توضيح ميدهد: برفي كه آمد به صورت نقطهاي بود. تنها در سعادتآباد برف سنگين آمده بود و مثلا در پل مديريت هيچ خبري نبود. ما قادر نيستيم بارشها را به اين دقت پيشبيني كنيم كه در فلان خيابان برف خواهد باريد و در خيابان بغلي نخواهد باريد. او به واسطه اجراي زندهاي كه در تلويزيون دارد، حوادث غير مترقبه ديگري را نيز به ياد ميآورد: يك بار در حال اجراي زنده بودم و داشتم روي نقشه وضع هوا را توضيح ميدادم كه ناگهان مانيتور بزرگي كه از روي آن توضيح ميدادم هنگ كرد و صفحه سياه شد. كادر مجرب فيلمبرداري مرا راهنمايي كردند كه به طرف ديگر صحنه بروم و از مانيتور فاصله بگيرم.
اين اتفاق او را مضطرب نكرده است چون: توضيح دادن از روي نقشه سخت تر است. براي يك كارشناس بهتر است به صورت راديويي گزارش دهد. به خاطر همين وقتي كه نقشه نباشد كار ما راحت است.
تا به حال به فکر راه اندازی شبکه تلویزیونی هواشناسی بودید؟
اصغری: در سازمان هواشناسی این موضوع تا مرحلهای پیگیری شد اما بودجه آن تأمین نشد. ما معتقد هستیم در بحث هواشناسی در منطقه خاورمیانه ایران، باید حرف اول را بزند این توانایی را داریم اما مشکل بحث نبود بودجه است.
آرزویم پیش بینی 100 درصدی است
چه آرزویی دارید؟
اصغری: پیشبینی، مطلق درست باشد نقشههای ما برای 24 ساعت 93 تا 95 درصد درست جواب میدهد. آرزویم این است که پیشبینیها به 100 درصد برسند و آرزوی دوم من همان راهاندازی کانال هواشناسی است. میخواهم این اتفاق در زمان عمر من رخ بدهد.
به پیشگویی هم اعتقاد دارید؟
اصغری: به هیچ وجه به پیشگویی معتقد نیستم ما بر اساس داده های علمی پیش بینی می کنیم نه پیشگویی.
آسمان برفی سیاست
آسمان سیاست کشور را چطور پیش بینی می کنید؟
اصغری: هرچه که برای ملت ما اتفاق میافتد خیر است. اما من چون هوای برفی را دوست دارم نمیتوانم بگویم که هوای خوب، آفتابی است، بهترین آسمان از نظر من برفی است، آسمان سیاست، «برفی» است و قطعاً آلوده نیست.